پیام سپاهان

آخرين مطالب

دیپلماسی چاپلوسی؛ جهان قلق ترامپ را پیدا کرده است؟ سیاسی

دیپلماسی چاپلوسی؛ جهان قلق ترامپ را پیدا کرده است؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نامه‌ای به رئیس‌جمهور ترامپ تحویل داد که در آن او را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرده بود. اما مشخص نیست که نوازش‌ کردن غرور رئیس‌جمهور، تأثیری ماندگار و پایدار داشته باشد.
روز دوشنبه در کاخ سفید، چاپلوسی به همان اندازه که آشکار بود، مؤثر نیز به نظر می‌رسید. زمانی که نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در اتاق آبی پشت میز شام نشسته بود، تکه‌کاغذی را به رئیس‌جمهور ترامپ داد.
به نوشته نیویورک تایمز، نتانیاهو در حضور دوربین‌های خبری که برای ثبت این لحظه حضور داشتند، گفت: «آقای رئیس‌جمهور، می‌خواهم نامه‌ای را که برای کمیته نوبل فرستاده‌ام به شما تقدیم کنم. این نامه شما را برای دریافت جایزه صلح نامزد کرده است. این جایزه کاملاً شایسته شماست و باید آن را دریافت کنید.»
ترامپ این اقدام نتانیاهو را «بسیار معنادار» توصیف کرد، اگرچه بارها گفته است باور ندارد کمیته نوبل هیچ‌گاه چنین جایزه‌ای را به او بدهد.
جهان ترامپ را یادگرفته است
این تلاش برای جلب نظر ترامپ، جدیدترین نشانه از آن است که بسیاری از رهبران جهان حالا رئیس‌جمهور آمریکا را خوب شناخته‌اند. تعریف و تمجید از ترامپ، بهترین راه برای کنار آمدن با اوست؛ حتی اگر معلوم نباشد این خوش‌خدمتی‌ها واقعاً سودی برای کشورهایشان داشته باشد.
مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، که پیش‌تر ترامپ را «قلدر» خوانده بود، ماه گذشته با هیجان «رهبری شخصی [ترامپ] بر ایالات متحده» را تحسین کرد. مارک روته، دبیرکل ناتو، در پیامی خصوصی به ترامپ نوشت: «اقدام قاطعانه شما در ایران واقعاً فوق‌العاده بود.» ترامپ این پیام را فردای آن روز علنی کرد.
حتی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که در ماه فوریه شاهد جر و بحثی پرتنش در دفتر بیضی شکل کاخ سفید بود، تلاش کرده روابط پرتنش خود با رئیس‌جمهور آمریکا را ترمیم کند. دیدار این دو در واتیکان در ماه آوریل بسیار آرام‌تر پیش رفت و به گفته هر دو طرف، هیچ تنشی در آن وجود نداشت.
ترامپ روز دوشنبه موافقت کرد که ارسال بخشی از سلاح‌ها به اوکراین، که تنها یک هفته پیش متوقف شده بود، از سر گرفته شود. این عقب‌نشینی در پی بهبود روابط با زلنسکی و پس از تماسی تلفنی با پوتین صورت گرفت که ترامپ آن را «ناامیدکننده» توصیف کرد.
سام ادواردز، دانشیار تاریخ سیاسی مدرن در دانشگاه لافبورو بریتانیا گفت: «داستان این‌طوری پیش می‌رود، شما با هدایایی می‌آیید، ادای احترام می‌کنید، تا احترام، حمایت یا توجه رئیس دربار را جلب کنید.»
به گفته او، ترامپ قواعد بازی دیپلماسی جهانی را دگرگون کرده است. «ما اغلب دیپلماسی را یک امر گسترده و فراگیر می‌دانستیم. نوعی ارتباط بین نهادها، اما در این مورد، آن‌ها شخص را هدف می‌گیرند.»
بازی شخصی نتیجه می‌دهد؟
با این حال، تحلیل‌گران سیاسی، دیپلمات‌ها و دیگر ناظران روابط بین‌الملل می‌گویند که «بازی با شخص» از طریق ابراز تحسین عمومی، همیشه مؤثر نیست، به‌ویژه وقتی با رهبری چون ترامپ طرف هستیم که تصمیماتش اغلب متغیر است.
نتانیاهو روز دوشنبه اعلام کرد که ترامپ «هم‌اکنون در حال تحقق صلح است، کشور به کشور، منطقه به منطقه.»
اما تغذیه غرور رئیس‌جمهور تاکنون به پایان جنگ غزه نینجامیده، جنگی که همزمان با ازسرگیری مذاکرات آتش‌بس نیز ادامه دارد. در اروپا، جنگ اوکراین بدون هیچ نشانی از صلحی که ترامپ زمانی وعده داده بود «در عرض 24 ساعت» برقرار خواهد کرد، همچنان در جریان است. برخی از تعرفه‌های اعمال‌شده بر صادرات بریتانیا به آمریکا نیز همچنان پابرجاست، حتی با آنکه کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، پس از ارائه یک دعوت‌نامه سلطنتی، توانست توافق با ترامپ را نهایی کند.
یولاندا اسپایز، مدیر برنامه مطالعات دیپلماتیک دانشگاه آکسفورد، می‌گوید چاپلوسی از دیرباز بخشی از هنر دیپلماسی بوده است. او گفت که استقبال با فرش قرمز از یک رئیس‌ دولت، قرن‌هاست که بخشی از تشریفات رسمی است. اما تعاملات شخصی میان رهبران، پیش‌تر به صورت خصوصی انجام می‌شد، نه در مقابل دوربین‌ها.
او گفت: «یکی از اصول بنیادین حرفه دیپلماسی این است که همه کارهای سخت را پشت صحنه انجام دهید، جایی که کسی تماشایتان نمی‌کند. اما حالا باید خیلی محتاط بود، چون هر چیزی که برای او (ترامپ) بفرستید، ممکن است عمومی شود. این یعنی مرحله‌ای تازه در بازی چاپلوسی.»
اسپایز گفت که شاید زلنسکی، بیش از بسیاری از رهبران جهان، اکنون به اهمیت چاپلوسی پی برده باشد. به گفته او، پس از تحقیر شدن در دیدار سال جاری‌اش در دفتر بیضی، زلنسکی به‌طور چشم‌گیری نحوه تعاملش با ترامپ را تغییر داده است.
او گفت: «زلنسکی از آن موقعیت‌هایی که به مشاجره با ترامپ ختم می‌شد، پرهیز کرده است. حالا هر جمله‌ای را با ابراز قدردانی از آمریکا آغاز می‌کند. درس گرفته شد.»
در مورد نتانیاهو، تلاش برای جلب نظر ترامپ از طریق برانگیختن میل او به دریافت جایزه صلح نوبل، اقدامی منحصر به‌فرد نبود. دولت پاکستان در ماه ژوئن رسماً ترامپ را نامزد این جایزه کرد و از «مداخله قاطعانه دیپلماتیک» رئیس‌جمهور آمریکا در جریان درگیری‌های خشونت‌آمیز میان هند و پاکستان تمجید نمود.
ترامپ بارها - چه در ملأ عام و چه در محافل خصوصی - از اینکه هنوز موفق به دریافت جایزه صلح نوبل نشده، گلایه کرده است. او یک بار در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «من هر کاری هم بکنم، جایزه صلح نوبل را نخواهم گرفت.»
و مشخص نیست که نامزدی از سوی نتانیاهو - که از سوی دیوان کیفری بین‌المللی به ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه متهم شده - کمکی به پرونده ترامپ بکند.
مدیا بنجامین، بنیان‌گذار گروه «کُد پینک»، یک جنبش ضدجنگ، دیدگاه خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و نوشت: «نمی‌دانم باید بخندم یا گریه کنم. این وضعیت سورئال است.»
بازار
دانیال دلاوری

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/973599/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحقق صلح و امنیت با رفتن امریکا از منطقه

دوبله ژاپنی Ghost of Yotei واقع‌گرایانه خواهد بود

محور تونل فجر جایگزین اصلی مسیر شهرکرد به اصفهان شد

اسارات در اوج عزت

تایمز: آیا رابطه صمیمی ترامپ و پوتین به پایان رسیده است؟

وحدت و همگرایی ملت در جنگ رژیم صهیونی

توسعه‌دهنده: حالت اول شخص از ابتدا برای Indiana Jones and the Great Circle درنظر گرفته شده بود

هوای اصفهان بر مدار نارنجی

نقش موثر رهبری در پیروزی جنگ

ورود استاندار به هرند

افزایش اختیارات استاندار اصفهان

بازی Ghost of Yotei تمرکز بی‌سابقه بر ایجاد آزادی بیشتر برای بازیکنان خواهد داشت

گیاهان دارویی در مسیر تحول

تکریم معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده های شهدای مازندران

دیپلماسی چاپلوسی؛ جهان قلق ترامپ را پیدا کرده است؟

ادای احترام به اسطوره‌ های ایثار در زاهدان

سازنده گوشی‌های نوکیا از بازار موبایل آمریکا خارج شد

گوشی جدید سامسونگ انتخابی جذاب برای گیمرها است

نیویورک‌تایمز: اسرائیل بسیار منفورتر از قبل شده است

اصفهان به خورشید نزدیکتر شد

نه! ظرفیت رم آیفون بیشتر نمی‌شود

نتیجه دیدار پشت درهای بسته نتانیاهو و ترامپ چه بود؟

طراحی شیائومی 16 پرو مکس لو رفت؛ پرچمدار چینی برای رقابت با آیفون و گلکسی

مدل طلایی-صورتی یکی از گوشی‌های جذاب شیائومی معرفی شد

آیا این گوشی ارزان بعدی شیائومی است؟

عصر ایران: کیهان عادت دارد تهمت بزند نه این که متهم شود

فرانچسکا آلبانزه کیست؟ چرا آمریکا تحریمش کرد؟

در انتظار عرضه اولین آیفون تاشو؛ تولید نمایشگر گوشی بعدی اپل شروع شد

نقاب نفاق افتاد

چرا ایران بزرگ‌ترین پالایشگاه اسرائیل را هدف قرار داد؟

زیر تیغ افراطیون

رفع مشکلات 4700 بنگاه اقتصادی در ستاد تسهیل استان اصفهان

باریک‌ترین آیفون تاریخ به پردازنده‌ای «حرفه‌ای» مجهز می‌شود

«پاک‌کن جادویی شیائومی» با قابلیت‌هایی جدید آپدیت شد

به نام انسان، به نام ایران و افغانستان

یک آدرس برای تأمین مالی خرابکاران

پزشکیان در محاصره تندروهای داخلی

مدیرعامل جدید باشگاه سپاهان انتخاب شد

پیش بینی بارش‌های رگباری از فردا در جنوب و غرب استان

گوشی پرچمدار سامسونگ با تخفیف 27 درصدی به فروش می‌رسد؛ اما نه در ایران

اپل این 3 گوشی اندرویدی را از مردم می‌خرد و به آ‌ن‌ها آیفون می‌فروشد

کودکان سر چهارراه‌ها کجا رفته‌اند؟ ‌

روایتی از شهادت 7 غیرنظامی سرنشین یک خودرو در اصفهان

حبس دشوار در حاشیه تهران

کودک 14 ساله بر اثر غرق‌شدگی در خمینی‌شهر جان باخت

تفاهم نامه بنیاد شهید ایلام و شهرداری بدره برای نوسازی تابلوهای مزین به تصاویر شهدا

گلکسی زد فلیپ 7 از نمای نزدیک؛ کارشناسان چه می‌گویند؟

رتوریک یک مصاحبه خاص

جنگنده در راه ایران؟ اظهارات مبهم مقامات پکن

نیاز ایران به تجدیدنظر اساسی در راهبردها