استاندار اصفهان:
بحران آب و کشاورزی نیازمند تحول دانشبنیان است
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - استاندار اصفهان گفت: بحران آب و کشاورزی نیازمند تحول دانشبنیان است،زیرا ضریب نفوذ دانش در کشاورزی در کشور نیاز به ارتقاء دارد.
به گزارش اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، مهدی جمالینژاد در نشست با فعالان عرصه کشاورزی درشهرک علمی و تحقیقاتی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی همراه بود، با اشاره به چالشهای جدی حوزه کشاورزی و آب در این استان، بر لزوم تحول دانشبنیان در این بخش تأکید کرد.
وی با تشکر از میزبانان و مدعوین، بهویژه وزیر جهاد کشاورزی، گفت: با کمال تاسف کمآبی و بحران منابع آب در اصفهان بیداد میکند. خشکشدن زایندهرود و افت سطح آبهای زیرزمینی، تهدیدی جدی برای کشاورزی و صنعت است.
استاندار اصفهان از برنامههای جدید دولت برای انتقال آب و مدرنیزه کردن کشاورزی خبر داد و افزود: هدف ما توسعه بیرویه نیست، بلکه بهینهسازی کشاورزی و صنعت موجود با روشهای نوین است.
چالشهای کشاورزی در اصفهان
وی فرسایش خاک، شور شدن زمینها، آبیاری با آبهای نامتعارف و تخریب اراضی کشاورزی را از جمله مشکلات این استان برشمرد و گفت: متأسفانه هنوز از رباتهای کشاورزی و فناوریهای پیشرفته بهطور جدی استفاده نمیشود.
جمالینژاد به ضعف زنجیره تأمین، نبود صنایع تبدیلی و کمبود نیروی متخصص اشاره کرد و هشدار داد: مهاجرت جوانان تحصیلکرده از روستاها و مقاومت کشاورزان سنتی در برابر روشهای مدرن، چالشهای دیگری هستند که باید حل شوند.
دانشبنیانسازی کشاورزی راه حل برون رفت از چالش
وی با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی، گفت: تنها راه نجات، حرکت به سمت کشاورزی دانشبنیان و افزایش بهرهوری است و این در حالی است که ضریب نفوذ دانش در کشاورزی ما بسیار پایین است، اما خوشبختانه اقدامات جهادگران در اصفهان امیدوارکننده است.
استاندار اصفهان همچنین از نقش پیشرو و ساختارشکن اصفهان در تحولات کشاورزی تقدیر کرد و وعده داد جزئیات برنامههای بعدی دولت در جلسات آینده ارائه شود.
تقویت بهرهوری در کشاورزی با تأکید بر نوآوری و هوش مصنوعی
وی بر لزوم حمایت جدی از این شرکتها و افزایش بهرهوری در بخشهای مختلف به ویژه کشاورزی تأکید کرد و افزود: یکی از ظرفیتهای بینظیر شرکتهای دانشبنیان اصفهان، خواستار حمایت بیشتر وزارت جهاد کشاورزی از محصولات این شرکتها است.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، دفاعی و هوش مصنوعی پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند، تصریح کرد: در جنگ اخیر شاهد بودیم که فناوریهای نوآورانه و هوش مصنوعی توسعهیافته توسط این شرکتها، نقش مؤثری ایفا کرده است.
جمالینژاد همچنین بر ضرورت ترویج و فرهنگسازی برای استفاده از محصولات دانشبنیان در بخش کشاورزی تأکید کرد.
وی بیان کرد: یکی از پیشنهادات مطرحشده، خرید تضمینی محصولات دانشبنیان توسط وزارت جهاد کشاورزی بود تا از این طریق، زمینه برای رشد بیشتر این شرکتها فراهم شود.
وی در این جلسه با اشاره به مشکلات کشاورزان در حوزههای تولید شیر، تخممرغ، گوشت و محصولات زراعی، از وزیر جهاد کشاورزی خواستند تا با شناخت دقیق چالشها، به عنوان «صدای بیصدای کشاورزان» عمل کند و راهکارهای عملیاتی برای رفع این مشکلات ارائه دهد.
استاندار اصفهان در پایان این نشست، گفت: با حمایتهای هدفمند و توجه به جزئیات، اهرمی قدرتمند برای رشد اقتصادی و توسعه فناوریهای نوین در استان اصفهان و سایر مناطق کشور ایجاد شود.
گفتنی است؛ استان اصفهان به دلیل ظرفیتهای بالای علمی و فناورانه، میتواند به عنوان الگویی برای دیگر استانها در زمینه توسعه شرکتهای دانشبنیان و افزایش بهرهوری مطرح شود.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/975015/