بزرگنمايي:
پیام سپاهان - «بهارستان» شهری جوان و پویا در فاصله حدود 31 کیلومتری اصفهان، بهسرعت در حال رشد و توسعه است؛ این شهر فرصتی طلایی برای سرمایهگذاری محسوب میشود که شهردار بهارستان در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار ایمنا به تشریح این ظرفیتها، پروژهها و چالشهای این شهر پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، «بهارستان» نخستین شهر بناشده توسط نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در مسیر جاده اصفهان – شیراز قرار گرفته است؛ این شهر از شمال به روستای کیچی قلعهشور و کبوترآباد، از جنوب به رشته کوههای کمارتفاع لاشتر یا میانکوه، از سمت شرق به بیابانهای بخش جرقویه و از غرب به جاده اصفهان – شیراز محدود است.
آب و هوای بهارستان گرم و خشک است و مکانیک خاک و ترکیب شیمیایی خاک این شهر به دید کارشناسان از لحاظ فنی بسیار مطلوب و مناسب جهت شهرسازی است، اما برای کشاورزی ارزش زیادی ندارد.
حدود 30 سال از ایجاد بهارستان میگذرد. متولیان و برنامهریزان این شهر اقداماتی در زمینه اسکان و استقرار جمعیت انجام دادهاند؛ این موضوع در حالی است که محدودیتهای مالی و قانونی و ناهماهنگیهای ناشی از ساختار مدیریتی کشور راه را بر پیشرفت این شهر بسته بود، با این حال شهر بهارستان کارنامه درخشان را از فعالیتها و اقدامات در زمینه جذب و اسکان جمعیت دارا است.
این شهر که یکی از شهرهای مطرح در کشور است، توانسته است جمعیت زیادی را به سوی خود بکشاند، مسلم است بخشی از این جمعیت آگاهانه و از روی اختیار و بخشی دیگر بهناچار این شهر را برای سکونت برگزیدند؛ بر اساس پیشبینیهای کارشناسان جمعیت شهر در افق نهایی به 320 هزار نفر میرسد؛ هر چند بیش از 14 سال از اسکان این شهر نمیگذرد، اما در همین مدت کوتاه رشد جمعیت چشمگیر و قابل ملاحظه بوده است.
نمودار رشد جمعیت در سالهای اخیر نشان میدهد بر اساس سرشماری بهعمل آمده تراکم متوسط جمعیتی در شهر در شرایط حاضر 150 نفر در هکتار (معادل 30 واحد مسکونی در هکتار) است که در مطالعات طرح جامع تراکم جمعیت تا 250 نفر در هکتار قابل افزایش است، از نظر ترکیب شغلی شهروندان هماکنون 21 درصد از جمعیت شاغل را کارمندان و کارکنان آموزش و پرورش، 52 درصد را کارمندان و کارگران ادارات دولتی و 27 درصد باقیمانده را مشاغل آزاد تشکیل میدهد.
بهارستان با توجه به مقتضیات سکونتپذیری خود شامل جذب افراد تحصیل کرده و آگاه به حقوق شهروندی بوده و بر اساس سرشماریهای اخیر بیش از 70 درصد جمعیت آن تحصیلات دیپلم به بالا داشتهاند، از اینرو بهعنوان شهر دانایی محور نام برده میشود.
چشمانداز زیبای بهارستان بهواسطه قرار گرفتن در دامنه کوههای لاشتر و زیبایی که اراضی کشاورزی منطقه رودشت دارد، برای شهروندان این شهر بسیار دلپذیر بوده و مناظر کوههای جنوبی این زیبایی را دوچندان کرده است؛ شرایط مطلوب زمین خاک و مقاومت زمین از نکات فنی مطلوب در تأسیس این شهر است.
آنچه در ادامه میخوانید، حاصل گفتوگوی خبرنگار ایمنا با محمدمهدی فردوسی، شهردار بهارستان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژههای عمرانی و توسعهای، ظرفیتها و چالشهای موجود این شهر است.

ایمنا: با شعار «بهارستان ما» فعالیت خود را در جایگاه شهرداری این شهر آغاز کردید؛ این شعار از کجا نشئت میگیرد؟
فردوسی: ابتدای حضورم در شهر بهارستان بررسی اجمالی نسبت به این شهر داشتم؛ یکی از اساسیترین مسائل بهارستان با توجه به اینکه شهرهای جدید نهتنها در کشور ما، بلکه در سایر شهرهای دنیا با این مسائل روبهرو هستند، نبود هویت و سرمایه اجتماعی است که موجب بروز مشکلاتی میشود.
تاکید داشتم با توجه به وجود مجموعهها و قومیتهای مختلف در بهارستان و نبود انسجام اجتماعی «منها» باید تبدیل به «ما» شود.
از منظر دیگر در مجموعه شهر بهلحاظ حضور مسئولانی با دیدگاههای متفاوت در مجموعههای متعدد اختلافاتی وجود داشت، بنابراین سعی کردیم در رسانهها و ظرفیتهای شهرداری، اینکه صرفاً شهرداری را در نظر بگیریم، کنار بگذاریم و همه را دور یک میز بنشانیم و با انسجام بهتری امور را پیش ببریم، زیرا تشنجهایی که بین برخی مسئولان وجود داشت، به مردم نیز سرایت کرده و آرامش روانی را از آنها گرفته و تنشهایی ایجاد کرده بود.
وجه دیگری از شعار «بهارستان ما» این است که تمام مسئولانی که در رشد و پیشرفت بهارستان مسئولیت دارند، باید با همگرایی و همدلی تبدیل به «ما» شوند که در همین راستا در ایام نوروز معاونت فرهنگی شهرداری بهارستان شعارهایی با مضمون «بهارستان همدلی»، «بهارستان لبخند» و «بهارستان علوی» را در کنار بهارستان در فضاسازی شهری استفاده کرد تا این پازل را در اذهان مردم تکمیل کند و مسائل شهر بهارستان بهعنوان «ایران کوچک» به ظرفیتهای بالقوه برای رشد، پیشرفت و توسعه بهارستان تبدیل شود.
ایمنا: برای افزایش تعامل و همکاری با شرکت عمران بهارستان چه اقداماتی انجام شده است؟
فردوسی: شرکت عمران و شهرداری در ذات خود تعارضهایی دارند که به محملهای قانونی آنها بازمیگردد؛ ما در یک ساختار دیگر در حوزه وزارت کشور هستیم و شرکت عمران در ساختار حوزه شرکت مادرتخصصی شهرهای جدید ایران زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، از اینرو تفاوتهایی بین این دو مجموعه وجود دارد که این مسائل به لحاظ قانونی پیش میآید.
تلاش ما این بود با توجه به تغییراتی که در شرکت عمران شهر بهارستان ایجاد شد، با تفاهم، گفتوگو و بررسی مسائل بهصورت مشترک برای پیشبرد اهداف و برنامهها اقدام کنیم.
اگر اختلافی بوده است، به آرایی که تاکنون صادر شده است، همچون آرای شورای حل اختلاف، سازمان بازرسی و دیوان عدالت رجوع میکنیم و امور را پیش ببریم.
اختلافاتی به لحاظ ماهوی در ساختار شهرداری و شرکت عمران بهارستان وجود دارد؛ به هر حال یک شهر نمیتواند دو مسئول داشته باشد.
طبق قانون وقتی جمعیت شهرهای جدید به 10 هزار نفر رسید، باید تحویل شهرداریها شوند، در حال حاضر فاز نخست شهر بهارستان تحویل شهرداری است و باید فاز دوم و سوم را نیز تحویل بگیریم، زیرا تنها راه رفع مشکلات تحویل این دو فاز به شهرداری است و اراضی جدید در مراحل بعد صورت گیرد.
تکلیف این موضوع در گذشته با تلاش شهرداران قبلی به لحاظ ساختاری روشن شده است که چه باید انجام داد، زیرا 30 سال از عمر شهر جدید بهارستان میگذرد.
آرایی وجود دارد که فاز دوم و سوم بهارستان باید لیست و احصا شود؛ در رأی شورای حل اختلاف استان بهصراحت آمده است که تمام مشکلات و مسائل فاز دوم و سوم بهارستان لیست شود، همچنین شرکت عمران برای مسیر اجرایی آن راهکارها را ارائه و دفتر فنی استانداری آن را کنترل و تأیید و سپس اجرا کند و اگر بخشهایی را نمیتواند اجرا کند، بهازای آن هزینه یا معادل آن ملک به شهرداری واگذار کند تا شهرداری در ادامه آن را انجام دهد که امیدواریم در این زمینه هم بتوانیم با مجموعه شرکت عمران به جمعبندی برسیم.
ایمنا: بارها اشاره داشتید «بهارستان سرزمین فرصتها» است؛ چه فرصتهایی برای سرمایهگذاران در این شهر برای تحقق شعار سال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» فراهم است؟
فردوسی: با نامگذاری سال 1404 به نام «سرمایهگذاری برای تولید» تبلیغاتی در سطح شهر تحت عنوان «بهارستان ما، سرزمین فرصتها» انجام شد؛ بهارستان ظرفیتهای بالقوهای برای سرمایهگذاری دارد، زیرا این شهر جدید است و زمینهای زیادی با کاربریهای مصوب دارد.
زمین، طرح و کاربری مصوب و پول بهعنوان سه ضلع اجرای طرحها در بهارستان وجود دارد، البته سرمایهگذاران متعددی در این مدت در شهر حضور پیدا کردند و در سالهای گذشته نیز پروژههای سرمایهگذاری متعددی در بهارستان آغاز شده است که سال جاری آنها را تکمیل میکنیم.
از جمله آنها فروشگاه بزرگ چندمنظوره است که اردیبهشت سال جاری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، یک فروشگاه کوثر نیز اسفند سال گذشته در بهارستان مورد بهره برداری قرار گرفت که از خواستههای جدی مردم بود و در تناسب قیمتها نیز تأثیرگذار است.
اقدام زیرساختی دیگر مربوط به قراردادی در زمینه شبکه فیبر نوری بوده و تاکنون 70 کیلومتر فیبر نوری در شهر بهارستان کار شده است؛ بیستوهفتم اردیبهشت سال جاری بهمناسبت «روز ارتباطات» کلنگ اراضی شرق به زمین میخورد و شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود که حدود 60 کیلومتر است.
با تکمیل این اقدام تمام مجموعههای شهر بهارستان از جمله دوربینهای کنترل و نظارت و ترافیکی این شهر به اینترنت پر سرعت متصل خواهد شد. پروژه تصفیه تکمیلی پساب فاضلاب نیز اتفاق کمنظیری است که 100 لیتر بر ثانیه پساب با تصفیه تکمیلی تحویل شهرداری میشود.
در حال حاضر بسته پیشنهادی پروژههای سرمایهگذاری بهارستان را آماده کردهایم و اردیبهشت سال جاری همایشی با حضور سرمایهگذارانی از سطح استان و کشور برگزار خواهیم کرد که امیدواریم در آن همایش افتتاح چند پروژه سرمایهگذاری بهارستان را شاهد باشیم.
سیتیسنتر شهر بهارستان دارای سه سالن سینمای سرپوشیده و دو سالن سینمای روباز در حال احداث است و تا دو ماه آینده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
در مجموع میتوان گفت که فرصتهای سرمایهگذاری در بهارستان شامل چند بخش میشود؛ نخست در حوزه ساختوساز مجتمعهای تجاری و مسکونی است که چندین پروژه مختلف را شهرداری و شرکت عمران تعریف کردند و ارزش افزوده خوبی برای بهارستان ایجاد میکند.
چند برج تجاری و مسکونی نیز در شهر بهارستان وجود دارد که تعدادی متعلق به شهرداری و تعدادی متعلق به شرکت عمران بهارستان آماده سرمایهگذاری است. برای مجموعه محور میانی بهارستان که حدود یک میلیون و 500 هزار متر مربع تجاری و مسکونی داخل آن مسیر طراحی شده است، شرکت عمران آماده جذب سرمایهگذار است. شهرداری در حوزههای دیگر از جمله حوزه گردشگری نیز بستههای سرمایهگذاری آماده کرده است.
در اراضی کلاهقاضی و پارک بهشت مجموعه 240 هکتاری وسیعی وجود دارد که تاکنون در 100 هکتار آن کار شده است؛ فرصتهای ناب سرمایهگذاری آنجا وجود دارد، زیرا زمین آن داخل محدوده است و کاربری گردشگری و توریستی داخل محدوده بهندرت وجود دارد.
در این محدوده پروژه رستورانهای زنجیرهای، شهربازی، شهر آبی یا پارک آبی وسیع، احداث شهرکی مشابه مجموعه شرکت عمران زایندهرود در چادگان داریم و آب هم از پساب تصفیهشده برای استفاده سرمایهگذاران آنجا موجود است، همچنین اراضی با قابلیت ایجاد زمینهای ورزشی روباز و سرپوشیده متعددی در بهارستان وجود دارد.
برای زمینی بهطول سه کیلومتر در بلوار بهشت به فولاد مبارکه پیشنهاد دادیم تا برای سرمایهگذاری در آن اقدام کند، البته شهرداری بهارستان در بخشی از این اراضی پروژه ورزشی را میسازد تا نمونه کاری برای انجام پروژههای سرمایهگذاری باشد.
شعار «بهارستان سرزمین فرصتها» یک واقعیت است، چراکه سعی کردیم موانع سرمایهگذاری را برداریم تا انگیزه سرمایهگذاران تقویت شود، در حال حاضر فرصت سرمایهگذاری برای احداث پمپ بنزین و گاز، همچنین ایستگاههای شارژ خودروهای برقی و ورزشگاه سرپوشیده در بهارستان وجود دارد.
در حوزههای خلاقیت، تفریح و آموزش آمادگی لازم برای استقبال از سرمایهگذاری وجود دارد و تمام ظرفیتهای ممکن در اختیار سرمایهگذاران است. برای احداث هتل زمینهای وسیعی در کنار بزرگراه خلیجفارس قرار دارد که میتوانیم در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم تا در کنار ساخت هتل مجتمعهای رفاهی بینراهی نیز احداث کنند.
ایمنا: اگر پروژه بیمارستان هم در بهارستان اجرایی شود، خواسته چندین ساله مردم این شهر برآورده میشود.
فردوسی: پیش از نوروز نقشه بیمارستان بهارستان برای صدور پروانه ساخت به شهرداری این شهر ارائه شده است و قابلیت سرمایهگذاری بخش خصوصی را دارد؛ در حال حاضر بخش خصوصی برای احداث درمانگاه چندطبقه در بهارستان اعلام آمادگی کرده است.
ایمنا: چرا بهارستان هنوز بخشداری ندارد؟
فردوسی: در حوزه تقسیمات کشوری و مدیریت سیاسی مهمترین معضل شهر بهارستان نبود بخشداری است، این در حالی است که مجموع جمعیت چند شهرستان در سمت شرق و غرب اصفهان بهاندازه شهر بهارستان نیست.
نبود مدیریت سیاسی مشکلات متعددی در زمینه توسعه سلامت و بهداشت و امنیت بههمراه دارد؛ در بهارستان در حال حاضر تنها یک کلانتری وجود دارد که پاسخگوی نیاز جمعیت 150 هزار نفری این شهر نیست.
در حوزه آموزش مجموعه 30 هزار دانشآموز این شهر بهدلیل نبود بخشداری و فرمانداری زیرمجموعه اداره آموزش و پرورش ناحیه 3 شهر اصفهان در خیابان حکیم نظامی هستند.
با این شرایط در حوزههای بهداشت، درمان، آموزش و امنیت بیمهری میشود؛ در گذشته تلاشهای خوبی شده و تا حد زیادی کارها به نتیجه رسیده است.
سال گذشته با تغییر دولت پیگیریها متوقف شد، اما در حال حاضر بهطور جدی پیگیر این مسئله هستیم و در این راستا جلساتی را با معاون سیاسی استاندار اصفهان، مدیرکل سیاسی استاندار اصفهان و فرماندار اصفهان برگزار و درخواست کردیم نسبت به تحقق این خواسته اقدام شود.
مجموعه شرکت عمران و شهرداری بهارستان آمادگی دارند در صورت ایجاد بخشداری، در راهاندازی آن کمک کنند و همکاری لازم را داشته باشند؛ از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی که پیگیر مسائل بهارستان نیز هستند، درخواست میکنیم این موضوع را در سطح وزارت کشور پیگیری کنند.
ایمنا: تا زمان ایجاد بخشداری در بهارستان برای تقویت زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری این شهر چه برنامههایی دارد؟
فردوسی: در حوزههای فرهنگی اجتماعی با تعامل شهرداری، امام جمعه، بسیج ناحیه امام حسین (ع)، مجموعه آموزش و پرورش، مدیران و معلمان سعی کردیم برنامههای رویدادمحور مشترک در حوزه سبک زندگی آموزش آموزش و فرهنگ شهروندی اجرا کنیم.
از جمله این اقدامات راهاندازی سامانه «فکرونه» بوده است که بیش از 4000 دانشآموز عضو آن هستند و ارتباط مستمری با معلمان و دانش آموزان داریم؛ بستههای فرهنگی و آموزش خانواده را از طریق این سامانه ارائه میدهیم و تلاش میکنیم با اقدامات و برنامههای متعدد سرزندگی و نشاط را در شهر بهارستان تقویت کنیم.
ایمنا: تکمیل خط یک متروی اصفهان با اتصال به شهرهای بهارستان و شاهین شهر محقق میشود؛ آخرین وضعیت پروژه مترو را تشریح کنید.
فردوسی: وقتی «مهدی جمالینژاد» استاندار اصفهان تصمیم گرفت مسئولیت شهرداری بهارستان را به من واگذار کند، تاکید داشت اولویت اول، دوم و سوم ایشان راهاندازی متروی بهارستان بعد بیمارستان و سایر امور است.
اگر متروی بهارستان راهاندازی نشود، بزرگراه خلیجفارس و وضعیت حملونقل قابلیت ادامه دادن ندارد.
بر اساس آمار سال 1402، روزانه 11 هزار و 500 مسافر و سالانه 4 میلیون مسافر در شهر بهارستان جابهجا شدهاند، این آمار سال 1403 روزانه حدود 15 هزار نفر و در سال گذشته 5.5 میلیون نفر رسیده است که شهردار پیشین این شهر نیز سعی کرد تعدادی اتوبوس خریداری کند.
در حال حاضر برای خرید و نوسازی اتوبوسها برنامه داریم، زیرا بزرگراه خلیجفارس تا جایی ظرفیت دارد و باید با عزم جدی نسبت به راهاندازی متروی این شهر اقدام کنیم، البته با تلاش معاون عمرانی استاندار اصفهان و تغییر مدیریت شرکت عمران شهر بهارستان و تلاشهای مدیرعامل جدید این شرکت، شرکتهای سازنده این پروژه بار دیگر فعال شدهاند.
پروژه متروی بهارستان در حال حاضر بیش از 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اینکه به خط یک مترو اصفهان متصل میشود، بهمحض تکمیل اقدامات فیزیکی، نیاز به واگن نخواهیم داشت و کار در اختیار شرکت بهرهبرداری متروی اصفهان قرار میگیرد.
در کنار پروژه مترو، زمینی با وسعت زیاد متعلق به شرکت عمران بهارستان برای مولدسازی و تأمین منابع مالی تأمین و مشخص شده است که امیدواریم دو ایستگاه مترو نیز در بهارستان ایجاد شود تا این وسیله حملونقلی ایمن و پاک تا انتهای بهارستان امکان سرویس دهی به شهروندان را داشته باشد.
امیدواریم دو پروژه استانی و ملی «مترو» و «آزادراه شرق» که در توسعه بهارستان نقشآفرین است و آینده این شهر را متحول میکند، هرچه سریعتر به نتیجه برسد؛ اگر با این روند اقدامات انجام شود، مردم بهارستان تا سه سال آینده سوار مترو خواهند شد.

ایمنا: بهتازگی اشاره کردهاید که 1+5 مسئله در شهر بهارستان وجود دارد که نیازمند بررسی و حل آن است؛ این مسائل چیست؟ نقش شهرداری بهارستان برای حل این مسائل را اشاره کنید.
فردوسی: مسائل شهر بهارستان زیاد است، اما بعضی مسائل در اولویت است؛ نخستین مورد تعیین تکلیف وضعیت سیاسی و بخشداری این شهر است.
از دیگر مسائل حیاتی بهارستان مترو، بیمارستان، تکمیل و تحویل وضع موجود شهر (فاز دو و سه و محور میانی بهارستان)، مسائل مرتبط با بزرگراه خلیجفارس و طرح تعریض آن، محور قلعهشور و آزادراه شرق است؛ محورهای ترافیکی بهارستان بهویژه طرح تعریض بزرگراه خلیجفارس که به شهرداری واگذار شده است، باید به سرانجام برسد.
در حال حاضر طرح مربوطه آماده و پیشنهاد شده است که امیدواریم تصویب شود، زیرا در آن صورت کاربریهای بدنه بزرگراه، طرح قابل اجرا است، همچنین اصلاح ورودیهای شهر اصفهان بهویژه از سمت فرودگاه، جنوب اصفهان و تهران با تاکید استاندار اصفهان باید ساماندهی شود.
مسائل فرهنگی اجتماعی و آموزش بهارستان نیز باید مورد توجه قرار گیرد، البته نیاز بهارستان به مصلی و افزایش تعداد مساجد این شهر نیز احساس میشود.
از منظر دیگر در مجموعه شهر بهلحاظ حضور مسئولانی با دیدگاههای متفاوت در مجموعههای متعدد اختلافاتی وجود داشت، بنابراین سعی کردیم در رسانهها و ظرفیتهای شهرداری، اینکه تنها شهرداری را در نظر بگیریم، کنار بگذاریم و همه را دور یک میز بنشانیم و با انسجام بهتری امور را پیش ببریم، زیرا تشنجهایی که بین برخی مسئولان وجود داشت، به مردم نیز سرایت کرده و آرامش روانی را از آنها گرفته و تنشهایی ایجاد کرده بود.
وجه دیگری از شعار «بهارستان ما» این است که تمام مسئولانی که در رشد و پیشرفت بهارستان مسئولیت دارند، باید با همگرایی و همدلی تبدیل به «ما» شوند که در همین راستا در نوروز 1404 معاونت فرهنگی شهرداری بهارستان شعارهایی با مضمون «بهارستان همدلی»، «بهارستان لبخند» و «بهارستان علوی» را در کنار فضاسازی شهری استفاده کرد تا این پازل را در اذهان مردم تکمیل کند و مسائل شهر بهارستان بهعنوان «ایران کوچک» به ظرفیتهای بالقوه برای رشد، پیشرفت و توسعه بهارستان تبدیل شود.
ایمنا: برای افزایش تعامل و همکاری با شرکت عمران بهارستان چه اقداماتی انجام شده است؟
فردوسی: شرکت عمران و شهرداری در ذات خود بعضی تعارضهایی دارند که به محملهای قانونی آنها باز میگردد؛ ما در یک ساختار دیگر در حوزه وزارت کشور هستیم و شرکت عمران در ساختار حوزه شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید ایران زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، از اینرو تفاوتهایی بین این دو مجموعه وجود دارد که این مسائل به لحاظ قانونی پیش میآید.
تلاش ما این بود با توجه به تغییراتی که در شرکت عمران شهر بهارستان ایجاد شد، با تفاهم، گفتوگو و بررسی مسائل بهصورت مشترک برای پیشبرد اهداف و برنامهها اقدام کنیم.
اگر اختلافی بوده است، به آرایی که تاکنون صادر شده است، همچون آرای شورای حل اختلاف، سازمان بازرسی و دیوان عدالت رجوع میکنیم و امور را پیش ببریم.
اختلافاتی به لحاظ ماهوی در ساختار شهرداری و شرکت عمران بهارستان وجود دارد؛ به هر حال یک شهر نمیتواند دو مسئول داشته باشد.
طبق قانون وقتی جمعیت شهرهای جدید به 10 هزار نفر رسید، باید تحویل شهرداریها شوند؛ در حال حاضر فاز نخست شهر بهارستان تحویل شهرداری است و باید فاز دوم و سوم را نیز تحویل بگیریم، زیرا تنها راه رفع مشکلات تحویل این دو فاز به شهرداری است و اراضی جدید در مراحل بعد صورت گیرد.
تکلیف این موضوع در گذشته با تلاش شهرداران قبلی به لحاظ ساختاری روشن شده است که چه باید انجام داد، زیرا 30 سال از عمر شهر جدید بهارستان میگذرد.
آرایی وجود دارد که فاز دوم و سوم بهارستان باید لیست و احصا شود؛ در رأی شورای حل اختلاف استان بهصراحت آمده است که تمام مشکلات و مسائل فاز دوم و سوم بهارستان لیست شود، همچنین شرکت عمران برای مسیر اجرایی آن راهکارها را ارائه و دفتر فنی استانداری آن را کنترل و تأیید و سپس اجرا کند و اگر بخشهایی را نمیتواند اجرا کند، بهازای آن هزینه یا معادل آن ملک به شهرداری واگذار کند تا شهرداری در ادامه آن را انجام دهد که امیدواریم در این زمینه هم بتوانیم با مجموعه شرکت عمران به جمعبندی برسیم.
ایمنا: بارها اشاره داشتید «بهارستان سرزمین فرصتها» است؛ چه فرصتهایی برای سرمایهگذاران در این شهر برای تحقق شعار سال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» فراهم است؟
فردوسی: بدو نامگذاری سال 1404 به نام «سرمایهگذاری برای تولید» تبلیغاتی در سطح شهر تحت عنوان «بهارستان ما، سرزمین فرصتها» انجام شد.
بهارستان ظرفیتهای بالقوه ای برای سرمایهگذاری دارد، زیرا این شهر جدید است و زمینهای زیادی با کاربریهای مصوب دارد.
زمین، طرح و کاربری مصوب و پول بهعنوان سه ضلع اجرای طرحها در بهارستان وجود دارد، البته سرمایهگذاران متعددی در این مدت در شهر حضور پیدا کردند و در سالهای گذشته نیز پروژههای سرمایهگذاری متعددی در بهارستان آغاز شده است که در سال جاری آنها را تکمیل میکنیم.
از جمله آنها فروشگاه بزرگ چندمنظوره است که اردیبهشت سال جاری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد؛ یک فروشگاه کوثر نیز اسفند سال گذشته در بهارستان مورد بهره برداری قرار گرفت که از خواستههای جدی مردم بود و در تناسب قیمتها نیز تأثیرگذار است.
اقدام زیرساختی دیگر مربوط به قراردادی در زمینه شبکه فیبر نوری بوده که تاکنون 70 کیلومتر فیبر نوری در شهر بهارستان کار شده است؛ بیستوهفتم اردیبهشت سال جاری بهمناسبت «روز ارتباطات» کلنگ اراضی شرق به زمین میخورد و شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود که حدود 60 کیلومتر است.
با تکمیل این اقدام تمام مجموعههای شهر بهارستان از جمله دوربینهای کنترل و نظارت و ترافیکی این شهر به اینترنت پر سرعت متصل خواهد شد؛ پروژه تصفیه تکمیلی پساب فاضلاب نیز اتفاق کم نظیری است که 100 لیتر بر ثانیه پساب با تصفیه تکمیلی تحویل شهرداری میشود.
در حال حاضر بسته پیشنهادی پروژههای سرمایهگذاری بهارستان را آماده کردهایم و اردیبهشت سال جاری همایشی با حضور سرمایهگذارانی از سطح استان و کشور برگزار خواهیم کرد که امیدواریم در آن همایش افتتاح چند پروژه سرمایهگذاری بهارستان را شاهد باشیم.
سیتیسنتر کوچکی در شهر بهارستان دارای سه سالن سینمای سرپوشیده و دو سالن سینمای رو باز در حال احداث است و تا دو ماه آینده مورد بهره برداری قرار میگیرد.
در مجموع میتوان گفت که فرصتهای سرمایهگذاری در بهارستان شامل چند بخش میشود؛ نخست در حوزه ساختوساز مجتمعهای تجاری و مسکونی است که چندین پروژه مختلف را شهرداری و شرکت عمران تعریف کردند و ارزش افزوده خوبی برای بهارستان ایجاد میکند.
چند برج تجاری و مسکونی نیز در شهر بهارستان وجود دارد که تعدادی متعلق به شهرداری و تعدادی متعلق به شرکت عمران بهارستان آماده سرمایهگذاری است؛ برای مجموعه محور میانی بهارستان که حدود یک میلیون و 500 هزار مترمربع تجاری و مسکونی داخل آن مسیر طراحی شده است، شرکت عمران آماده جذب سرمایه گذار است.
شهرداری در حوزههای دیگر از جمله حوزه گردشگری نیز بستههای سرمایهگذاری آماده کرده است
در اراضی کلاه قاضی و پارک بهشت مجموعه 240 هکتاری وسیعی وجود دارد که تاکنون در 100 هکتار آن کار شده است؛ فرصتهای ناب سرمایهگذاری آنجا وجود دارد، زیرا زمین آن داخل محدوده است و کاربری گردشگری و توریستی داخل محدوده به ندرت وجود دارد
در این محدوده پروژه رستورانهای زنجیرهای، شهربازی، شهر آبی یا پارک آبی وسیع، احداث شهرکی مشابه مجموعه شرکت عمران زایندهرود در چادگان داریم و آب هم از پساب تصفیه شده برای استفاده سرمایهگذاران آنجا موجود است، همچنین اراضی با قابلیت ایجاد زمینهای ورزشی روباز و سرپوشیده متعددی در بهارستان وجود دارد،
برای زمینی بهطول سه کیلومتر در بلوار بهشت به فولاد مبارکه پیشنهاد دادیم تا جهت سرمایهگذاری در آن اقدام کند؛ البته شهرداری بهارستان در بخشی از این اراضی پروژه ورزشی را میسازد تا نمونه کاری برای انجام پروژههای سرمایهگذاری باشد.
شعار «بهارستان سرزمین فرصتها» یک واقعیت است، چراکه سعی کردیم موانع سرمایهگذاری را برداریم تا انگیزه سرمایهگذاران تقویت شود؛ در حال حاضر فرصت سرمایهگذاری برای احداث پمپ بنزین و گاز، همچنین ایستگاههای شارژ خودروهای برقی و ورزشگاه سرپوشیده در بهارستان وجود دارد.
در حوزههای خلاقیت، تفریح و آموزش آمادگی لازم برای استقبال از سرمایهگذاری وجود دارد و تمام ظرفیتهای ممکن در اختیار سرمایهگذاران است؛ برای احداث هتل زمینهای وسیعی در کنار بزرگراه خلیج فارس قرار دارد که میتوانیم در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم تا در کنار ساخت هتل مجتمعهای رفاهی بینراهی نیز احداث کنند.
ایمنا: اگر پروژه بیمارستان هم در بهارستان اجرایی شود، خواسته چندین ساله مردم این شهر برآورده میشود.
فردوسی: پیش از نوروز نقشه بیمارستان بهارستان برای صدور پروانه ساخت به شهرداری این شهر ارائه شده است و قابلیت سرمایهگذاری بخش خصوصی را دارد؛ در حال حاضر بخش خصوصی برای احداث درمانگاه چندطبقه در بهارستان اعلام آمادگی کرده است.
ایمنا: چرا بهارستان هنوز بخشداری ندارد؟
فردوسی: در حوزه تقسیمات کشوری و مدیریت سیاسی مهمترین معضل شهر بهارستان نبود بخشداری است، این در حالی است که مجموع جمعیت چند شهرستان در سمت شرق و غرب اصفهان بهاندازه شهر بهارستان نیست.
نبود مدیریت سیاسی مشکلات متعددی در زمینه توسعه سلامت و بهداشت و امنیت بههمراه دارد؛ در بهارستان فعلاً تنها یک کلانتری وجود دارد که پاسخگوی نیاز جمعیت 150 هزار نفری این شهر نیست.
در حوزه آموزش مجموعه 30 هزار دانشآموز این شهر بهدلیل نبود بخشداری و فرمانداری زیر مجموعه اداره آموزش و پرورش ناحیه 3 شهر اصفهان در خیابان حکیم نظامی هستند.
با این شرایط در حوزههای بهداشت، درمان، آموزش و امنیت بیمهری میشود؛ در گذشته تلاشهای خوبی انجام شده و تا حد زیادی کارها به نتیجه رسیده است.
سال گذشته با تغییر دولت پیگیریها متوقف شد، اما در حال حاضر بهطور جدی پیگیر این مسئله هستیم و در این راستا جلساتی را با معاون سیاسی استاندار اصفهان، مدیر کل سیاسی استاندار اصفهان و فرماندار اصفهان برگزار و درخواست کردیم نسبت به تحقق این خواسته اقدام شود.
مجموعه شرکت عمران و شهرداری بهارستان آمادگی دارند در صورت ایجاد بخشداری، در راهاندازی آن کمک کنند و همکاری لازم را داشته باشند؛ از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی که پیگیر مسائل بهارستان نیز هستند، درخواست میکنیم این موضوع را در سطح وزارت کشور پیگیری کنند.

ایمنا: تا زمان ایجاد بخشداری در بهارستان برای تقویت زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری این شهر چه برنامههایی دارد؟
فردوسی: در حوزههای فرهنگی اجتماعی با تعامل شهرداری، امام جمعه، بسیج ناحیه امام حسین (ع)، مجموعه آموزش و پرورش، مدیران و معلمان سعی کردیم برنامههای رویداد محور مشترک در حوزه سبک زندگی آموزش آموزش و فرهنگ شهروندی اجرا کنیم.
از جمله این اقدامات راهاندازی سامانه «فکرونه» بوده است که بیش از 4 هزار دانشآموز عضو آن هستند و ارتباط مستمری با معلمان و دانش آموزان داریم؛ بستههای فرهنگی و آموزش خانواده را از طریق این سامانه ارائه میدهیم تلاش میکنیم با اقدامات و برنامههای متعدد سرزندگی و نشاط را در شهر بهارستان تقویت کنیم.
ایمنا: تکمیل خط یک متروی اصفهان با اتصال به شهرهای بهارستان و شاهین شهر محقق میشود؛ آخرین وضعیت پروژه مترو را تشریح کنید.
فردوسی: وقتی «مهدی جمالینژاد» استاندار اصفهان تصمیم گرفت مسئولیت شهرداری بهارستان را به من واگذار کند، تاکید داشت اولویت اول، دوم و سوم ایشان راهاندازی متروی بهارستان بعد بیمارستان و سایر امور است.
اگر متروی بهارستان راهاندازی نشود، بزرگراه خلیج فارس و وضعیت حمل و نقل قابلیت ادامه دادن ندارد.
بر اساس آمارها سال 1402 روزانه 11 هزار و 500 مسافر و سالانه 4 میلیون مسافر در شهر بهارستان جابهجا شدهاند، این آمار سال 1403 روزانه حدود 15 هزار نفر و در سال گذشته 5.5 میلیون نفر رسیده است که شهردار پیشین این شهر نیز سعی کرد تعدادی اتوبوس خریداری کند.
در حال حاضر برای خرید و نوسازی اتوبوسها برنامه داریم، زیرا بزرگراه خلیج فارس تا جایی ظرفیت دارد و باید با عزم جدی نسبت به راهاندازی متروی این شهر اقدام کنیم؛ البته با تلاش معاون عمرانی استاندار اصفهان و تغییر مدیریت شرکت عمران شهر بهارستان و تلاشهای مدیرعامل جدید این شرکت، شرکتهای سازنده این پروژه بار دیگر فعال شدهاند.
پروژه متروی بهارستان در حال حاضر بیش از 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اینکه به خط یک مترو اصفهان متصل میشود، پس از تکمیل اقدامات فیزیکی، نیاز به واگن نخواهیم داشت و کار در اختیار شرکت بهرهبرداری متروی اصفهان قرار میگیرد.
در کنار پروژه مترو، زمینی با وسعت زیاد متعلق به شرکت عمران بهارستان برای مولدسازی و تأمین منابع مالی تأمین و مشخص شده است که امیدواریم دو ایستگاه مترو نیز در بهارستان ایجاد شود تا این وسیله حملونقلی ایمن و پاک تا انتهای بهارستان امکان سرویسدهی به شهروندان را داشته باشد.
امیدواریم دو پروژه استانی و ملی «مترو» و «آزادراه شرق» که در توسعه بهارستان نقشآفرین است و آینده این شهر را متحول میکند، هرچه سریعتر به نتیجه برسد؛ اگر با این روند اقدامات انجام شود مردم بهارستان تا سه سال آینده سوار مترو میشوند.
ایمنا: بهتازگی اشاره کردهاید که 1+5 مسئله در شهر بهارستان وجود دارد که نیازمند بررسی و حل آن است؛ این مسائل چیست؟ نقش شهرداری بهارستان برای حل این مسائل را اشاره کنید.
فردوسی: مسائل شهر بهارستان زیاد است، اما بعضی مسائل در اولویت است؛ اولین مورد تعیین تکلیف وضعیت سیاسی و بخشداری این شهر است.
از دیگر مسائل حیاتی بهارستان مترو، بیمارستان، تکمیل و تحویل وضع موجود شهر (فاز دو و سه و محور میانی بهارستان)، مسائل مرتبط با بزرگراه خلیج فارس و طرح تعریض آن، محور قلعهشور و آزادراه شرق است؛ محورهای ترافیکی بهارستان بهویژه طرح تعریض بزرگراه خلیج فارس که به شهرداری واگذار شده است، باید به سرانجام برسد.
در حال حاضر طرح تعریض بزرگراه خلیج فارس آماده و پیشنهاد شده است که امیدواریم تصویب شود، زیرا در آن صورت کاربریهای بدنه بزرگراه، طرح قابل اجرا است؛ همچنین ورودیهای شهر اصفهان بهویژه از سمت فرودگاه، جنوب اصفهان و تهران با تاکید استاندار اصفهان باید ساماندهی شود.
مسائل فرهنگی اجتماعی و آموزش بهارستان نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته نیاز بهارستان به مصلی و افزایش تعداد مساجد این شهر نیز احساس میشود.
کد خبر 859014