پیام سپاهان

آخرين مطالب

نماینده مجلس: اینترنت ایران باید مانند چین شود علمی

نماینده مجلس: اینترنت ایران باید مانند چین شود
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - زومیت / عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اینترنت چین را الگوی مناسبی برای ما دانسته و معتقد است برای جلوگیری از نفوذ دشمنان باید اینترنتی مانند چین داشته باشیم.
حسین جلالی، نماینده مجلس، در گفت‌وگو با سایت دیدبان ایران مهم‌ترین مسئله‌ و چالشی را که در خصوص اینترنت در کشور وجود دارد، موضوع نفوذ سایبری سایر کشورها به سازمان‌ها می‌داند. او اعتقاد دارد موضوعاتی مانند تحریم شرکت‌ ابرآروان از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا چندان حائز اهمیت نیست چراکه به زعم او این تحریم‌ها تأثیری ندارد و کار بیهوده‌ای است. به اعتقاد او آنچه مهم است، دستبردی است که دشمنان از طریق اینترنت به اطلاعات کشور می‌زنند:
«امروزه هکرها وارد سیستم‌ها می‌شوند و بر روند سیستم‌ها تأثیر می‌گذارند، به اطلاعات دستبرد می‌زنند و باعث تخریب‌هایی در بعضی از مراکز مثل کارخانه‌ها و سازمان‌ها و پتروشیمی می‌شوند و آن را به آتش می‌کشند. در این شرایط تحریم یک شرکت مثل ابرآروان، در مقایسه با هکرهای بین‌المللی مسئله‌ای نیست. فقط ممکن است فضای توسعه آن را در منطقه جغرافیایی محدود کنند.»
راهکاری که عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برای مقابله با این معضل ارائه می‌کند این است که اینترنت کشور مانند اینترنت در چین شود که هکرها تا امروز نتوانسته به آن نفوذ کند: «باید توجه کنیم که هکرها در هر سازمانی بتوانند ورود می‌کنند؛ پس باید ببینیم کشورهایی که مورد حمله هکرها قرار نمی‌گیرند چه کار می‌کنند. هکرها تا به حال موفق به نفوذ به سیستم‌های چین نشده‌اند؛ چرا؟ چون چین اینترنت ملی دارد. باید اینترنت ایران مانند چین شود.»
بنابراین، جلالی اعتقاد دارد آنچه که می‌تواند ما را از هک و نفوذ سایبری در امان نگه دارد شبکه ملی اطلاعات است. تعبیر این نماینده مجلس از شبکه ملی اطلاعات مخزنی از اطلاعات است که صرفاً در دسترس خود ما خواهد بود و دیگر کشورها نمی‌توانند به آن دسترسی داشته باشند: «باید مخزنی داشته باشیم که تمام اطلاعاتمان داخل آن باشد و از آن مخزن گزینش کنیم. آن مخزنی که حوزه مشترک جمع‌‌آوری داده‌ها باشد، هنوز شکل نگرفته است. هکرها به آن مخزن که تحت عنوان اینترنت ملی از آن یاد می‌کنیم، ورود می‌کنند؛ آن‌وقت ما هستیم که دوست و دشمن یا ویروس و غیرویروس را تشخیص می‌دهیم و شناسایی می‌کنیم.»
به گفته او، کشور در حوزه اینترنت و توسعه شبکه ملی اطلاعات پیشرفت‌هایی داشته اما هنوز توسعه این شبکه کامل نشده و هنوز تا رسیدن به اینترنت صددرصد ملی فاصله داریم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و برخی شرکت‌های ایرانی نیز اشاره کرده و عموم این تحریم‌ها را بیهوده و بی‌اثر دانست و توضیح داد: «آن‌ها خروجی نمی‌گیرند که مثلاً تحریم این شرکت یا تحریمی که علیه آقای نوباوه یا راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی یا آقای یزدی‌خواه نایب رییس کمیسیون چه نتیجه و خروجی مهمی برایشان داشت؟ اگر نتیجه خارجی ندارد و بود و نبود آن فرقی نداشته باشد، پس کار بیهوده‌ای است.»
به گفته او، نه همه تحریم‌های آمریکا اما بود و نبود بسیاری از تحریم‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا تفاوتی نداشته و اثری بر مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ندارد و همچنین، اگر تحریمی مؤثر نباشد و هیچ آسیب و محدودیتی برای ما نداشته باشد، ارزش ندارد درباره آن بحث کنیم.
این نماینده مجلس موضوع تحریم ابرآروان از جانب وزارت خزانه‌داری آمریکا را هم یک نمونه از همین تحریم‌های بی‌اثر دانسته و علت آن را این‌طور توضیح داد: «آمریکا با این تحریم‌ها دنبال فضاسازی است یعنی می‌خواهد شعاری داده باشد که من هنوز نفس می‌کشم هنوز هستم و می‌توانم کاری کنم. مثل گرگی که در حال احتضار و مرگ است هر دم یک زوزه‌ای می‌کشد که بگوید من حیات دارم که کسی کاری با او نداشته باشد. تحریم‌های آمریکا در همین حد هستند و فقط شعارند، نتیجه عملی ندارند.»
او در ادامه به فیلترینگ شبکه اجتماعی چینی تیک‌تاک در آمریکا هم اشاره کرده و گفت: «آن‌ها وقتی به تیک‌تاک که برای خودشان است و درصد بالایی از کاربرانش آمریکایی هستند و سرورهایش در آمریکا هستند رحم نمی‌کنند توقع دارید به شرکت ابرآروان ما رحم کنند؟ آن‌ها هیچ‌وقت از ما و عملکرد ما راضی نیستند، از ما خوششان نمی‌آید و به هر نحوی که بتوانند ولو در فضای شعاری و در فضای مجاز یاعلام می‌کنند که شرکت‌های ما را تحریم می‌کنند.»
با وجود فیلترینگ نیازی به طرح صیانت نداریم
جلالی که از مدافعان طرح صیانت هم هست، در توضیح این که این طرح در چه وضعیتی قرار دارد توضیح داده است که با وجود اعمال فیلترینگ برخی پلتفرم‌های بین‌المللی دیگر در دستور کار مجلس نیست. او در این خصوص تصریح کرد:
«طرح صیانت یا بهتر است بگوییم طرح ساماندهی فضای مجازی در دستور کار ما نیست و مجلس برنامه‌ای برای اعمال این طرح ندارد. با توجه به اینکه پیش از این وزارت ارتباطات بسیاری از اپلیکیشن‌های خارجی را محدود کرد طرح ساماندهی دیگر موضوعیت ندارد چون نتیجه‌ای برای ما ندارد.»
نماینده مردم رفسنجان به موضوع راه‌اندازی نمایندگی این پلتفرم‌ها در ایران، که شرط برداشته شدن فیلترینگ آن‌ها اعلام شده است، هم اشاره کرده و گفت: «یکی از برنامه‌های ما این بود که با اپلیکیشن‌های خارجی صحبت کنیم که فعالیت آن‌ها مشروط به وجود دفتر نمایندگی و سرور در داخل کشور باشد؛ اما وقتی قابلیت دسترس به اینستاگرام و سایر موارد وجود ندارد موضوع بحث ما دیگر این موضوع نیست.»

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/737444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شتاب در اجرای پروژه خط لوله 32 اینچ گاز ترش پارس جنوبی با مشارکت فولاد مبارکه

محصولات فولاد مبارکه در رده استاندارد‌های اروپا

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

برگزیدگان دومین شب شعر سراسری «زمزم رضوی» تجلیل شدند

محصولات فولاد مبارکه مطابق استاندارد‌های جهانی و پاسخگوی نیاز‌های صنعت نفت و گاز کشور است

کاهش 50 درصدی حجم آب سدهای بوکان و مهاباد

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

جانمایی دهکده لجستیک اصفهان تعیین تکلیف شود/ توسعه شرق اصفهان با کشت گیاهان دارویی

اصفهان سرآمد شهرهای آسیایی است

آغاز لابی وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت در بهارستان

گازگرفتگی و مسمومیت تنفسی 13 نفر در سالن یک آرایشگاه در اصفهان

فرونشست زمین در اصفهان، تهدید بقای آثار تاریخی

فرهنگ‌سازی و ادبیات کلید مدیریت مصرف بهینه آب در اصفهان است

احیای زاینده‌رود نیازمند مدیریت یکپارچه و حمایت وزارت نیرو است

غیبت 4 بازیکن استقلال در دیدار با سپاهان

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

منو راست‌کلیک ویندوز 11 حالا گزینه جدیدی دارد و کاربران از آن متنفرند

ترند خطرناک تیک‌تاک خبرساز شد؛ به‌آتش‌کشیدن لپ‌تاپ‌های مدرسه با روشی عجیب

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

گازگرفتگی 13 زن در سالن آرایشی اصفهان

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

پایان موفق مرحله رقابتی فوتسال طرح مهارت‌آموزی در دوره دوم ابتدایی با نام یادوارۀ شهدای خدمت / اردستان بر سکوی نخست ایستاد

زندگی 6 روزه برای زاینده‌ رود | آب امشب به سی و سه پل می رسد

گازگرفتگی 13 نفر در آرایشگاه زنانه در میرزا طاهر اصفهان

آوازه انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی باید در سطح جهان طنین‌انداز شود

کارتابل اجرایی سامانه «137» و «اصفهان من» به یکدیگر متصل می‌شود

حادثه برق گرفتگی در اصفهان یک کشته بر جا گذاشت

دومین قرارداد تولید بار اول در حوزه پایش فیزیکی منعقد شد

خیره کننده ترین کیف های مجلسی زنانه و دخترانه؛ با اینا یه تیکه از ماه تو دستاته

عملیات اعزام زائران سرزمین وحی از فرودگاه اصفهان آغاز شد

نشست تورگردانان کشورهای آسیایی سال 2025 در اصفهان برگزار شود

انتقال ترافیک اتوبان فرودگاه اصفهان به کندروها با آغاز عملیات عمرانی زیرگذر حصه

شیائومی 16 با تراشه بسیار قدرتمند و باتری پرظرفیت عرضه می‌شود

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

گوشی بعدی وان‌پلاس و اوپو دوربین تله‌فوتو 200 مگاپیکسلی خواهد داشت

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟