پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ مقالات

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - روزنامه جوان / « انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ » عنوان سرمقاله مدیرمسئول روزنامه جوان، عبدالله گنجی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سطحی‌‌‌‌‌ترین نگاه به انتخابات توجه به روبنایی‌‌‌‌‌ترین بخش آن یعنی چرخش نخبگان در قدرت است. البته در انتخابات چرخش نخبگان حتماً صورت می‌گیرد، اما در ایران انتخابات معنای موسع‌تری دارد که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. امنیت‌آوری، رفراندوم به نظام مستقر، تخلیه ناراحتی‌های انباشته شده در هشت سال، پرستیژ بین‌المللی انتخابات و کشف استعدادهای جدید از جمله ابعاد دیگر انتخابات است. انتخابات در ایران اما وجه دیگری نیز دارد و آن مبارزه با نظام در بستر انتخابات است. اینکه عده‌ای مبارزه با نظام را در گرانیگاه انتخابات مفیدتر می‌دانند به این دلیل است که در هنگام انتخابات، تریبون‌‌‌‌‌ها برجسته‌تر، گوش‌‌‌‌‌ها شنواتر، رسانه‌‌‌‌‌ها پیگیرتر و دشمن متمرکزتر است. کسانی که بعضاً 25سال، 20 سال یا کم و زیاد به روش‌های مختلف با نظام جمهوری اسلامی جنگیده‌اند کاندیدا شدن را چالش‌آفرینی مضاعف برای نظام می‌دانند. 
هدف از نهضت ثبت نام غیرقانونی عبور از نظام به روش‌ «راه بینداز، جا بینداز‌» است. وقتی کسی قانون اساسی را قبول ندارد و وارد گود ثبت‌نام می‌شود به این دلیل است که سخنان دیروز خود را در شعاع و دربرگیرندگی بیشتری طرح کند. او اصلاً منتظر تأیید صلاحیت نیست چرا که اگر واقعاً منتظر باشد یا خود را نمی‌شناسد یا نظام را. اما او می‌خواهد با هویت نامزد حرف بزند، با هویت نامزد به رهبری نامه بنویسد و با هویت نامزد سخنرانی کند تا گوش‌های بیشتری را متوجه خود کند. 
کسانی که رسماً مطالبه نظام «فرادینی» می‌کنند و در عین حال نوه امام را «لایق نمایندگی‌» خود در عرصه انتخابات می‌دانند، مشغول مبارزه با نظامند. آنان می‌دانند که مهم‌‌ترین عامل و دژ مستحکم حفظ، استمرار و مصونیت از انحراف انقلاب اسلامی حضرت امام است. بنابراین برای عبور از انقلاب اسلامی باید ابتدا ادراک جدیدی از امام ارائه کرد که با سکولاریسم همسو باشد و سپس می‌توان مراحل مبارزه را راحت‌تر دنبال کرد. کسی که اصرار دارد جمهوری اسلامی فعلی به درد نمی‌خورد و ولایت فقیه را مقابل مردم و دیکتاتوری می‌داند و در محافل از فحاشی و رکیک‌گویی هم دریغ نمی‌کند چگونه می‌خواهد به فرض پیروزی در کشور کار کند؟ پس هدف ثبت‌نام و دریدگی حین ثبت‌نام، این است که بعد از رد صلاحیت رسمی رسانه‌های غرب را پشت سر خود ببیند که در جمهوری اسلامی انتخابات آزاد نیست، حقوق شهروندی رعایت نمی‌شود، مهندسی صورت می‌گیرد و قس‌علیهذا. 
کاندیدایی که مطالبات فراتر از سیاست‌های کلی نظام طرح می‌کند، مشغول مبارزه با جمهوری اسلامی است و فردای پیروزی نمی‌تواند شعارهای فراتر از سیاست‌های کلی نظام را عملیاتی کند و خود را بی‌اختیار معرفی خواهد کرد و عده‌ای دیگر عامل بی‌اختیاری را با مفاهیمی همچون دولت پنهان تئوریزه می‌کنند. از شگردهای افرادی که نمی‌توانند از فیلترهای قانونی نظام عبور کنند، هل دادن خود در بین مردم با شعارهای فریبنده، اخلاق‌سوز و شارلاتانیزم رسانه‌ای است. (هرچند به صورت تاکتیکی برای فرار به جلو از خشونت ابراز برائت کنند) اگر کسی در چارچوب‌های نظام دینی و دستگاه معرفتی امام به سیاست و قدرت بنگرد، به‌محض ردصلاحیت، سجده شکر به‌جا می‌آورد که خدایا من قصد خدمت داشتم و این سلب توفیق از اراده بنده خارج بود و دیگر تکلیفی ندارم، نه اینکه از در و دیوار برای قدرت بالا برود و فشار موجود بر مردم را نقطه عزیمت‌ منجی‌گری خود سازد و برای دیده شدن مضاعف شعارهای یارانه‌ای چند برابری بدهد. بدون تردید شعارهای یارانه‌ای چندین برابری در شرایط موجود بخشی از مبارزه با نظام است و بخشی‌‌‌هایی از مردم که قدرت تحلیل ندارند، چنین می‌پندارند که فقط این آقا به فکر ماست که نمی‌گذارند کار کند. اخلاق ماکیاولیستی نمی‌تواند ذیل نظام دینی خودنمایی کند. قدرت‌خواهی به هر قیمت در جامعه دینی منفور است. 
قطعاً مسئولیت در نظام اسلامی موهبتی برای خدمت است، اما «خود قدرت‌خواهی» در فرهنگ عامه ایرانیان خصلت زشتی است. همه کسانی که برای ردصلاحیت ثبت‌نام کرده‌ و در نگاه نخبگان سیاسی اشتراک‌نظر نسبت به چرایی رد آنان وجود دارد، صرفاً برای چالش ثبت‌نام کرده‌اند تا از یک طرف نظام را با شاخص‌های عرفی غرب آماج حملات قرار دهند و از سوی دیگر با مظلوم‌نمایی «موج مهندسی» رأی را به سمت کاندیدای دیگری رهنمون شوند. 
اینکه «مردم ما را می‌خواهند شما چه کاره‌اید؟‌» ظاهر قشنگی دارد، اما کجا به مردم گفته‌اید ما این نظام را قبول نداریم و می‌خواهیم شما را نمایندگی کنیم؟
شما از نظام عبور کرده‌اید، اما مردم عمدتاً بی‌اطلاع هستند یا باور به چرخش‌های حداکثری شما ندارند. این مردم معاند نیستند. طبق نظرسنجی دانشگاه مریلند، حداکثر 6 درصد ایرانی‌‌‌ها با جمهوری اسلامی عناد دارند که آنان هم رأی نمی‌دهند. پس شما که خود به عناد رسیده‌اید چه کسانی را نمایندگی می‌کنید؟ اگر صداقتی وجود دارد دوباره خود را برای مردم معرفی کنید، ابعاد پنهان معرفت و اندیشه جدید خود را رونمایی کنید، آنگاه سنجش اجتماعی برای فهم جایگاه خود را مشاهده خواهید کرد. آیا شما که نظام را قبول ندارید و کاندیدا شده‌اید، می‌توانید بگویید مردمی که ما را می‌خواهند نیز از نظام عبور کرده‌اند؟ قطعاً خیر. پس واقعیت این است که در شناخت شما بین نخبگان و توده فاصله افتاده است و شما نیاز به معرفی مجدد خود دارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/277695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلاعات کشاورزان اصفهانی از کارشناسان حوزه آب بیشتر است/ضرورت تبیین مفهوم «حقابه»

خیزش گرد و خاک در استان اصفهان/ کاهش دید افقی و کیفیت هوا

هشدار هواشناسی سطح زرد برای اصفهان/احتمال وقوع طوفان لحظه ای و گرد و خاک در استان

پاسخگویی آتش‌نشانی اصفهان به 7593 تماس شهروندان در هفته گذشته

دومین تمدیدی سپاهان؛ یوسفی در اصفهان ماند

گوجه سبز پلو؛ یه غذای مجلسی جدید و ارزون

استفاده از «مازوت» در نیروگاه منتظری مقطعی است

سازندگی مطرح کرد: دلواپسان ناصادق

بن‌بست غنی‌سازی؟

کشف میلیاردی مواد غذایی و شوینده قاچاق در اصفهان

مدافع ملی‌پوش در سپاهان ماندنی شد

مراجعه بیش از 2800 مصدوم نزاع به پزشکی قانونی اصفهان در فروردین 1404

استان اصفهان می‌تواند پیشگام تحقق سیاست‌های کلان جمعیتی کشور باشد

پیشرفت 90 درصدی عملیات عمرانی مجموعه فرهنگی باغ بانوان نوش

تلاش مدعیان در تورجهانی تنیس جوانان اصفهان

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده؛ امروز سه شنبه 30 اردیبهشت

واژگونی پژو 206 در محور نائین به انارک 5 مصدوم داشت

تشدید وزش باد شدید و طوفان لحظه‌ای در راه اصفهان است / ثبت دمای 43 درجه در 3 شهر استان

اصفهان، میزبان لیگ ملی چوگان ایران

ثبت ملی یک خوراک از عهد ساسانی

پیش‌فروش ارز در دستور کار بانک مرکزی است

شاعری که پاسپورتش را از فروغ گرفت

اختتامیه اولین همایش «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»

طعنه سنگین مایکروسافت به اپل: انتشار اپلیکیشن در استور ما رایگان می‌شود

هوش مصنوعی گراک 3 ایلان ماسک به سرویس ابری آژور اضافه می‌شود

سگ‌گزیدگی 12 نفر را در اصفهان راهی پزشکی قانونی کرد

لحظه دستگیری سارقان زورگیر در اصفهان

بیانیه مجلس در حمایت از سپاه/ محکومیت درخواست نمایندگان مجلس اعیان بریتانیا/ سردادن شعار مرگ بر انگلیس در بهارستان

راه‌اندازی سامانه جامع اتوماسیون نگهداری شهر در اصفهان

وام ودیعه مسکن برای مددجویان؛ شرایط و نحوه دریافت

برنامه سینماهای اصفهان، امروز سه‌شنبه 30 اردیبهشت + ساعت‌ اکران دایناسور

لزوم تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و کاهش هزینه‌ها

گرما و گردوخاک اصفهان را فرا می‌گیرد

ردپای 1200 سایت فروش غیرمجاز محصولات سلامت‌محور در فضای مجازی

امضای تفاهم‌نامه جدید با روسیه؛ گامی موثر در تسریع چرخ‌دنده‌های اقتصادی استان

تصادف پراید و نیسان در آزادراه شیراز- اصفهان با 5 مصدوم

حمله تند مالک شریعتی به شمخانی؛ این کشتی‌ها و مالکیت‌ها از کجا آمده؟/ او و خانواده‌اش متهم به کاسبی تحریم هستند؛ رئیس قوه قضاییه رسیدگی کند

گسترش زبان فارسی در مدرسه‌های ترکیه

ساب‌سیستم لینوکسی ویندوز متن‌باز شد

مرورگر اج به ابزاری برای اجرای اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی تبدیل می‌شود

سرمقاله جوان/ «شهید رئیسی» الگویی برای حکمرانی

سرمقاله فرهیختگان/ 6 کلاس اخلاق رئیسی

سرمقاله اطلاعات/ سوریه؛ صحنه همکاری یا منازعه

آیا پاکستان واقعا بر هند پیروز شد؟

تأکید بر نقش تاریخی کیش در هویت تمدنی ایران در نشست طرح‌های تحولی میراث فرهنگی

عیادت مدیر کل بنیاد مازندران از دو جانباز 70درصد در بهشهر و ساری

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان با نماینده ولی فقیه در اصفهان

ملتی که تار و پود هویت خود را از دست دهد هرگز لباس افتخار به تن نخواهد کرد

تو حتی از بهشتی هم مظلوم‌تری

همایش «مغز آگاه، اقتصاد پویا» خردادماه در اصفهان برگزار می شود