حکمرانی دیجیتال با نقشآفرینی گروههای مرجع
اصفهان، نمونهای موفق درتولید محتوا و فضای مجازی
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی: استان اصفهان میتواند نمونه موفقی در حوزه فضای مجازی برای سایر استانها باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ سید محمدامین آقامیری در اولین نشست شورای فضای مجازی استان اصفهان گفت: ظرفیتی که امروز در استان اصفهان وجود دارد و سابقه این استان در زمینه تولید محتوا و پیشرانی در عرصههای مختلف ما را به درخشش ویژه اصفهان در میان سایر استانها بهخصوص در حوزه محتوای کاربردی امیدوار میکند.
وی با بیان اینکه برنامههای شورای عالی فضای مجازی در چهار لایه قرار دارد، گفت: شبکه ملی اطلاعات در حوزه زیرساخت خدماتپایه، خدمات کاربردی شامل بخش زیادی از اقتصاد دیجیتال و حوزه نوآوری و همچنین حوزه محتوا که از جمله برنامههای شورای عالی فضای مجازی است.
آقامیری با اشاره به اینکه در زمینه خدمات کاربردی در تلاشیم تا موانع و مشکلات موجود را از سر راه شرکتها برداریم ادامه داد: تمام اعضای شورای عالی این نگاه را دارند که باید فضا را برای کسبوکارها باز کنیم تا خدمات بهتر، راحتتر و بهینهتری را به مردم ارائه دهند.
دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه حوزه محتوا مزیت تاریخی ایران است، گفت: در این راستا، میراث ارزشمند و کهنی که در ایران وجود دارد با ادبیاتی جدید بازتعریف و بازنمایی میشود.
حکمرانی دیجیتال با نقشآفرینی گروههای مرجع
استاندار اصفهان هم در این نشست گفت: حکمرانی دیجیتال با نقشآفرینی فعال نخبگان، حوزههای علمیه و جوانان مؤمن رقم میخورد و همکاری با دانشگاهها در تحلیل دادههای شبکههای اجتماعی و افکار عمومی ضروری است.
مهدی جمالینژاد با تأکید بر لزوم اقتدار فرهنگی در بستر دیجیتال، از مصرفمحوری به تولید اثرگذار افزود: در این زمینه میتوان از ایجاد «مرکز حمایت از تولید محتوای بومی و تمدنی» در حوزههای قرآن، معماری، هنر، و زیارت و همچنین فعالسازی شبکه مساجد و هیئات بهعنوان مراکز تولید محتوای هویتمحور، استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت توسعه سواد دیجیتال خانوادهمحور از آموزش رسمی تا توانمندسازی مردمی، عنوان کرد: اجرای طرح جامع “رویش دیجیتال خانواده اصفهانی” در مدارس، مساجد و رسانهها و نیز راهاندازی «خانههای رسانه و سواد مجازی» در محلات با محوریت بسیج و سمنها ضروری است.

استاندار امنیت سایبری را نیاز فوری دستگاههای حیاتی استان در شرایط بحران دانست و بیان کرد: به منظور ایجاد این امنیت لازم است سند امنیت سایبری برای دستگاههای خدماتی مثل آب، برق، سلامت و حملونقل تدوین و نفوذ و تابآوری سایبری بهصورت سالانه در کلیه زیرساختهای حیاتی استان بررسی شود.
وی با بیان اینکه اصفهان کانون اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای بومی فضای مجازی است، گفت: برای تقویت این حوزه، تأسیس «پارک اقتصاد دیجیتال استان» با حمایت از شرکتهای نوپای گردشگری، آموزش، کشاورزی و صنایعدستی و همچنین میز تسهیل حقوقی و مجوزی کسبوکارهای دیجیتال در مرکز خدمات استانداری در دستورکار قرار دارد.
جمالینژاد با تأکید بر قرار گرفتن فضای مجازی در خدمت آموزش و عدالت منطقهای، تصریح کرد: توسعه زیرساخت آموزش مجازی باید با تمرکز بر روستاها، مناطق کمبرخوردار و هنرستانهای جوار صنعت انجام شود و همچنین لازم است پلتفرمهای بومی آموزشی با محتوای استانی و حمایت از معلمان تولیدکننده محتوا نیز ایجاد شود.
استاندار همچنین با اشاره به مسئله توزیع ناعادلانه بار ترافیک و هزینه انتقال داده در سیاستگذاری نقطه تبادل اینترنت (مراکز IX) گفت: با توجه به سیاستگذاری انجامشده در خصوص راهاندازی مراکز تبادل داده، تولیدکنندگان محتوا برای انتشار محتوای خود در سطح ملی و بهویژه دسترسی به بازار مصرف اصلی کشور یعنی تهران، ناگزیر به ارسال داده به پایتخت هستند.
وی افزود: برای رفع این نقیصه پیشنهاد میشود هزینه انتقال بین مراکز تبادل داده IX برای اصفهان کاهش یابد یا صفر شود.
اکبر صالحی معاون امنیتی و انتظامی استانداری اصفهان هم در این نشست با اشاره به جایگاه شورای فضای مجازی استان بیان کرد: در این شورا بخش حقیقی و حقوقی وجود دارد که بخش حقوقی شامل نمایندگان دستگاهها و بخش حقیقی شامل افراد نخبه و اندیشمندی است که از توان آنها در شورا استفاده میشود.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/974985/