پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم مقالات

سرمقاله جام جم/ نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - جام جم / «نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم محسن اسماعیلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
نقض دائمی حقوق بشر در دنیای کنونی، اندیشمندان و متفکران را به‌سمت بازتعریف دوباره این گفتمان سوق داده و به این نتیجه رسانده که نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم.
با توجه به دانش معنوی و محتوایی شرق، قرائت حقوق بشر جدید برآمده از شرق فرهنگی و متأثر از برداشت‌های اسلامی خواهد بود. دعوت از اندیشمندان جهان برای بازکاوی حقوق بشر با رهیافت شرقی می‌تواند آغاز یک مسیر طولانی و مبارک برای گفتمان‌سازی در عرصه مسائل حقوق بشری باشد.پشتیبانی‌های پیدا و پنهان مدافعان حقوق بشر از ناقضان حقوق بشر نشان می‌دهد راهی جز تدوین دوباره سندی نو و کارآمد در این حیطه وجود ندارد. متفکران در همه کشورهای جهان، معتقدند حقوق بشر فعلی دردی را دوا نمی‌کند، در دنیای جدید نیازمند قرائت جدیدی از گفتمان حقوق بشر هستیم. 
نهاد حقوق بشر به‌طور رسمی بعد از دو جنگ جهانی و با این امید متولد شد که با یک گفتمان مشترک از بروز مجدد جنگ و خونریزی‌ها بین کشورها جلوگیری کند؛ بنابراین با سرعتی که در تدوین اسناد بین‌المللی مرسوم نیست، این اسناد تدوین و سازمان شکل گرفت اما در حال حاضر به اثبات رسیده که این نهاد ناکارآمد و در تأمین اهداف خود از مسیر اصلی دور افتاده است. در جنگ تحمیلی هشت‌ساله علیه کشور ما، نهادهای حقوق بشر در مقابل فجایعی چون بمباران شیمیایی سکوت و حتی همراهی کردند؛ در حال حاضر نیز کشور ما تحت شدیدترین تحریم‌های یک‌جانبه است که با چراغ سبز مدعیان حقوق بشر اتفاق افتاده است.غربی‌ها به بشر به‌عنوان ذات دارای کرامت نگاه نمی‌کنند و این باعث شده که این فجایع در عرصه عالم دیده شود اما در مقابل شرق فرهنگی هم از نظر تقدم زمانی و هم از نظر محتوا، این ظرفیت را دارد که نواقص حقوق بشر را جبران و‌ به بشریت طرح نو ارائه کند. این نگاه و نوع‌دوستی و مهرپروری که در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است، می‌تواند پیشنهاد جدیدی برای حقوق بشر در دنیای کنونی ارائه کند. در دامنه شرق فرهنگی، اسلام کارآمدترین مباحث حقوق بشری را در خود دارد؛ به‌طوری که در آیه 32 سوره مائده ذکر شده اگر انسانی را بی‌دلیل از بین ببری، انگار همه بشریت را از بین برده‌ای و اگر کسی را نجات دهی گویی جامعه را احیا کرده‌ای.آن‌چه امروزدرغزه شاهد آن هستیم،محکم‌ترین دلیل برای ناکارآمدی شعارهای حقوق بشری است؛فجایع رژیم‌صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه، هر علاقه‌مند به صلح جهانی را به فکر فرو می‌برد که با نهاد ناکارآمد حقوق بشر چه باید بکنیم؟ سکوت‌های تشویق‌آمیز نسبت به جنایت‌های غزه و سایر نقاط جهان، متفکران را برمی انگیزد که باید طرحی نو در‌اندازند. مهم‌ترین دلیل برای ناکارآمدی حقوق بشر امروز، تسلط یک گفتمان و اندیشه ناقص بر این اسناد و نهاد‌های کنترل‌کننده جهان است. 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/961118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاریخ عرضه بازی ترسناک Luto با انتشار تریلری اعلام شد

سرمقاله خراسان/ اگر مدنی‌زاده رأی بیاورد...

سرمقاله دنیای اقتصاد/ دالان تاریک قدرت

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ابدام»

تجلیل از ورزشکاران ایثارگر کرمانشاه با حضور معاون فرهنگی بنیاد شهید

تشریح آخرین وضعیت ایثارگران اعزامی به حج/ کاروان حج ایثارگران 23 خرداد به کشور بازمی‌گردد

رونمایی از 2 کتاب محمدعلی موحد

وقتی اندروید جلوتر می‌تازد؛ 5 ویژگی اندرویدی که جای خالی آن‌ها در آیفون احساس می‌شود

مناسبت روز/ دوشنبه، 19 خرداد ماه

لزوم مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در ایجاد شتاب‌دهنده‌های فرهنگی

قهرمانی ریحانه مبینی تجلی ایمان، تلاش و امید نسل جوان است

تاکنون 1200 قرارداد واگذاری زمین به ایثارگران منعقد شده است

فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه بهینه‌سازی و صرفه‌جویی در رویداد ایزینکس

بازدید استاندار از پهنه ابواسحاقیه با تأکید بر صیانت از بافت‌های تاریخی

نشست کارشناسان امور بانوان استان اصفهان با محوریت ساماندهی کمیته‌های تخصصی

ایثار و مقاومت راز ماندگاری انقلاب اسلامی است

تشکیل تیم ارزیابی عملکرد شهرداری‌های استان اصفهان

تشکیل شورای عالی راهبری و سندراهنمای مدیریت و بهره‌برداری مسجد جامع اصفهان

بازدید سرزده مدیریت ارشد استان از ستاد بازسازی عتبات عالیات اصفهان

بمب اطلاعاتی ایران در تل‌آویو منفجر شد

بازی اکشن و ماجراجویی Fading Echo معرفی شد

اپل سیستم عاملش را زیر و رو می‌کند

عید خونین کودکان در غزه

بازارگردانی درهم؛ ارزیابی کارشناسان از پیامدهای سیاست دلارزدایی

نگاهی دیگر به ماجرای «جدایی ایلان از دونالد»

ترامپ؛ دیکتاتور ضعیف یا هنرمند نمایش قدرت؟

اتباع غیرقانونی با پرنده شکاری نادر در سمیرم دستگیر شدند

آغاز کارگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان در فرهنگسراهای کیش

چرا شعر عاشقانه طرفدار دارد؟

میهمان مرموز کاخ سفید

مأموریت ممکن!

اعتماد نوشت: ممنوعیت سگ‌گردانی؛ یک تصمیم شکست‌خورده جدید

پیامک‌های ناشناس علیه «گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد»

ترامپ در لس‌آنجلس آشوب به پا کرد

توانایی موشکی ایران قابل مذاکره نیست

تسریع اجرای طرح‌های زیرساختی و انرژی در کیش؛ محور گفت‌وگوی کبیری و قربان نژاد

بازی Tenet of the Spark با پخش تریلری جذاب رونمایی شد

ایرانِ سال 2025، متفاوت از ایرانِ سال 2005 است

تریلر جدید بازی Hela همکاری بامزه موش‌ها را نشان می‌دهد

نقابداران علیه سلطان

چرا بازار اوباش رونق می‌گیرد؟

سگ‌گردانی در دنیا محدود، در ایران نامحدود!

ظریف و ماسک؛ حامیان مغلوب

وکیل مشهور: قتل الهه یک هشدار است

دیپلمات پیشین تحلیل کرد: چرا تنش ایران و اروپا بالا گرفت؟

اسلکه بندرعباس؛ خاطره‌هایی به رنگ آتش

احسان پهلوان به ذوب‌آهن پیوست

اپلیکیشن «دی‌دار» خدمات جدیدی را ارائه می‌دهد/ کاربران اپلیکیشن دی‌دار به بیش از 720 هزار نفر افزایش یافت

11 ابهام ایران درباره کنسرسیوم

سراب تاب‌آوری روسیه برابر تحریم و جنگ

ویکی پدیاجستجو