پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ تحمیلی و همبستگی ملی سیاسی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ تحمیلی و همبستگی ملی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دنیای اقتصاد / «جنگ تحمیلی و همبستگی ملی» عنوان یادداشت روز در روزنامه دنیای اقتصاد به قلم علینقی مشایخی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
جنگ تحمیلی 12روزه فعلا متوقف شده است. بزرگ‌ترین تلخی این جنگ، نفوذ عمیق اطلاعاتی و امنیتی دشمن بود که منجر به ترور جنایت‌آمیز و شهادت همزمان برجسته‌ترین فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای کشور و خانواده‌های مظلوم آنها در منازل مسکونی‌شان شد. در مقابل بزرگ‌ترین شیرینی که در این جنگ ظهور پیدا کرد، همبستگی یک ملت با هم در پشتیبانی و دفاع از ایران عزیزشان و همراهی با حاکمیت در حفظ آرامش و همکاری با دولت در اداره امور زندگی شهروندان بود.
ظهور این همبستگی و همراهی در بستری اتفاق افتاد که در سال‌های گذشته نشانه‌هایی از افزایش شکاف بین حاکمیت و مردم بروز کرده بود. میزان مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس سال1402 به‌خصوص در تهران که مرکز تاثیرگذارترین جمعیت کشور است به 24درصد واجدان شرایط رای دادن رسید. برخی از نمایندگان محترمی که از تهران به مجلس راه یافتند، حدود 4 تا 5درصد آرای واجدان شرایط رای دادن را داشتند. در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز با وجود آنکه آقای دکتر پزشکیان جزو کاندیداهای احراز صلاحیت‌شده قرار گرفته بود در دور اول مشارکت در انتخابات 40درصد و در دور دوم با افزایش حساسیت مردم به احتمال انتخاب شدن نامزد دیگر و تشویق مقام معظم رهبری به شرکت در انتخابات، مشارکت رای‌دهندگان به 50درصد رسید که هنوز رضایت‌بخش نیست. 
بازار
با وجود شکاف مزبور، با شروع جنگ 12روزه، برای دفاع از ایران، همراهی و همکاری ملی شکل گرفت. گویی در طی 12روز اعتراضات و گلایه‌مندی‌های مردم از حاکمیت و شکاف بین مردم و حاکمیت فراموش شده و به عقب رانده شده بود. از بین رفتن شکاف بین مردم و حاکمیت سرمایه اجتماعی را افزایش می‌دهد. سرمایه اجتماعی در کنار سرمایه‌های مادی و انسانی برای پیشرفت و توسعه و دفاع از کشور ضروری است. به خصوص که افزایش سرمایه اجتماعی موجب به میدان آمدن سرمایه مادی و ماندگاری سرمایه‌های انسانی نخبه برای توسعه و پیشرفت جامعه می‌شود. 
برای پایداری همکاری و هماهنگی بین مردم و حاکمیت باید مردم احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت مطابق نظر اکثریت آنها است. مردم باید در حاکمیت مشارکت داشته باشند و سیاست‌های حاکمیت منعکس‌کننده خواسته‌های آنها باشد. به‌عنوان مثال اگر خواست اکثریت مردم ایجاد ارتباط سیاسی، اقتصادی و علمی با دنیا اعم از شرق و غرب باشد؛ بهره‌مندی از علم و تکنولوژی جهان صنعتی باشد؛ جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای رشد و توسعه کشور باشد؛ خروج از انزوای سیاسی، اقتصادی و صنعتی باشد؛ تمرکز روی توسعه و رشد اقتصادی کشور به جای گسترش نفوذ سیاسی و ایدئولوژیک در منطقه باشد؛ تقویت آموزش و پرورش و ارتقای کیفیت آن با مدیریت افراد دانشمند و خبره و مطابق با یافته‌های جدید جهانی در آموزش و پرورش باشد؛ توقف گزینش‌های سیاسی و عقیدتی در به‌کارگیری دانشمندان و متخصصان وطن‌دوست در آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی و علمی و صنعتی باشد؛ آزادی در انتخاب لباس و پوشش خود مطابق عرف قابل تایید در جامعه باشد؛ عدم کنترل انحصاری رسانه ملی توسط یک گروه سیاسی باشد؛ مشارکت متخصصان و دانشمندان و خبرگان وطن‌دوست با گرایش‌های مختلف سیاسی در رسانه ملی و سایر رسانه‌های جمعی باشد؛ آزادی بحث و گفت‌وگو و اظهارنظر در مورد سیاست‌های مهم و تصمیمات حاکمیت باشد؛ تمرکز نیروهای دفاعی و امنیتی روی ماموریت اصلی و خروج از فعالیت غیرمرتبط با دفاع و امنیت باشد و ... . اگر خواست اکثریت مردم آن باشد که در بالا آمد و حاکمیت به نحوی سامان بگیرد که تصمیمات و سیاست‌هایی مطابق خواست اکثریت اتخاذ کند، آن‌گاه اکثریت مردم خود را در حاکمیت شریک و همراه می‌بینند. در چنان شرایطی شکاف بین حاکمیت و مردم کاهش می‌یابد یا حذف می‌شود. سرمایه اجتماعی به‌عنوان عاملی مهم برای پیشرفت کشور افزایش می‌یابد و کشور پیشرفت می‌کند. با اتکا به سرمایه اجتماعی و پیشرفتی که حاصل می‌شود، دشمنان فکر تهاجم به کشور را در سر نمی‌پرورانند و در صورت تهاجم توان مقابله با هر تهاجمی وجود خواهد داشت. 
ممکن است خواست اکثریت مردم از آنچه در بالا آورده شد، متفاوت باشد؛ ولی مهم آن است که مردم احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت دور از خواست آنها نیست و کشور به‌صورت رضایت‌بخشی در حال پیشرفت است. برای آنکه حاکمیت دور از خواست مردم قرار نگیرد و در شرایطی قرار گیرد که بیانگر خواست مردم باشد، باید حداقل در سازوکارهای انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری تجدید نظر شود. نباید با نظارت استصوابی افراد وطن‌دوست و پاک‌دست، متخصص و دانشمند را به دلایل وابستگی‌های سیاسی و حزبی یا افکار متفاوت از آنچه حاکمیت می‌خواهد، رد صلاحیت کرد. 
باید اجازه داد اکثریت مردم با مشارکت گسترده و خرد جمعی افرادی را انتخاب کنند که معرف خواسته‌ها و سیاست‌های مطلوب آنها هستند؛ این خواسته‌ها ممکن است شبیه آنچه در بالا آمد یا غیر از آن باشد. رای مردم و خرد جمعی آنها تصمیم می‌گیرد و انتخاب می‌کند. در آن صورت تصمیمات و سیاست‌هایی که از حاکمیت بیرون می‌آید با آنچه مردم می‌خواهند، نزدیک خواهد بود. اکثریت مردم احساس می‌کنند حاکمیت از خود آنهاست و شکافی بین حاکمیت و مردم ایجاد نمی‌شود. 
همبستگی مردم با حاکمیت نه‌تنها در زمان دفاع از کشور ضروری است، بلکه پیشرفت ایران و حل چالش‌های عظیمی که جامعه با آن مواجه است نیز تنها با همبستگی مردم و حاکمیت قابل دسترس می‌شود. چالش‌های بزرگی مانند کمبود آب، کمبود انرژی، کسری عظیم صندوق‌های بازنشستگی برای پرداخت حقوق بازنشستگان، کسری بودجه و کاهش ارزش پول ملی، مهاجرت نگران‌کننده تحصیل‌کردگان نخبه از کشور، تورم کمرشکن تحمیلی بر مردم، آموزش و پرورش در هم شکسته که متوسط معدل پایه چهارم دبیرستان آن 10 یا زیر 10 است، کاهش سرمایه‌گذاری به زیر استهلاک در سطح ملی و بسیاری چالش‌های دیگر نیاز به همبستگی و اعتماد بین مردم و حاکمیت دارد، نیاز به ارتقای سرمایه اجتماعی دارد. اگر حاکمیت می‌خواهد بنیه دفاعی کشور را قوی کند، اگر می‌خواهد پیوند و پشتیبانی مردم را از حاکمیت در فائق آمدن بر چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و دفاعی داشته باشد، باید آنها را به صورت واقعی به واسطه انتخابات آزاد یا سازوکار دیگری اگر سراغ دارد در شکل‌گیری سیاست‌ها و تصمیمات حاکمیت مشارکت دهد. در آن صورت است که می‌توان از ایران عزیز حفاظت کرد و موجب پیشرفت و سربلندی آن شد. 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/973010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدیدترین گوشی تکنو معرفی شد

سرمقاله فرهیختگان/ کارآمدی رهبری دینی در 2 جنگ نظامی و روانی

غیبت امپراتور

تجدید بیعت ورزشکاران اصفهانی با رهبر انقلاب

واژگونی خودرو در موته با 5 مصدوم

بازگشت نتانیاهو به واشنگتن

بازی جدید «بی‌بی» در واشنگتن

سرمقاله جوان/ غافلگیری‌های واقعی جنگ!

برگزاری آیین های مذهبی در روستای هریزه جبل کوهپایه

تداوم گرد و غبار در اصفهان/ کاهش کیفیت هوا تا پایان هفته

«سیتی 100»؛ موبایلی ارزان برای استفاده روزمره

سرمقاله شرق/ ‎بیرق سفید طالبان در میدان سرخ

بیم و امید برای پایان جنگ غزه

سرمقاله ابتکار/ تسلیم نه ،تدبیر آری!

شاخص آلودگی هوای اصفهان به وضعیت «قرمز» رسید

پردازنده موبایلی بعدی هواوی با جهش 20 درصدی در عملکرد از راه می‌رسد

سرمقاله همشهری/ یک اتفاق بزرگ رخ داده است...

مقام امنیتی اسرائیل: حمله ما اتحاد ملی مردم را عمیق‌تر کرد

اجرای 200 طرح عمرانی در دستور کار شهرداری اصفهان

آب‌انبار تاریخی تودشک در شرق اصفهان مرمت می‌شود

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان

آیین نخل گردانی در روستای مرق

جلوه محرم در چادگان؛ از سفره‌های ساده تا صف‌های زنجیرزنی

🎙️ صحبت‌های استاندار در برنامه سلام اصفهان

قیمت جدیدترین کنسول گیمینگ بازار افزایش می‌یابد؟

سرمقاله اعتماد/ سنت بنیان‌گذار در مورد آتش‌بس و خاتمه جنگ

سرمقاله خراسان/ تحقیر استکبار در حسینیه امام(ره)

سرمقاله کیهان/ هوشیار باشیم!

تحلیلگر یهودی: جنگ اگر ادامه می‌یافت اسرائیل به فروپاشی کامل می‌رسید

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (شانزدهم تیرماه 1404)

تداوم گردوغبار در شمال‌شرق، مرکز و جنوب استان تا فردا

برای سرودن شعر عاشورایی باید مطالعه تاریخی داشت

سرمقاله هم میهن/ یک سال گذشت؛ چه گذشتنی؟

تندبادهای فصلی سبب خیزش گردوخاک و افزایش آلودگی هوای اصفهان شد

مناسبت روز/ دوشنبه، 16 تیر ماه

به‌مناسبت 34 سالگی سونیک؛ 3 بازی جذابی که همه باید تجربه کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ تحمیلی و همبستگی ملی

عاشورا الگوی وحدت، مسئولیت‌پذیری و مبارزه با ظلم است

روایت مادر یکی از سربازهای زنده‌مانده در حمله اسرائیل به زندان اوین

پردازنده پرقدرت M5 اپل امسال وارد این 5 محصول جدید می‌شود

تحلیلگر آمریکایی: اسرائیل مذاکره مجدد ایران و آمریکا را خراب می‌کند

مراجعه 2671 نفر در ایام تاسوعا و عاشورا به مراکز اهدای خون استان اصفهان

توسعه شمالی خط یک مترو در دستور کار

ایران پیروز جنگ 12 روزه

رقابت چین با گوگل و OpenAI؛ هوش مصنوعی جدید بایدو ویدیو می‌سازد

اشک و اندوه اصفهانی ها در شام غریبان

ویندوز 11 با عبور از ویندوز 10 به محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ دنیا تبدیل شد

🎬حضور استاندار اصفهان در مرکز انتقال خون شهرستان خمینی شهر

سلامی که قدمت آن به سه قرن می‌رسد

نماز ظهر عاشورا در انگورستان ملک؛ حماسه‌ای از ایمان و ارادت