خدمات ماندگار رئیسی در 33 ماه کار جهادی
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سید ابراهیم رئیسی با تلاش و کار جهادی و روحیه خستگیناپذیر، در مدت کوتاه دولت سیزدهم کارهایی انجام داد که در خاطر مردم ماندگار است. این گزارش، به پاسداشت زحمات شبانهروزی اوست.
به گزارش خبرنگار ما، سید ابراهیم رئیسی، وقتی در مردادماه 1400، دوران ریاست جمهوری خود را آغاز کرد که روزانه 700 نفر به دلیل فقدان واکسن کرونا فوت میکردند؛ چون دولت دوازدهم، تهیه واکسن را به پذیرش FATF گره زده بود. رئیسی با خزانه خالی که قادر به پرداخت حقوق کارکنان دولت نبود، روبهرو شد. انبار کالاهای اساسی در حال خالی شدن بود و قیمت دلار با وجود امضای برجام، 10 برابر شده بود. خاموشیهای گسترده، عرصه را بر مردم و صنایع تنگ کرده بود و....
روزی که سید ابراهیم رئیسی و همراهانش به شهادت رسیدند، خدمات شگفتآوری در 33 ماه به مردم ارائه شده بود که شرح فهرستوار آن به چند روزنامه کامل نیاز دارد. تهیه واکسن از داخل و خارج و پایان دادن به مرگ روزانه 700 هموطن، ساخت مسکن، نیروگاه، پالایشگاه، توسعه میادین نفتی و گازی، راه و بزرگراه، مترو، سد، راهآهن، خودکفایی گندم، جهشهای صنعتی و نفتی، افزایش پرداخت یارانه نقدی، اعطای کالابرگ بدون تنش، افزایش
50 درصدی تولید خودرو و از سرگیری واردات خودرو پس از وقفهای پنج ساله، احیای شیر مدارس بعد از 10 سال، پیشرفت هستهای، فرستادن 12 ماهواره به فضا، پیشرفت در نانو و... آن هم بدون برجام و FATF، تنها گوشهای از خدمات شهید رئیسی و دولت انقلابی اوست.
بازار ![]()
جهش دانش بنیانها
هیچ کشوری بدون تکیه بر تولید دانش بنیان از فقر نجات نمییابد. ابراهیم رئیسی با اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان، خون تازهای در رگهای اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران تزریق کرد. بر اساس آمارهای سال 1402، جمهوری اسلامی ایران در رتبه 15 تولید علم، رتبه 5 نانوتکنولوژی، رتبه 8 علوم شناختی، رتبه 10 تکنولوژی، رتبه 18 هوش مصنوعی و رتبه 13 سلولهای بنیادی در جهان قرار داشت. تعداد کل شرکتهای دانشبنیان فعال کشور 9599 واحد است که در سال 1400 برابر با 6632 واحد بود.
تعداد اشتغال ایجاد شده در این شرکتها در سال 1402 به 328 هزار و 479 نفر رسید؛ در حالی که در سال 1400 به تعداد 212 هزار و 129 نفر بود. ارزش صادرات شرکتهای دانشبنیان نیز نزدیک دو میلیارد دلار شد.
جهش تولید و صادرات نفت و گاز
ایران اگرچه پیشرفتهای زیادی داشته، اما همچنان درآمد نفتی در کشورمان اهمیت بسیار دارد. بنابر آمار آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، ایران در سال میلادی 2021 به تعداد دو میلیون و 990 هزار بشکه در روز نفت تولید کرد، اما در سال 2024 به سه میلیون و 400 هزار بشکه رسید.
میزان صادرات نفت از 300 هزار بشکه به طور میانگین در دولت دوازدهم به یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز رسید و در برخی روزها از دو میلیون بشکه نیز عبور کرد. همچنین ارزش صادرات نفت به عدد پیش از خروج آمریکا از برجام رسید و در سال گذشته، صادرات 35 میلیارد دلاری نفت رقم خورد. در این دوره، دشمنان تلاش کردند که کشتیهای صادراتی ایران را متوقف کنند، اما نتوانستند. البته در دولت سیزدهم صادرات غیرنفتی هم افزایش یافت و به رکورد 53 میلیارد دلار در سال رسید.
همچنین گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران حدود 25 میلیون مترمکعب در روز نسبت به سال 1400 افزایش یافت و تولید میعانات گازی هم از
198 میلیون بشکه در سال به 259 میلیون بشکه رسیده است. حجم گاز تحویلی به شبکه سراسری در سال 1400 نیز روزانه حدود 789 میلیون مترمکعب بود که در سال 1402 به 814 میلیون مترمکعب رسید.
ضمن اینکه پس از آنکه دولت سیزدهم اصل بدهی ایران به کشور ترکمنستان بابت واردات گاز را که مربوط به دولت گذشته بود، پرداخت کرد، «باتیر آمانوف»؛ رئیس کنسرسیوم دولتی ترکمنگاز در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت مذاکرات فشرده برای امضای قراردادی بهمنظور واردات روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز را آغاز کرد. البته اجرای بیش از یکهزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور و بهرهبرداری از پنج ایستگاه تقویت فشار گاز به بهرهبرداری رسید و بیش از شش هزار روستا گازرسانی شد.
افزایش حقوق کارگران
یکی دیگر از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران 170 درصد افزایش یافت به نحوی که به طور میانگین سالانه 40 درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است. همچنین در دولت شهید رئیسی، چند مرحله اعطای کالابرگ الکترونیک صورت گرفت که نقش زیادی در بهبود وضع معیشتی هفت دهک جامعه داشت.
همچنین طبق آمارها، بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر بیمهشده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمهشدگان تأمین اجتماعی افزوده شده است. طبق آخرین گزارشها، بیش از 8770 واحد راکد و نیمه فعال توسط دولت به چرخه تولید برگشت که نقش زیادی در بهبود وضع کارگران داشت.
در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای تعاونیهای مرزنشین رقم خورد به نحوی که تعداد اقلام صادراتی آنها به 60 قلم رسید. معافیت ارزی مرزنشینان به ازای هر نفر هم به 800 دلار؛ یعنی دو برابر رسید. بر اساس آخرین آمار، بیش از 450 تعاونی مرزنشین با عضویت دو میلیون نفر در 17 استان کشور وجود دارد.
تلاش برای خانهدار شدن مستاجران
آیتالله شهید سید ابراهیم رئیسی، دغدغه ساخت سالانه یک میلیون خانه را در قالب طرح نهضت ملی مسکن پیگیری کرد و با اجرائی کردن عملیات ساخت دو میلیون و 610 هزار واحد مسکونی و تکمیل
639 هزار و 935 واحد یادگار خوبی از خود برجا گذاشت. 130 هزار و 210 واحد تکمیل شده، از واحدهای نیمهتمام مسکن مهر است. این در حالی است که در یکسال ابتدای طرح، سنگاندازیهای زیادی شد، اما دولت سیزدهم مصمم به خانهسازی برای مستاجران و بدمسکنان بود. 70 هزار و 250 واحد واگذاری زمین نیز در قالب قانون جوانی جمعیت و 79 هزار و 104 واحد واگذاری زمین به متقاضیان واجد شرایط در روستاها به صورت اجاره 99 ساله انجام شده است.
همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه مسکن از 93 و 7 دهم درصد سال 99 به 22 و 9 دهم درصد 1403 کاهش یافت. بازار مسکن تا قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم دچار نوسانات افزایشی بود؛ به طوری که در بازه زمانی هشت ساله قبل از آن میانگین قیمت مسکن در تهران با رشد 758 درصد از متری سه میلیون و 600 هزار تومان به متری 30 میلیون و 900 هزار تومان رسید، اما تورم مسکن در اردیبهشت ماه 1403 در تهران تک رقمی شد.
راهاندازی 481 کیلومتر خطوط ریلی
واکاوی مهمترین پروژههای بهرهبرداری شده وزارت راه و شهرسازی در بیش از یکهزار روز خدمت دولت سیزدهم حاکی از تکمیل و بهرهبرداری 481 کیلومتر خطوط ریلی در این مدت است. از شاخصترین اقدامات انجام شده در حوزه ریلی در بیش از یکهزار روز خدمت دولت سیزدهم میتوان به بهرهبرداری از راهآهن خاش- زاهدان بهطول 154 کیلومتر، بهرهبرداری از خط دوم راهآهن بافق- زرینشهر به طول 62 کیلومتر، احداث و بهرهبرداری از راهآهن همدان- سنندج بهطول 151 کیلومتر، احداث و بهرهبرداری از راهآهن بستانآباد- خاوران بهطول 44 کیلومتر و احداث و بهرهبرداری از خط دوم اهواز- اندیمشک حد فاصل شوش- بامدژ به طول 70 کیلومتر اشاره کرد. همچنین راهآهن رشت – بندر کاسپین راهاندازی شد. ضمن اینکه گرهگشایی جادهای در مسیر رودبار – منجیل، ترافیک محور تهران – گیلان را روان کرد.
همچنین نوسازی و توسعه 3941 دستگاه ناوگان ریلی از ابتدای دولت سیزدهم از دیگر اقدامات شاخص انجام شده دولت سیزدهم است. همچنین بخشی از بزرگراه اصفهان – شیراز ساخته و افتتاح شد.
خودکفایی گندم
کشور در آخرین سال دولت دوازدهم به دلیل تعیین قیمت خرید تضمینی بسیار پایین برای گندم و اعلام دیرهنگام قیمت، مجبور به واردات هفت میلیون و 500 هزار تن از این محصول شد، چرا که کل خرید تضمینی گندم در سال 1400 به چهار میلیون و 540 هزار تن رسید. این در حالی است که با تعیین نرخ خرید تضمینی نسبتاً مناسب، تولید گندم در سال گذشته به 15 میلیون تن و خرید تضمینی به 12 میلیون تن رسید و کشور در تولید اساسیترین محصول کشاورزی جهان به خودکفایی رسید.
البته در سال 1402 هم خرید تضمینی به 10 میلیون و 400 هزار تن رسید و کشور در تولید گندم نان به خودکفایی رسید. این امر سبب شد که سیلوهای ما مملو از گندم باشد و در این زمینه به امنیت برسیم.
همچنین آن طور که وزارت جهادکشاورزی گزارش داد؛ جهش 600 درصدی در کشت دانههای روغنی در شرایط دیم، نیز در دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.
در صنعت شیلات نیز گزارشها نشان از افزایش سرمایهگذاریها دارد. سرمایهگذاری در زیربخش شیلات و آبزیان از 22 هزار میلیارد ریال با رشد
760 درصدی به 190 هزار میلیارد ریال افزایش یافت. افزایش تولید مرغ با افزایش جوجهریزی تا سقف 150 میلیون قطعه در ماه نیز از دیگر اقدامات دولت سیزدهم است. این اقدامات در جهت تنظیم بازار داخلی و تثبیت قیمت مرغ صورت گرفت و پس از آن تصمیم بر این شد که مازاد مرغ صادر شود.
رشد ذخایر کالاهای اساسی
به همین دلایل بود که در دولت سیزدهم میزان ذخایر کالاهای اساسی از دو به چهار ماه افزایش یافت. این یکی از دلایل بود که در اردیبهشت 1403 متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال 1402 (تورم نقطه به نقطه) به 22 و 7 دهم درصد رسید که تقریباً در چهار سال اخیر کمترین رقم است.
طبق آمارهای وزارت صمت، در پایان خرداد 1400 در زمینه تأمین روغن خام کشور، بیش از یک میلیون تن، تأمین شکر بیش از 600 هزار تن و برای تأمین برنج یک میلیون و 300 هزار تن کسری وجود داشت. در اواخر دولت گذشته، کسری گندم کشور هم شش میلیون و 700 هزار تن و نهادههای دامی 12 میلیون و 800 هزار تن بود. این در حالی بود که دولت دوازدهم تمامی هشت میلیارد دلار ارز ترجیحی مصوب بودجه 1400 را در همان دوره کاری خود مصرف کرده و دولت سیزدهم برای نیمه دوم سال 1400 مجوز استفاده از ارز ترجیحی جدید نداشت.
سالهای بدون خاموشی
وضعیت تأمین آب و برق در دولت سیزدهم، این روزها که در مصرف 45 هزار مگاوات هم برق قطع میشود، بیش از هر زمان به یاد میآید. دولت سیزدهم ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور را بیش از 9 هزار مگاوات افزایش داد. کشور در سال 1400 با موج گسترده خاموشیها مواجه بود، اما دولت سیزدهم از همان ابتدا، خاموشیها را پایان داد و در تابستان سال گذشته تقاضای 80 هزار مگاوات را هم تأمین کرد و در حالی که آمریکا، اروپا و کشورهای عربی خلیجفارس با خاموشیهای گسترده مواجه بودند؛ ایران، خاموشی ناشی از کمبود نداشت.
دولت سیزدهم در حوزه آبرسانی؛ سیستم آبرسانی جدیدی برای شهرکرد، همدان، سنندج و شمال سیستان ایجاد کرد. همچنین آبرسانی به 5200 روستا را انجام داد.
گسترش اینترنت
پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها یکی از اقدامات مهمی بود که در دوره سه ساله دولت سیزدهم به آن اهتمام ویژهای شد. با اقدامات انجام شده از سوی دولت سیزدهم، هفت میلیون و 500 هزار خانوار؛ یعنی 25 میلیون نفر تحت پوشش شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها قرار گرفتهاند.
شبکه ملی اطلاعات هم طی 10 سال تنها 30 درصد پیشرفت داشت، اما در حدود سه سال دولت شهید رئیسی به پیشرفت 59 درصدی رسید. ضمن اینکه در مجموع در دولت سیزدهم بیش از هفت هزار روستا به اینترنت دسترسی پیدا کردند که اغلب در نقاط دور افتاده و صعبالعبور بودند.
ثبات بازار ارز
بازار ارز در دولت سیزدهم با ثبات نسبی روبهرو بود. دولت سیزدهم به دلیل سیاست به جا مانده از دولت دوازدهم و تنگنای ارزی در زمان شروع به کار دولت، ناچار شد اوایل سال 1401 ارز 4200 را حذف کند که باعث شد در اواخر آن سال، نرخ دلار در بازار غیررسمی به دامنه 50 تا 60 هزار تومان برسد، اما در ادامه با مدیریت بازار و تقویت منابع ارزی، بعد از گذشت یکسال و نیم، در تابستان 1403 نرخ ارز همچنان در همان دامنه قرار داشت و به دولت چهاردهم تحویل شد. این موضوع با دستور مستقیم شهید رئیسی و حضور پررنگ بانک مرکزی بهعنوان سیاستگذار پولی اتفاق افتاد و نتیجه آن این بود که سفتهبازها و دلالها به طمع سود، از حضور در بازار ارز ناامید شدند.
عضویت در بریکس و شانگهای
ایران در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی به پیمان شانگهای و گروه بریکس پیوست. بریکس در واقع نماینده نیمی از جمعیت و 30 درصد از اقتصاد جهان است که با سرعت زیادی در حال افزایش است.
پیمان شانگهای نیز از پیمانهای مهم شرقی است که در چند سال اخیر با رشد اقتصادی مؤسس این پیمان یعنی چین، از اهمیت زیادی برخوردار شده است. جنبه امنیت منطقهای این پیمان در سالهای ابتدائی تاسیس خود پررنگ بود، لکن بر جنبههای اجتماعی- اقتصادی این پیمان تأکید میشود. همچنین میتوان از انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و توسعه روابط با آفریقا هم یاد کرد.
گفتنی است، دولت سیزدهم در حالی با شهادت رئیسجمهور به پایان رسید که در حال رفع یا کاهش چشمگیر مشکلات کشور بهخصوص در حوزه اقتصاد بود و بسیاری از طرحها، در دولت جدید متوقف یا کند شده است.
-
سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۹:۴۰
-
۹ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965874/