پیام سپاهان

آخرين مطالب

بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی اصفهان با فروش اتوبوس‌های گازسوز از رده خارج شده اقتصادی

بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی اصفهان با فروش اتوبوس‌های گازسوز از رده خارج شده
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - مشاور مدیرعامل و عضو کمیته فنی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان با بیان اینکه بعضی اتوبوس‌های گازسوز از رده خارج شده است، گفت: حدود 50 تا 60 دستگاه از این ناوگان را می‌توان فروخت و از محل درآمد حاصل از فروش آن‌ها، بازسازی 50 دستگاه اتوبوس جدید را انجام داد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، تیمور باجول امروز _دوشنبه بیست‌ونهم اردیبهشت_ در جلسه کمیسیون هوشمندسازی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه جلسات کمیته فنی به‌صورت هفتگی در دفتر فنی شرکت برگزار می‌شود، اظهار کرد: با تلاش شبانه‌روزی همکاران و با وجود نبود منابع کافی، موفق به حفظ حدود 800 دستگاه اتوبوس فعال در شرایطی شدیم که وضعیت سازمان شهرداری‌ها از نظر تأمین منابع مناسب نیست و بخش خصوصی نیز در این زمینه ورود مؤثری نداشته است.
وی افزود: این 800 دستگاه اتوبوس تحت مالکیت شرکت واحد بوده و جدا از آن، حدود 50 دستگاه میدل‌باس نیز در اختیار داریم که از ابتدا خرید اشتباهی بوده است، زیرا موتور و گیربکس این اتوبوس‌ها با بدنه همخوانی ندارند و از قطعات ناشناخته‌ای استفاده شده که در بازار یافت نمی‌شوند، گیربکس‌های این ناوگان نیز به‌صورت دستی طراحی شده است.
مشاور مدیرعامل و عضو کمیته فنی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان با اشاره به مشکلات ناشی از نبود تعهد شرکت‌های سازنده در تأمین قطعات یدکی تاکید کرد: در بعضی از قراردادها به‌صراحت قید شده بود که قطعات یدکی باید به مدت 10 سال تحت گارانتی باشند، اما شرکت سازنده به هیچ‌یک از تعهدات خود پایبند نبوده و بعضی قطعات همچون بردهای الکترونیکی که تحت شرایط آب‌وهوایی آسیب می‌بینند، به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند.
باجول گفت: بعضی از این قطعات استاندارد یورو چهار دارد که تولید آن‌ها در اسپانیا متوقف شده است و اکنون فقط در برزیل ساخته می‌شود و به‌صورت کول‌بری وارد ایران می‌شود.
وی با اشاره به هزینه‌های بالای نگهداری ناوگان ادامه داد: قیمت فعلی یک برد حدود 300 میلیون تومان است و با هزینه‌ای معادل 10 میلیارد تومان می‌توان حدود 30 دستگاه اتوبوس را مجدد وارد مدار خدمات کرد و این در حالی است که در حال حاضر حدود 30 دستگاه اتوبوس به دلیل نبود قطعات مورد نیاز زمین‌گیر شده است.
مشاور مدیرعامل و عضو کمیته فنی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان خاطرنشان کرد: یک اتوبوس که بیش از یک ماه بلااستفاده باقی بماند، حتی لاستیک‌های آن نیز از بین می‌رود و به همین دلیل نیاز است که شوراهای شهر و شهرداری‌ها به‌سرعت منابع مالی لازم را تخصیص دهند تا این 30 دستگاه به ناوگان بازگردند.
باجول درباره وضعیت 50 دستگاه میدل‌باس غیرقابل استفاده گفت: این ناوگان در عمل از چرخه خدمات خارج شده‌اند و ارزش هر دستگاه حدود دو میلیارد تومان است که باید شهرداری از طریق مجاری حقوقی، طرف قرارداد را به جبران خسارت یا تأمین قطعات ملزم کند و حتی در مواردی، طرف قرارداد حاضر شده به‌جای هر دو دستگاه، یک دستگاه تحویل دهد، که این شرایط نیز به لحاظ فنی و اقتصادی قابل پذیرش نیست.
وی با بیان اینکه بعضی اتوبوس‌های گازسوز از رده خارج شده است، افزود: حدود 50 تا 60 دستگاه از این ناوگان را می‌توان فروخت و از محل درآمد حاصل از فروش آن‌ها، بازسازی 50 دستگاه اتوبوس جدید را انجام داد؛ بازسازی این اتوبوس‌ها توسط نیروهای داخلی قابل انجام است و زیرساخت و توان فنی آن وجود دارد.
مشاور مدیرعامل و عضو کمیته فنی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان تاکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است 30 دستگاه اتوبوس با بردهای تعمیر شده و 30 دستگاه دیگر از طریق بازسازی به ناوگان بازگردند که پس از آن وارد مرحله خرید اتوبوس خواهیم شد، این فرایند باید همزمان با پیگیری حقوقی برای تعیین تکلیف میدل‌باس‌ها انجام شود.
باجول با اشاره به معایب ساختاری میدل‌باس‌ها گفت: پلتفرم بعضی از این وسایل نقلیه از اتوبوس کامل به‌صورت ناقص تبدیل شده و موتور آن‌ها توان حرکت لازم را ندارد و بعضی شرکت‌ها مدعی شده‌اند که این وسایل نقلیه برای حمل‌ونقل درون‌شهری طراحی شده‌اند، حال آنکه زیرساخت‌های ترافیکی شهری چنین امکانی را نمی‌دهد.
وی ادامه داد: در گذشته میانگین عمر ناوگان سه سال بوده است، اما اکنون این عدد به 15 سال رسیده است و افزایش عمر ناوگان فشار زیادی به سیستم تعمیرات و تأمین قطعات وارد کرده است و قطعات موجود در بازار نیز از کیفیت لازم برخوردار نیستند و نمونه‌های تقلبی به‌وفور یافت می‌شود.
مشاور مدیرعامل و عضو کمیته فنی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سیستم کنترل کیفیت قطعات در دفتر فنی فعال شده و نظارت بر خرید، نصب و بازسازی قطعات افزایش یافته است و هر اتوبوس به‌طور میانگین بین دو تا دو و نیم میلیارد تومان هزینه بازسازی دارد که در مجموع حدود 100 تا 120 میلیارد تومان بودجه برای نوسازی کامل نیاز است؛ این در حالی است که اتوبوس جدید با همان مشخصات حدود 12 میلیارد تومان قیمت دارد، بنابراین بازسازی از نظر اقتصادی کاملاً به‌صرفه است.
باجول گفت: 20 دستگاه اتوبوس ایران‌خودرو که تست شده‌اند، قابلیت استفاده دارد، اما دارای ایراداتی از جمله ارتفاع زیاد، پیمایش کمتر از 250 کیلومتر و مصرف بالای انرژی است و به‌دلیل سیستم سنگین کولر، این اتوبوس‌ها باید فقط در خطوط بی‌آرتی مورد استفاده قرار گیرند.
مشاور مدیرعامل و عضو کمیته فنی شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان تاکید کرد: نمونه‌هایی همچون موتور O457 که در حال حاضر تحت عنوان یورو چهار عرضه می‌شوند، عملاً استاندارد لازم را ندارند و در تهران نیز مشاهده شد که اتوبوس‌های برقی وارداتی به دلیل مصرف بالای هیتر، به ناچار به سیستم دیزلی برای گرمایش روی آوردند و این موضوع موجب نارضایتی عمومی شد.
باجول گفت: در صورت تأمین منابع مالی و برنامه‌ریزی صحیح، طی سه ماه آینده می‌توان ناوگان را توسعه داد و تجربه سال گذشته نشان داد که اگر همان زمان اتوبوس‌ها با قیمت 8 میلیارد خریداری می‌شد، امروز با قیمت 12 میلیارد روبه‌رو نبودیم و اکنون از مسئولان درخواست می‌کنم برای رسیدن به هدف 1200 دستگاه اتوبوس، اولویت را به بازسازی و خرید هوشمند اختصاص دهند.
کد خبر 867627

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965807/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان عرضه پنجمین اوراق صکوک مرابحه ارزی مرکز مبادله ایران

توقیف موتورسیکلت با سوار 9 ساله‌

ثبت ملی یک خوراک از عهد ساسانی + دستور پخت

اصفهان نیازمند بازنگری در مدل مدیریت حمل‌ونقل عمومی است

توقیف موتورسیکلت با راننده 9 ساله در اصفهان

اقتباس، آوازه، خشم؛ نگاهی به جنجال جشن امضای «سووشون»

شکست سیاست مهار ایران

پاس گل بایدن به ترامپ؛ بررسی گزیده‌ای از کتاب «نخستین گناه»

جیب‌بر اعراب

ساز ناکوک شورای عالی فضای مجازی برابر وعده رفع فیلتر پزشکیان

چرا جهان به توافق‌های ترامپ بی‌اعتماد است؟

نیازمند: سپاهان همیشه در قلب من خواهد بود

وزش باد و کاهش دما در نواحی شمال و شمال غرب کشور

اسناد مالکیت مسکن روستایی کشور به 3.8 میلیون جلد رسید

آغاز عرضه 200 میلیون یورویی اوراق صکوک مرابحه ارزی فولاد مبارکه

عرضه 200 میلیون یورویی اوراق مرابحه ارزی فولاد مبارکه

لزوم تدوین برنامه‌های 30 ساله برای توسعه ناوگان اتوبوسرانی شهر اصفهان

خداحافظی احساسی خرید تازه پرسپولیس

آغاز عرضه 200 میلیون یورویی اوراق صکوک مرابحه ارزی فولاد مبارکه‌/ مرحله اول 110 میلیون یورو عرضه می‌شود

از لو رفتن دپوی سیم بکسل‌های میلیاردی قاچاق تا برخورد قاطع با مخدوش کردن پلاک موتورسیکلت

تابستان بهترین فرصت طلایی برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی است

ناپدیدشدن 4 هزار تن شکر دولتی در اصفهان

مقاوم‌سازی 48 درصد از مساکن روستایی مهاباد

بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی اصفهان با فروش اتوبوس‌های گازسوز از رده خارج شده

خانه تاریخی امام جمعه اصفهان با مشارکت فولاد مبارکه و خیرین مرمت شد

کاهش بیش از 90 درصدی سهمیه برق فولاد مبارکه؛ از ناترازی عبور کرده و به بحران رسیده‌ایم

آغاز عرضه 200 میلیون یورویی اوراق صکوک مرابحه ارزی در مرکز مبادله ایران

بیانیه باشگاه فولاد مبارکه سپاهان در ارتباط با نقل و انتقالات این باشگاه

پینگ‌پنگ غنی‌سازی

جولان قاچاق در مناطق آزاد

روند کاهشی اعتماد مردم به پزشکان

هشدار بابت تابستانی سخت و خشک

واکنش رسمی سپاهان به جدایی نیازمند

توقیف موتور سیکلت با راننده 9 ساله در اصفهان

سپاه مامور حفظ انقلاب و خدمت به مردم است

پایان رقابت های ووشو قهرمانی کشور با قهرمانی زنجان

ایران میزبان نمایندگان 5 کشور اروپایی در رالی بین‌المللی جاده ابریشم

قرارداد خرید 20 اتوبوس برقی استاندارد و پلاک‌شده برای شهر اصفهان امضا شد

220 هزار واحد مسکن روستایی در کشور احداث می شود

علیه قاچاق سوخت

سارقان؛ کم‌سن‌تر، خشن‌تر و بیشتر

بهارستان علیه زنان؟

یمن؛ وقتی F-35 تا آستانه سقوط رفت

اهدای 42 سری جهیزیه به نوعروسان خمینی‌شهری

پیشنهاد تشکیل تیمی از خبرنگاران برای همراه شدن با گروه‌های عملیاتی هلال احمر

بررسی مشکلات حوزه کشاورزی فعالان اقتصادی اصفهان در دیدار با استاندار

«کمبود آب»؛ بزرگ ترین چالش پیش روی کشاورزی اصفهان| «آبخیزداری» به کمک کشا.رزان می آید

پایان رقابت‌های ووشو قهرمانی کشور مردان با قهرمانی زنجان

تعیین تکلیف بیش از 67 هزار وسیله نقلیه رسوبی در پارکینگ‌های اصفهان

هم‌اندیشی مدیران صمت در فارس؛ از تدبیر برای تحقق شعار سال تا انتقال تجربه