پیام سپاهان

آخرين مطالب

نزاع بر سر زنگزور اقتصادی

نزاع بر سر زنگزور
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با شرکت‌کنندگان در سومین مجمع جهانی رسانه‌ای شوشا، اظهاراتی در مورد تکمیل بخش آذربایجانی کریدور زنگزور مطرح کرده که نشان از عزم این کشور برای بازگشایی این مسیر با وجود مخالفت ارمنستان و ایران دارد.
او در دفاع از تصمیم خود برای اجرایی کردن کریدور زنگزور که مدعی شد که وضعیت ژئوپلیتیکی در منطقه ما نیز در حال تغییر است و در عین حال سایر مسیرهای ترانزیتی نیز مفیدتر می‌شوند. با نگاهی به همه این پتانسیل‌ها، ما پتانسیل کریدور زنگزور را در مرحله اولیه 15 میلیون تن بار تخمین می‌زنیم. به گزارش خبرگزاری آپا، علی‌اف همچنین اظهار کرد که این اتفاق در مرز ما با ارمنستان و ایران در حال رخ دادن است و در بهار سال آینده، ساخت بخش آذربایجانی این راه‌آهن به پایان خواهد رسید.
در مورد بخش مربوط به خاک ارمنستان باید بگویم که در زمان شوروی این راه‌آهن بخش جدایی‌ناپذیری از راه‌آهن آذربایجان بود و به ساختار راه‌آهن ارمنستان تعلق نداشت زیرا هیچ ارتباطی با شبکه راه‌آهن ارمنستان نداشت. بنابراین با افتتاح کریدور زنگزور در واقع ما یک مسیر دیگر از مسیر شمال – جنوب را باز خواهیم کرد.
او با انتقاد از ایروان گفت که ارمنستان 5 سال است هیچ اقدامی در مورد کریدور زنگزور انجام نداده است و از طرف ارمنستان این موضوع عمداً از دستور کار حذف می‌شود. معلوم می‌شود که شانس ارمنستان برای تبدیل شدن به یک کشور ترانزیتی به صفر می‌رسد. اگر آنها همچنان به مسدود کردن این روند ادامه دهند، فکر می‌کنم نه تنها از نظر حمل‌ونقل بلکه در یک انزوای سیاسی خواهند ماند.
رئیس جمهوری آذربایجان همچنین گفت که وقتی صحبت از حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای می‌شود این موضوع نه تنها به اتصال بخش اصلی آذربایجان به جمهوری خودمختار نخجوان مربوط می‌شود بلکه از نظر حمل‌ونقل بین‌المللی نیز منطقی است و کریدور زنگزور بسیاری از کشورها را به هم متصل خواهد کرد. آذربایجان به طور فعال در حمل‌ونقل و لجستیک سرمایه‌گذاری زیادی می‌کند و در سال‌های اخیر، میلیاردها دلار در ایجاد بزرگ‌ترین بندر تجاری بین‌المللی در دریای خزر سرمایه‌گذاری شده و در حال حاضر اقدامات برای حمل‌ونقل 25 میلیون تن بار در حال انجام است.
بازار
مخالفت پاشینیان با باکو
اظهارات جدید علی‌اف در مورد اتمام ساخت بخش آذربایجانی کریدور زنگزور و هرگونه بازگشایی آن در حالی مطرح شده که (هفته گذشته) نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان در نشست خبری خود ضمن تایید پیشنهاد آمریکا مبنی بر مدیریت احتمالی کریدور حمل‌ونقلی میان بخش اصلی جمهوری آذربایجان و منطقه نخجوان که از طریق خاک ارمنستان عبور می‌کند به موضوع کریدور زنگزور هم اشاره کرد. پاشینیان صراحتاً اعلام کرد که هیچ مذاکره‌ای در این ‌باره بدون در نظر گرفتن اصول تمامیت ارضی و حاکمیت ارمنستان نمی‌تواند، صورت گیرد و هر موضوعی تنها بر اساس اصول تمامیت ارضی، حاکمیت و صلاحیت قضایی جمهوری ارمنستان بررسی می‌شود. او همچنین یادآور شد که ارمنستان تاکنون پیشنهادهای متعددی از کشورهای دوست دریافت کرده و همچنان نیز این روند ادامه دارد و مردم ارمنستان به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به نحوی از این پیشنهادها مطلع می‌شوند.
پیش از این نیز نازلی باغداساریان، دبیر مطبوعاتی نخست‌وزیری ارمنستان اعلام کرده بود که ارمنستان در مورد احتمال واگذاری کنترل قلمرو خود که آذربایجان را به جمهوری خودمختار نخجوان متصل می‌کند به شخص ثالث بحث نمی‌کند. این مواضع به صورت مشخص واکنش ایروان به پیشنهاد توماس باراک، سفیر آمریکا در ترکیه محسوب می‌شود که میدل ایست‌آی در مورد آن اعلام کرده بود که واشنگتن پیشنهاد داده، کنترل گذرگاه 32 کیلومتری زنگزور را به مدت 100 سال به دست گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/974712/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عمق فاجعه در غزه: آب و نمک به جای غذا

هراس تندروها از بازگشت لاریجانی

30 تیر؛ ریسک مصدق، قمار قوام

کار بزرگ این زنان

ناتوبازی در قفقاز

طرف ما عزا، آن طرف عروسی

نزاع بر سر زنگزور

ترس ترامپ از شبح اپستین

ارتش چین زیر تیغ جراحی شی

طرح جدید موساد برای راندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه

پوکو X8 پرو گوشی قدرتمندی خواهد بود؛ افشای مشخصات پردازنده

لایه‌های پنهان چالش آب و برق

سومین فروریزش شبکه فاضلاب در خیابان بهارستان شرقی اصفهان

نجات 3 نفر از میان شعله‌های آتش در اصفهان

یک تیم قطری دومین حریف تدارکاتی سپاهان شد

اعزام مشمولان پایه خدمتی مرداد ماه به صورت خودمعرف

کشف احتکار 65 تن آهن آلات و 6 تُن کود و سموم قاچاق

استفاده رایگان از پارکینگ های شهید مطهری و بهارستان

اجرای انفجار کنترل‌شده در محدوده شرق اصفهان

مصوبه هیئت دولت جهت ارائه خدمات به خانواده شهدای جنگ رژیم صهیونیستی / دستور رییس جمهور برای رفع موانع واردات خودرو جانبازان تا پایان شهوریورماه

گوشی‌های چینی به باتری 10 هزار میلی‌آمپرساعتی مجهز می‌شوند

نجات اقتصاد با تصمیم‌های سخت

پیش از هر چیز ایران باید باقی بماند

کدام استان‌ها تعطیل شدند

آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان

تولید انحصاری رنگ های طبیعی خوراکی در شرکتی دانش بنیان

معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون

قطع گاز بخشی از گلدیس شاهین شهر

سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی

آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان

آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان

ارسالی‌های شما به با مخاطبان

تدوام توده هوای گرم تا پایان هفته

فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور

دیدار نماینده ولی فقیه در مازندران و مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با خانواده دانشمند هسته‌ای شهید دکتر علی باکویی کتریمی

مادر سردار شهید سید علی دوامی از مازندران آسمانی شد

تصویر گلکسی بادز 3 اف‌ای لو رفت؛ طراحی مشابه ایرپاد اپل

تبلت گیمینگ جدید شیائومی با ابعاد جمع‌و‌جور در راه است

تعویق ماشه در برابر بازگشت بازرسان؟

لاریجانی در کرملین

اهدای نشان قهرمانی ورزشکاران اصفهانی به خانواده های شهدا

راه اندازی خانه احزاب تا پایان شهریور

مالک نوکیا 2 گوشی ارزان جدید عرضه می‌کند

«مجنون»؛ ماجرای نارضایتی کاخ سفید از نتانیاهو بابت بمباران دمشق

روایت «اعتماد» از حادثه تلخ خمین

راز‌های کثیف

دور تند دیپلماسی

بازدید مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و بازرسی استان سمنان از موسسه ایثار شهرستان سمنان

دکتر حداد عادل به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب با خانواده دانشمند شهید محمد مهدی طهرانچی دیدار کرد

دکتر مخبر به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب با خانواده دانشمندان شهید فریدون عباسی و احمدرضا ذوالفقاری دیدار کرد