پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ باید مردم را دوباره بزرگ کنیم سیاسی

سرمقاله ایران/ باید مردم را دوباره بزرگ کنیم
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایران / «باید مردم را دوباره بزرگ کنیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم عبدالکریم حسین‌زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در روزگاری که سایه‌ جنگ بر آسمان ایران سنگینی می‌کرد، مردمی از جنس نور و استقامت، بار دیگر نشان دادند که قلب تپنده این سرزمینند. جنگی که از سوی اسرائیل و با حمایت آمریکا به ملت ایران تحمیل شد، صحنه‌ای بود که در آن مردم، با همه دشواری‌ها بار دیگر عظمت روح خود را به نمایش گذاشتند. اکنون که غبار این جنگ تحمیلی فرو می‌نشیند، زمان آن است تا از این آزمون بزرگ، درسی بزرگ هم بگیریم؛ این درس که اعتماد به مردم بزرگ‌ترین سرمایه برای بازسازی و پیشرفت است. این نوشتار، نه دعوتی به شعار که سخنی از عمق تاریخ و تجربه است؛ فریادی مبنی بر اینکه «مردم را دوباره بزرگ کنید.»
دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در میانه جنگ اخیر وقیحانه گفت: «ایران را دوباره بزرگ کنیم.» این شعاری است که باید آن را از دست دشمن بگیریم و خودمان به آن جامه عمل بپوشانیم. این شعار ماست و در این زمینه اجازه تعیین تکلیف به دشمن متجاوز را نخواهیم داد. ما می‌توانیم و باید که ایران را بزرگ‌تر و قوی‌تر کنیم. مهم‌ترین نشانه اثبات این ادعا همین دفاع مقدس 12 روزه است. ما علاوه بر آنکه در نقطه‌های فرود موشک‌های خود در خاک دشمن متخاصم برنده شدیم، در کوچه و خیابان شهرهایمان هم پیروز شدیم. یعنی همان جاهایی که فشار تجاوز دشمن نتوانست حتی لحظه‌ای نبض زندگی، دیگردوستی و کشوردوستی را تضعیف کند. بزرگی ایران در تمام تاریخش در قلب و اندیشه مردم آن نهفته بود. این سخن، شاید ناخواسته اشاره‌ای به حقیقتی عمیق دارد: ملتی که قرن‌ها در برابر طوفان‌ها ایستاده، شایسته آن است که در کانون تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها قرار بگیرد. بزرگی ایران در گرو بزرگی مردم آن است؛ مردمی که در روزگار سختی، از جنگ گرفته تا تحریم، با صبوری و فداکاری، خود را به بهترین شکل ثابت کردند.
مردم ایران اسلامی در این جنگ اخیر، نه‌تنها در برابر تهدیدات دشمن خارجی، بلکه در برابر دشواری‌های داخلی نیز ایستادگی کردند. نه تنها رفتارهایی مانند هجوم برای انبار کردن مایحتاج در شرایط جنگی دیده نشد، بلکه تا می‌شد، ایران ما پر بود از صحنه‌های کمک، همیاری، مساعدت عمومی و داوطلبانه. آیا چنین مردمی که بعد از سال‌ها تحریم و فشار اقتصادی، زیر بار یک تجاوز ددمنشانه، همچنان نهایت بلوغ اجتماعی را از خود نشان می‌دهند، شایسته اوج اعتماد نیستند؟ به قول فردوسی بزرگ، «در این خاک زرخیز ایران زمین/ نباشند جز مردمی پاک‌دین.» این پاکی و عظمت، نه در کلمات، بلکه در کردار این مردم متجلی شده است.
اما اعتماد به مردم چیست؟ آیا صرف ستایش و تمجید کافی است؟ اعتماد در گرو مشارکت واقعی است. اکنون، پس از پایان جنگ و بلوغ عمومی که از رفتار و کنش جامعه دیدیم، زمان آن است تا این اصل را در عمل پیاده کنیم. مشارکت مردم، نه‌تنها در انتخابات، بلکه در تصمیم‌گیری‌های کلان، در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و اجتماعی و در بازسازی کشور، باید به واقعیتی ملموس بدل شود. چرا که مهم‌ترین سپر امنیتی ایران اسلامی در برابر هر تهدیدی، نوع کنش جمعی جامعه است.
بازار
یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این مسیر، تقویت نهادهای مدنی است. جامعه‌ای که در آن تشکل‌ها، انجمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد بتوانند آزادانه فعالیت کنند، جامعه‌ای است که در برابر بحران‌ها مقاوم‌تر است. تجربه جنگ تحمیلی اخیر نشان داد وقتی مردم سازمان‌یافته عمل می‌کنند، معجزه می‌آفرینند. از گروه‌های امدادی که در مناطق مختلف به کمک آسیب‌دیدگان شتافتند، تا شبکه‌های محلی که در توزیع کمک‌ها نقش‌آفرینی کردند، همه نشان‌دهنده ظرفیت بی‌نظیر جامعه مدنی ایران است. همه اینها در شرایطی است که امکان سازماندهی عمومی چندان در ایران مهیا نبوده است. این تجربه بار دیگر نشان داد که آزادی عمل به نهادهای مدنی، عقل جمعی جامعه را شکوفا خواهد کرد.
علاوه بر این اعتماد به مردم، به معنای شنیدن صدای آنان نیز هست. سال‌هاست که ما نیازمند ترمیم شکاف‌های اجتماعی هستیم و این ضرورت در شرایط پیش رو جدی‌تر هم خواهد بود. گفت‌وگو، انتقادپذیری و شفافیت، سه ستون اصلی برای بازسازی اعتمادند.
مردم ما در ایران اسلامی با همه تفاوت‌ها و تنوع‌های خود، آماده‌اند تا در این گفت‌وگوی ملی مشارکت کنند. در شرایطی مانند جنگ تحمیلی اخیر به درستی بر این نکته تأکید می‌شود که همه ما در یک کشتی نشسته و هم‌سرنوشت هستیم. اما ضرورت سیاسی تبلور این هم‌سرنوشتی آن است که با یکدیگر «هم‌منفعت» هم بشویم. به عبارت دیگر، همانقدر که در مخاطرات هم‌سرنوشت هستیم، در نعمات و موقعیت‌های این سرزمین هم سهمی منصفانه داشته باشیم. این امر محقق نمی‌شود جز از مسیر اعتماد بیشتر به مردم و درک عمیق‌تر مطالبات آنان.
باید این حقیقت را پذیرفت که اعتماد به مردم، نه‌تنها یک ضرورت اخلاقی، بلکه استراتژی سیاسی و اجتماعی است. ملتی که احساس کند در سرنوشت خود سهیم است با تمام وجود از کشورش دفاع خواهد کرد. جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به میهن اسلامی ما، این درس را به ما آموخت که مردم حتی در سخت‌ترین شرایط از پای نمی‌نشینند.
حالا نوبت ما حکمرانان است که این اعتماد را به رابطه‌ای دوسویه تبدیل کرده و به عنوان یکی از زیربناهای قدرت ملی به کار بیندازیم.
بنابراین، اینکه «مردم را دوباره بزرگ کنید»، نه‌تنها پاسخی به دشمنان ایران، که وعده‌ای به خودمان است؛ وعده‌ای برای ساختن ایرانی که در آن هر شهروند احساس کند سهمی در بزرگی این سرزمین دارد. این نوشتار، دعوتی است به تأمل و عمل؛ به باز کردن درهای مشارکت، به شنیدن صدای خاموشان و به اعتماد به ملتی که بارها و بارها شایستگی، شجاعت، ایستادگی و دفاع همه جانبه از منافع ملی را ثابت کرده است. ایران با مردمانش بزرگ خواهد شد، اگر ما حکمرانان اراده کنیم تا این بزرگی را به رسمیت بشناسیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/971259/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش‌های نوشتن رمان تاریخی

دستیار هوشمند آیفون با ChatGPT متحول می‌شود؟

یکی از بهترین نسخه‌های بازی Call Of Duty موقتا رایگان شد

اصابت پرتابه‌‏های ایران در اسرائیل چقدر هزینه ایجاد کرده است

سرمقاله جوان/ رؤیای بازمانده سلسله مزدوران

سرمقاله فرهیختگان/ انسجام آری؛ اختلاف هرگز

شلیک به مغز ارتش اسرائیل

سرمقاله وطن امروز/ اعتراف به شکست دیجیتال

همه هدف و آرزویشان سربلندی ایران بود

بازآفرینی حرکت تاریخی کاروان نمادین امام حسین (ع) در نطنز

مسابقه نقاشی «جانم فدای ایران» تا 2 مردادماه ادامه دارد

هجدهمین لیگ علمی دانش‌آموزی اصفهان با ثبت نام 1034 تیم در مرحله شهرستانی برگزار شد

تمدید پیش‌ثبت‌نام پایه هفتم مدارس شاهد اصفهان تا 20 تیرماه

ارائه گزارشی از سیاست‌های پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران

پیکسل بعدی، بزرگ‌ترین باتری تاریخ گوشی‌های گوگل را خواهد داشت

کیف پول گوگل هم آپدیت شد؛ رونمایی از طراحی جدید

تقویم گوگل به اپل واچ آمد

سرمقاله کیهان/ محاسبات دشمن صهیونیستی چگونه خنثی شد؟

افسر امنیتی اسرائیلی: هیچ عقبگرد و تسلیم‌ شدنی از ایرانیان ندیده‌ام

سرمقاله همشهری/ فراتر از ­له ‌شدن

روایت «فارن افرز» از مخاطرات توهم پیروزی در خاورمیانه

سرمقاله شرق/ ضرورت نوع متفاوتی از دیپلماسی

کشف مواد منفجره در کاشان تکدیب شد

تداوم وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های شرقی هرمزگان

ماجرای شکار ابدی میگ 25 در آسمان اصفهان

ورود 4887 زائر خانه خدا به اصفهان با حمل و نقل زمینی

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

مدیرمسئول کیهان: مذاکره با آمریکا خیانت اگر نباشد، حماقت است!

سرمقاله اعتماد/ منتظر چه تصمیمی باشیم؟

4887 حاجی با اتوبوس به اصفهان بازگشتند

تولید و عرضه دستگاه اره نواری فولادی در گلپایگان

برنامه Microsoft Authenticator به‌زودی با رمز عبور خداحافظی می‌کند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ حباب‌های سیاسی

سرمقاله هم میهن/ برای خالی نبودن عریضه

اطلاعیه سپاه آران و بیدگل درباره شنیده شدن صدای انفجار

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 10 تیرماه

آبرسانی سیار به 2500 خانوار عشایری سمیرم

نسخه آزمایشی One UI 8 Watch سامسونگ بالاخره از راه رسید

سرمقاله خراسان/ کلاس درسی برای سیاست ورزان

سکونت اتباع در 14 شهرستان استان اصفهان ممنوع شد

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دهم تیرماه 1404)

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

ادامه وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های هرمزگان

برنامه های هیات های مذهبی کیش در دهه اول محرم؛ موج دلدادگی و معنویت در قلب خلیج فارس

تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند