پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ مقالات

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - روزنامه جوان / « انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ » عنوان سرمقاله مدیرمسئول روزنامه جوان، عبدالله گنجی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سطحی‌‌‌‌‌ترین نگاه به انتخابات توجه به روبنایی‌‌‌‌‌ترین بخش آن یعنی چرخش نخبگان در قدرت است. البته در انتخابات چرخش نخبگان حتماً صورت می‌گیرد، اما در ایران انتخابات معنای موسع‌تری دارد که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. امنیت‌آوری، رفراندوم به نظام مستقر، تخلیه ناراحتی‌های انباشته شده در هشت سال، پرستیژ بین‌المللی انتخابات و کشف استعدادهای جدید از جمله ابعاد دیگر انتخابات است. انتخابات در ایران اما وجه دیگری نیز دارد و آن مبارزه با نظام در بستر انتخابات است. اینکه عده‌ای مبارزه با نظام را در گرانیگاه انتخابات مفیدتر می‌دانند به این دلیل است که در هنگام انتخابات، تریبون‌‌‌‌‌ها برجسته‌تر، گوش‌‌‌‌‌ها شنواتر، رسانه‌‌‌‌‌ها پیگیرتر و دشمن متمرکزتر است. کسانی که بعضاً 25سال، 20 سال یا کم و زیاد به روش‌های مختلف با نظام جمهوری اسلامی جنگیده‌اند کاندیدا شدن را چالش‌آفرینی مضاعف برای نظام می‌دانند. 
هدف از نهضت ثبت نام غیرقانونی عبور از نظام به روش‌ «راه بینداز، جا بینداز‌» است. وقتی کسی قانون اساسی را قبول ندارد و وارد گود ثبت‌نام می‌شود به این دلیل است که سخنان دیروز خود را در شعاع و دربرگیرندگی بیشتری طرح کند. او اصلاً منتظر تأیید صلاحیت نیست چرا که اگر واقعاً منتظر باشد یا خود را نمی‌شناسد یا نظام را. اما او می‌خواهد با هویت نامزد حرف بزند، با هویت نامزد به رهبری نامه بنویسد و با هویت نامزد سخنرانی کند تا گوش‌های بیشتری را متوجه خود کند. 
کسانی که رسماً مطالبه نظام «فرادینی» می‌کنند و در عین حال نوه امام را «لایق نمایندگی‌» خود در عرصه انتخابات می‌دانند، مشغول مبارزه با نظامند. آنان می‌دانند که مهم‌‌ترین عامل و دژ مستحکم حفظ، استمرار و مصونیت از انحراف انقلاب اسلامی حضرت امام است. بنابراین برای عبور از انقلاب اسلامی باید ابتدا ادراک جدیدی از امام ارائه کرد که با سکولاریسم همسو باشد و سپس می‌توان مراحل مبارزه را راحت‌تر دنبال کرد. کسی که اصرار دارد جمهوری اسلامی فعلی به درد نمی‌خورد و ولایت فقیه را مقابل مردم و دیکتاتوری می‌داند و در محافل از فحاشی و رکیک‌گویی هم دریغ نمی‌کند چگونه می‌خواهد به فرض پیروزی در کشور کار کند؟ پس هدف ثبت‌نام و دریدگی حین ثبت‌نام، این است که بعد از رد صلاحیت رسمی رسانه‌های غرب را پشت سر خود ببیند که در جمهوری اسلامی انتخابات آزاد نیست، حقوق شهروندی رعایت نمی‌شود، مهندسی صورت می‌گیرد و قس‌علیهذا. 
کاندیدایی که مطالبات فراتر از سیاست‌های کلی نظام طرح می‌کند، مشغول مبارزه با جمهوری اسلامی است و فردای پیروزی نمی‌تواند شعارهای فراتر از سیاست‌های کلی نظام را عملیاتی کند و خود را بی‌اختیار معرفی خواهد کرد و عده‌ای دیگر عامل بی‌اختیاری را با مفاهیمی همچون دولت پنهان تئوریزه می‌کنند. از شگردهای افرادی که نمی‌توانند از فیلترهای قانونی نظام عبور کنند، هل دادن خود در بین مردم با شعارهای فریبنده، اخلاق‌سوز و شارلاتانیزم رسانه‌ای است. (هرچند به صورت تاکتیکی برای فرار به جلو از خشونت ابراز برائت کنند) اگر کسی در چارچوب‌های نظام دینی و دستگاه معرفتی امام به سیاست و قدرت بنگرد، به‌محض ردصلاحیت، سجده شکر به‌جا می‌آورد که خدایا من قصد خدمت داشتم و این سلب توفیق از اراده بنده خارج بود و دیگر تکلیفی ندارم، نه اینکه از در و دیوار برای قدرت بالا برود و فشار موجود بر مردم را نقطه عزیمت‌ منجی‌گری خود سازد و برای دیده شدن مضاعف شعارهای یارانه‌ای چند برابری بدهد. بدون تردید شعارهای یارانه‌ای چندین برابری در شرایط موجود بخشی از مبارزه با نظام است و بخشی‌‌‌هایی از مردم که قدرت تحلیل ندارند، چنین می‌پندارند که فقط این آقا به فکر ماست که نمی‌گذارند کار کند. اخلاق ماکیاولیستی نمی‌تواند ذیل نظام دینی خودنمایی کند. قدرت‌خواهی به هر قیمت در جامعه دینی منفور است. 
قطعاً مسئولیت در نظام اسلامی موهبتی برای خدمت است، اما «خود قدرت‌خواهی» در فرهنگ عامه ایرانیان خصلت زشتی است. همه کسانی که برای ردصلاحیت ثبت‌نام کرده‌ و در نگاه نخبگان سیاسی اشتراک‌نظر نسبت به چرایی رد آنان وجود دارد، صرفاً برای چالش ثبت‌نام کرده‌اند تا از یک طرف نظام را با شاخص‌های عرفی غرب آماج حملات قرار دهند و از سوی دیگر با مظلوم‌نمایی «موج مهندسی» رأی را به سمت کاندیدای دیگری رهنمون شوند. 
اینکه «مردم ما را می‌خواهند شما چه کاره‌اید؟‌» ظاهر قشنگی دارد، اما کجا به مردم گفته‌اید ما این نظام را قبول نداریم و می‌خواهیم شما را نمایندگی کنیم؟
شما از نظام عبور کرده‌اید، اما مردم عمدتاً بی‌اطلاع هستند یا باور به چرخش‌های حداکثری شما ندارند. این مردم معاند نیستند. طبق نظرسنجی دانشگاه مریلند، حداکثر 6 درصد ایرانی‌‌‌ها با جمهوری اسلامی عناد دارند که آنان هم رأی نمی‌دهند. پس شما که خود به عناد رسیده‌اید چه کسانی را نمایندگی می‌کنید؟ اگر صداقتی وجود دارد دوباره خود را برای مردم معرفی کنید، ابعاد پنهان معرفت و اندیشه جدید خود را رونمایی کنید، آنگاه سنجش اجتماعی برای فهم جایگاه خود را مشاهده خواهید کرد. آیا شما که نظام را قبول ندارید و کاندیدا شده‌اید، می‌توانید بگویید مردمی که ما را می‌خواهند نیز از نظام عبور کرده‌اند؟ قطعاً خیر. پس واقعیت این است که در شناخت شما بین نخبگان و توده فاصله افتاده است و شما نیاز به معرفی مجدد خود دارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/277695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارزان‌ترین مدل آیفون 17 با تغییری مهم عرضه می‌شود

سرمقاله فرهیختگان/ کدام خلع سلاح؟

سرمقاله وطن امروز/ ایران در نظم جدید جهانی

سرمقاله اطلاعات/ نفوذی های نامرئی را جدی بگیرید!

وصول 125 هزار میلیارد ریال مالیات در اصفهان

بهسازی شبکه توزیع برق در روستای خرم‌دره فریدونشهر

اعطای هدایای متبرک رهبر انقلاب به قاریان نوجوان اصفهانی

مدرسه ای در گلپایگان زادگاه سپهبد شهید سلامی به نام وی مزین شد

تکنو چند روز پس از سامسونگ گوشی تاشو سه‌تکه معرفی می‌کند

سرمقاله جوان/ چرا به تاکر گفته نشد آنچه باید گفته می‌شد؟!

استاد دانشگاه تهران مطرح کرد: از شکاف دولت-ملت تا امید به وفاق و توسعه

ترمیم آسفالت آزادراه کاشان - نطنز - اصفهان به کجا رسید؟

تجلی همدلی و انسجام ملت در محرم آران وبیدگل

رقابت 32 هزار دانش آموز اصفهانی در آزمون‌های ورودی مدارس نمونه‌دولتی و استعدادهای درخشان

رفع مشکلات شرکت ذوب‌آهن اصفهان و سازمان تأمین اجتماعی در دستورکار قرار گرفت

دعوت استاندار اصفهان از وزیر صمت برای شرکت در جلسات شورای گفتگو

بررسی حل مشکلات تأمین اجتماعی استان اصفهان در دیدار استاندار با وزیرکار

پیام استاندار اصفهان به مناسبت16 تیر ماه آغاز هفته فرهنگ‌سازی مالیاتی

سرمقاله شرق/ ابهام راهبردی هسته‌ای؟

20 درصد موشک‌های تاد آمریکا ظرف 12 روز جنگ با ایران تمام شد

یک سال سخت

یک کشته در حادثه واژگونی سواری سمند در سمیرم

غرق شدن مرد سمیرمی در استخر ذخیره آب

برگزاری اجتماع بزرگ بانوان زینبی در درچه

خرید تضمینی 52300 تن گندم از کشاورزان اصفهانی

اطلاعیه | ممنوعیت عدم ثبت‌نام دانش‌آموزان میان پایه به دلیل افت تحصیلی

سومین جلسه شورای راهبردی دهیاری‌های استان در سال 1404 برگزار شد

آغاز تحویل سهمیه قیر سال 1403 به شهرداری‌های استان اصفهان

ابراز ارادت دانش‌آموز فلاورجانی به استانداراصفهان با کشیدن نقاشی از چهره او

در سایه‌ی عشق به اباعبدالله(ع)، اصفهان شهیدپرور بار دیگر حماسه‌آفرینی کرد

حفره نمایشگر آیفون کوچک‌تر می‌شود؟

سرمقاله همشهری/ پای کار بازسازی پس از جنگ

حمله «کیهان» به سردبیر هم‌میهن: از وطن‌فروشی و تحقیر کشور تا لاف سیاست ملی!

پیش‌بینی ناپایداری جوی در ارتفاعات هرمزگان

مقاومت و عزت طلبی؛ میراث عاشورا برای نسل‌های آینده

پس از دو سال رکود مراکز پروتز و ارتز فعال می‌شوند

غیرمنتظره؛ سامسونگ در آستانه رونمایی گوشی‌های جدیدش با اپیک گیمز توافق کرد

سرمقاله هم میهن/ انفجار میز مذاکره

انتقادات «کیهان» از سخنان رئیس جمهور در مصاحبه با مجری مشهور آمریکایی

سرمقاله اعتماد/ اختلاف ریشه‌ای درباره پیشنهاد دکتر مسعود نیلی

هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای اصفهان؛ گردوغبار ماندگار است

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 17 تیرماه

نشست سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد با مدیران خادمیار آستان قدس رضوی برگزار شد

جبهه مقاومت نماد یک هویت انسانی و تمدنی در برابر جنایت و اشغال‌گری/ راه اندازی مرکز ژنتیک ویژه شناسایی شهدا در بهشت زهرا (س) در کمتر از 24 ساعت/بسیج بیش از 50 مرکز درمانی

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان مشاوران خود را عوض کنید!

ساماندهی 287 متکدی در شهر اصفهان طی 3 ماه نخست سال

هوای 5 شهر اصفهان همچنان آلوده است

رقابت هفت اسکیت‌باز اصفهانی در مرحله حرفه‌ای جام جهانی ایتالیا

برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی در روز 19 و 20 تیرماه

تصاویر واقعی آنر X70 لو رفت؛ همان طراحی همیشگی