پیام سپاهان

آخرين مطالب

آیا تلفن‌های هوشمند سلامت روان ما را هدف گرفته‌اند؟ علمی

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان- هیچ کس نمی‌تواند تاثیر انقلابی و عمیق تلفن‌های هوشمند بر جامعه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم را انکار کند. تخمین زده می‌شود که تعداد افرادی که تلفن هوشمند دارند بین پنج میلیارد تا 6.92 میلیارد نفر باشد و پیش بینی می‌شود این رقم تا سال 2028 به 7.7 میلیارد نفر برسد.

اکنون به‌نظر می‌رسد علیرغم ساده شدن روش‌های ارتباط افراد و دسترسی به اطلاعات، استفاده از رسانه‌های اجتماعی و تغییر ناگهانی تلفن‌های هوشمند در اوایل دهه 2010 نقش مهمی در ایجاد آنچه اپیدمی بیماری روانی نامیده می‌شود، داشته است.

ثابت شده که صرف زمان بیش از اندازه بر روی تلفن‌های هوشمند، رایانه و تلویزیون منجر به استرس و اضطراب و همچنین اختلال در خواب و افسردگی می‌شود.

براساس مطالعه دانشمندان دانشگاه واترلو، کانادا، وابستگی دیجیتال همچنین می‌تواند افرادی را که تفکر شهودی دارند هنگام تصمیم‌گیری به سمت موتور جستجوگر تلفن همراهشان سوق دهد تا اینکه بر روی عقل خود اتکا کنند.

محققان معتقدند: به طور خاص، اینکه مردم معمولا از تفکر تحلیلی پر تلاش خودداری می‌کنند، نشان می‌دهد که افراد ممکن است به تلفن‌های هوشمندشان اجازه دهند تا به جای آن‌ها فکر کند.

گوردون پنی کوک (Gordon Pennycook)، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: افراد ممکن است اطلاعاتی را جستجو کنند که واقعا می‌دانند یا می‌توانند به راحتی یاد بگیرند، اما تمایلی به تلاش برای فکر کردن به آن ندارند.

نتایج حاکی از آن بود که تلفن‌های هوشمند حتی می‌توانند ما را خنگ کنند. پنی کوک می‌گوید: تحقیق ما از ارتباط بین استفاده زیاد از تلفن هوشمند و کاهش هوش پشتیبانی می‌کند.

دکتر کوستادین کوشف (Kostadin Kushev)، استادیار دانشگاه جورج تاون، تحقیقاتی را انجام داده است که نشان می‌دهد عوارض جانبی استفاده اجباری از دستگاه‌های هوشمند نیز می‌تواند منجر به کمتر لبخند زدن افراد شود. این به نوبه خود می‌تواند به طور قابل توجهی بر توانایی آنها در ایجاد ارتباطات عمیق‌تر با دیگران تاثیر بگذارد.

تلفن‌های هوشمند و سلامت روان

به نظر می‌رسد نوجوانان و جوانان به طور ویژه در معرض تاثیرات منفی استفاده بیش از حد از تلفن هوشمند هستند. اما سلامت روانی آنها تا چه حد در خطر است؟

در یک بررسی دقیق، دکتر جاناتان هایت (Jonathan Haidt)، روانشناس اجتماعی از دانشکده بازرگانی استرن دانشگاه نیویورک، و زکری راوش (Zachary Rausch)، محقق مرکز فناوری انسانی، بیان می‌کنند که تلفن‌های هوشمند نه تنها توجه و یادگیری را تضعیف می‌کنند، بلکه تاثیر زیادی بر احساس تعلق جوانان می‌گذارند. آنها به تحقیقاتی اشاره می‌کنند که نشان می‌دهد نوجوانانی که بیش از حد از تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، دچار ضعف در توانایی تمرکز می‌شوند.

استدلال آنها توسط یک بررسی جهانی جدید با عنوان پروژه ذهن جهانی (Global Mind Project)، که توسط آزمایشگاه غیرانتفاعی Sapien انجام شده است، تایید می‌شود که نشان می‌دهد تلفن‌های هوشمند تاثیر منفی زیادی بر سلامت روان و روابط، به ویژه در میان جوانان دارند.

این بررسی نشان داد که تقریبا 50 درصد از جوانان حاضر در مطالعه در توانایی درک نشانه‌هایی مانند حالات چهره، زبان بدن، لحن صدا و لامسه با مشکل مواجه هستند که این منجر به مشکل در ارزیابی نیت و شکل‌گیری اعتماد می‌شود.

آیا تلفن‌های هوشمند سلامت روان ما را هدف گرفته‌اند؟

تارا تیاگاراجان (Tara Thiagarajan) نویسنده مسئول این مطالعه و دانشمند ارشد و بنیانگذار آزمایشگاه Sapien بر شیوه‌ای که تلفن‌های هوشمند رفتار اجتماعی جوانان را مخدوش می‌کنند، تاکید کرد.

این متخصص علوم اعصاب می‌گوید: گزارش اخیر ما در مورد تلفن‌های هوشمند نشان می‌دهد که هر چه فرد در سنین کمتر اولین تلفن هوشمند خود را داشته باشد، احتمال بیشتری دارد که در بزرگسالی با مشکلات سلامت روان دست و پنجه نرم کند.

این محقق ادامه داد: تلفن‌های هوشمند هم تعاملات اجتماعی حضوری را تغییر می‌دهند و هم چشم‌اندازی تحریف‌شده از دنیای اجتماعی ارائه می‌کنند. این چیزی است که باید یاد بگیریم و تمرین کنیم تا در آن بهبود یابیم.

تلفن هوشمند، با مصرف پنج تا هشت ساعت از هر روز فرد منجر به کمبود عمیق تعاملات حضوری در طول رشد می‌شود.

او توضیح داد که استفاده زیاد از تلفن‌های هوشمند بر نحوه‌ ارتباط افراد با خانواده‌ نیز تاثیر گذاشته است. در مطالعه‌ای در سال 2021 74 درصد از والدین اعتراف کردند که استفاده بیش از حد از دستگاه‌های هوشمندشان به رابطه آنها با فرزندانشان آسیب زده است.

تیاگاراجان گفت: بیش از سه برابر تعداد جوانان 18 تا 24 ساله نمی‌خواهند با خانواده‌های خود تعامل داشته باشند. این تلفن هوشمند مدت زمانی را که خانواده‌ها صرف تعامل واقعی با یکدیگر می‌کنند، کاهش داده است.

با این حال، تلفن‌های هوشمند نه تنها جوانان را از دوستان و خانواده دور می‌کند، بلکه می‌توانند آنها را در مسیر افسردگی، اضطراب و آسیب رساندن به خود قرار دهد.

مطالعات آماری نشان می‌دهد که روند خودکشی نوجوانان تقریبا همزمان با معرفی تلفن‌های هوشمند شروع به افزایش شدیدی کرده است. تعداد جوانان مدرسه‌ای در ایالات متحده که به خودکشی فکر می‌کردند بین سال‌های 2009 تا 2017 به میزان 25 درصد افزایش یافت و این در حالی است که میزان افسردگی در بین نوجوانان بین سال‌های 2009 تا 2019 نیز تقریبا دو برابر شد.

جلوگیری از آسیب

اثرات منفی استفاده از تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی از توجه گسترده دور نمانده است. تعداد والدینی که بر سر ممنوعیت استفاده از تلفن در مدارس اتفاق نظر دارند در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بررسی‌های سالانه در سال جاری نشان داده که 84 درصد از والدین در ایرلند از ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در تمام مدارس در طول روز حمایت می‌کنند.

جنبش ممنوعیت تلفن‌های هوشمند تنها به ایرلند محدود نمی‌شود. یونسکو، سازمان آموزش، علم و فرهنگ سازمان ملل متحد، تخمین می‌زند که از هر چهار کشور یک کشور تلفن هوشمند را در مدارس ممنوع کرده است، چه از طریق قانون یا دستورالعمل.

این سازمان در گزارش نظارت بر آموزش جهانی (GEM) در سال 2023 توصیه می‌کند که تنها استفاده از فناوری پیشرفته‌ای که از یادگیری پشتیبانی می‌کند در مدارس توجیه دارد. این سند نشان می‌دهد که دستگاه‌های تلفن همراه نه تنها می‌توانند باعث حواس پرتی شوند، بلکه حریم خصوصی دانش آموزان را نیز به خطر می‌اندازند و منجر به قلدری سایبری می‌شوند.

تیاگاراجان در پایان گفت: برخی از اقدامات خاص که می‌تواند باعث ایجاد تفاوت شو، ممنوعیت تلفن‌های هوشمند در مدارس است تا زمان کمتری صرف این دستگاه‌ها شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/774710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگ 12 روزه و هوش مصنوعی

کیهان: ایران در جنگ پیروز شد؛ مذاکره، نسخه نجات دشمن است

سرمقاله اعتماد/ نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ 12 روزه اسراییل

احتمال شنیده شدن صداهای انفجار در اصفهان

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

احتمال شنیده شدن صدا‌های انفجار در پی تمرینات نظامی دراصفهان

بهسازی شبکه توزیع برق روستای کلوسه فریدونشهر

دستگیری سارق خودرو‌های پراید در مسکن مهر فولادشهر

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

شرکتی چینی 2 گوشی گیمینگ فن‌دار می‌سازد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تور حمایتی در شرایط جنگی

سرمقاله کیهان/ بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!

سرمقاله هم میهن/ یک گزاره طلایی

تشییع پیکر مطهر 6 شهید اقتدار ایران در کاشان

پخت حلیم در خمره‌های گِلی، آیینی سنتی در روستای قهساره

حفره کپسولی آیفون برای «تکامل چشمگیر» آماده می‌شود

سرمقاله خراسان/ به دوگانه دیپلماسی و میدان پایان دهید

بیانیه شتاب‌زده؛ انتقاد نماینده مجلس ششم از بیانیه جبهه اصلاحات

طرح شهید عجمیان در 200 مدرسه استان اصفهان اجرا می‌شود

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان(بیست ودوم تیرماه 1404)

اصفهان در مدار قابل قبول کیفی هوا

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان(بیست ویکم تیرماه 1404)

چرا ایران اقدام به هدف قرار دادن موسسه وایزمن کرد؟

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟

خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟

تندروها دیپلماسی را پرهزینه کرده‌اند

مرز واقعی‌تر از این حرف‌هاست

مربوط به عرضه GTA 4 برای PS5 و PS4 شدت گرفته‌اند

حضور کریستیانو رونالدو در تریلر جدید بازی مبارزه‌ای Fatal Fury

گوشی‌های شیائومی افزایش 20 برابری در عملکرد هوش مصنوعی را تجربه می‌کنند

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

حل مشکلات مردم سرفصل برنامه های ادارات درلنجان

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

تعداد بازیکنان عنوان Lords of the Fallen به بیش از 5.5 میلیون نفر رسید

کار ساخت بازی Hell Is Us به پایان رسید

ما هم بنده خدا هستیم

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

نقره‌داغ شکدم

چگونه ورق در جنگ برگشت

دوخط کتاب/ دیگر لازم نیست دنیا رو عوض کرد

مدیر انتشار Baldur’s Gate 3: نسخه نوبتی Final Fantasy می‌تواند 10 میلیون بفروشد

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

از ممنوعیت نصب چراغ‌های زنون تا بازگشت پول به مال باختگان فضای مجازی

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

معادله قدرت و استراتژی بقا

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟

بین سطور کاترین شکدم