پیام سپاهان

آخرين مطالب

باخت پایداری به قالیباف سیاسی

باخت پایداری به قالیباف
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روز گذشته انتخابات هیات رئیسه مجلس برای اجلاسیه دوم برگزار و 12 عضو هیات رئیسه مجلس انتخاب شدند. بر این اساس نمایندگان مجلس با وجود پیامک‌های تخریبی مجددا محمدباقر قالیباف را به عنوان رئیس مجلس انتخاب کردند. تنها رقیب قالیباف، احمد راستینه، نماینده شهرکرد و یکی از چهره‌های جبهه پایداری در مجلس بود. در این رقابت محمدباقر قالیباف توانست با 219 رای رئیس مجلس باقی ماند و رقیب او احمد راستینه تنها توانست 36 رای کسب کند که این رای نشان‌دهنده رای پایداری‌ها در مجلس است.
با این حال اما برخی نمایندگان معتقدند که رای پایداری‌ها تنها 26 رای است و 10 نفر دیگری که به راستینه رای دادند به دلیل شخصیت او بوده و نگاه سیاسی نداشتند. قالیباف پیش از این و در اجلاسیه اول توانسته بود با 198 رای رئیس شود، اما در اجلاسیه دوم آرای قالیباف 21 رای رشد داشت. این در حالی است که گفته می‌شد پایداری‌ها تمام تلاش خود برای کاهش آرای قالیباف را انجام دادند و حتی در گفت‌وگو با اعضای فراکسیون مستقلین اعلام می‌کردند که برای ریاست کاندیدا شوید به شما رای می‌دهیم. بر این اساس به نظر می‌رسد هدف پایداری‌ها کاهش آرای قالیباف بود که حاصل نشد.
پس از انتخاب رئیس مجلس، انتخابات نواب رئیس در مجلس برگزار شد. برای تصدی صندلی نواب رئیس عبدالرضا مصری، علی نیکزاد ثمرین، حسینعلی حاجی دلیگانی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، مجتبی ذوالنوری و علیرضا منادی‌سپیدان ثبت‌نام کردند. اما در نهایت نواب رئیس در اجلاسیه اول ابقا شدند و علی نیکزاد و حمیدرضا حاجی‌بابایی هر کدام توانستند 111 رای کسب کنند. بر این اساس انتخاب نواب رئیس با قرعه‌کشی انجام شد و نیکزاد به عنوان نایب‌رئیس اول و حاجی‌بابایی به عنوان نایب‌رئیس دوم انتخاب شدند.
اگرچه پیش از این و با توجه به تعدد کاندیداها اعلام می‌شد که در این اجلاسیه شاهد تغییرات 50 درصدی در هیات رئیسه مجلس خواهیم بود، اما تنها شاهد دو تغییر آن هم در دبیران هیات رئیسه مجلس بودیم. بر این اساس روح‌الله متفکرآزاد با 97 رای، رضا جباری با 126 رای، احمد نادری با 129 رای، مجتبی بخشی‌پور با 98 رای، صدیف بدری با 102 رای و عباس پاپی‌زاده با 104 رای، به عنوان دبیرهای هیات رئیسه مجلس در اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم انتخاب شدند. بر این اساس مجتبی یوسفی و محمد رشیدی جای خود را به صدیف بدری و رضا جباری دادند. تنها تغییر در ترکیب سیاسی هیات رئیسه حضور صدیف بدری به عنوان عضو فراکسیون مستقلین در هیات رئیسه مجلس بود. در ترکیب ناظرین هیات رئیسه مجلس نیز تغییری ایجاد نشد و علیرضا سلیمی، عباس گودرزی و سیدجلیل میرمحمدی میبدی به عنوان ناظران هیات رئیسه انتخاب شدند.
صبح روز گذشته نشستی با حضور اکثریت نمایندگان مجلس از طیف‌های مختلف سیاسی تحت عنوان جلسه بصیرت در ساختمان مشروطه برگزار شد و در حالی‌که پیش از این گفته می‌شد مستقلین برای ریاست نامزد خواهند داشت، اما در جمع‌بندی نهایی قرار بر این شده بود که به اجماعی با طیف مقابل برسند و محمدباقر قالیباف رئیس بماند، اما کرسی‌هایی در سایر ارکان هیات رئیسه به فراکسیون مستقلین تعلق بگیرد.
اما یک عضو فراکسیون مستقلین در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد با وجود صحبت در این خصوص درجلسه صبح روز گذشته صحبتی در مورد لیست مشترک نشد و فراکسیون مستقلین دور خورد. در حالی‌که پیش از این قرار بود که در این نشست زمانی به تاجگردون داده شود و او لیست مشترک را نهایی کند، اما این زمان اختصاص داده نشد و تنها در ابتدای این جلسه علاءالدین بروجردی، رئیس فراکسیون مستقلین حمایت خود و فراکسیون را از ریاست قالیباف اعلام کرد.
محمدمهدی شهریاری، عضو فراکسیون مستقلین مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با اشاره به انتخابات هیات رئیسه مجلس اظهار کرد: در واقع فراکسیون مستقلین مجلس در انتخابات هیات رئیسه دور خورد. قرار بود که روز گذشته دو فراکسیون انقلاب اسلامی و فراکسیون مستقلین یک جلسه‌ای داشته باشند و انسجام و وحدت ایجاد و یک لیست مشترکی ارائه شود. بر این اساس قرار بود یک صندلی از ناظرین و یک صندلی از دبیران در لیست مشترک برای فراکسیون مستقلین در نظر گرفته شود. قرار بود قشقاوی برای دبیری و بنده نیز برای ناظرین کاندیدا شوم.
او ادامه داد: اما روز گذشته که در نشست حاضر شدیم متاسفانه به نحوی برنامه‌ریزی شد که اعضای فراکسیون مستقلین صحبت نکردند در حالی‌که قرار بود غیر از بروجردی، تاجگردون نیز صحبت کند. روز گذشته برای اینکه لیست مشخص شود دور هم جمع شدیم نه آنکه بخواهیم صحبت‌های افراد مختلف را بشنویم. اما لیست مشترکی ارائه نشد و تنها صحبت در مورد ریاست قالیباف مطرح شد. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد حلقه‌ای که این جلسه را برنامه‌ریزی می‌کرد خلف وعده کرد. البته فکر نمی‌کنم که آقای قالیباف در جریان نبودند.
رضا سپهوند، عضو فراکسیون مستقلین مجلس نیز با اشاره به انتخابات هیات رئیسه مجلس، گفت: انتخابات روز گذشته هیات رئیسه مجلس نشان داد که جبهه پایداری اقلیتی در مجلس است که به دنبال مصادره فراکسیون انقلاب اسلامی است. اما روز گذشته جلسه‌ای تحت عنوان بصیرت در مجلس برگزار شد که معادلات جبهه پایداری را برهم زد و گزینه این جبهه برای ریاست مجلس رای نیاورد. او با اشاره به آرای فراکسیون مستقلین خاطرنشان کرد: فراکسیون مستقلین انسجام خود را به خوبی نشان داد و آقای منادی، نامزد نایب‌رئیسی مجلس 90 رای آورد. از سوی دیگر این انتخابات نشان داد زمانی‌که مستقلین با تیم قالیباف هم‌افزایی می‌کند می‌تواند اکثریت قاطعی را در مجلس رقم بزند.
این نماینده مجلس ادامه داد: از سوی دیگر یک نفر از فراکسیون مستقلین به هیات رئیسه رفت که این نشانه خوبی برای فراکسیون مستقلین است. البته فراکسیون مستقلین کاندیدای زیادی نداشت. قوامی و بیگدلی قرار بود که برای ریاست مجلس کاندیدا شوند که به نفع قالیباف انصراف دادند تا هم‌افزایی خوبی ایجاد شود و رئیس مجلس با پشتوانه بهتری داشته باشیم. بر این اساس فراکسیون مستقلین تنها 2 یا 3 گزینه در انتخابات هیات رئیسه مجلس داشت که این افراد نیز رای خوبی آوردند، اما تنها یک نفر به هیات‌رئیسه راه پیدا کرد. به هر حال فراکسیون مستقلین نسبت به دور قبل بهتر عمل کردند.
سپهوند تاکید کرد: مستقلین با بخش اعظمی از فراکسیون انقلاب اسلامی که هم‌طیف قالیباف هستند همگرایی پیدا کرد و نتیجه‌ای که روز گذشته دیدیم را رقم زدیم. روح‌الله لک علی‌آباد با بیان اینکه انتخابات هیات رئیسه انتخابات معنا‌داری بود، اظهار کرد: در این انتخابات تنها دو دبیر در هیات رئیسه جابه‌جا شدند و سایر اعضای هیات رئیسه ابقا شدند. این نشان می‌دهد که رای روز گذشته مجلس، رای به عقلانیت بود. یک عده از بیرون فضا‌سازی می‌کردند تا فکر نمایندگان را به اشتباه بیندازند، اما نمایندگان نشان دادند که مرعوب این جوسازی‌ها نمی‌شوند.
او تصریح کرد: اگر این افراد کسانی هستند که در جبهه انقلاب حضور دارند خطاب به آنها می‌گویم که آزموده را آزمودن خطا است و وقت نمایندگان را نگیرید و پول خرج نکنید. این نماینده مجلس با اشاره به رای راستینه، خاطرنشان کرد: تعدادی از آرای راستینه رای‌هایی بود که ناشی از ارادت فردی به ایشان بود. حداقل 10 رای از رای‌های راستینه، رای فردی و رای به شخصیت ایشان بود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/967853/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

🎙️ صحبت های استاندار اصفهان در برنامه سلام اصفهان

بازدید معاون عمرانی استانداری اصفهان از پروژه 147هکتاری مسکن ملی شاهین شهر

وکالت تخصصی پایان عصر”وکیل عمومی”است/کاهش 46 درصدی طلاق در برخی استانها

قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی در ایجاد تحول در حوزه وکالت

گزینه‌های خلاقانه‌ عمان برای مذاکرات

توافق با تهران؛ ضربه‌ای خاموش به اقتصاد پکن؟

معاون رئیس‌جمهور از پروژه‌های عمرانی،درمانی و فرهنگی فریدن بازدید کرد

مأموریت انسانی معلمان استثنایی آموزش «زندگی» به دانش‌آموزان است/

ضرورت تقویت زیست‌بوم علمی با رویکرد اخلاق‌محور و کرامت انسانی/

عضویت در اتحادیه وکلای بین‌المللی؛ فرصتی برای نفوذ حقوقی ایران است/

هوش مصنوعی وعدالت؛گامی راهبردی برای تحول نظام قضایی با فناوری‌های نوین است

تولید گوشی‌های پرچمدار سونی برون‌سپاری می‌شود؟

روسیه چگونه در مذاکرات ایران و آمریکا بازی می‌کند؟

چرایی کاهش آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران در سال 1403

وجه نمادین سفر پادشاه بریتانیا به کانادا

بازگشت غرب به بن‌بست؟‌

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تعهدی جمعی و رسالتی الهی است

استاندار البرز: باید با تمام توان، در جهت حفظ و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنیم

داستان قهوه زندگی

آنچه برای ایران اهمیت دارد، حفظ زیرساخت‌های هسته‌ای کشور است

متحد دردسرساز

تعلیق غنی‌سازی منوط به بازه زمانی پیشنهادی و امتیازهایی است که آمریکا می‌دهد

طلای پرش طول آسیا بر گردن بانوی ایران

زیدآبادی: اختلاف ترامپ و نتانیاهو چقدر جدی است؟

تناقض بین توصیه‌های رهبر انقلاب و استقبال از قاسمیان!

ماجرای توافق احتمالی ایران و آمریکا با نام «مسقط» چیست؟

کوششی برای شکست بن‌بست مذاکرات ایران و امریکا؟

راز تغییر نفیو

بازی زمان در مذاکرات

خانواده‌ها و کودکان با وجود مشکلات اقتصادی هنوز به مطالعه علاقه دارند

موتور روشن، قانون خاموش

چنگ‌ودندان امتیازگیری امریکا پای‌ میز

اگر امریکا قصد توافق دارد چرا تحریم‌ها را بیشتر می‌کند

تعقیب و گریز نیسان سرقتی در اصفهان

کشف 60 میلیارد ریالی انبار موادغذایی قاچاق در اصفهان

ادعای جنجال برانگیز

تندباد و گردوخاک از جمعه در اصفهان شدت می‌گیرد

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان و فرمانده سپاه نینوا با خانواده پاسدار شهید حسین خان‌بیکی

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از ایثارگران البرزی

دوره آموزشی روابط عمومی دیجیتال و خبرنگاری موبایل برگزار شد

پنجشنبه یک گوشه دنج می‌خواهد...

انتشار «ریشه» پس از 14 سال

ایلان ماسک: هیچ قراردادی با تلگرام امضا نکرده‌ام

سرمقاله جوان/ خدمت با تعارض منافع استاندار تاجر!

سرمقاله فرهیختگان/ آداب استانداری

سرمقاله وطن امروز/ سیلی به مکرون و افول سیاست نمایشی

سرمقاله اطلاعات/ دشمنتان شرمنده!

اکونومیست: وحشت نکنیم، هوش مصنوعی مشاغل را حذف نمی کند

سرمقاله سازندگی/ بازآفرینی جایگاه ایران

حضور کشتی‌گیر اصفهانی در رقابت‌های جهانی