دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۴

سیاسی

دیپلمات پیشین: بستن تنگه هرمز یا خروج از NPT نباید در مجلس بررسی شود

دیپلمات پیشین: بستن تنگه هرمز یا خروج از NPT نباید در مجلس بررسی شود
پیام سپاهان - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست یک دیپلمات پیشین می گوید: پراکندگی و عدم اقتدار دولت در سیاست خارجی ...
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یک دیپلمات پیشین می گوید: پراکندگی و عدم اقتدار دولت در سیاست خارجی مشکل زاست! و سبب عدم اعتماد کشورها به ما می شود و هزینه رابطه سیاسی اقتصادی با ایران را بالا می برد!
خروج از NPT دستور کار این روزهای طیفی از نمایندگان مخالف مذاکره و برجام است ، آنها این اقدام را واکنشی به فعال شدن اسنپ بک از سوی تروئیکای اروپایی می دانند. 
اما نگاه کارشناسان به این تصمیم مجلس چندان مثبت نیست و برخی تاکید دارند خروج از NPT زمینه سازی برای جنگی دیگر است.
نصرت‌الله تاجیک، سفیر پیشین ایران در اردن در بخشی از گفتگو با اقتصادنیوز در پاسخ به سوالی درباره فشار طیفی از سیاسیون برای محدود کردن همکاری ایران با آژانس یا بستن تنگه هرمز گفت: بحث هسته‌ای یک موضوع ملی است که در سطوح بالای حکومتی درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود. مباحثی که در مجلس و سایر محافل مطرح می‌شود، بخشی از آن جنگ روانی است و بخشی دیگر فشارهایی است که به دولت وارد می‌آید. اما به نظر من، این مسائل چندان جدی نیست؛ همان‌طور که اشاره کردم، موضوعی مانند بستن تنگه هرمز یا خروج از ان‌پی‌تی و تبعات آن را نمی‌توان صرفاً در سطح مجلس بررسی کرد.
وی افزود: چنین مسائلی تبعات سنگینی برای کشور دارد و طبیعتاً تصمیم‌گیری درباره آن‌ها در نهادهای فرادستی، به‌ویژه شورای عالی امنیت ملی و در نهایت در سطح رهبری انجام می‌شود. به همین دلیل، بعید می‌دانم طرف‌های خارجی ایران نیز با شناختی که از ساختار سیاست در ایران دارند، چندان روی این مسائل حساب باز کنند یا آن‌ها را جدی بگیرند.
تاجیک تاکید کرد: اما این پراکندگی و عدم اقتدار دولت در سیاست خارجی مشکل زاست! و سبب عدم اعتماد کشورها به ما می شود و هزینه رابطه سیاسی اقتصادی با ایران را بالا می برد!
وی گفت: پائین بودن انسجام داخلی، جزیره ای اداره شدن کشور، التهابات اجتماعی، نامعلوم بودن آینده کوتاه مدت افراد و خانواده ها، تب مهاجرت، ناترازیها و مشکلات اقتصادی و معیشتی خانوارها، اوضاع سیاسی اجتماعی اقتصادی فرهنگی کشور، مسائل اطلاعاتی و امنیتی، اثرات ناهنجاریهای اجتماعی بر انسجام داخلی، اقتدار حکومت، کارکرد نهادهای حکومتی، حفاظت اطلاعات و نفوذ و... چهره کشور را در انظار خارجی کدر می کند!
بازار


نظرات شما