يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴

اجتماعی

تصویب حریم پنج اثر ثبت ملی و تاریخی اصفهان

تصویب حریم پنج اثر ثبت ملی و تاریخی اصفهان
پیام سپاهان - حریم پنج اثر تاریخی اصفهان در شورای ثبت کشور تصویب شد.
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - حریم پنج اثر تاریخی اصفهان در شورای ثبت کشور تصویب شد.

پیام سپاهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان ؛ معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: این آثار شامل خانه‌های «ملا باشی» و «سرتیپی»، «انگورستان ملک»، «قلعه طالخونچه»، «باغ محمدعلی خان» و «مسجد ملک» است که همگی در اصفهان یا اطراف آن قرار دارند.
سید روح‌الله سیدالعسگری افزود: این آثار تاریخی، بخشی از هویت فرهنگی و معماری اصفهان به شمار می‌روند و تصویب حریم آنها به منظور حفاظت و نگهداری بهتر از این آثار اجرا شده است.
وی با اشاره به خانه ملا باشی (معتمدی) و انگورستان ملک ادامه داد: این ۲ اثر مربوط به دوران قاجار و در محله پاقلعه اصفهان واقع است، خانه ملا باشی، یکی از خاص‌ترین خانه‌های تاریخی ایران به شمار می‌رود که هنر معماری دوران‌های مختلف تاریخ ایران از جمله صفویه، زندیه و قاجاریه را به نمایش می‌گذارد.
سید العسگری گفت:انگورستان ملک هم به‌عنوان یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی اصفهان، در نزدیکی خانه ملا باشی است که با همت مَلک‌تجار (تاجر نامدار دوره قاجار) در زمینی که پیش از آن باغ انگور بوده بنا شده و برای برگزاری مراسم مذهبی و اجتماعی وقف شده است.
وی در خصوص خانه سرتیپی در خمینی‌شهر هم افزود: این خانه مربوط به دوران قاجار و و در محله لادره فروشان خمینی‌شهر واقع شده است که با توجه به قدمت و معماری خاص خود، اهمیت زیادی دارد.
معاون میراث فرهنگی استان به قلعه طالخونچه هم اشاره و بیان کرد: این قلعه در شهرستان مبارکه و درنزدیکی شهر طالخونچه قرار دارد که با مساحتی حدود هفت هزار متر مربع و قدمت مربوط به دوران قاجار، پیشتر به ثبت ملی رسیده است.
سیدالعسگری افزود: این قلعه دارای برج‌های کبوتر و نگهبانی است و به‌عنوان یک نمونه از معماری قلعه‌های ایرانی در دوران قاجاریه شناخته می‌شود و حریم آن برای حفاظت بیشتر، به تصویب رسید.
معاون میراث فرهنگی استان با اشاره به باغ محمدعلی خان گفت: این باغ تاریخی مربوط به دوران قاجار در خیابان آتشگاه اصفهان قرار دارد و با توجه به ویژگی‌های معماری و فضای سبزآن، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که ثبت حریم آن گام جدی برای حفاظت از این اثر به حساب می‌آید.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی اثر تاریخی (یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطب‌های گردشگری ایران به شمار می‌آید.


نظرات شما