پیام سپاهان

آخرين مطالب

خدمات فرهنگی شهید رئیسی در نصف‌جهان اقتصادی

خدمات فرهنگی شهید رئیسی در نصف‌جهان
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - فارس / ریسباف پس از 20 سال زنده، گنبد مسجد امام پس از 14 سال مرمت و کاروانسراها ثبت جهانی شدند،‌ اصفهان نفس کشید؛ این‌ها بخشی از کارنامه فرهنگی شهید رئیسی است که در سه سال با اراده‌ای امیرکبیر گونه، در نصف جهان رقم زد.
این روزها در آستانه سالگرد عروج مردی هستیم که تنها سه سال بر کرسی ریاست‌جمهوری ایران تکیه زد، اما ردپای پررنگی از خود بر جای گذاشت.
بازار
در این میان، استان اصفهان، نگین میراث‌فرهنگی ایران، یکی از جلوه‌گاه‌های درخشان عملکرد فرهنگی و تاریخی دولت سیزدهم بود، دولتی که تنها در سه سال، پرونده‌های گشوده چند دهه را بست، پروژه‌های خاک خورده را زنده کرد و میراث تمدنی را با جانی دوباره به صحنه بازگرداند.
ریسباف؛ تولدی دوباره پس از 20 سال بلاتکلیفی
«ریسباف» نامی آشنا برای اصفهانی‌هاست؛ کارخانه‌ای که از گذشته‌های دور تا به امروز تنها یادگار صنعت نساجی در این دیار بود و دو دهه بلاتکلیفی، دعوای حقوقی میان بانک ملی و وزارت میراث‌فرهنگی، وعده‌هایی که بر زمین ماندند؛ اما در دولت سیزدهم همه‌چیز تغییر کرد.
با پیگیری‌های دولت، اهتمام ویژه رئیس‌جمهور شهید و مصوبه هیأت وزیران، مالکیت این کارخانه عظیم به وزارت میراث‌فرهنگی واگذار شد، این اتفاق را می‌توان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های انتقال اموال تاریخی پس از انقلاب دانست و امروز، ریسباف نه یک کارخانه متروکه، که پروژه‌ای در دست اجرا برای تبدیل‌شدن به موزه بزرگ منطقه‌ای اصفهان است؛ موزه‌ای که تاریخ را دوباره در قلب شهر زنده خواهد کرد.
کاروانسراهایی که جهانی شدند
یکی از اتفاقات شاخص حوزه میراث‌فرهنگی در دولت سیزدهم، ثبت 8 کاروان‌سرا تاریخی استان اصفهان در فهرست جهانی یونسکو بود؛ از کاروانسرای گز گرفته تا نیستانک، مرنجاب، مهیار و شیخ علی خان و اصفهان با این ثبت جهانی، پیشتاز ثبت کاروان‌سراها در سطح کشور شد.اما این ثبت صرفاً یک اعتبار جهانی نبود بلکه این کاروان‌سراها حالا می‌توانند به‌عنوان نقاطی برای توسعه گردشگری پایدار، معرفی سبک زندگی تاریخی، معماری ایرانی و فرهنگ سفر و تجارت مردمان این منطقه به جهانیان، نقش‌آفرین باشند.
گردشگری در اصفهان؛ جهش 330 درصدی و میزبانی جهانی
در سایه امنیت، ثبات و برنامه‌ریزی اقتصادی دولت سیزدهم، صنعت گردشگری اصفهان جان تازه‌ای گرفت. در سه سال، با سرمایه‌گذاری بیش از 3 هزار میلیارد تومان، این صنعت رشد 330 درصدی را تجربه کرد و اصفهان میزبان نزدیک به 400 هزار گردشگر خارجی شد و تأسیسات گردشگری آن به‌شدت توسعه یافت.این رشد چشمگیر، نه‌تنها اصفهان را دوباره در صدر مقاصد گردشگری ایران نشاند، بلکه بار دیگر نام آن را به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی و مقصد تمدن دوستان مطرح کرد.
8 منطقه نمونه گردشگری، از بلاتکلیفی تا بهره‌برداری
در نگاه دولت شهید رئیسی، گردشگری نه یک پروژه جانبی، که رکن اقتصادی و فرهنگی بود، در همین راستا، 8 منطقه نمونه گردشگری در شهرستان‌هایی چون ورزنه، خوانسار، فلاورجان، کوهپایه، شاهین‌شهر و میمه تعیین تکلیف شدند.این مناطق که پیش از این سال‌ها درگیر بلاتکلیفی بودند، حالا وارد مدار خدمت شده‌اند و زیرساخت‌ها شکل‌گرفته، مجوزها صادر شده و مسیر برای میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی هموار شده است.
اصفهان، سرزمین موزه‌های زنده
موزه‌ها، ویترین فرهنگ هر ملت‌اند، در دولت سیزدهم، 5 موزه جدید به خانواده موزه‌های استان اصفهان افزوده شد، از موزه بافته‌های داری ورزنه تا موزه ابزار کشاورزی، موزه باشگاه سپاهان، موزه موسیقی ارامنه جلفا و موزه نگارگری و هنرهای تجسمی نگاه؛ هر کدام دریچه‌ای نو به میراث ملموس و ناملموس این دیار گشودند.با این اقدامات، شمار موزه‌های استان به 43 عدد رسید؛ مسیری که دیپلماسی فرهنگی را باقدرت بیشتری به پیش می‌راند.
242 تأسیسات گردشگری؛ زیرساخت‌هایی برای توسعه پایدار
سفر، بدون زیرساخت معنا ندارد؛ دولت سیزدهم این اصل را خوب فهمیده بود در نتیجه، در طول سه سال، 242 تأسیسات گردشگری در اصفهان احداث شد؛ از اقامتگاه‌های بوم‌گردی تا هتل، پارک طبیعت‌گردی، مجتمع‌های رفاهی و حتی بولیک‌های سنتی.این اقدامات، نه‌تنها ظرفیت اقامتی استان را افزایش داد، بلکه هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرد و اقتصاد بومی شهرهای کوچک‌تر را نیز رونق بخشید.
افزایش 100 درصدی اعتبارات مرمت؛ اصفهان نفس کشید
اصفهان با بیش از 22 هزار بنای تاریخی، همیشه تشنه بودجه‌های مرمت بوده است. دولت سیزدهم، با دو برابر کردن اعتبارات این حوزه، نفسی تازه به بافت‌های تاریخی دمید.از محل اعتبارات سفر استانی رئیس‌جمهور شهید، 210 کارگاه مرمت راه‌اندازی شد و 170 کارگاه دیگر نیز آماده فعالیت هستند. میراث‌فرهنگی اصفهان، بعد از سال‌ها انتظار، دوباره در مسیر حفاظت و احیا قرار گرفته است.
گنبد مسجد امام (ره)؛ پایان 14 سال چشم‌انتظاری
در خرداد 1403، یک خبر تاریخی منتشر شد: مرمت گنبد باشکوه مسجد امام (ره) به پایان رسید، این گنبد، شاهکار معماری اسلامی، با بیش از 500 هزار قطعه کاشی و طراحی دوپوش، سال‌ها گرفتار ترک و اعوجاج بود و عملیات مرمت آن از سال 1389 آغاز شده بود، اما بودجه ناکافی و روند کند آن، پروژه را به تعویق انداخت.در دولت سیزدهم، با جهش اعتبارات، گنبد مسجد امام سرانجام از حصار داربست‌ها رها شد و شکوهش بار دیگر بر آسمان نقش بست و نمادی از اراده، همت و باور به احیای هویت ملی.
میراثی که مانا خواهد ماند
شهید آیت‌الله رئیسی شاید دیگر در میان ما نباشد، اما میراث او زنده است، در اصفهان، در هر کوچه و بنای تاریخی، در هر کاروانسرا و اقامتگاه بوم‌گردی، در هر موزه و منطقه نمونه گردشگری، می‌توان ردپای اندیشه‌ای را دید که می‌خواست ایران را دوباره بسازد؛ با تکیه بر گذشته، برای آینده.سه سال کافی بود تا در حافظه فرهنگی نصف‌جهان، نام او چونان امیرکبیر نقش ببندد؛ مردی که با خدمت، شهید شد و با خدمت، در خاطر مردم جاودانه ماند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ به اروپایی‌ها: ما نبودیم زبان‌تان آلمانی و ژاپنی شده بود (زیرنویس فارسی)

توهین ترامپ به اروپایی‌ها: ما نبودیم زبان‌تان آلمانی و ژاپنی شده بود (زیرنویس فارسی)

خرما یک میلیارد دلار درآمد به ایران می‌آورد

کدام چهره‌ها بیشترین شانس را برای جانشینی همتی دارند؟ | گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد، به زودی روی میز بهارستان

جابری سرمربی پالایش نفت اصفهان شد

5 خواسته معدن‌داران قیر طبیعی در آستانه سفر وزیر صمت به کرمانشاه

افتتاح 5 پردیس بزرگ سینمایی و 20 بازی مهیج در اصفهان

اولین پروژه ربات سرباره‌گیری کشور توسط شرکت سرمایه‌پذیر MSTID FUND انجام شد

آغاز بکار نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس ویژه حج تمتع 1404

اصفهان صاحب نخستین پردیس سینمایی کودکان کشور شد

برگزاری سوگواره شعر سید الشهداء خدمت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و یارانش/ رونمایی از مستند پرواز تا خورشید

دستاورد‌های فولاد مبارکه در نخستین همایش ملی تجارب مسوولیت اجتماعی معرفی می‌شود

تبدیل چهارمحال و بختیاری به قطب تولید ورق گالوانیزه خودرو

آپدیت One UI 8 سامسونگ شما را از شر کلاهبرداران و سارقین راحت می‌کند

پایان 7 سال رسوب پالرمو در مجمع تشخیص

مصیبت ناترازی

مشکل حسن روحانی بود؟

کنوانسیون پالرمو چیست و نپیوستن ایران به آن چه تبعاتی داشت؟

آیا ترامپ آماده است خط قرمز جمهوری‌خواهان را زیر پا بگذارد؟

ایجاد زیست‌بوم کتابخانه‌ای در گروه فولاد مبارکه

استفاده از ابزار نوین مالی و بانکی با نام برات الکترونیکی برای نخستین بار در فولاد مبارکه

برنامه‌ریزی فولاد مبارکه برای جلوگیری از خروج 16 میلیون یورو از کشور با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

تمرکز بر تأمین بازار داخل با هدف کاهش واردات

اعتماد به شرکت‌های سازنده داخلی و کاهش خرید‌های خارجی به یک‌ششم

آئیین واگذاری 8 دستگاه ماشین‌ آلات به دهیاری‌ های گیلان در لنگرود

رونمایی از کتاب «روایت‌های ناتمام»

کسب رتبه‌های برتر کانون‌های فرهنگی دانشگاه کاشان در دوازدهمین جشنواره ملی رویش

اپل بار دیگر به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شد

ترامپ کدام مصاحبه را بازنشر کرد؟

دیپلمات پیشین: آیا کنسرسیوم غنی‌سازی راه‌حل است؟

خودکشی رزیدنت‌ها 6 برابر بیشتر از جمعیت عمومی

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

جنجال در آمریکا؛ ترامپ توسط مدیر سابق «اف‌بی‌آی» تهدید به قتل شد

امضای حاشیه‌ساز

چرا امروز مذاکره با آمریکا برای ایران سخت شده است؟

خدمات فرهنگی شهید رئیسی در نصف‌جهان

عملیات دستگیری موادفروشان و معتادان متجاهر در اصفهان

جزیره کیش در خرداد ماه میزبان رویدادهای ملی و مذهبی است

قاچاق سوخت ، فراتر از دبه و گالن

اعلام اسامی نفرات دعوت شده به انتخابی اسلحه اپه بانوان

ماجرای جنجال بزرگ درباره تنیسور ایرانی

69 هزار عدد قرص روانگردان در مهاباد کشف شد

جنگ حقوقی اپیک و اپل دوباره شعله‌ور شد؛ سرنوشت فورتنایت چه خواهد شد؟

پینگ پنگ شمخانی- ترامپ

امیدواری تکنوکرات‌ها

دوشید و رفت

اول من

دیپلماسی چهارراه استانبول

شرق گزارش داد: زنان، زیر ذره‌بین

سریال خودکشی دانش‌آموزان