پیام سپاهان - محققان اصفهانی با بهره گیری از فناوریهای نوین موفق به طراحی، ساخت و نصب آب شیرین کنهایی با کمترین مصرف انرژی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با بهرهگیری از فناوریهای نوین موفق به طراحی، ساخت و نصب آبشیرینکنهای حرارتی با کمترین مصرف انرژی و حداقل حجم پساب شدند.
رامین کوهی کمالی ادامه داد: باتوجهبه بحران کمآبی در ایران و نیاز به تأمین آب شیرین پایدار، استفاده از فناوریهای نوین آبشیرینکن با کمترین مصرف انرژی و بهرهگیری از انرژیهای مازاد واحدهای صنعتی، بهعنوان راهحلی کارآمد مطرح است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر لزوم کاهش مصرف انرژی در فرآیند شیرینسازی آب، ادامه داد: آبشیرینکنهای حرارتی طراحیشده به همت محققان دانشگاه صنعتی اصفهان، با بهرهگیری از انرژیهای مازاد و کم ارزش (مانند حرارت تلفشده در پالایشگاهها و نیروگاهها) صنایع، قادر هستند، بدون فشار اضافی بر شبکه انرژی کشور، آب شیرین مورد نیاز را با کمترین میزان انتشار گازهای گلخانهای تأمین کنند.
کوهی کمالی گفت: این فناوری نهتنها برای مناطق ساحلی، بلکه برای صنایع درون سرزمینی که دارای انرژی مازاد (حرارتی، برقی یا خورشیدی) هستند نیز قابل اجرا است.
رییس پژوهشکده علوم و فناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که مهمترین چالش استفاده از آبشیرینکنهای رایج، تولید پساب شور و آلایندههای ناشی از آن است، ادامه داد: دانش فنی توسعه داده شده این تیم تحقیقاتی قادر است علاوه بر بهرهگیری از انرژی مازاد صنایع، از فناوری Zero Liquid Discharge (ZLD) برای کاهش قابل توجه پساب استفاده کند.
وی گفت: این گروه تحقیقاتی موفق شدهاند تا با توسعه سیستمهای ZLD، حجم پساب را به حداقل ممکن و کمتراز 5 درصد آب ورودی برسانند و حتی مواد معدنی ارزشمند موجود در پساب را بازیابی کنند که با این شرایط نهتنها از آلودگی دریاها و خاک جلوگیری میکند، بلکه به اقتصاد چرخشی کمک خواهد کرد.
کوهی کمالی ادامه داد: این سیستمها بهویژه در مناطق جنوبی و فلات مرکزی ایران که با کمبود آب شیرین مواجه هستند، میتوانند تحولی اساسی به وجود آورند.
وی با اشاره به سوابق اجرایی طرحهای صنعتی این تیم تحقیقاتی، افزود: تاکنون 24 دستگاه آبشیرینکن صنعتی برای مناطق جنوبی ایران، از جمله فازهای مختلف در عسلویه و جزایر مهمی مانند خارک، سیری، لاوان، کیش و قشم طراحی و اجرا شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان از آمادگی کامل این دانشگاه برای طراحی و اجرای آبشیرینکنهای حرارتی در مقیاس کوچک پرتابل (5 تا 300 مترمکعب در روز) و بزرگ مقیاس تا ظرفیت 50 هزار مترمکعب در روز به ازای هر واحد با مشارکت بخش خصوصی خبر داد.