شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴

اجتماعی

سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان:

عبور از یارانه کالا محور به سوی عدالت اجتماعی

عبور از یارانه کالا محور به سوی عدالت اجتماعی
پیام سپاهان - ‌سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان با تبیین ضرورت اصلاح ساختار یارانه‌ها، از تغییر ریل دولت در حمایت از معیشت مردم خبر داد و گفت: در طرح جدید، قدرت خرید دهک‌های پایین تا ۱۹ درصد افزایش یافته و هدف اصلی، اصابت مستقیم حمایت‌ها به سفره مصرف‌کننده نهایی است.
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ‌سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان با تبیین ضرورت اصلاح ساختار یارانه‌ها، از تغییر ریل دولت در حمایت از معیشت مردم خبر داد و گفت: در طرح جدید، قدرت خرید دهک‌های پایین تا ۱۹ درصد افزایش یافته و هدف اصلی، اصابت مستقیم حمایت‌ها به سفره مصرف‌کننده نهایی است.

‌به گزارش اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، امید شریفی در پنجمین گردهمایی استانی ائمه جمعه و جماعات و اساتید و نخبگان حوزه، با اشاره به جایگاه راهبردی استان اصفهان در اقتصاد کشور اظهار کرد: استان اصفهان به دلیل مسئولیت‌پذیری بالا، سهمی معادل ۱۰ درصد از کل شهدای کشور و ۱۰ درصد از دانش‌بنیان‌ها را داراست و در حوزه‌هایی نظیر فولاد، طلا و نساجی، قطب اصلی کشور محسوب می‌شود؛ لذا هرگونه تصمیم اقتصادی ملی، تاثیر مضاعفی بر این استان بر جای می‌گذارد.
وی با تشریح مدل جدید توزیع یارانه‌ها تصریح کرد: در نظام سابق، یارانه‌ها به ابتدای زنجیره (واردکنندگان و نهاده‌ها) تخصیص می‌یافت که متاسفانه به طور کامل به سفره مردم نمی‌رسید و در طرح جدید، صورت‌مسئله «حذف یارانه» نیست، بلکه انتقال آن از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره یعنی «مصرف‌کننده نهایی» با هدف افزایش اثرگذاری و تامین عدالت اجتماعی است.
‌سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان با ارائه آمار مقایسه‌ای از وضعیت پیش از اصلاحات اقتصادی گفت: پیش از این، یارانه به «کالا و مصرف» تعلق می‌گرفت؛ به طوری که دهک دهم (ثروتمندان) به دلیل توان خرید بالاتر، ۱۰ برابر دهک اول از یارانه بهره‌مند می‌شدند واین سازوکار عملاً نقض غرض و در تضاد با فلسفه حمایت از اقشار ضعیف بود.
تضمین امنیت غذایی با سبد کالای ۱۱ قلمی
شریفی در ادامه افزود: دولت متعهد شده است مابه‌تفاوت ناشی از تغییر نرخ ارز ترجیحی را برای ۱۱ قلم کالای اساسی جبران کند و بر این اساس، برای هر فرد ایرانی ماهانه مبلغی جهت حفظ قدرت خرید در نظر گرفته شده تا سبد کالایی استاندارد (معادل ۲۱۰۰ کالری در روز) تامین شود و تنها در استان اصفهان، ۸ هزار فروشگاه برای دسترسی آسان مردم به این طرح تجهیز شده‌اند.
افزایش قدرت خرید ۸ دهک جامعه
وی با پذیرش برخی دغدغه‌ها پیرامون زمان اجرای طرح، خاطرنشان کرد: با اجرای این بازتوزیع، قدرت خرید دهک اول تا ۱۹ درصد و دهک هشتم حدود ۱.۴ درصد افزایش می‌یابد، در حالی که دهک‌های نهم و دهم با کاهش اندک قدرت خرید مواجه می‌شوند که این جوهره اصلی عدالت در توزیع منابع ملی است.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان در پاسخ به پرسش‌های مطرح شده درباره تکرار تجربه‌های گذشتگان و نگرانی از تورم‌زا بودن پرداخت‌های نقدی، بر ضرورت تغییر نگاه از حمایت‌های مقطعی به سمت زیست مطلوب و امنیت غذایی پایدار تاکید کرد و این اقدام را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای جراحی ساختارهای معیوب اقتصادی کشور دانست.


نظرات شما