پیام سپاهان

آخرين مطالب

ششمین دوره ممیزی املاک شهر تهران پس از 4 سال

ممیزی 4 هزار واحد تجاری و اداری شهر تهران اجرا شد شهرداری تهران

ممیزی 4 هزار واحد تجاری و اداری شهر تهران اجرا شد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شهر: از زمان آغاز ششمین دوره ممیزی املاک، تاکنون چهار هزار واحد تجاری و اداری ممیزی شده است.

به گزارش شهر، بهمن پارسال بود که مدیران شهری تصمیم به اجرای ممیزی املاک کردند و بر اساس تازه‌ترین آمار از معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران تاکنون، ممیزی واحدهای راسته‌های تجاری و اداری به تعداد 26 هزار فرم انجام شده است. همچنین چهار هزار فرم از واحدهای ممیزی شده تأیید نهایی شده و حدود 6 میلیارد تومان از محل ممیزی متمرکز درآمد کسب شده است.
نخستین ممیزی املاک در سال 1347 انجام شد و آخرین نوبت هم در سال 1387 آغاز و در سال 1390 به پایان رسید. اما حالا؛ ششمین دور ممیزی املاک شهر تهران پس از چهار سال تاخیر در آبان پارسال آغاز شد، طرحی که پنج سال تداوم خواهد داشت و هر ساله 20 درصد از املاک و اراضی سطح شهر ممیزی می‌شود.
هم اکنون در شهر تهران 35 هزار بلوک وجود دارد و مناطق هدف 52 درصد بلوک‌ها را شامل می شود، در فاز نخست ششمین دوره ممیزی املاک، 14 درصد بلوک‌ها ممیزی می شود. درباره واحدهای غیرمسکونی هم از 712 هزار واحد، 64 درصد در مناطق هدف است و حدود 65 درصد املاک شهر تهران در مناطق هدف هستند. همچنین شهر تهران به پنج قسمت تقسیم شده و هر قسمت در یکسال ممیزی و کل طرح در یک دوره پنج ساله تمام می‌شود. 
از کاهش هزینه‌های ممیزی تا به روزرسانی سیستم‌ها
تفاوت‌ها و تغییرهای شهر تهران در یک دهه گذشته و همینطور برخی اقدامات مدیران شهری برای اجرای ممیزی املاک سبب شده تا ششمین دوره این طرح تفاوت‌های زیادی به دوره‌های گذشته خود داشته باشد. یدالله کاظمی، مجری طرح ممیزی املاک می‌گوید: در مرحله چهارم ممیزی املاک، 2 میلیون واحد ملک و در مرحله پنجم، این تعداد به سه میلیون واحد افزایش پیدا کرده پیش بینی ما در این مرحله این است که واحدهای ملکی به 4 میلیون و 700 هزار واحد برسد. ممیزی آنلاین است و علاوه بر این در املاکی که ممکن است دسترسی به اینترنت کمتر باشد سیستم آفلاین پیش بینی شده که اطلاعات بارگذاری شود. این در شرایطی است که ممیزی املاک در دوره‌های گذشته آفلاین بوده است.
به گفته او؛ دوره پنجم ممیزی املاک سال 1387 آغاز شد، 700 دستگاه تبلت، 500 دستگاه رایانه و 500 دستگاه متر لیزری تهیه شد تا ممیزی املاک شهر تهران انجام شود. اگر قرار بود در دوره ششم هم دوباره این میزان بودجه هزینه شود، توجیه اقتصادی نداشت و از سوی دیگر امکان جذب نیروی جدید هم در شهرداری نیست. بنابراین بحث برون سپاری مطرح و مقرر شد دفاتر خدمات الکترونیک شهر زیر نظر موسسه فناوران شهر انجام می‌شود، به عنوان بخش خصوصی کار میدانی را انجام دهد.
در ممیزی این دوره ایمنی ساختمان‌ها هم کنترل شده است و در چک لیست، از نظر حریق ساختمان ها تمییز داده می شود و در خروجی کارها ایمنی ساختمان‌ها هم لحاظ شده است.
شناسایی خانه‌های خالی و اطلاعات مشاغل با ممیزی املاک
ممیزی املاک برخلاف تصور رایج، فقط به درد شهرداری و مدیران شهری نمی‌خورد، بلکه اطلاعاتی را به دست می‌آورد که برای سایر نهادها و وزارتخانه‌ها ضروری است؛ شناسایی اراضی بایر، متروکه و باقیمانده از طرح‌ها، شناسایی واحدهای خالی از سکنه، شناسایی معابر بدون نام، بروز رسانی اطلاعات حرف و مشاغل، بروز رسانی آخرین اطلاعات مالکین و بهره برداران، اطلاعات مربوط به ایمنی ساختمان‌ها، اطلاعات مربوط به کدپستی 10 رقمی و شماره شناسایی کنتور آب و برق و گاز و تلفن از جمله اطلاعات و برداشت میدانی در مرحله ششم ممیزی املاک است.
پیشتر پیروز حناچی، شهردار تهران گفته بود: این داده‌ها برای بسیاری از دستگاه‌ها مثل وزارت راه و شهرسازی مناسب است. همچنین دستگاه‌های دیگری که جنبه‌های حاکمیتی را دنبال می‌کنند و دستگاه‌هایی که به دنبال اطلاعات خانه‌های خالی هستند از خروجی این پروژه‌ها استفاده خواهند کرد.
شهردار تهران به افزایش کیفیت زندگی با انجام ممیزی املاک هم اشاره کرده بود: «ممیزی املاک شهر تهران کار بسیار بزرگی است و مطمئنا در کیفیت زندگی شهر و تصمیم سازی و اقدامات تاثیر دارد. تمام تلاش ما باید درج اطلاعات دقیق باشد و همان چیزی که در سطح شهر اتفاق می افتد در پایانه‌های ما درج شود.
آنطور که مدیران شهری گفته‌اند؛ در ممیزی املاک قرار است بانک اطلاعاتی کاملی نسبت به املاک شهر تهران (مسکونی غیرمسکونی، اراضی اعم از بایر، دایر، متروکه، اراضی که از طرح باقی مانده) به دست بیاید. علاوه بر اینها در این طرح، تمام تخلفات ساختمان‌های مسکونی و غیرمسکونی (بدون پروانه کسب و فعالیت‌های تجاری در پهنه مسکونی) شناسایی می‌شود.
در کنار تخلفات ساختمانی اطلاعات به روز حرف و مشاغل موجود سطح شهر، معابر بدون نام، اطلاعات مربوط به آخرین وضعیت مالکان و بهره‌برداران، برداشت می‌شود. برای تمامی املاکی که ممیزی می‌شود و برداشت میدانی صورت می‌گیرد، ابعاد و مساحت عرصه و اعیانی، اطلاعات پلاک ثبتی کاربری‌ها و کاربردهای وضع موجود، پارسل املاک و ایمنی ساحتمان ها هم به دست میاید.
علاوه بر اینها، توزیع عادلانه سرانه‌های خدماتی در نواحی، محلات و مناطق 22 گانه نیازمند داشتن بانک اطلاعات به روز است که در این راستا با برداشت میدانی و ممیزی املاک می‌توان سرانه موجود سطح شهر را شناسایی و برنامه‌ریزی دقیقی نسبت به برخورداری مناطق و محلات کم برخوردار برای مدیریت شهری فراهم شود. آنطور که عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفته است: مبنای برنامه ریزی در شهر داشتن اطلاعات است و بدون آن برنامه ریزی کامل نخواهد بود. با این ممیزی گام بزرگی برای بهتر شدن شرایط فردای تهران برداشته می شود.
کارشناسان شهری امیدوارند که؛ اطلاعات این ممیزی لایه‌های مختلف اطلاعات مکانی را تکمیل کند و بتوان از آن در طرح تفصیلی آینده استفاده کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/277104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ابتکار/ چقدر زود دیر می‌شود!؟

گودبرداری مشکوک در گذر باستانی کمرزرین اصفهان متوقف شد

روایت یک بهار پُرثمر در کانون‌های فرهنگی کمیته امداد استان

اطلاعیه قطعی گاز در بهارستان اصفهان

رمانی که بعد از نیم قرن فراموشی، پرخواننده شد

مدل ویژه گوشی‌های جدید سامسونگ با طلای 24 عیار معرفی شد

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مذاکره، مسیر اعتدال

بسته فرهنگی «کتابخوان» با معرفی تازه‌های نشر کتاب

تشییع پیکر شهید مدافع وطن فردا در نوش آباد آران و بیدگل

ارائه گزارشی از دیدار مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد با خانواده شهدای اقتدار به استاندار یزد

جی فولد رونمایی شد؛ کانسپت گوشی تاشو سه‌تکه از تکنو!

زیدآبادی نوشت: تنهایی کشور و محافل تندرو

سرمقاله شرق/ توسعه درون‌زا راه نجات یا تله راهبردی؟

بیعت دوباره بانوان زینبی با رهبر انقلاب اسلامی

سرمقاله کیهان/ از «صبر استراتژیک» تا «ابهام استراتژیک»

بازرسان آژانس در ایران عامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند

نقطه‌زنی در العدید

سرمقاله همشهری/ با همدلی خادمان و شهروندان، دوباره می‌سازیمت وطن

راه‌اندازی خط جدید 122 اتوبوسرانی اصفهان

باد و باران همرفتی تا سه‌شنبه ادامه دارد

وصول یک هزار و 63 نامه سفر ریاست جمهوری در بنیاد شهید استان ایلام

پرچمدارهای پرهیاهو 2025 هواوی وارد بازارهای جهانی شدند

نشریه آمریکایی: ایران در جنگ اخیر شکست نخورد، بلکه تهاجمی‌تر شد

سرمقاله اعتماد/ جاسوسی و دسترسی آزاد به اطلاعات؟

مادر شهیدان صالحی به فرزندان شهیدش پیوست

انجام موفق جراحی پیوند روده استان در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س)

پیش‌ثبت‌نام بیش از 5800 دانش‌آموز پایه هفتم در مدارس شاهد استان

هشدار هواشناسی درباره تشدید ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

راه اندازی خط جدید 122 اتوبوسرانی اصفهان

سرمقاله هم میهن/ کدام مسیر؟

مدیرمسئول کیهان: مکانیسم ماشه کاغذ پاره است، فریب نخورید!

برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری 7 شهید راه قدس در کاشان

برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری هفت شهید راه قدس در کاشان

یک گوشی ارزان سامسونگ آپدیت امنیتی دریافت کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ، بورس و سهامدار خرد

سرمقاله سازندگی/ رفتارهای خودسرانه و قبیله‌ای

مناسبت روز/ شنبه، 21 تیر ماه

هوای اصفهان همچنان در مدار آلودگی

اهدای هزینه یک شب عزاداری امام حسین(ع) برای آزادی زندانیان

شهدای اخیر گلستان نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

سرمقاله خراسان/ احیای توس، راه‌های رفته و نرفته

هوای اصفهان برای دهمین روز پیاپی ناسالم است

عناوین روزنامه های اصفهان شنبه بیست و یکم تیر ماه

دیدار استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه با خانواده شهید دانشمند هسته‌ای

روایتی از محرم در هند

هوش مصنوعی سامسونگ وارد 400 میلیون دستگاه هوشمند می‌شود

گوشی قدرتمند شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را دریافت کرد

این گوشی‌ها تا 2 هفته دیگر آپدیت بزرگ HyperOS شیائومی را دریافت می‌کنند

دانش بنیان ها در خدمت کشاورزی

گوگل رقیب گلکسی زد فولد 7 را با 16 گیگابایت رم و تراشه اختصاصی عرضه می‌کند