پیام سپاهان

آخرين مطالب

بازداشت مومنانه سیاسی

بازداشت مومنانه
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یکشنبه شب خبر بازداشت 2 نفر از بستگان کاظم صدیقی منتشر شد. خبری که از همان ساعات اولیه واکنش‎های مختلفی به همراه داشت. چنانچه چهره ‎های سیاسی و اجتماعی از جریان‎های مختلف از این اقدام قوه قضائیه تشکر کردند و نسبت به این اتفاق و نسبت بازداشت‌شدگان با صدیقی اظهار نظر کردند؛ مثلاً محمدعلی ابطحی، روحانی اصلاح‌طلب در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«شفافیت، سلامت، پشتکار و شجاعت آقای اژه ای می‎تواند الگوی حکمرانی شایسته ای را ترویج دهد... برای مبارزه بی تبعیض با فسادهای مسئولان و وابستگانش باید از او تقدیر کرد.» یا سکینه پاد، عضو کمیته پیگیری ناآرامی‌های 1401 در حساب کاربری خود در ایکس نوشت:«از برخورد مؤمنانه و بدون تبعیض قوه محترم قضائیه با برادران صدیقی تشکر می‌کنم.»
با انتشار این خبر کم‎کم افراد نزدیک به جریان سیاسی صدیقی نیز به نوعی انتقادات خود از این چهره را مطرح کردند؛ مثلاً حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: «وظیفه مسئولان این است که از نزدیکان خود مراقبت کنند. قوه قضائیه در مبارزه با فساد باید به سمت کانون‌های قدرت و ثروت برود. این قوه، نشان داد استثنایی در برخورد با فساد ندارد و همه در برابر قانون یکسان هستند.» یا امیرحسین ثابتی، نماینده تندرو مجلس در واکنش به این اتفاق با بازنشر یکی از توئیت‎های قبلی‌اش که در آن نسبت به سخنان صدیقی در خطبه های نمازجمعه تهران نقد کرده است که «چرا علیه مفسدان اقتصادی سکوت کرده» نوشته است:«یا از عملکرد فرزندان‌تان(فرزند) اعلام برائت کنید و از قوه قضائیه بخواهید که عادلانه به پرونده آنها رسیدگی کند یا از امامت جمعه تهران استعفا دهید.» البته این «یا» و این دوگانه استعفا و برائت پس از توئیت این نماینده مجلس خود بحث‎های جدیدی را به میان آورد؛ مثلاً اینکه جمله باید این باشد که صدیقی هردو را انجام دهد و یا موارد مهم‎تری نیز باید در پی این پرونده و اثرگذاری صدیقی بر عمل بازداشت‌شدگان انجام شود. چنانچه احسان بداغی، خبرنگار در واکنش به آن نوشت:«نخیر آقای عزیز! چیزی مهمتر از دوگانه اعلام برائت یا استعفاء آقای صدیقی وجود دارد. آن هم اینکه نقش و نفوذ خود او در فسادهای پسرانش چقدر موثر بوده است؟ این چیزی است که باید بررسی شود.» یا مثلاً رضا رشیدپور، فعال رسانه‌ در واکنش به انواع دفاع‎ها از صدیقی نوشت:«می‎گویند اگر پسران فلانی بازداشت شده ‎اند چه ربطی به پدر نازنینش دارد؟ جماعت کوانتوم‌العقایدی هستند.»
البته که برخورد با فرزندان مسئولان و مسئولان در پرونده ‎های فساد در سال‌های اخیر از سوی قوه قضائیه چندین و چند بار رخ داده و پیگیری‎های آن رسانه ای هم شده است؛ مثلاً پیشتر نام دو پسر محمد مصدق، معاون اول قوه قضائیه در پرونده فسادی مطرح و احکام آنها نیز صادر شد یا اسم دو وزیر دولت سیزدهم نیز در پرونده اقتصادی مطرح شد و احکامش نیز اعلام شد.اما چرا بازداشت بستگان صدیقی در فضای اجتماعی و رسانه ای مهم شد؟ این موضوع از آن جهت سروصدا کرد که در اسفندماه سال 1402 در پی افشاگری یاشار سلطانی درباره زمین‎های منطقه ازگل و مدرسه علمیه امام خمینی در این منطقه نام او و بستگانش مطرح شده بود؛ اما بسته شدن آن همراه با اقناع افکار عمومی نبود.
پرونده‌ای که در آن نام پسران و عروس صدیقی به عنوان مالکان و بازرس شرکتی که تخلف و جرم مطرح شده را انجام داده است؛ آمده بود و در نهایت صدیقی در پی اعلام جعل امضایش توسط فردی در این شرکت از این پرونده تبرئه شد و همان زمان نحوه برخورد با او و بستگانش به‌ویژه پس از آنکه مثلاً در همان زمان روزنامه همشهری عکس و تیتری در این باره منتشر کرد با عنوان «برخورد مومنانه، در ماجرای آقای صدیقی» و خواسته بود «مراقب باشیم به اسم عدالتخواهی، گرفتار ظلمی بزرگ نشویم» بحث بسیاری ایجاد کرد. البته که سخنان و درخواست مطرح‌شده، بسیار خوب و پسندیده بود اما همان روزها در واکنش و انتقاد به این تیتر گفته شد؛ این خواسته چرا پیش از این درباره مردم و پرونده های دیگر مثلاً فعالان رسانه ای و سیاسی مطرح نشده است.
همین اتفاقات سال‌های گذشته و عدم اقناع افکار عمومی در نحوه واکنش به پرونده باغ ازگل؛ باعث واکنش‎های بیشتر این روزها به موضوع بازداشت بستگان صدیقی شد و در پی همین است که مثلاً «پاد» که در بالا به توئیتش اشاره شد، عملکرد قوه قضائیه را «برخورد مومنانه » عنوان کرده است و البته این بازداشت از نگاه بسیاری مهم و «گام مثبت» قوه قضائیه در مبارزه با فساد در سطوح بالا دانسته شده است.
البته این را هم باید در ادامه واکنش‎ها آورد که خود کاظم صدیقی در پی انتشار خبر بازداشت پسرش و احتمالاً عروسش گفت:«حدود یک هفته پیش فرزندم با دستور قضایی بازداشت شده و هم‌اکنون در بازداشت به سر می‌برد تا دستگاه قضایی مراحل بررسی اتهام را طی کند.همه باید حافظ قانون باشند، اگر قانون درباره فرزندم تصمیمی بگیرد، تابع قانون هستم، زیرا همواره خود را حافظ قانون دانسته‌ام؛ اگر اتهامی که منتسب کرده‌اند درست باشد و ثابت شود، طبق قانون باید برخورد شود. بنده هیچ‌گونه پیگیری درباره بازداشت فرزندم نکرده‌ام و حتی دنبال ایشان نرفته‌ام.» و در پی افزایش انتقادات به حضور او در جایگاه خطیب نمازجمعه تهران عزت‌الله ضرغامی خبر داد:«امروز مهمان جناب حاج آقای صدیقی بودم. خدمت‌شان پیشنهاد دادم تا تعیین تکلیف پرونده قضایی فرزندشان اقامه‌ی امامت جمعه نکنند. خودشان هم چنین نظری داشتند.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/969837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مغز متفکر سیاست مهاجرتی تهاجمی ترامپ کیست

بالا گرفتن آشوب در لس‌آنجلس؛ ترامپ وعده «آزادسازی» این شهر را داد!

همکاری کیش و کتابخانه ملی ایران برای حفظ میراث مکتوب خلیج‌فارس

بهترین گوشی های سامسونگ [خرداد 1404]

خداحافظی بی‌‏سرنوشت‏‌ها؛ گزارشی از مدرسه دانش آموزان افغانستانی‏ که اخراج می‏‌شوند

آغاز سومین جشنواره ملی نی‌انبان کیش؛ نوای هویت بومی در قلب خلیج فارس

فرزندان شهدا توانمند و پیشگام در اعتلای جامعه هستند

رونمایی از تصحیح «دیوان منوچهری دامغانی»

نسخه‌ بتای iOS 26 را زودتر از همه روی آیفونتان نصب کنید

آثار یک انتخاب؛ مباحثه‌ای درباره پیامدهای حضور پزشکیان در انتخابات 1403

در مقابل حوادث قتل «زنان» باید اقدام جمعی صورت بگیرد

اسناد اسرائیلی کارت برنده ایران

نوآوری به سبک هواوی؛ پرچمدار جدید چینی‌ها دست آیفون و گلکسی را از پشت بست

دیپلماسی بر لبه تیغ

افتضاح دوومیدانی فراموش می‌شود؟

انتقام شکست یا تسویه حساب سیاسی؟

دیدار مدیرکل دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر با خانواده شهدا در برنامه تکریم سادات شهید

100 ویژگی جدیدی که iOS 26 به آیفون می‌آورد

جامعه در سراشیبی فقر

شبکه ثروتمندان ایرانی در آمریکا

رویای کنسرسیوم

مدیرعامل شاتل‌موبایل: 8 سال سرکوب تعرفه‌ای صنعت موبایل را قفل کرده است

لغزش ترامپ یا نقشه نتانیاهو

نوبت عارف!

ارتش تروریستی جولانی

ضربه به گیج‏گاه تل‏‌آویو

مترو اصفهان در ایستگاه مسجد جامع متوقف شد

از بیش از 500 خانواده شهید سادات در تهران بزرگ تجلیل خواهد شد

جلد پنجم مجموعه «ستاره‌های نبرد هوایی» به چاپ رسید

شرکت سرشناس آمریکایی می‌خواهد تا 4 سال دیگر کامپیوتر کوانتومی بسازد

حالا کاربران گلکسی M33 هم به آپدیت One UI 7 دسترسی دارند

کشف بیش از یک و نیم تُن میوه قاچاق در شهرضا

کارگردان Resident Evil Requiem: این بازی از RE7 و Revelations جذاب‌تر خواهد بود

توقیف لندکروز 350 میلیاردی قاچاق در اصفهان

تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه زیرساخت‌های فناوری و هوشمندسازی کیش امضا شد

نشست طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم شهدایی» برگزار شد

گوشی‌های گوگل به قابلیتی کاربردی مجهز می‌شوند؛ رونمایی Pixel VIP

چرا دموکرات‌ها از مذاکره ترامپ با ایران حمایت ‌نمی‌کنند؟

کیش در مسیر تبدیل به قطب فناوری‌های نوین و هوشمندسازی کشور

دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد از رساله‌های پژوهشگران در حوزه سلامت ایثارگران حمایت می‌کند

مراسم بزرگداشت شهدای سادات با حضور رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

گوشی فن ادیشن محبوب سامسونگ حالا امنیت بیشتری دارد

سرمقاله وطن امروز/ چرا الهه دیگر ترند نیست؟

تصادف در محور کاشان - قم با یک فوتی و 5 مصدوم

لزوم حضور فعال فرهنگیان اصفهانی در دوره‌های ضمن خدمت برای به‌روزرسانی اطلاعات تخصصی شغلی

همراهی هنرمندانه تکنولوژی،مدرنیته وسنتی دراصفهان با رویکردمدیریت ارشد استان

مراسم عید غدیر خم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

«نویسندگی با صدای بلند» منتشر شد

تنظیمات پنهان اندروید که روحتان از وجودشان خبر ندارد!

سرمقاله فرهیختگان/ ماشه، دوئلِ دوطرفه است