پیام سپاهان

آخرين مطالب

جنگنده رادارگریز جی-35 چین در آستانه عملیاتی‌شدن است اقتصادی

جنگنده رادارگریز جی-35 چین در آستانه عملیاتی‌شدن است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا / متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانه آمریکایی با تحلیل تصویر منتشرشده از جنگنده ناوپایه جدید چین و مقایسه ویژگی‌های فنی این جنگنده با نمونه‌های قدیمی‌تر، نوشته احتمال تولید انبوه این هواپیما و عملیاتی شدن آن در نیروی دریایی چین افزایش یافته است.
تصویر جدید منتشر شده از «شینیانگ جی-35» نسل جدید جنگنده ناوپایه چین نشان می‌دهد که این هواپیما اکنون به تولید محدود رسیده و احتمالا در نیروی دریایی ارتش این کشور به کار گرفته خواهد شد.
وبگاه تحلیلی «وارزون» در گزارشی با انتشار تصاویر مربوط به آخرین نسل جنگنده‌های چینی، از جمله مدل یادشده در این باره نوشت: این تصویر جدید که به نظر می‌رسد اولین بار در وبگاه چینی «ویبو» منتشر شده، از نزدیک به بررسی دو مدل جنگنده «جی-35» از نمای نزدیک و هوایی می‌پردازد. به نظر می‌رسد که این یک انتشار رسمی از سوی نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق(ارتش چین) باشد که شامل سریال ساخت 0012 و 0011 است که نشان می‌دهد این جنگنده‌ها هواپیماهای مرحله اولیه تولید و با حجم پایین هستند. در عین حال، نمی‌توان به کلی کارزار انتشار اطلاعات نادرست را نادیده گرفت، مثلا این که ممکن است شماره‌های منطبق با مرحله اولیه تولید و با حجم پایین به نمونه آزمایشی موجود این هواپیماها نسبت به کار رفته باشد.
در عین حال، بر بدنه این جی-35‌ها نشان کوسه و یک نشان ملی نیز روی دم آن‌ها جلب توجه می‌کند. این ممکن است اشاره‌ای به این باشد که این جنگنده‌ها در خدمت نیروی دریایی ارتش چین هستند. یک نشان کوسه دیگر نیز روی تیغه دم جنگنده‌های ناوپایه مدل «جی-15» چین نیز دیده می‌شود که در خدمت ارتش هستند.
بازار



جی-35 به استاندارد احتمالی تولید نزدیک می‌شود
وارزون در ادامه نوشت: پیشتر نیز نمای هوایی جی-35 را دیده بودیم، اما هواپیمایی که تاکنون مشاهده شده‌اند، نمونه‌های آزمایشی بوده‌اند، اگرچه به تدریج به استاندارد احتمالی تولید نزدیک می‌شوند. در مقابل، به نظر می‌رسد که این جنگنده‌ها متعلق به رده تولید محدود اولیه باشند و به نظر می‌رسد که نسخه اولیه طراحی شنیانگ را نشان می‌دهند که در ارتش چین،‌ از جمله در عملیات‌های ناوهای هواپیمابر به کار گرفته خواهد شد.
ظاهرا مدل دریایی جنگنده زمین پایه «اف‌اسی-31» نیز به عنوان نمونه آزمایشی اولین پروازش را در اکتبر 2021 انجام داده است. دومین نمونه شناخته شده نسخه آزمایشی پروازی جی-35 نیز در ژوئیه 2022 رویت شد که این بار با رنگ استتاری خاکستری کمرنگ به پرواز درآمده بود. گمان برده می‌شد نمونه سومی نیز در سپتامبر 2023 در حین پرواز رویت شده است، اگرچه با توجه به کیفیت تصاویر ثبت‌شده، تشخیص این که این هواپیما در واقع نسخه دریایی جی-35 یا جنگنده اف‌سی-31 زمین‌پایه بود را دشوار کرد. اکنون به نظر می‌رسد که تعداد بسیار بیشتری از جی-35‌ها تکمیل شده‌اند که احتمالا، نخستین هواپیماهای مرحله تولید محدود نیز شامل آن‌ها می‌شود.
وارزون با «آندریاس روپرشت» یک کارشناس هوانوردی چین درباره تحلیل او از تصویر جدیدی که از جی-35 ثبت شده، گفت‌وگو کرده است. به گفته او، پدیدار شدن نسخه تولید محدود این هواپیما در این مرحله لزوما تعجب‌برانگیز نیست، به‌ویژه آنکه نسخه تولیدی جنگنده جی-15 بی( یک فلانکر ناوپایه ارتقایافته) نیز به طور ناگهانی در سال گذشته ظاهر شد. به سرعت، حدود بیست‌وچهار فروند جی-15بی در حال خدمت شناسایی شدند. تاکنون، تولید انبوه جی-15بی تایید نشده و ممکن است جی-35 نیز وضعیت مشابهی داشته باشد.
ظاهر شدن نسخه تولید محدود اولیه جنگنده‌های جی-35 همزمان با تحولات گسترده دیگر در صنعت هواپیمایی نظامی چین است که از جمله می‌توان به نشانه‌هایی از به خدمت درآمدن جنگنده‌های رادارگریز دونفره «جی-20اس» و «جی-35ای»(نسخه زمین‌پایه جنگنده جی-35 نیروی دریایی) به نیروی هوایی ارتش چین اشاره کرد.
مشخصات فنی جنگنده جدید چینی
در ادامه این مطلب مطرح شد: در این مرحله، هنوز ابهاماتی درباره نوع موتور به کار رفته در جی-35‌های تصاویر جدید وجود دارد. اگرچه مشخص است که نسخه دریایی جی-35 و نسخه زمین‌پایه جی-35ای پیشرانه‌های متفاوتی دارند، با این که انتظار می‌رفت که هر دو نسخه به موتور پیشرفته «دابلیواس-19» مجهز شوند اما به نظر می‌رسد که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
بر اساس برخی گزارش‌های تاییدنشده، جنگنده‌های جی-35ای متعلق به نیروی هوایی ارتش چین در حال حاضر از موتور نهایی دابلیواس-19 استفاده می‌کند که با نازل‌های دود تیره‌تر آن شناخته می‌شود. این در حالی است که جی-35ای نیروی دریایی که نازل‌هایی با دود روشن‌تر است، احتمالا با موتور دابلیواس-21 مجهز شده که نسخه به شدت ارتقایافته مدل موتور قبلی «دابیلواس-13» است و در نسخه‌های آزمایشی اولیه نیز به کار رفته. در این مرحله هنوز نمی‌توانیم با قطعیت در این باره نظر بدهیم اما احتمالا تغیرات بیشتری در پیشرانه‌ها رخ خواهد داد، چراکه شرکت شنیانگ به ارتقای جی-35اس‌های خود برای کاربرد زمین‌پایه و دریایی ادامه می‌دهد.
وارزون نوشت: هر دو جنگنده اف-35اس موجود در عکس مجهز به عدسی «لونبرگ»(بازتاب‌دهنده راداری) در بخش تحتانی هستند. این عدسی معمولا زمانی در جنگنده‌هایی رادارگریز استفاده می‌شود که نیازی به قابلیت‌های کاهش شناسایی راداری نباشد، پرواز در حریم هوایی غیرنظامی کنترل‌شده چالش‌برانگیز باشد یا برای مخفی کردن مشخصات واقعی هواپیما از سرویس‌های اطلاعاتی خارجی لازم باشد. نسخه دریایی با بازتاب‌دهنده‌های نصب‌شده روی جی-35‌ای‌های زمین‌پایه متفاوت به نظر می‌رسد. ظاهرا بازتاب‌دهنده‌های نسخه زمین‌پایه از نوع کشویی هستند نه پیچی.
افزایش احتمال عملیاتی شدن جنگنده‌های جی-35 روی ناوهای هواپیمابر ارتش چین
در این میان، برخی گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که جی-35 احتمالا آزمایش‌های عرشه‌ای خود را روی ناو هواپیمابر «فوجیان 003» آغاز کرده است. این ناو اکنون در حال گذراندن آزمایش‌های پیش از بهره‌برداری است. فعلا هیچ تصویری برای تایید این وجود ندارد اما با توجه به این که به نظر می‌رسد این جنگنده عملیاتی شده است، چنین آزمایش‌هایی در آینده نزدیک محتمل به نظر می‌رسند. از طرفی، اگر به جای جی-15 که سابقه طولانی‌تری دارد، جی-35 تاییدنشده اولین جنگنده‌ای باشد که روی ناو جدید آزمایش می‌شود، تعجب‌برانگیز خواهد بود. چین چندین سال است که از تاسیسات آزمایش‌های زمین‌پایه برای آموزش عملیات ناوهای مجهز به سامانه‌های پرتاب کاتاپولتی به کارکنان ارتش استفاده می‌کند.
احتمالا اگر طبق شایعات، در سپتامبر آتی و هم‌زمان با شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم، از این هوایپیما در یک رویداد بزرگ رونمایی علنی شود، اطلاعات بیشتری درباره آن در دسترس خواهد بود.
در بخش پایانی این گزارش اشاره شد: نشانه‌های این که به زودی شاهد عملیاتی شدن جنگنده جی-35 روی ناوهای هواپیمابر ارتش چین باشیم، بیشتر شده‌اند، اگرچه هنوز تا زمان اعلام قابلیت عملیاتی کامل این جنگنده مسیری طولانی در پیش است. در حال حاضر، به نظر می‌رسد که جی-35 به همراه هواپیمای هشداردهنده و کنترل هوابرد مدل «کی‌جی-600»،‌ احتمالا پهپادهای رادارگریز رزمی توانمندی‌های جدید قابل توجهی را برای نیروی هواپیمابر در حال توسعه چین فراهم کند.
شادی سلطان زاده

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/974958/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این گوشی چینی با بدنه مقاوم، امکانات مناسبی دارد

اشتغال حدود 620 هزار نفر در بخش اصناف اصفهان

مادر شهیدان والامقام «بی باک» از قائم شهر مازندران آسمانی شد

سرمقاله وطن امروز/ بازآرایی بنیادین اقتصاد و جامعه آمریکایی

ادراک پیونگ‏‌یانگ از حمله آمریکا به ایران

سقف و کف خواسته های ایران و اروپا

🎙️صحبت‌های استاندار در برنامه سلام اصفهان

بحران آب و کشاورزی نیازمند تحول دانش‌بنیان است

دانش‌بنیان‌سازی کشاورزی راه حل برون رفت از چالش آب

بازدید وزیر جهاد کشاورزی و استاندار اصفهان از مجتمع تولیدی فوده

اپل‌کر وان معرفی شد؛ گارانتی همزمان 3 دستگاه با اشتراک ماهانه

سرمقاله جوان/ تأثیر هماهنگی دیپلماسی و میدان بر جنگ شناختی و نظامی دشمن

چرا باجگیری مثل ترامپ را تاجر و شریک جا می‌زدند؟

تمایل تروئیکای اروپایی به حفظ کانال دیپلماسی

ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان؛ توصیه به احتیاط در سفرهای دریایی و کوهستانی

قطعی برق نوبنیاد به دلیل اتصال شبکه و ذوب شدن کابل زیرزمینی بود / امسال با 120 میلیارد تومان شبکه فرسوده برق نوسازی می‌شود

آغاز مرمت مسجد جامع تاریخی خوانسار

این گوشی ارزان با باتری پرظرفیت برای کارهای روزمره مناسب است

شاهکار‌های ظریف؛ حمله «کیهان» به وزیرخارجه سابق

نماز جمعه؛ قرارگاه ایمان، تقوا، بصیرت و اخلاق

سرمقاله شرق/ عقل سلیم و اولویت

کیفیت هوای اصفهان و 3 شهر مجاور قابل قبول است

توانمندسازی نیروی انسانی در تراز سند تحول باید به صورت ویژه دنبال شود

سرمقاله همشهری/ احمد آقا

دست پُر ایران در دیپلماسی برای محاکمه جهانی اسرائیل و آمریکا

رئیس کانون مداحان استان اصفهان معرفی شد

تعداد بازیکنان Rematch از 5 میلیون نفر عبور کرد

سرمقاله کیهان/ غزه بی‌پناه‌ را دریابیم!

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 2 مردادماه

بهره‌برداری از 7 دستگاه امداد موتوری اورژانس در اصفهان

بازدید وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع تولیدی فوده

سرمقاله هم میهن/ خطرناک‌تر از ب2

استاندار افتخارآفرینی ورزشکاران اصفهانی را تبریک گفت

اصفهان، نمونه‌ای موفق درتولید محتوا و فضای مجازی

گزارش: سرمایه‌گذاری باورنکردنی EA روی بازی Battlefield 6

سرمقاله دنیای اقتصاد/ اولویت‌بندی مسائل

وزیر جهاد کشاورزی وارد اصفهان شد

هواوی نه! تهدید بزرگ‌تری برای گوشی‌های تاشو سامسونگ در راه است

نسخه جدیدی از بازی پرهیجان «مترو» ساخته می‌شود؟

مدل سیم‌کارت‌خور لپ‌تاپ مایکروسافت با تراشه هوش مصنوعی معرفی شد

مدل ارزان‌تر گوشی ناتینگ احتمالا به‌زودی معرفی می‌شود

ربات محبوب اندروید برمی‌گردد!

گلکسی A17 از همان پردازنده گلکسی A16 استفاده خواهد کرد

کپچر معرفی شد؛ نرم‌افزار دوربین آیفون با فیلترهای جذاب

اولین آیفون تاشو کوچک‌تر از گلکسی زد فولد 7 سامسونگ خواهد بود

این بازی توجه 5 میلیون نفر را به خود جلب کرده است

ساعت هوشمند جدید ناتینگ، قیمت مناسب و نمایشگر بزرگ دارد

آپدیت جدید PS5 چه ویژگی‌هایی را به این کنسول اضافه می‌کند؟

نسخه نهایی One UI 8 Watch وارد ساعت‌ پرچمدار سامسونگ شد

طراحی شیشه‌ای iOS 26 آیفون باز هم تغییر کرد و شیشه‌ای‌تر شد!