پیام سپاهان

آخرين مطالب

طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر/ فوت و فن‌های پخت شله زرد؛ دسر محبوب روزه‌داران اجتماعی

طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر/ فوت و فن‌های پخت شله زرد؛ دسر محبوب روزه‌داران
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شله زرد یکی از دسر‌های محبوب ایرانی‌هاست که معمولاً برای افطار و مناسبت‌های مختلف به عنوان نذری پخته می‌شود و با آن از مهمانان پذیرایی می‌شود.
به گزارش همشهری آنلاین، شله زرد، نذری مرسوم بین ایرانیان است. در روز‌های وفات پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع)، بسیاری از مردم شله زرد می‌پزند و بین همسایگان و آشنایان خود تقسیم می‌کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما این دسر در ماه مبارک رمضان هم طرفداران بسیاری دارد؛ به ویژه برای افطار.
پخت این دسر که به دو صورت سرد و گرم سرو می‌شود، نکات و فوت و فن‌هایی دارد که علاوه بر دستور پخت، به این نکات هم می‌پردازیم:
مواد لازم برای 4 نفر برنج نیم دانه: یک پیمانه
آب: 7 پیمانه
شکر: یک و نیم پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
کره: 50 گرم
خلال بادام و پسته: یک چهارم پیمانه
عرق هل: یک قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ: نصف پیمانه
طرز تهیه شله زرد برای 4 نفر 1. قبل از شروع آشپزی خلال بادام و خلال پسته را داخل یک کاسه بریزید و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که خلال پسته و بادام به خوبی خیس بخورند و نرم شوند.
2. سپس باید برنج را از شب قبل درون یک قابلمه مناسب بریزید و به آن آب اضافه کنید؛ سطح آب 2 بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. برنج شله زرد باید چند ساعت قبل از طبخ بدون نمک خیس بخورد. بهتر است از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید.
3. برنج خیسانده شده را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد. سپس زعفران را به آن اضافه کنید و بعد از ده دقیقه شکر را بریزید و اجازه دهید شکر خوب حل شود. بعد از اضافه کردن شکر شله زرد رقیق‌تر می‌شود، پس قبل از اضافه کردن شکر میزان غلظت را بنا به سلیقه خودتان امتحان کنید.
به این نکته توجه کنید که قبل از مغز پخت شدن برنج نباید شکر را به آن اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی‌شود.
همچنین برای اینکه شله زردتان ته نگیرد بعد از اضافه کردن شکر باید دائماً شله زرد را هم بزنید.
4. خلال‌ها را همراه با گلاب، عرق هل و کره اضافه کنید. خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد، چون در مزه شله زرد تاثیر می‌گذارد.
5. اجازه دهید تا شله زرد خوب جا بیفتد. زمانی شله زرد جا افتاده است که نرم و روان باشد یا آب از برنج جدا نباشد.
بعد از آن زیر حرارت را خاموش کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید. یک ربع اجازه دهید تا شله زرد با شعله خاموش و با حرارت خودش دم بکشد. این کار باعث می‌شود که شله زرد بعد از سرد شدن، روی آن ترک نخورد و آب نیندازد.
همچنین شله زرد بعد از سردشدن غلیظ‌تر می‌شود پس بهتر است آن را خیلی سفت بر نداریم. سفت بودن شله زرد را با کمی آب جوش می‌توان حل کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
6. در نهایت شله را در ظرف مناسب بکشید و تزیین کنید. حواستان باشد شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود در غیر این صورت شله زرد آب می‌اندازد.
نکته برای پخت شله زرد برای تعداد زیاد برای درست کردن شله زرد زعفرانی مجلسی به مقدار زیاد باید نسبت‌ها را به ترتیب زیر زیاد کنید:
مقدار شکر دو برابر برنج و مقدار آب پنج برابر برنج. اگر این نسبت را رعایت کنید می‌توانید هر میزان که شله زرد می‌خواهید را به خوبی عمل بیاورید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/550236/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قهرمان آسیا در اردوی استقلال تهران؛ بیانی، پیام‌آور افتخار برای نبرد با تیم فوتبال سپاهان

انتصاب مداح آران و بیدگلی در هیئت رئیسه کانون مداحان استان اصفهان

اقتضاعات میزبان در شهر کاشان رعایت شود

وقتی از ضرورت بازار ابری حرف می‌ زنیم از چه می‌ گوییم؟

شکستگی استخوان ساق پای دانش آموز 14 ساله در روستای کاولان مهاباد

باگ عجیب آی‌مسیج اپل؛ وقتی برخی از پیام‌های صوتی ارسال نمی‌شوند

نحوه استفاده شما از ChatGPT سن‌تان را مشخص می‌کند!

آپدیت iOS 19 باگ‌های کمتری نسبت‌به نسخه‌های اخیر خواهد داشت

مجلس با افزایش قیمت اینترنت مخالف کرد

فرزندان شهدای انتظامی در باشگاه ذوب‌آهن پا به توپ شدند

افتتاح هتل پنج‌ستاره اکسلسیور در جزیره کیش

معلمان نقش‌آفرینان اصلی نظام تعلیم و تربیت‌اند

در پیچ تاریخی تلفیق تکنولوژی با صنایع دستی قرار داریم

کشف و ضبط 17 دستگاه ماینر غیرمجاز در کاشان

برگزاری آئین سنتی گلاب‌گیری امام رضا(ع) روستای فرخد مشهد

سپاهان با 3 بازیکن جدید به توافق رسید | اخبار ورزشی

پیشرفت 38 درصدی محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب

شهرداری اصفهان در جایگاه دوم لیگ ملی خلاقیت کشور قرار گرفت

محکومیت واحد صنعتی آلاینده در بهارستان به پرداخت 230 میلیون جریمه

یک مجموعه داستان و رمان جدید در نمایشگاه کتاب

رونمایی از اعلان همایش ملی بزرگداشت فردوسی

اپل قرار است «کارخانه‌های پرتعدادی» در خاک آمریکا احداث کند

سرمقاله فرهیختگان/ آقایان! وقت جنگ سنگر را رها نکنید

سرمقاله اطلاعات/ این وضعیت دوام می‌یابد؟

زادروز نابغه فروتن و وارسته ایرانی

سرمقاله سازندگی/ سه پیام دور چهارم

پلمب 6 واحد صنفی متخلف در مبارکه

107 کیلو مواد مخدر در اصفهان کشف شد

2800 لیتر سوخت خارج از شبکه توزیع در شاهین شهر کشف شد

4 تن شکر قاچاق در نجف آباد کشف شد

رئیس هیئت کاراته اصفهان: با صوفی همراه نشدم، برکنارم کرد

سهام عدالت؛ اعلام تصمیمات جدید و اخبار مهم برای سهام‌داران

پرسه در میان مازاری‌های شهر یزد

روند تجلی اسلام سیاسی

هشتگ تغییر دامنه نوسان و سخنی چند با فعالان بازار سرمایه

آغاز تولید هسته‌های فناور تخم نوغان اصلاح شده

آیین سنتی «کرده به کوه» کاشان در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد

لزوم جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی در پروژه‌های شهری همسو با شعار سال

انتقاد نماینده نجف آباد از مصرف برق توسط مردم؛ سه برابر سرانه مردم دنیا برق مصرف می کنیم/ بجای تولید، باید بر مدیریت مصرف تمرکز کنیم

اعلان جنگ سوت‌ها در هفته‌ پایانی لیگ برتر فوتبال ایران؛ بنیادی‌فر و حیدری، سکان‌داران نبرد قهرمانی

رونمایی از زندگی‌نامه شهید قاسم سلیمانی به زبان قزاقی

نشست «دیدار با م. مؤیّد» شاعر پیشکسوت

گلکسی S25 اج چگونه خنک می‌ماند؟ سامسونگ راهکاری هوشمندانه دارد

سرمقاله شرق/ در ناامیدی بسی امید است

سرمقاله جوان/ ضرورت پرورش مجاهد فرهنگی

سرمقاله وطن امروز/ «مرگ خودخواسته» در «بن‌بست خودخواسته»

بزرگترین اردوی دخترانه کشور برگزارمی‌شود؛ازگلستان شهدای اصفهان تاکرمان

یکی از مشکلات جامعه ایمانی در ارتباط با قرآن عدم تدبر است

بیانیه جامعه روحانیت اصفهان به اجلاسیه یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه

حال پلنگ مرکز باز پروری کلاه قاضی خوب نیست