پیام سپاهان

آخرين مطالب

در یک وبینار مطرح شد؛

لزوم توجه به سلامت روانی و معنوی زنان در بحران کرونا معاونت امور زنان و خانواده

لزوم توجه به سلامت روانی و معنوی زنان در بحران کرونا
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان -

یک روانشناس، با بیان اینکه معنویت و سلامت معنوی نقش عمده ای در سلامت روانی و جسمی افراد دارد، تصریح کرد: با توجه به بحران کرونا، توجه به سلامت معنوی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض روحی و روانی ناشی از کرونا دارد.
مژده بقایی در نشست تخصصی مجازی «سلامت روانی بانوان و بیماری کرونا» که به میزبانی معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان برگزار شد، سلامت را تنها محدود به بیماری یا معلولیت ندانست و اظهار کرد: سلامت به معنی داشتن حالت بهینه جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی است.
وی با بیان اینکه انسان علاوه بر سلامتی جسمی باید شرایط روانی و اجتماعی مناسبی هم داشته باشد، گفت: در شرایط کنونی یکی از موارد تاثیرگذار بر سلامت جهانی، فارغ از وضعیت قرارگیری کشورها در منطقه توسعه یافته، در حال توسعه و یا توسعه نیافته، بیماری ویروسی کووید19 است که پس از گذشت نزدیک به یک سال از این اپیدمی، تبدیل به استرسی پایدار شده و علاوه بر سلامت جسمی، تهدیدکننده سلامت روان افراد نیز است.
این دکترای روانشناسی، کرونا را یک تهدید مشترک دانست و تصریح کرد: این بیماری بسیار هوشمند و غیر قابل پیش بینی و فراگیر بوده و با گذشت نزدیک به یک سال، در حال تبدیل شدن به استرس پایدار و مزمن است که علاوه بر سلامت جسمی، تهدیدکننده سلامت روان است.
بقایی، شایع ترین مشکلات جسمی ناشی از کرونا بدون در نظر گرفتن مبتلایان به بیماری را شامل بی خوابی، پرخوابی، چاقی، بی نظمی ساعات تغذیه، مشکلات گوارشی، افزایش سردردهای تنشی و میگرنی و... دانست و عنوان کرد: از نظر اجتماعی نیز با تعطیلی مهدها، مدارس و دانشگاه ها و مراکز فرهنگی و هنری مواجه هستیم و فاصله گذاری اجتماعی و کاهش تفریحات جمعی موجب افزایش تعارضات خانوادگی، خشونت های خانگی و طلاق شده است.
وی مشکلات ارتباطی را عمده ترین عامل ایجاد بحران در خانواده ها به ویژه در زنان دانست و اضافه کرد: مشکلات روانشناختی ناشی از کرونا به صورت هیجانات منفی از جمله ترس، تنهایی و خشم و اختلالات روانشناسی شامل اضطرابی و افسردگی بروز می کند که خود موجب کاهش تمرکز، نگرانی، نشخوارهای فکری، خلق پایین، تحریک پذیری به انواع محرک ها مانند صدا، دما،گشنگی و تشنگی و همچنین انواع رفتارهای وسواس گونه شده است.
عضو شورای انجمن روانشناسی، با بیان اینکه عوارض اقتصادی ایجاد شده در روزهای کرونایی به دنبال تعطیلی کسب و کار، قرنطینه ها و محدودیت های کامل شهری رخ داده است، متذکر شد: عوارض اقتصادی به ابعاد سلامت روان مانند خودکارآمدی، استقلال، خودمختاری، کفایت، شایستگی و وابستگی بین نسلی آسیب جدی وارد کرده است.
وی با اشاره به تفاوت تاثیر کرونا بر زنان و مردان، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه طبق یافته های پژوهشی درصد ابتلا به این بیماری در زنان و مردان یکسان است، اما میزان مرگ و میر در زنان به دلیل وجود هورمون استروژن و به دنبال آن مقاوم تر شدن سیستم ایمنی، به طور چشمگیری پایین تر است.
بقایی ادامه داد: تاثیرات کرونا بر روی بانوان با توجه به نقش های متعدد و توامانی که به عهده دارند، می تواند موجبات ناکارآمدی و بالا بودن میزان استرس را فراهم سازد. زنان باردار در دوران بارداری و همچنین مراقبت های پس از زایمان، زنان شاغل، زنان خانه دار، زنانی که وظیفه مراقبت از بیمار در خانواده را دارند و یا مراقبت از پدر و مادر سالمند را انجام می دهند، زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و زنانی که گاهی تمامی این نقش ها را بر عهده دارند، اولین گروهی هستند که متاثر از این بحران جهانی می شوند.
این روانشناس، با بیان اینکه بانوان برای گذار از دوران سخت کرونایی نیازمند آگاهی، هوشیاری و حمایت های همه جانبه از طرف خانواده و جامعه هستند، گفت: زنان بیشتر از مردان مسئول مراقبت از خانواده هستند و تعدد نقش های زنان می تواند موجب ناکارآمدی و بالا بردن میزان استرس و آسیب های روانی آنان شود. بانوان مسن علاوه بر بیماری های زمینه ای با مشکلات روانشناختی از جمله ترس و تنهایی و انزوا مواجه هستند لذا آگاهی زنان از نقش خودمراقبتی بر حفظ سلامت آنان دارای اهمیت بسیاری است.
عضو هیئت علمی افتخاری گروه روانشناسی جامعه بین المللی توسعه ارتباطات بین دانشگاهی( ISCDBU )، خودمراقبتی را فعالیتی دانست که توسط شخص برای برآورده کردن نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی اش انجام می شود و در واقع کم هزینه ترین و پرسودترین اقدام در جهت حفظ سلامتی می باشد و عنوان کرد: در راستای این امر ابتدا فرد باید بپذیرد که این یک معضل جهانی است که عوارض آن در تمامی جوامع نسبتا یکسان است.
وی با بیان اینکه چالش کرونا با شناخت قابل مدیریت است، اظهار کرد: براساس پژوهش ها برخی موقعیت های استرس زا و رنج آور می توانند بستر مناسبی برای پیشرفت افراد باشند. در واقع رشد پس از سانحه می تواند باعث افزایش کیفیت ارتباط و صمیمیت و توان شخصی(قدرت درونی) شود.
بقایی، یکی از جنبه های خودمراقبتی را توجه به سلامت معنوی دانست و اضافه کرد: سلامت معنوی جدیدترین بعد شناخته شده سلامت می باشد و اکنون در کنار ابعاد دیگر سلامتی مانند سلامت جسمی، روانی و اجتماعی قرار می گیرد. وقتی سلامت معنوی به طور جدی به خطر بیفتد، فرد ممکن است دچار اختلالات روحی مثل احساس تنهایی، افسردگی و از دست دادن معنا در زندگی شود. لذا حمایت ناشی از منابع معنوی یا مذهبی و داشتن ارتباط با قدرتی بالاتر سودمند است و می تواند برای بهبود کیفیت زندگی، کاهش و کنترل اختلالات سلامت روان، حمایت بین فردی، کاهش شدت علائم و نتایج مثبت پزشکی سودمند باشد.
این روانشناس، با بیان اینکه معنویت و سلامت معنوی نقش عمده ای در سلامت روانی و جسمی افراد دارد، تصریح کرد: با توجه به بحران کرونا، توجه به سلامت معنوی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض روحی و روانی ناشی از کرونا دارد.
وی یکی از تهدیدات کرونا بر روی خانواده ها را منزوی شدن و قطع کامل ارتباط با دیگران دانست و گفت: فاصله گذاری های اجتماعی، کاهش تجمعات، مجازی شدن فضای آموزش، ترس از ناقلین بدون علامت و... موجب شده از موهبت ارتباط بی بهره شویم، زیرا انسان یک موجود اجتماعی است و ارتباط نوعی التیام بر ترس ها و اضطراب های انسان است. حتی در سوگ ها نیز از رابطه با دیگران و اشتراگ گذاری دردهای خود محروم شده ایم و باید این همه درد را به دوش بکشیم لذا باید مسئولانه وارد رابطه شویم تا نشاط ما افزایش پیدا کند و بحران را با مشکلات جسمی و روحی کمتری پشت سر بگذاریم. در واقع نمی توانیم از نظر فیزیکی به هم نزدیک شویم، اما باید از نظر روانی با افراد موثر زندگی خودمان ارتباط بگیریم.
بقایی، خواب تنظیم نشده را شاهراه ورود به روان رنجوری دانست و اضافه کرد: خواب کافی و منظم، بالا بردن روحیه و خلاقیت و تاب آوری و در نهایت رضایت از زندگی را موجب می شود و در مقابل خواب ناکافی، بروز اضطراب، افسردگی و بدخلقی را به دنبال دارد لذا رعایت بهداشت خواب علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به کنترل روان کمک می کند. تغذیه مناسب نیز بر عملکرد سلول های عصبی تاثیر زیادی دارد و یک رژیم غذایی مناسب به ویژه در دوران کرونا نقش مهمی در پیشگیری و بهبود از بیماری ایفا می کند.
وی با اشاره به نقش ورزش در کاهش سطح استرس، عنوان کرد: خستگی یکی از زمینه های تضعیف سیستم ایمنی بدن است و موجب تحریک پذیری و پایین آمدن کیفیت زندگی می شود لذا سلامت روان با خستگی امکان پذیر نیست و افراد به ویژه بانوان باید از همسر و فرزندان کمک بخواهند و منتظر خودانگیختگی آنان نباشند.
این روانشناس، معنا دادن به زندگی را موجب افزایش سلامت روان دانست و یادآور شد: در دوران بحران کووید19 با آگاهی فرد از خودمراقبتی و در مواقع نیاز با حمایت سازمان های دولتی و غیر دولتی می توانیم گامی در جهت تامین سلامتی خود و جامعه برداریم.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/191647/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزرگداشت سردار سرلشکر شهید امیر علی حاجی زاده در اصفهان

پیشرفت 20 درصدی عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در نطنز

«روایت عشق و هنر» نمایشگاهی برای رونق اقتصاد و فرهنگ

نگاهی گذرا به شرارت‌های آمریکا علیه مردم ایران

ایران موشکی چگونه ظهور کرد؟

ارائه حمایت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برای هنرمندان صنایع دستی

تشکیل کارگروه طرح نظام مسائل صنایع دستی در اصفهان

نمایش عزت و انسجام ملت ایران در برابر استکبار جهانی

ملت ایران درسی تاریخی به صهیونیست‌ها داد

مقاومت رمز موفقیت در برابر صهیونیست هاست

چشم‌ انتظاری برای یاسمین در سی‌ امین یادواره شهدای دودانگه ساری

نگاهی گذرا به شرارت‌های آمریکا برعلیه مردم ایران

مهروموم دو واحد مشاور املاک در آران بیدگل

دفاع مقدس 12 روزه درسی برای امروز و فردا

"روایت عشق و هنر"نمایشگاهی برای رونق اقتصاد و فرهنگ استان

افتتاح بیست و یکمین پایگاه اورژانس مرکز بهزیستی داران

نقش مردم ومسوولان در مقابله با دشمنان

چهارباغ، چهار رکعت ارادت و عشق است

انقعاد تفاهم نامه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شهرداری شاهین شهر

برگزاری رویداد "اصفهان، روایت عشق و هنر"

گرامیداشت سردار شهید حاجی زاده در اصفهان، امروز

تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در استان

آغاز ثبت نام زائران اربعین دراصفهان از امروز

رقابت بیش از 21هزار داوطلب علوم تجربی در اصفهان

پویش نذر پرچم ایران در گلستان شهدا

وضعیت قابل قبول هوای اصفهان

انعقاد قرارداد 600 میلیون یورویی تأمین تجهیزات مترو اصفهان

پیکر پاک پدر شهید خادمی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران در کیاسر ساری تشییع شد

گرما در اصفهان اوج می گیرد

رونمایی از قابلیت پرداخت کرایه اتوبوس با QR کد در (اصفهان من)

نشست رئیس اپراتور تلفن همراه کیش و مدیر مخابرات استان هرمزگان

مسدود شدن چاه آب غیر مجاز در بُرخوار

مدرسهٔ تراز، الگوی اجرایی سند تحول بنیادین است

بررسی وضعیت ورزش اصفهان در حوزه‌های مختلف

ارائه خدمات تامین اجتماعی به 76 درصد از جمعیت اردستان

اصفهانی ها گرمازدگی در تابستان داغ را جدی بگیرند

تاکید استاندار بر حمایت از سرمایه گذاران دراجرای طرح‌ها

بیش از 220 درخواست در میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران اردبیل بررسی شد

جلسه شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با حضور مسئولان ستاد مرکز برگزار شد

دیدار رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و مسئولان بنیاد شهید با خانواده «شهیدان ساداتی و هاشمی تبار»

اصفهانی ها گرمازدگی در تابستان داغ امسال را جدی بگیرند

فوت راننده پراید در برخورد با تیر چراغ برق

خطر ابتلا به گرمازدگی با گرم شدن هوا

توزیع 3 میلیون و 46 هزار کیسه آرد در استان

بازدید مدیر کل بنیاد مازندران از گلزار شهدای روستای پنجک مرزن آباد چالوس

نقش مردم ومسئولان در مقابله با دشمنان

آسمانی شدن بسیجی دولت آبادی پس از تحمل جراحات جنگ

207 کلاس درس شاهین شهر ومیمه در مسیر هوشمندسازی

تداوم وزش بادهای جنوب شرقی و ناپایداری‌های محلی در هرمزگان

برگزاری بزرگترین ماراتون علمی کشور در اصفهان