پیام سپاهان

آخرين مطالب

آغاز تولید هسته‌های فناور تخم نوغان اصلاح شده اقتصادی

آغاز تولید هسته‌های فناور تخم نوغان اصلاح شده
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - به گزارش خبرگزاری مهر، رضا صورتی زنجانی، رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور با بیان اینکه هسته‌های فناور تخم نوغان اصلاح شده در تنها بانک ژن کرم ابریشم کشور تولید می‌شود، گفت: پتانسیل 500 میلیارد ریال ارزش افزوده محصول پیله سالانه در سطوح بهره‌بردار به همت پژوهشگران مرکز تحقیقات ابریشم کشور و با اجرای یک پروژه مصوب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در حوزه نوغانداری وجود دارد.
وی افزود: این پروژه ملی با هدف تثبیت فناوری تولید تخم نوغان اجداد و ارتقای کیفیت آن، گامی مهم در جهت افزایش عرصه‌های تولیدی محسوب می‌شود که با ورود 8 هیبرید تجاری کرم ابریشم پرمحصول به خط تولید دستگاه‌های اجرایی متولی تولید تخم نوغان می‌تواند سالانه 500 میلیارد ریال محصول پیله بیشتری در سطوح بهره‌برداران ایجاد کند.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور، ارزش افزوده ایجاد شده در محصول پیله در ابعاد ملی در سطوح بهره‌برداران که اغلب از اقشار کمتر برخوردار روستایی محسوب می‌شوند حاکی از اهمیت ضریب نفوذ دانش در عرصه‌های تولیدی است.
وی افزود: تولید 60 کارت تخم نوغان اجداد که به سفارش مرکز توسعه نوغانداری در سال 1404 در مرکز تحقیقات ابریشم کشور صورت می‌گیرد، می‌تواند با تولید بیش از 43 هزار جعبه تخم نوغان اصلاح شده در بازه زمانی دو ساله آینده تا رسیدن به مرحله F پروژه مذکور با ظرفیت تولید بیش از 43 هزار جعبه تخم نوغان F1 که در میان نوغانداران توزیع می‌شود با بهره‌گیری از هیبریدهای جدید اصلاح شده IRA امکان افزایش تولید پیله تا 15 درصد را فراهم کند.
صورتی زنجانی ادامه داد: واریته‌های اصلاح شده تخم نوغان که در خط تولید قرار گرفته‌اند، منجر به ایجاد ارزش افزوده سالانه بیش از 500 میلیارد ریال در سطح بهره‌برداران خواهد شد.
وی اضافه کرد: این در حالی است که تنها 2 میلیارد ریال هزینه برای انجام این پژوهش صرف شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور با اشاره به دستاورد اخیر این مرکز در معرفی 8 هیبرید تجاری بر محصولات ابریشمی، اظهار کرد: این پروژه نمادی از توانمندی محققان داخلی در بومی‌سازی فناوری و کاهش وابستگی به واردات است. دستیابی به این فناوری نه تنها تولید ملی را تقویت می‌کند، بلکه نقطه عطفی برای رسیدن به اهداف تجاری در سال‌های آینده خواهد بود.
وی افزود: پروژه تولید تخم نوغان اصلاح شده پس از طی فرایند پرورش، ظرفیت ارائه خدمات به دستگاه‌های اجرایی نظیر مرکز توسعه نوغانداری کشور را نیز دارد و انتظار می‌رود با تکمیل آن، شاهد افزایش چشمگیر تولید ابریشم در ابعاد ملی باشیم.
صورتی زنجانی تاکید کرد: ایران با پیشینه‌ای بسیار غنی در تولید ابریشم، خاستگاه پیله زرد در جهان محسوب می‌شود و با اقلیم متنوع کشور در تمام استان‌های ایران علاوه بر کشت درخت توت امکان نوغانداری وجود دارد، همچنان که طی 3 سال گذشته در 29 استان نوغانداری صورت گرفته است و استان‌هایی نظیر گیلان، خراسان رضوی، مازندران و گلستان به عنوان قطب‌های اصلی تولید پیله شناخته می‌شوند، همچنین برنامه‌های توسعه‌ای برای گسترش فعالیت‌ها به مناطق مستعد دیگر در دست اجرا است.
به گفته وی، چالش وابسته شدن پیله کرم ابریشم به عنوان محصول نهایی نوغانداری به صنعت فرش به عنوان مهمترین عامل در رکود نوغانداری طی دو دهه گذشته بوده است که متأثر از صادرات فرش و شکوفایی این صنعت، بلافاصله نوغانداری را دچار فراز و فرود کرده است.
این مقام مسئول دولتی تصریح کرد: خوشبختانه طی 3 تا 4 سال گذشته استقبال از نوغانداری با حمایت‌های دولت و وزارت جهاد کشاورزی روند رو به رشد را سپری می‌کند و محصول پیله کشاورزان به قیمت‌های بسیار مناسبی و قیمت توافقی خرید می‌شود به طوری که نه تنها دوران رکود در نوغانداری پس از 2 دهه سپری شده بلکه باید گفت تولید پیله ابریشم امروزه تکافو زحمات کشاورزان را دارد.
کد خبر 6465927

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/964320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

حواله داران بی ام و ix1 از قیمت گذاری های پرشیا خودرو اعلام نارضایتی کردند

حسینی و رضاوند بازی با سپاهان را از دست دادند

فروش بلیت مسابقه فوتبال سپاهان و استقلال آغاز شد

دو تیرک در اصفهان مانع از دو گل تماشایی (عکس)

غیبت دو بازیکن کلیدی استقلال مقابل سپاهان

غیبت 2 استقلالی مقابل سپاهان قطعی شد

حضور بقائی در نمایشگاه کتاب تهران

آپدیت جدید گوگل مسیجز باعث ایجاد مشکل برای کاربران شد

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید

ترامپ در خاورمیانه متفاوت

ارزیابی سفیر سابق ایران در مسکو از «سفر پوتین به تهران»

ماموریت ترامپ در قلب صحرا!

آتش‌سوزی در شرکت سایپا کاشان

سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو در کیش؛ فرصتی برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای

سیدرضا صالحی ‌امیری: اکو نیازمند رویکرد جدید در روابط میان ملت‌ها است

پروژه‌های کریدور بزرگراهی غرب در محورهای مهاباد تا 2 سال آینده به بهره برداری می رسد

فروش مطلوب اکثر شرکت‌ های کشاورزی و دامپروری

یک هزار مدیر در بنگاه‌های اقتصادی اصفهان تربیت می‌شود

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود

رحماندوست و شعبان‌نژاد در نمایشگاه کتاب

مجلس با افزایش قیمت اینترنت مخالفت کرد

گوگل لوگوی خود را تغییر داد

پاسخ حقوقی ایران به تحریف گوگل؛ کار به دادگاه کشیده می‌شود

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

ایران و آمریکا؛ ترامپ نیازمند پیروزی‌های مقطعی است

چه کسانی از قطار دولت پیاده خواهند شد؟

بلیت‌فروشی بازی سپاهان و استقلال آغاز شد

گامی بلند در مسیر توسعه زیرساخت‌های گردشگری و تحقق چشم‌انداز 15 میلیون گردشگر

جزیره کیش جزو سه ظرفیت اول گردشگری کشور است

پیام تبریک مدیر کل آموزش‌ و پرورش استان اصفهان به ‌مناسبت فرا رسیدن سالروز تاسیس سازمان دانش‌آموزی

قهرمان آسیا در اردوی استقلال تهران؛ بیانی، پیام‌آور افتخار برای نبرد با تیم فوتبال سپاهان

انتصاب مداح آران و بیدگلی در هیئت رئیسه کانون مداحان استان اصفهان

اقتضاعات میزبان در شهر کاشان رعایت شود

وقتی از ضرورت بازار ابری حرف می‌ زنیم از چه می‌ گوییم؟

شکستگی استخوان ساق پای دانش آموز 14 ساله در روستای کاولان مهاباد

باگ عجیب آی‌مسیج اپل؛ وقتی برخی از پیام‌های صوتی ارسال نمی‌شوند

نحوه استفاده شما از ChatGPT سن‌تان را مشخص می‌کند!

آپدیت iOS 19 باگ‌های کمتری نسبت‌به نسخه‌های اخیر خواهد داشت

مجلس با افزایش قیمت اینترنت مخالف کرد

فرزندان شهدای انتظامی در باشگاه ذوب‌آهن پا به توپ شدند

افتتاح هتل پنج‌ستاره اکسلسیور در جزیره کیش

معلمان نقش‌آفرینان اصلی نظام تعلیم و تربیت‌اند