پخت نذریهای بومی محلی در ایام محرم
پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - پخت حلیم نذری در خمرههای گِلی یکی از آیینهای قدیمی در روستای قهساره اردستان در ایام ماه محرم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ این غذای نذری بیش از 100 سال است نسل در نسل در منزل یکی از اهالی روستای قهساره اردستان پخت میشود.
مواد اولیه حلیم که بیشتر گندم، عدس و روغن حیوانی است و درون خمرههای گلیِ سفالی که بدنه بیرونی آن را گل مالی میکنند میریزند و سپس در تنور با ذغال پخته میشود.
بلندی خمرهها به حدود یک متر میرسد و گل اندود کردن آن هنگام پخت، از ترکیدن خمره سفالی جلوگیری میکند.
فرایند تهیه حلیم چند روز و پخت آن بیش از 12 ساعت طول میکشد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
در این مدت طولانی چندین نفر از زمان بارگذاشتن تا آماده شدن حلیم آن را با کف گیر چوبی هم میزنند تا ته نگیرید و یا نسوزد.
ایام محرم اهالی روستای قهساره در اردستان با برگزاری آیینهای سنتی در غم سید و سالار شهیدان و یاران با وفایش سوگواری میکنند.
جغجغه زنی، آیین زار یا همان شال زنی، شبیه خوانی و تعز یه 72 تن از جمله این آیین هاست.
روستای تاریخی قهساره در فاصله 95 کیلومتری اصفهان و 45 کیلومتری اردستان قرار دارد.






پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره پخت حلیم در خمرههای گِلی، آیینی در روستای قهساره







لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/973838/