پیام سپاهان

آخرين مطالب

بورس یکدست سبزپوش شد اقتصادی

بورس یکدست سبزپوش شد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شاخص بازار سرمایه در هشتمین رشد خود طی 9 روز کاری اخیر، امروز هم با افزایش 65 هزار واحد به رقم سه میلیون و 77 هزار واحد رسید و کانال سه میلیون واحد را که روز گذشته تصاحب کرده بود، حفظ کرد.

در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تاثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی دارند، تالار شیشه‌ای در 9 روز کاری اخیر تنها یک روز منفی را سپری کرده و سایر روزها سبزپوش بوده است. امروز هم در دومین روز کاری هفته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 65 هزار و 58 واحد رشد کرد و به رقم سه میلیون و 77 هزار و 925 واحد رسید.
امروز شاخص هم‌وزن هم 17 هزار و 939 واحد افزایش داشت و در عدد 878 هزار و 660 واحد ایستاد.
در دومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس 332 عدد و سهام منفی هفت عدد بود. تعداد خریداران نیز به 59 هزار نفر رسید و به طور کلی بازار 2.16 درصد افزایش داشت.
همچنین امروز 280 هزار فقره معامله به ارزش حدود 12 هزار و 500 میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فارس، فولاد و وبملت بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وبصادر، وتجارت و فولاد اشاره کرد.
امروز (31 فروردین 1404) شاخص فرابورس ایران نیز رشد چشمگیر 468 واحد را تجربه کرد و به 26 هزار و 21 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 194 هزار فقره و ارزش آن 132 هزار میلیارد تومان بود.
مارون، آریا و نیشکر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. وپایا، کانسار و مادیرا نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
تالار شیشه‌ای در روزهای 16 تا 18 فروردین تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی ریزش کرده بود. البته بورس‌های جهانی نیز بر اثر تعرفه‌های صادراتی که ترامپ برای 135 کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفه‌هایی که تا 97 درصد نیز می‌رسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را ابتدا مشمول 67 درصد تعرفه گمرکی و سپس 145 درصد کرد که البته چین نیز در واکنش، تعرفه 125 درصدی برای کالاهای آمریکایی در نظر گرفت. اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورس‌ها در جهان و ایران شد.
اما روز سه‌شنبه (19 فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز شنبه در عمان انجام گرفت، بورس ایران سبزپوش شد.
پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان 1403 روند صعودی به خود گرفته بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز 23 دی‌ماه کانال 2.9 میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد که 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. 19 فروردین 1404 به کانال 2.8 میلیون صعود کرد. 24 فروردین پس از حدود 90 روز مجددا از مرز 2.9 میلیون واحد گذشت. روز 30 فروردین 1404 نیز برای اولین بار وارد کانال 3 میلیون واحد شد.
به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چرا که به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.
عمده کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهام‌داران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال 2.9 میلیون واحد شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/958650/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفتمان دولت رئیسی گفتمان مردم بود

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

امیدواریم سال 1404 نقطه عطف تولید محصولات جدید در فولاد مبارکه باشد

کلاف گرم API X60 فولاد مبارکه با دانش بومی تولید شد

ظرفیت بالقوه فولاد مبارکه برای توسعه پایدار و بهینه‌سازی خطوط انتقال نفت و گاز کشور

فولاد مبارکه از گرید مقاوم به خوردگی رونمایی کرد

مجید علیاری علیه باشگاه ذوب آهن حکم گرفت!

سونی توانایی‌های صوتی گوشی پرچمدار جدیدش را به‌نمایش گذاشت

سرورهای سامسونگ در حال تبدیل شدن به زامبی سایبری هستند!

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در رشت

فیلمی از حال و هوای آران و بیدگل در سالروز ولادت امام رضا (ع)

حمایت فولاد مبارکه از برگزاری مسابقه فتح پرچم با شبیه‌سازی یک حمله سایبری

طراحی، ساخت، نصب و بهره‌برداری از پیشرفته‌ترین دستگاه تست سیلندر‌های هیدرولیکی کشور در تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه

پیشرانی صنعت و نوآوری در تولید؛ مسیر تعالی فولاد مبارکه

جان دوباره در رگ های زاینده رود!

قهرمانی تیم صنعت فولاد مبارکه در مسابقات بسکتبال هفته کارگر

سرمایه‌گذاری 600 میلیون دلاری فولاد مبارکه برای تولید ورق‌های آلیاژی

فولاد مبارکه توان تأمین نیاز اسلب و کلاف گرم پروژه‌های نفت و گاز را دارد

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

فاجعه برای گیمرها؛ قیمت کنسول بازی تا 70 درصد گران می‌شود؟

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

آزمون های مهارتی طرح مهارت آموزی دانش آموزان ابتدایی و متوسطه اول استان اصفهان به صورت قطبی اجرا شد

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

افتتاح اولین ورزش باستانی در حسینیه بنی فاطمه اصفهان + فیلم

خودکفایی در تجهیزات فولادی پروژه های نفت و گاز با کمک فولاد مبارکه

قابلیت تجربه بین نسلی در نسخه پولی بازی Deltarune ارائه می‌شود

یوتیوب به پخش انحصاری بازی‌های لیگ فوتبال آمریکا فکر می‌کند

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

تابوی مذاکره با امریکا شکست

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

ارزیابی مهارتی ورزشی دانش‌آموزان با رویکرد قطب‌بندی اجرا شد

نشست خبری مدیران عامل صنعت برق اصفهان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد

روستای حسن‌آباد سمنان به اینترنت 4G همراه اول مجهز شد

مرمت ساختمان تاریخی نوغان لنگرود به‌ زودی آغاز می‌شود

دستگیری فردی که به جشن نجف‌آبادی‌ها حمله کرد+ فیلم

راه اندازی کتابخانه عمومی سیار در ارومیه و مهاباد

تشریح دستاورد‌ها و برنامه‌های فولاد مبارکه در بازدید مقامات سازمان بازرسی کل کشور