پیام سپاهان

آخرين مطالب

پزشک جراح نباید دست به تیغ شود؟ سیاسی

پزشک جراح نباید دست به تیغ شود؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اگر یک جراح قلب رئیس جمهوری شود، دیگر حق ندارد جراحی کند؟ یا اگر این رئیس جمهوری، طبابت کند، عوامفریبی کرده است؟! این سؤالاتی است که منتقدان مسعود پزشکیان باید پاسخ بدهند. بعد از انتشار اخباری مبنی بر اینکه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری پنجشنبه گذشته در بیمارستان شهید مدنی تبریز روی دو بیمار دو عمل قلب باز انجام داد، انتقادها شروع شد. در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری که اخبار مربوط به برنامه‌ها و نشست‌های رئیس جمهوری منتشر می‌شود، هیچ خبری درباره این دو عمل جراحی پزشکیان منتشر نشد. آخرین خبری که این پایگاه اطلاع‌رسانی از برنامه‌های پنجشنبه رئیس جمهوری منتشر کرد، مربوط به حضور پزشکیان در مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در تبریز بود. وقتی «پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری» خبری از انجام این عمل‌های جراحی منتشر نکرد، یعنی این عمل‌های قلب، ربطی به مسئولیت رسمی و جایگاه حقوقی پزشکیان به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران ندارد، بلکه مربوط به «شخص مسعود پزشکیان» به عنوان متخصص و جراح قلب است. برای همین بود که خبر و یک تصویر این جراحی‌ها را «وبدا»، پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر کرد. البته تصاویر دیگری از پزشکیان که روپوش سبز اتاق عمل به تن داشت، منتشر شد که کنار بقیه تیم جراحی نشسته و درحال استراحت است. بقیه عکس‌ها را مردم، پرستاران و پزشکان بیمارستان شهید مدنی تبریز منتشر کردند، نه پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری یا «وبدا». پزشکیان یا تیم همراه او، باید عکس گرفتن مردم را ممنوع می‌کردند یا اینکه موبایل‌ها را می‌گرفتند و عکس‌ها را پاک می‌کردند؟
باید دید پنجشنبه گذشته پزشکیان در بیمارستان شهید مدنی تبریز چه عملی انجام داد.
نجات جان 2 بیمار با جراحی قلب باز
«وبدا» یا پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در خبری با عنوان «نبض امید در دست رئیس‌جمهوری؛ نجات جان دو بیمار با جراحی قلب باز» نوشت: «در یک رویداد پزشکی کم‌نظیر، دو عمل جراحی قلب باز با موفقیت در بیمارستان شهید مدنی تبریز از سوی رئیس‌جمهوری ایران انجام شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، این اعمال جراحی از سوی دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران از برجسته‌ترین متخصصان قلب کشور، انجام شد.» این پایگاه اطلاع‌رسانی ادامه داد: «در این جراحی‌ها مردی 46 ساله که از نارسایی شدید دریچه میترال رنج می‌برد تحت عمل جراحی باز و ترمیم این دریچه قرار گرفت. همچنین بانوی 36 ساله که مبتلا به پرولاپس دریچه میترال بود، تحت عمل جراحی باز و ترمیم دریچه قرار گرفت. خوشبختانه حال عمومی هر دو بیمار مساعد گزارش شده است و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته‌اند.» جملات بالا، بدون کم یا اضافه، همان است که در پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شد.
پزشکانی که سیاستمدار هم هستند
کم نبودند و نیستند سیاستمداران و مدیران بالارتبه‌ای که علاوه بر سیاست، در رشته‌های تحصیلی خود متخصص و سرآمد هستند. علی اکبر ولایتی وزیر خارجه پیشین و مشاور بین‌الملل رهبر انقلاب، پزشک متخصص اطفال است. سیدمحمدرضا خاتمی نایب رئیس مجلس ششم، علی شکوری راد دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت و مصطفی معین وزیر علوم در دولت‌های هاشمی و خاتمی پزشک بودند. کامران باقری لنکرانی که وزیر بهداشت دولت دهم بود و نامزد بالقوه انتخابات ریاست جمهوری، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شیراز است. اساساً وزرای بهداشت همه دولت‌ها پزشک بوده‌اند؛ مانند بهرام عین اللهی وزیر بهداشت دولت سیزدهم که متخصص چشم است یا سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت دولت یازدهم که او هم متخصص چشم است. سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی که نایب رئیس مجلس یازدهم، رئیس بنیاد شهید دولت سیزدهم و نامزد دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته بود، متخصص گوش و حلق و بینی است. علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران هم مدرک پزشکی هسته‌ای دارد.
سیاستمداران، دیگر پزشک نباشند؟
پزشکیان در دوران انتخابات گفت که به عنوان یک متخصص قلب «مطب» ندارد. مطب نداشتن یعنی پزشکیان برای طبابت مستقیماً از مردم پول دریافت نمی‌کند. وی همچنین گفت که هیچ گاه در بیمارستان خصوصی جراحی نکرده و البته اشاره کرد که یک جراح قلب که در بیمارستان خصوصی جراحی کند، می‌تواند ماهانه تا 10 میلیارد تومان درآمد داشته باشد. با این ملاحظات، فردی که اکنون رئیس‌جمهوری اسلامی ایران است، یک متخصص و جراح قلب است که به فکر بازاری‌سازی تخصص خود نبود.
جراحی با چنین ویژگی ای را، باید نگاه داشت یا او را فقط یک رئیس‌جمهوری برشمرد؟ یعنی یک متخصص قلب با این توانایی‌ها بعد از ریاست جمهوری دیگر نباید جراحی کند؟ در این صورت، سرنوشت یا وضعیت دو بیماری که پنجشنبه گذشته در بیمارستان شهید مدنی تبریز جراحی شدند، چه می‌شد؟ یا سرنوشت دیگر بیمارانی که بعدها به تخصص و توان «دکتر مسعود پزشکیان، متخصص جراحی قلب» نیاز داشته باشند، چه می‌شود؟ امروز سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رقیب پزشکیان در انتخابات همچنان به عنوان پزشک درحال خدمت به مردم است.
پزشکیان در انتخابات، وقتی به ضرورت به روز بودن مدیران اشاره می‌کرد، گفت که (نقل به مضمون) «اگر یک پزشک کتاب‌های جدید نخواند یا کار پزشکی نکند به سختی می‌تواند توانایی خود را حفظ کند.»
پزشکیان به همین دلایل همچنان چاقوی جراحی را به دست می‌گیرد؛ به اینکه توانایی خود را حفظ کند و همچنان یک متخصص قلب باقی بماند تا، چه در دوران ریاست جمهوری و چه بعد از آن، باز هم به یاری بیماران نیازمند بشتابد. به نظر می‌رسد برای پزشکیان، درمان بیماران، مهم‌تر از این است که نگران باشد بقیه چه می‌گویند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/967415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه ترامپ دیپلماسی را به یک ورزش رزمی تبدیل کرده؟

سیاه‌شدن صفحه با گرافیک RTX 5060؛ انویدیا آپدیت نرم‌افزاری جدیدی منتشر کرد

افزایش نگران‌کننده دانشجویان مشروطی

خانه‌نشینی معلولان با گرانی پروتزها

دوم خرداد، جنبش و دولت اصلاحات

خطر اخراج کارگران با ادامه قطعی‌های برق

کشف 3 محموله مواد مخدر در اصفهان

عاملان تخریب شیشه خودروهای سنگین در سمیرم دستگیر شدند

پزشک جراح نباید دست به تیغ شود؟

فاجعه خاموش

آژیر قرمز فرزندنیاوری

استقبال زبان‌آموزان خارجی از یادگیری زبان فارسی

آذری‌جهرمی: در مقایسه با کشورهای همسایه رتبه خوبی در هوش مصنوعی نداریم

واکاوی دلیل حفظ حق غنی‌سازی برای ایران

نماینده مجلس ششم: ریشه اصلاح‌طلبی در جامعه قوی‌تر شده است

مدافعان گمنام خونین‌شهر

مسابقات پارا وزنه برداری جانبازان با حضور مدیر کل بنیاد مازندران برگزار شد

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از مجتمع ایثار زاهدان

یک کلاژ رویایی؛ درباره تجمع اخیر حامیان فلسطین مقابل دانشگاه تهران

کندی مذاکرات بر لبه خط قرمز‌ها

توان محدود حملات هوایی آمریکا

سالک و هاری آخرین دستاوردِ نمایش حیوان دوستی

پیام تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پی درگذشت حجت‌الاسلام و المسلمین یوسف‌پور

نه عقب‌نشینی، نه توافق

عقلانیت در حکمرانی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی عامل رشد اقتصادی است

تکرار تجربه برجام

مذاکرات پیچیده

بازگشت به پایتخت

برف در دمای 42 درجه کاشان

دیدار نماینده رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشاور مدیرعامل بانک دی با جانباز انقلاب اسلامی در گرگان

نام‌گذاری سوم خرداد به عنوان «روز مقاومت، ایثار و پیروزی» یک انتخاب دقیق و عمیق است

زوال دموکراسی در دوران اردوغان؛ روایت الیف شافاک از سیاست و ترکیه

آغاز فرآیند تحویل 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران

حل مسائل استان را نباید معطل تصمیمات ملی گذاشت

تحلیلگر معروف: به‌نفع اپل است که تعرفه 25 درصدی ترامپ را بپذیرد!

سواد، کلید عزت و پیشرفت خانواده‌هاست

بازی Gears of War: Reloaded به‌زودی وارد فاز آزمایشی می‌شود

اکونومیست: آیا ترامپ معامله‌گر خوبی است؟

سرمقاله اطلاعات/ آیا اسرائیل جسارت حمله به ایران را دارد؟

روایت سه نوجوان هنرستانی در فلاورجان که مدرسه شان را دوباره ساختند

نقش محوری دبیرخانه شهرهای اسلامی در ترویج تقوا

تحویل 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران

بازی Resident Evil 9 قرار بود جهان‌باز و چندنفره باشد!

به جای «پروفایل» بگویید «نماگر»

سرمقاله صبح نو/ چگونه توافق در دسترس است

سرمقاله وطن امروز/ شما بگویید، ما می‌سازیم

اهدای عضو نوجوان اصفهانی، جان سه نفر را نجات داد

باد شدید و رگبار محلی در راه اصفهان است

🎙️ سلام اصفهان میزبان جمالی نژاد می شود

میزبانی باشکوه قمصر کاشان از جشنواره میراث فرهنگی و معنوی