پیام سپاهان

آخرين مطالب

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست! اقتصادی

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ترامپ در همان روز که صد‌ها میلیارد دلار اسلحه به حاشیه‌نشین‌های خلیج فارس فروخت گفت به یک شرکت امریکایی گفتم باید پهپاد‌های زیادی تولید کند، مثل ایران که آنها پهپاد‌های خوبی با 35 هزار دلار می‌سازند. آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش 41 میلیون دلار [1200 برابر پهپاد ایرانی!]است.
به آنها گفتم منظورم این نبود، منظورم پهپادی بود که فوقش 35 هزار دلار باشد، مثل پهپاد‌های ایران خیلی خوب، سریع، مرگبار و وحشتناک!
به رغم قرارداد تسلیحاتی چندصدمیلیارد دلاری امریکا با اعراب، ترامپ در اظهاراتی کم‌سابقه، به قدرت و دقت بالای پهپاد‌های ایرانی اذعان کرد و با اشاره به هزینه پایین تولید این پهپادها، آنها را ابزار‌هایی کارآمد در میدان نبرد خواند؛ اعترافی که ناخواسته کارآمدی فناوری نظامی ایران را در برابر تجهیزات گران‌قیمت غربی برجسته می‌کند. 
سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا به کشور‌های عربی خلیج فارس نقطه عطفی در روابط دوجانبه واشینگتن با شیخ‌نشین‌ها بود که ماحصل آن امضای قرارداد‌های چندتریلیون دلاری بود که سبب شد ترامپ با دست پر منطقه را ترک کند. مهم‌ترین دستاورد این سفر، امضای یک بسته همکاری اقتصادی و نظامی تاریخی بین امریکا و عربستان سعودی بود که به گفته کاخ سفید، ارزش این بسته بیش از 600 میلیارد دلار است. امضای قرارداد تسلیحاتی به ارزش 142میلیارد دلار میان دو کشور بخش قابل‌توجه این توافقات بود که به‌عنوان بزرگ‌ترین قرارداد نظامی تاریخ شناخته می‌شود. برای تجهیز عربستان به فناوری پیشرفته نظامی با سرمایه‌گذاری چندمیلیارد دلاری سعودی‌ها در مراکز ‏داده، هوافضا، مراقبت‌های درمانی و معادن در خاک امریکا همراه شده است. ‏به گزارش الجزیره، این قرارداد پنج حوزه کلیدی را پوشش می‌دهد؛ تقویت توانایی‌های هوایی و فضایی عربستان، سامانه‌های دفاع موشکی، امنیت دریایی و ساحلی، نوسازی نیرو‌های زمینی و مرزبانی، بهبود سامانه‌های اطلاعاتی و ارتباطی. همچنین این بسته شامل برنامه‌های آموزشی و کمک فنی برای افزایش ظرفیت عملیاتی ارتش سعودی است، از جمله ‏توسعه آکادمی‌های پزشکی نظامی و خدمات درمانی. ترامپ در سخنرانی پس از این اعلامیه گفت: «من هرگز در ‏استفاده از قدرت امریکا برای دفاع از ایالات متحده یا کمک به دفاع از متحدان‌مان تردید نخواهم کرد.» دنیل دپتریس، ‏تحلیلگر سیاست خارجی به بی‌بی‌سی موندو گفت که این توافق چندمیلیارد دلاری جایگاه عربستان را به ‏عنوان یک قدرت نظامی منطقه‌ای تقویت می‌کند. 
از سوی دیگر، رئیس‌جمهور امریکا در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود در قطر درباره امضای توافقات امنیتی با این کشور نیز گفت: «ما یک قرارداد 42میلیارد دلاری برای تجهیز نیرو‌های قطر به هواپیما و تجهیزات نظامی، امضا کردیم، ما طی 10 سال آینده 10تریلیون دلار برای نیرو‌های مسلح هزینه خواهیم کرد، ما می‌خواهیم یک گنبد طلایی برای حمایت از حریم هوایی ‏خود بسازیم و به زودی هواپیمای جنگی نسل ششم را خواهیم ساخت.» ترامپ دیروز در آخرین ایستگاه سفر منطقه‌ای خود به امارات رفت و در دیدار با مقامات ابوظبی گفت که امارات و ‏ایالات متحده توافق کرده‌اند مسیری را برای این کشور عربی ایجاد کنند تا برخی از پیشرفته‌ترین نیمه هادی‌های ‏اطلاعات هوش مصنوعی را از شرکت‌های امریکایی خریداری کنند. ترامپ همچنین گفت: «ما برای 4/1 تریلیون دلار که امارات اعلام کرده است که قصد دارد در ایالات ‏متحده سرمایه‌گذاری کند، اقدامات زیادی انجام می‌دهیم.» 
پهپاد‌های ایرانی آرزوی ترامپ
با وجود اینکه امریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان شناخته می‌شود و قرارداد‌های کلانی برای فروش تسلیحات پیشرفته با کشور‌های عربی امضا کرده، اما ترامپ، به قدرت و کارآمدی سلاح‌های ایرانی اذعان کرد. ترامپ در سخنرانی خود در قطر گفت: «به یکی از شرکت‌ها (ی‌امریکایی) گفتم که پهپاد‌های زیادی می‌خواهم. در ایران آنها پهپاد‌های ‏خوبی می‌سازند. آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش 41میلیون دلار است. به آنها ‏گفتم منظورم این نبود، منظورم پهپادی بود که نهایت 35 هزار تا 40هزار دلار باشد، این پهپاد‌ها خیلی خوب، ‏سریع، مرگبار و وحشتناک هستند.» ‏
این سخنان درحالی بیان شد که واشینگتن همواره تلاش کرده فناوری‌های نظامی ایران را کم‌اهمیت جلوه دهد یا آنها را محصول کپی‌برداری معرفی کند. پهپاد‌های ایرانی در سال‌های اخیر توانسته‌اند با هزینه‌ای پایین، اما کارایی بالا در جبهه‌های مختلف در منطقه نقش‌آفرینی کنند. کارشناسان نظامی اذعان دارند که ایران با بهره‌گیری از مهندسی معکوس و تولید بومی، به یکی از بازیگران مهم در عرصه پهپاد‌های تهاجمی و شناسایی تبدیل شده است. این اعتراف نشان می‌دهد که سلاح‌های بومی ایران، به‌ویژه پهپادها، به‌عنوان یکی از مؤثرترین ابزار‌های جنگی ‏توانسته‌اند جایگاه خود را حتی در نگاه قدرت‌های بزرگ نظامی تثبیت کنند. ‏ اظهارات ترامپ را می‌توان بازتابی از تحولات جدید در عرصه نظامی دانست، جایی که فناوری‌های غیرمتعارف و جنگ ترکیبی، اهمیت بیشتری نسبت به صرفاً خرید تجهیزات گران‌قیمت کلاسیک پیدا کرده‌اند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ به اروپایی‌ها: ما نبودیم زبان‌تان آلمانی و ژاپنی شده بود (زیرنویس فارسی)

توهین ترامپ به اروپایی‌ها: ما نبودیم زبان‌تان آلمانی و ژاپنی شده بود (زیرنویس فارسی)

خرما یک میلیارد دلار درآمد به ایران می‌آورد

کدام چهره‌ها بیشترین شانس را برای جانشینی همتی دارند؟ | گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد، به زودی روی میز بهارستان

جابری سرمربی پالایش نفت اصفهان شد

5 خواسته معدن‌داران قیر طبیعی در آستانه سفر وزیر صمت به کرمانشاه

افتتاح 5 پردیس بزرگ سینمایی و 20 بازی مهیج در اصفهان

اولین پروژه ربات سرباره‌گیری کشور توسط شرکت سرمایه‌پذیر MSTID FUND انجام شد

آغاز بکار نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس ویژه حج تمتع 1404

اصفهان صاحب نخستین پردیس سینمایی کودکان کشور شد

برگزاری سوگواره شعر سید الشهداء خدمت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و یارانش/ رونمایی از مستند پرواز تا خورشید

دستاورد‌های فولاد مبارکه در نخستین همایش ملی تجارب مسوولیت اجتماعی معرفی می‌شود

تبدیل چهارمحال و بختیاری به قطب تولید ورق گالوانیزه خودرو

آپدیت One UI 8 سامسونگ شما را از شر کلاهبرداران و سارقین راحت می‌کند

پایان 7 سال رسوب پالرمو در مجمع تشخیص

مصیبت ناترازی

مشکل حسن روحانی بود؟

کنوانسیون پالرمو چیست و نپیوستن ایران به آن چه تبعاتی داشت؟

آیا ترامپ آماده است خط قرمز جمهوری‌خواهان را زیر پا بگذارد؟

ایجاد زیست‌بوم کتابخانه‌ای در گروه فولاد مبارکه

استفاده از ابزار نوین مالی و بانکی با نام برات الکترونیکی برای نخستین بار در فولاد مبارکه

برنامه‌ریزی فولاد مبارکه برای جلوگیری از خروج 16 میلیون یورو از کشور با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

تمرکز بر تأمین بازار داخل با هدف کاهش واردات

اعتماد به شرکت‌های سازنده داخلی و کاهش خرید‌های خارجی به یک‌ششم

آئیین واگذاری 8 دستگاه ماشین‌ آلات به دهیاری‌ های گیلان در لنگرود

رونمایی از کتاب «روایت‌های ناتمام»

کسب رتبه‌های برتر کانون‌های فرهنگی دانشگاه کاشان در دوازدهمین جشنواره ملی رویش

اپل بار دیگر به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شد

ترامپ کدام مصاحبه را بازنشر کرد؟

دیپلمات پیشین: آیا کنسرسیوم غنی‌سازی راه‌حل است؟

خودکشی رزیدنت‌ها 6 برابر بیشتر از جمعیت عمومی

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

جنجال در آمریکا؛ ترامپ توسط مدیر سابق «اف‌بی‌آی» تهدید به قتل شد

امضای حاشیه‌ساز

چرا امروز مذاکره با آمریکا برای ایران سخت شده است؟

خدمات فرهنگی شهید رئیسی در نصف‌جهان

عملیات دستگیری موادفروشان و معتادان متجاهر در اصفهان

جزیره کیش در خرداد ماه میزبان رویدادهای ملی و مذهبی است

قاچاق سوخت ، فراتر از دبه و گالن

اعلام اسامی نفرات دعوت شده به انتخابی اسلحه اپه بانوان

ماجرای جنجال بزرگ درباره تنیسور ایرانی

69 هزار عدد قرص روانگردان در مهاباد کشف شد

جنگ حقوقی اپیک و اپل دوباره شعله‌ور شد؛ سرنوشت فورتنایت چه خواهد شد؟

پینگ پنگ شمخانی- ترامپ

امیدواری تکنوکرات‌ها

دوشید و رفت

اول من

دیپلماسی چهارراه استانبول

شرق گزارش داد: زنان، زیر ذره‌بین

سریال خودکشی دانش‌آموزان