پیام سپاهان

آخرين مطالب

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر فرهنگی

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا /جین گاردام، نویسنده برجسته بریتانیایی و خالق آثار تحسین‌شده‌ای چون «اولد فیلث» و «سرزمین توخالی»، در سن 96 سالگی درگذشت.
انتشارات جین گاردام تایید کرد که این نویسنده پرآوازه، که آثاری ماندگار برای بزرگسالان و کودکان خلق کرده بود، در سن 96 سالگی درگذشته است.
گاردام که زاده‌ شهر ردکار در منطقه یورکشایر بود، در طول 50 سال فعالیت حرفه‌ای خود جوایز متعدد ادبی را از آن خود کرد، از جمله نشان افتخار امپراتوری بریتانیا در سال 2009 به پاس خدماتش به دنیای ادبیات.
او تنها نویسنده‌ای بود که موفق شد جایزه وایتبرد (که بعدها به کاستا تغییر نام داد) را در دو بخش مختلف کسب کند: در سال 1981 برای رمان کودک «سرزمین توخالی» و در سال 1991 برای رمان بزرگسالان «ملکه تنبور». همچنین رمان «اوبد فیلث» او نیز در سال 2015 از سوی بی‌بی‌سی در فهرست «100 رمان برتر بریتانیایی» جای گرفت.
ایان مک‌ایوان، نویسنده سرشناس بریتانیایی، از گاردام به‌عنوان «گنجینه‌ای در نوشتار معاصر انگلیسی» یاد کرده بود. مگی گی، رمان‌نویس نیز درباره رمان «اولد فیلث» در زمان انتشارش در سال 2004 نوشته بود: «نوشته‌های گاردام سرشار از انرژی، تنوع و غنای حسی‌اند. گویی قلم‌ زنی 25 ساله در دستان زنی با خردمندی و ظرافتی به سن 100 سال است.»
به گزارش گاردینف، جین گاردام در سال 1928 متولد شد و در کنار پدرش که معلم ریاضی بود و مادری خانه‌دار که عاشق نوشتن بود، رشد یافت. او در مصاحبه‌ای در سال 2005 گفته بود: «مادرم مدام می‌نوشت.»
رمان «دختر رابینسون کروزو» نوشته جین گاردام که در سال 1985 منتشر شد، تا حد زیادی از مادرش الهام گرفته بود. گاردام گفته بود این رمان درباره دختری است که از تحصیل محروم شده، فقط چون دختر است و اگر پسر بود، برایش هزینه تحصیل فراهم می‌شد.
پس از جنگ جهانی دوم، او برای تحصیل به لندن رفت و در کالج بدفورد وابسته به دانشگاه لندن در رشته ادبیات انگلیسی فارغ‌التحصیل شد. سپس وارد مشاغل مرتبط با کتاب از جمله کتابدار سیار صلیب سرخ و پس از آن روزنامه‌نگاری و سردبیری مجله بانوان ولدون شد.
او با دیوید گاردام، وکیل دادگستری، ازدواج کرد؛ مردی که بعدها الهام‌بخش شخصیت اصلی رمان «اولد فیلث» شد، داستانی تراژیک-کمدی درباره یک قاضی بازنشسته که در سوگ همسرش به سر می‌برد. آن‌ها سه فرزند داشتند و گاردام نوشتن را زمانی آغاز کرد که فرزند آخرش به مدرسه رفت. او در مصاحبه‌ای در سال 2011 گفت: «فکر می‌کنم اگر آن کتاب منتشر نمی‌شد، می‌مردم. دیوانه‌وار نیاز داشتم شروع کنم – انگار تسخیر شده بودم.»
آخرین کتاب او «آخرین دوستان» بود که در سال 2013 منتشر و نامزد جایزه ادبی فولیو (2014) شد. این رمان بخش پایانی سه‌گانه‌ای بود که با «اولد فیلث» آغاز شده و با «مردی با کلاه چوبی» ادامه یافته بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/961386/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعداد دامنه‌های فارسی افزایش یافت

صندلی داغ کاخ سفید؛ قربانی بعدی کدام رهبر جهانی است؟

طرح «کلاس شهر» با هدف افزایش مشارکت والدین و دانش‌آموزان در مسائل شهری برگزار می‌شود

آئین پایانی شهرواره کلاس شهر با تجلیل از معلمان و دانش‌آموزان برتر ابتدایی در اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خیامی»

تحریم، دامن کیت‌های ‌آزمایشگاهی را گرفت

پایان قانون واردات ممنوع؟

اختلاف سکه‌ای؛ مخالفت دولت با طرح کاهش سقف مهریه

ناترازی ها نباید سیاسی شود

نبرد شرق و غرب در آسمان؛ نگاهی به درگیری‌‏های هوایی هند و پاکستان

برداشت فولاد مبارکه از حوضه آبریز زاینده رود به صفر می‌رسد

رفع موانع سرمایه‌گذاران در کیش محور نشست مدیرعامل منطقه آزاد با معاون حقوقی رئیس‌جمهور

آن همه عهد فراموشت شد...

مخاطرات و خاطرات سعدآباد

در بند توهم

سقوط آزاد بورس

خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل

چه خبر از بندرعباس؟

دوم خرداد 76؛ روز امید و رویا

با پیگیری‌های مستمر، حل پرونده‌های قدیمی وارد مسیر اقدام شده است

مدیر کل بنیاد مازندران در آئین طلایه داران کنگره شهدا با حضور وزیر کشور تجلیل شد

روی دیوار چین

پرواز غول چینی در آسمان

کارت چینی اعراب برای چانه‌زنی با ترامپ

رویارویی سایه‌ها در کاخ سفید

جاه‏‌طلبی ترامپ با گنبد طلایی

350 هزار نفر در انتظار آب

ماجرای «گنبد طلایی» 175 میلیارد دلاری ترامپ

هشدار فوری سازمان ملل درباره غزه: 14 هزار کودک در آستانه مرگ

پرتقاضاترین هیئت ورزشی اصفهان، رئیس‌دار شد

دیدار دختر شهید رئیسی با خانواده شهید زاهدی

اپل همچنان حکم‌ران بازار هدفون‌های بی‌سیم است

کاشان، الگوی موفق در هم‌افزایی نسلی و اولویت‌محوری در مدرسه‌سازی است

سرمقاله سازندگی/ 4 ملاحظه در باب غنی‌سازی

ماه عسل ماسک در دولت ترامپ به سر رسیده است؟

دمای اصفهان تا 4 درجه کاهش می‌یابد

مادری که مستمری فرزند شهیدش را وقف مدرسه کرد، مصداق چرخه فضیلت است / بیش از 120 هزار مترمربع فضای آموزشی در کاشان در حال ساخت است

پرواز بالگرد اورژانس اصفهان برای نجات 2 کودک شیرخوار

کاشان پیشتاز نهضت عدالت آموزشی در کشور است

کشف یک تن سیم و کابل برق مسروقه در اصفهان

سخنان استاندار اصفهان در برنامه سلام اصفهان

سرمقاله وطن امروز/ جامعه ایرانی و تشییع چند میلیونی رئیس‌جمهور شهید

راه‌های ثبت و پیگیری مشکلات ارتباطی تلفن ثابت و همراه در جزیره کیش اعلام شد

کاشان یکی از پیشتازان پروژه‌های خیرساز است

کار خیر در کاشان بر اساس اولویت‌های آموزشی و برنامه‌محور پیش می‌رود

خیران مدرسه‌ساز الگویی برای توسعه عدالت اجتماعی هستند

استاندار اصفهان: خیران خالق چرخه فضیلت هستند

زمان عرضه پوکو F7 مشخص شد؟

سرمقاله شرق/ ما به زبان دیگران

ویکی پدیاجستجو