مقام امنیتی اسرائیل: حمله ما اتحاد ملی مردم را عمیقتر کرد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گزارشگر NBC نیوز در گزارش خود گفت: ما در اینجا نه پیام شکست میبینیم و نه میشنویم. در اینجا مردم ایران در حال عبادت و بزرگداشت یک شهید شیعه [امام حسین علیهالسلام] هستند که 1400 سال پیش کشته شد. اما امسال، پس از جنگ با اسرائیل، این مراسم باستانی رنگ و بوی دیگری گرفته است و راهی برای ایرانیان است تا نشان دهند که هرگز فراموش نخواهند کرد و هرگز تسلیم نمیشوند. رئیسجمهور ترامپ و مقامات دولت او، این جنگ را یک موفقیت توصیف کردهاند؛ اینکه یک بار بود و تمام شد، اینکه برنامه هستهای ایران هرگز دوباره تشکیل نخواهد شد و عملاً شکست خورده است. اما این پیامی نیست که ما اینجا در تهران میشنویم، این چیزی نیست که ما اینجا میبینیم. تشکیلات امنیتی هنوز پابرجاست. ما شاهد حضور پلیس در خیابانها و این جشنوارههای مذهبی هستیم که اکنون طی چند روز آینده ادامه خواهد داشت، راهی برای ایرانیان است تا نشان دهند که هنوز ایستادهاند، که فراموش نکردهاند و اینکه این انقلاب اسلامی ادامه خواهد یافت.
روزنامه لس آنجلس تایمز هم در گزارشی تحلیلی نوشت: علیرغم اعلام پیروزی اسرائیل، برنامه هستهای ایران باز هم قد علم میکند. ایران در صورت حمله مجدد باز پاسخ خواهد داد؛ پاسخی هزینهساز که در جنگ اخیر تخریبش را نشان داد. همچنین، حفظ شبکه دفاعی اسرائیل هم آسان نیست؛ زیرا رهگیرهای آن به شکل وحشتناکی گران بوده و وقتی ذخایر اسرائیل تمام شد، آمریکا مجبور شد تولید یک سال موشک تاد خود را در دفاع از اسرائیل مصرف کند.
تامار عیلام گیندین، کارشناس امور ایران و استاد دانشگاه حیفا در فلسطین اشغالی هم گفت: اسرائیل و شخص ترامپ در برابر ایران شکست خوردند؛ جمهوریاسلامی همچنان پابرجاست و ما نتوانستیم آن را ساقط کنیم. بعید میدانم ترامپ به تأسیسات هستهای ایران ضربه جدی وارد کرده باشد. وعده صادق3 بسیار، زیانبارتر از حملات قبلی ایران بود.
دکتر رزیمات، رئیس میز ایران و محور شیعه در مؤسسه مطالعات امنیت ملی رژیم (INSS) هم ضمن ابراز شگفتی درباره اتحاد مردم ایران گفت: ما شاهد یک انسجام و یکپارچگی داخلی هستیم؛ اتحاد ملی در بین ایرانیها وقتی که حمله اسرائیل را دیدند بیشتر و عمیقتر شد. در حال حاضر بخش بزرگی از مردم ایران خشم خود را متوجه اسرائیل کردهاند.
ری تکیه، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی آمریکا نیزتصریح کرد: اسرائیل خواسته یا ناخواسته، باعث همبستگی بیسابقه ملی-مذهبی در ایران شد.
ولی نصر، استاد مطالعات بینالملل دانشگاه جان هاپکینز و مشاور دولت اوباما هم اظهار کرد: توازن قدرت در خاورمیانه تغییر بنیادین کرده است؛ تغییری که ایران را به یکی از اضلاع اصلی نظم نوین منطقهای بدل کرده است. غرب- بهویژه آمریکا و اسرائیل- با تمرکز مداوم بر فشار نظامی و نادیدهگرفتن ظرفیتهای دیپلماتیک ایران، عملاً خود مسیر قدرتیابی تدریجی تهران را هموار کردهاند. خاورمیانه جدید بدون حضور ایران قابل تصور نیست. هر نظم پایداری در منطقه، باید از تهران آغاز شود، نه علیه آن. امروز این حس قویتر شده که ایران به بمب هستهای نیاز دارد، نه برای حمله بلکه برای بازدارندگی نهائی زیرا هیچ ایرانی دوست ندارد کشورش زیر بمباران باشد. روایت غرب این است که ایران، جنگ را باخت، اما ایرانیان در برابر بزرگترین ابرقدرت جهان ایستادند، مجهزترین ارتش منطقه را وادار به آتشبس کردند و حتی کار به جایی رسید که ترامپ و استیو بنن هم گفتند اسرائیل درحال کتک خوردن بود.
بازار ![]()
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/973032/