چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۴

اقتصادی

فدراسیون طیور ایران: بانک مرکزی تامین ارز برای نهاده‌های دام و طیور را انجام نداده؛ از سال گذشته نیز ۵ میلیارد دلار به واردکنندگان بدهکار است

فدراسیون طیور ایران: بانک مرکزی تامین ارز برای نهاده‌های دام و طیور را انجام نداده؛ از سال گذشته نیز ۵ میلیارد دلار به واردکنندگان بدهکار است
پیام سپاهان - طبق آمارهای بانک مرکزی، این بانک تاکنون حدود ۴ میلیارد دلار برای ۳ قلم نهاده دامی ذرت، کنجاله سویا و جو، ارز ۲۸۵۰۰ ...
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - طبق آمارهای بانک مرکزی، این بانک تاکنون حدود 4 میلیارد دلار برای 3 قلم نهاده دامی ذرت، کنجاله سویا و جو، ارز 28500 تومانی پرداخت کرده است.

بانک مرکزی امرو چهارشنبه جزئیات تخصیص ارز به کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی را اعلام کرد.
بر اساس گزارش این بانک، برای ذرت 2 میلیارد و 337 میلیون دلار، دانه‌های روغنی یک میلیارد و 301 میلیون دلار، انواع روغن خام و نباتی یک میلیارد و 160 میلیون دلار، کنجاله سویا 921 میلیون دلار، جو 670 میلیون دلار، برنج 620 میلیون دلار، گندم 436 میلیون دلار و گوشت قرمز 416 میلیون دلار ارز تأمین شده است.
با وجود این، بسیاری از تولیدکنندگان می‌گویند، نهاده به‌موقع به دست آن‌ها نمی‌رسد و مشخص نیست ارز تخصیص داده‌ شده به چه کسانی داده شده است.
به عنوان مثال، فرزاد طلاکش، دبیرکل فدراسیون طیور ایران در خصوص مشکلاتی که این روزها در حوزه نهاده‌های دام و طیور اتفاق افتاده است می‌گوید که متاسفانه بانک مرکزی تامین ارز را انجام نداده و از سال گذشته نیز 5 میلیارد دلار به واردکنندگان بدهکار است و باید تامین ارز ماهانه امسال را نیز انجام دهد.
به گفته طلاکش بانک مرکزی برای 6 ماهه امسال در مجموع باید برای صنعت طیور 3.5 میلیارد دلار تامین می‌کرد اما این اتفاق نیفتاده است.
او می‌گوید که شفافیتی در تامین ارز وجود ندارد. باید بانک مرکزی اعلام کند این ارز را به چه کسانی اختصاص داده و راستی‌آزمایی کند که آیا این تخصیص‌ها واقعا انجام شده یا خیر.
مهرماه امسال بانک مرکزی اسامی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز ترجیحی را با ذکر میزان ارز دریافتی منتشر کرد. طبق این آمار گروه مدلل که در حوزه واردات نهاده‌های دامی فعال است از ابتدای امسال از طریق 6 شرکت شامل کشت و صنعت مدلل ماهیدشت، آوا تجارت صبا، نابدانه مدلل، کلهر دانه جنوب، صنعتی بهشهر، کشت و صنعت مدلل شمال بیش از 1.4 میلیارد دلار ارز 28500 تومانی دریافت کرده است.
طبق قانون بودجه، امسال سهمیه ارز ترجیحی کالاهای اساسی کشاورزی 8 میلیارد دلار است که بانک مرکزی تاکنون 7.7 میلیارد دلار آن را تخصیص داده و تامین کرده است.
بنابراین هرچند تولیدکنندگان به واسطه عدم دسترسی به نهاده و گران خریدن آن این روزها در سختی و مشقت زیادی قرار گرفته‌اند که تولید آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است اما مشکلات فعلی را باید در جایی غیر از بانک مرکزی جستجو کرد.


نظرات شما