پیام سپاهان

آخرين مطالب

شوک جدید به بازنشسته ها/ اتفاق بی سابقه برای حقوق بازنشستگان اقتصادی

شوک جدید به بازنشسته ها/ اتفاق بی سابقه برای حقوق بازنشستگان
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - به تازگی سازمان تامین اجتماعی در حرکتی بی سابقه، اقدام به واریز مستمری تمامی بازنشستگان در انتهای ماه کرده است که این سیاست برای بازنشستگان که درگیر شرایط سخت اقتصادی هستند، قابل قبول نیست.

حقوق فروردین بازنشستگان کارگری برخلاف رویه‌ی معمول همیشگی، به روزهای آخر ماه (30 و 31) موکول شده است؛ این در حالیست که بازنشستگان کارگری، آخرین حقوقی که گرفته‌اند مربوط به 20 تا 25 اسفند سال قبل است و مبلغ عیدی پایان سال آن‌ها هم فقط 3 میلیون تومان بوده است.
با این توصیف، اکثریت قریب به اتفاق بازنشستگان به خصوص حداقل‌بگیرانی که حقوق ماهانه‌شان 11 میلیون تومان یا حتی کمتر است، هفته‌های متوالی‌ست که پولی برای گذران امور زندگی ندارند؛ حتی پرداخت معوقات 7 ماه متناسب‌سازی نیز دردی از این گروه دوا نکرده است.
سال گذشته در ابتدا اعلام شد متناسب‌سازی شامل حال حداقل‌بگیران کارگری نمی‌شود؛ در ادامه تامین اجتماعی تصمیم گرفت ماهی 700 هزار تومان به عنوان علی‌الحساب یا پاداش و ذیل عنوان متناسب‌سازی به حداقل‌بگیران پرداخت کند؛ در خردادماه نیز 3 میلیون تومان علی الحساب متناسب‌سازی برای همه مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی ورایز شد. در پرداخت روزهای اخیر تحت عنوان معوقات 7 ماه متناسب‌سازی، این مبلغِ 3 میلیون تومانِ واریزی خرداد از مطالبات بازنشستگان کسر شده است.
در نتیجه 25 و 26 فروردین‌ماه، به حسابِ حداقل‌بگیری که 7 ماه معوقه متناسب‌سازی‌اش با احتساب مبلغ 700 هزار تومانِ مصوب، 3 میلیون و 500 می‌شود، پس از کسر 3 میلیون تومان علی‌الحساب خرداد، فقط 500 هزار تومان واریز شده است. آیا قرار است بازنشسته‌ای که دهم یا پانزدهم فروردین موجودی حسابش ته کشیده و پولی در بساط ندارد، با 500 هزار تومان، تا پایان ماه دوام بیاورد؟ این 500 هزار تومان پول یک کیلو گوشت هم نیست و برای ده روز نان خالی خوردن هم جواب نمی‌دهد!
«حالِ بازنشسته‌ای را تصور کنید که بعد از تعطیلات عید هیچ پولی ندارد و ناگهان تامین اجتماعی اعلام می‌کند پرداخت حقوق فروردین ده روز عقب افتاده و سی‌ام ماه واریزی‌ها شروع می‌شود»؛ خسرو رنجبر فعال صنفی بازنشستگان کارگری در توصیف این شرایط می‌گوید: چنین بازنشسته‌ای باید روزهای متوالی شرمنده خانواده باشد و با موی سپید جلوی فک و فامیل و فرزند و داماد دستش را برای قرض گرفتن دراز کند.
او نام این رفتارِ سازمان تامین اجتماعی را «بازی با روح و روان بازنشسته» می‌گذارد و ادامه می‌دهد: متاسفانه درکی از شرایط زندگی ما بازنشستگان ندارند و هرازچندگاهی با به تعویق انداختن واریز مستمری‌ها به بهانه‌های واهی، در زندگیِ بسیار سخت و نامطلوبِ بازنشستگان بحران ایجاد می‌کنند؛ این تاخیر ده روزه‌ی پرداخت حقوقِ فروردین، به راستی یک ابربحران درست و حسابی‌ست. ارکان زندگی خانواده‌های بازنشسته را به هم ریخته است.
رنجبر در توضیح بیشتر افزود: به تازگی سازمان تامین اجتماعی در حرکتی بی سابقه، اقدام به واریز مستمری تمامی بازنشستگان در انتهای ماه کرده است که این سیاست برای بازنشستگان قابل قبول نیست. زیرا آنان بر اساس واریزی‌های قبل، برای هزینه‌های زندگی از جمله خرید خوراکی‌های مورد نیاز خانه، پرداخت اقساط بانک و بدهی‌های خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و با سیاستگذاری جدید که یک‌شبه در دستور کار قرار گرفته، زندگی آن‌ها دچار بحران جدی، اختلال و آسیب فراوان شده است.
این فعال صنفی بازنشستگان می‌پرسد: «چه کسی پاسخگوی بحران در زندگی بازنشستگان خواهد بود؛ آیا مدیرعامل تامین اجتماعی یا مدیران میانی این سازمان جوابگوی آسیب‌های وارده بر زندگی مستمری‌بگیران هستند؛ زندگی پیرمردان و پیرزنانی که شب عید هزینه های زندگی‌شان چند برابر بوده و آن 11 میلیون تومان استفند را چند هفته است تمام کرده‌اند؟»
چه تضمینی وجود دارد که واریزی‌ها در آینده به ماه بعد موکول نشود؟
بازنشستگان نگران تداوم این روند معیوب هستند و رنجبر در این رابطه می‌گوید: چه تضمینی وجود دارد که واریزی‌ها در آینده به ماه بعد موکول نشود؟ مثلاً تا چهارم و یا پنجم ماه بعد تاخیر شود و همینطور هرازچندگاهی چند روز پرداخت‌ها را به تعویق بیندازند تا دست آخر یک‌ماه مستمری بازنشستگان را در حساب‌های خودشان نگه دارند و دیرتر بپردازند، یعنی پرداخت حقوق بازنشستگان یک ماه عقب بیافتد.
این بازنشسته در پایان تاکید می‌کند «ما بازنشستگان با این نوع سیاست‌گذاری‌ها که معیشت‌مان را دچار بحران می‌کند، مخالفیم» و خطاب به مدیران سازمان تامین اجتماعی و مسئولان امر می‌گوید: دست از این بحران‌زایی بردارید و شرایط زندگی کارگران بازنشسته را درک کنید؛ عمری سازندگی و تولید و سپید کردن موها در کارگاه‌ها و کارخانجات و حالا ناداری و بی‌پولی و جیب خالی و شرمندگیِ همیشگی.... زندگی ما این‌گونه می‌گذرد....

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/957738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

برگزیدگان دومین شب شعر سراسری «زمزم رضوی» تجلیل شدند

محصولات فولاد مبارکه مطابق استاندارد‌های جهانی و پاسخگوی نیاز‌های صنعت نفت و گاز کشور است

کاهش 50 درصدی حجم آب سدهای بوکان و مهاباد

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

جانمایی دهکده لجستیک اصفهان تعیین تکلیف شود/ توسعه شرق اصفهان با کشت گیاهان دارویی

اصفهان سرآمد شهرهای آسیایی است

آغاز لابی وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت در بهارستان

گازگرفتگی و مسمومیت تنفسی 13 نفر در سالن یک آرایشگاه در اصفهان

فرونشست زمین در اصفهان، تهدید بقای آثار تاریخی

فرهنگ‌سازی و ادبیات کلید مدیریت مصرف بهینه آب در اصفهان است

احیای زاینده‌رود نیازمند مدیریت یکپارچه و حمایت وزارت نیرو است

غیبت 4 بازیکن استقلال در دیدار با سپاهان

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

منو راست‌کلیک ویندوز 11 حالا گزینه جدیدی دارد و کاربران از آن متنفرند

ترند خطرناک تیک‌تاک خبرساز شد؛ به‌آتش‌کشیدن لپ‌تاپ‌های مدرسه با روشی عجیب

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

گازگرفتگی 13 زن در سالن آرایشی اصفهان

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

پایان موفق مرحله رقابتی فوتسال طرح مهارت‌آموزی در دوره دوم ابتدایی با نام یادوارۀ شهدای خدمت / اردستان بر سکوی نخست ایستاد

زندگی 6 روزه برای زاینده‌ رود | آب امشب به سی و سه پل می رسد

گازگرفتگی 13 نفر در آرایشگاه زنانه در میرزا طاهر اصفهان

آوازه انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی باید در سطح جهان طنین‌انداز شود

کارتابل اجرایی سامانه «137» و «اصفهان من» به یکدیگر متصل می‌شود

حادثه برق گرفتگی در اصفهان یک کشته بر جا گذاشت

دومین قرارداد تولید بار اول در حوزه پایش فیزیکی منعقد شد

خیره کننده ترین کیف های مجلسی زنانه و دخترانه؛ با اینا یه تیکه از ماه تو دستاته

عملیات اعزام زائران سرزمین وحی از فرودگاه اصفهان آغاز شد

نشست تورگردانان کشورهای آسیایی سال 2025 در اصفهان برگزار شود

انتقال ترافیک اتوبان فرودگاه اصفهان به کندروها با آغاز عملیات عمرانی زیرگذر حصه

شیائومی 16 با تراشه بسیار قدرتمند و باتری پرظرفیت عرضه می‌شود

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

گوشی بعدی وان‌پلاس و اوپو دوربین تله‌فوتو 200 مگاپیکسلی خواهد داشت

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده