پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ مشکوک نباشید سیاسی

سرمقاله فرهیختگان/ مشکوک نباشید
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - فرهیختگان / «مشکوک نباشید» عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم محمد زعیم‌زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در خصوص وضعیت فعلی باید به چند نکته توجه کنیم، اول اینکه ما در نبرد با اسرائیل در وضعیت توقف جنگ هستیم، نه آتش‌بس، نه صلح و نه چیز دیگر. وضعیت توقف جنگ و ایستادن در نقطه‌ خاکستری به چه معناست؟ وضعیت خاکستری جایی بین دو منطقه‌ سرخ است، یعنی بین دو جنگ، اینکه جنگ دوم چه زمانی انجام می‌شود خیلی مشخص نیست، چند ساعت بعد، چند روز بعد، چند هفته، چند ماه یا چند سال بعد، اما واقعیت این است که جنگ تمام نشده است. دوم صهیونیست‌ها قطعاً شکست‌خورده مرحله‌ اول جنگ بودند، شکست یا پیروزی هر نیرویی در جنگ با میزان تحقق اهدافشان سنجیده می‌شود. آن‌ها نه‌تنها به هیچ‌کدام از چهار هدف اصلی خود، یعنی پایان هسته‌ای، پایان موشکی، فروپاشی سازمان رزم ایران و شورش اجتماعی در تهران نرسیدند، بلکه به دلیل حملات ایران به تل‌آویو و حیفا و... به میزان 20 ماه جنگ در فلسطین و لبنان متحمل خسارت شدند و فرایند جنگ نشان می‌داد این خسارت‌ها شیب صعودی داشت و اگر نبرد ادامه می‌یافت تاب‌آوری آن‌ها دچار آسیب جدی می‌شد. میزان این خسارت‌ها را باید در جغرافیای محدود سرزمین‌های اشغالی فهم کرد. طرف صهیونیست که به‌واسطه‌ آمریکایی‌ها ایده توقف جنگ را پیش برد به طور مشخص سه هدف دارد؛ نخست طراحی پلن جدید برای جنگ دوباره، دوم بازسازی سامانه فرسوده دفاعی که در روز‌های آخر جنگ تقریباً به هیچ‌موشک ایرانی‌ای نه نمی‌گفت و سوم تلاش برای کار روی افکار عمومی جامعه ایرانی و مهندسی اجتماعی در مسیر واگرایی، یعنی حمله به نقطه قوت ایرانیان که موجب شکست بزرگ اسرائیلی‌ها در جنگ 12 روزه شد.
مقابله با اهداف اول و دوم اسرائیل مربوط به دستگاه‌های امنیتی و نظامی کشور است و ان‌شاءالله در آن بخش‌ها همه‌ برنامه‌ریزی‌ها انجام شده تا در صورت شرارت مجدد دشمن، کشور کمترین آسیب را ببیند و صهیونیست‌ها همچنان زیر ضرب سنگین نیرو‌های ایرانی باقی بمانند؛ اما بخش سوم کاملاً به ساخت‌های فرهنگی و رسانه‌ای کشور برمی‌گردد. اجازه بدهید کمی صریح‌تر حرف بزنیم، رهبر انقلاب در پیام روز پنجشنبه از ملت 90 میلیونی ایران گفتند که همدل و همدوش، شکست را به اسرائیل و آمریکا تحمیل کردند. در سخنان رهبری هیچ‌خط‌کشی‌ای بین مردم انجام نشد؛ خط همان است ایران‌دوستان و ایران‌ستیزان، اما هم‌زمان با این سخنرانی راهبردی رهبری در برخی برنامه‌ها و تولیدات رسانه‌های رسمی و غیررسمی مسیری دیگر طی می‌شود. یک مسئول مهم رسانه‌ای در گفت‌وگویی یک دشمن فرضی می‌سازد که می‌خواهد بدون نام خدا از ایران دفاع کند و از پارادایم پارادایم آغل رونمایی می‌کند.
یکی از روشنفکران سعی می‌کند دعوای امت - ملت راه بیندازد. در برنامه دیگری در رسانه‌ رسمی گزارشی منتشر می‌شود که هنرمندانی را که در ماجرای اخیر موضع گرفته‌اند به دو بخش تقسیم می‌کند؛ آن‌هایی که سفت و محکم موضع گرفته‌اند و آن‌هایی که خیلی معمولی فقط به بحث وطن اشاره کرده‌اند و بعد کارشناسی در برنامه می‌گوید آن‌هایی که سفت موضع نگرفته‌اند؛ نگران آینده‌شان هستند. انصافاً سطح عقل در رسانه‌ بزرگ رسمی کشور را ببینید، همان شب در یکی دیگر از برنامه‌های تلویزیون عملاً مناظره‌ای با موضوع سیاست داخلی برگزار می‌شود. 
چکیده‌ عقل و هنر دوستان در شرایطی که اسرائیل از همه‌ 90 میلیون ایرانی زخم‌خورده این است که دوگانه‌ ملی‌گرایی-امت‌گرایی را احیا و این شکاف را تعمیق کنند، انصافاً اگر اسم این عقب‌ماندگی فرهنگی و رسانه‌ای نیست پس چیست؟ اساساً فرض کنیم چنین دوگانه‌هایی اصیل و واقعی هستند (که نیستند) در این شرایط کدام امت‌گرایی از حمله به ملی‌گرایی سود می‌برد و کدام ملی‌گرا فکر می‌کند با حمله به نیرو‌های ایدئولوژیک امتی آورده‌ای دارد؟ نمی‌خواهم پای ایده‌های دایی‌جان ناپلئونی را پیش بکشم و بگویم وقتی امکان رسوخ و نفوذ در سطح امنیتی منتفی نیست، چرا نباید همین احتمال را برای فرهنگ و رسانه هم داد؟ اما می‌خواهم بگویم این سطح از کودک‌مآبی در رسانه هم طبیعی نیست. 
بازار
علی‌ای‌حال صیانت از انسجام 90 میلیون ایرانی و همگرایی آن‌ها با هر نگاهی یک وظیفۀ ملی است، آن طرح صیانت کذایی را که عامل انشقاق بود، فراموش کنید. طرح صیانت از همبستگی ملی حاصل از دفاع ملی را سلباً و ایجاباً کلید بزنید. 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/971163/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چالش‌های نوشتن رمان تاریخی

دستیار هوشمند آیفون با ChatGPT متحول می‌شود؟

یکی از بهترین نسخه‌های بازی Call Of Duty موقتا رایگان شد

اصابت پرتابه‌‏های ایران در اسرائیل چقدر هزینه ایجاد کرده است

سرمقاله جوان/ رؤیای بازمانده سلسله مزدوران

سرمقاله فرهیختگان/ انسجام آری؛ اختلاف هرگز

شلیک به مغز ارتش اسرائیل

سرمقاله وطن امروز/ اعتراف به شکست دیجیتال

همه هدف و آرزویشان سربلندی ایران بود

بازآفرینی حرکت تاریخی کاروان نمادین امام حسین (ع) در نطنز

مسابقه نقاشی «جانم فدای ایران» تا 2 مردادماه ادامه دارد

هجدهمین لیگ علمی دانش‌آموزی اصفهان با ثبت نام 1034 تیم در مرحله شهرستانی برگزار شد

تمدید پیش‌ثبت‌نام پایه هفتم مدارس شاهد اصفهان تا 20 تیرماه

ارائه گزارشی از سیاست‌های پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران

پیکسل بعدی، بزرگ‌ترین باتری تاریخ گوشی‌های گوگل را خواهد داشت

کیف پول گوگل هم آپدیت شد؛ رونمایی از طراحی جدید

تقویم گوگل به اپل واچ آمد

سرمقاله کیهان/ محاسبات دشمن صهیونیستی چگونه خنثی شد؟

افسر امنیتی اسرائیلی: هیچ عقبگرد و تسلیم‌ شدنی از ایرانیان ندیده‌ام

سرمقاله همشهری/ فراتر از ­له ‌شدن

روایت «فارن افرز» از مخاطرات توهم پیروزی در خاورمیانه

سرمقاله شرق/ ضرورت نوع متفاوتی از دیپلماسی

کشف مواد منفجره در کاشان تکدیب شد

تداوم وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های شرقی هرمزگان

ماجرای شکار ابدی میگ 25 در آسمان اصفهان

ورود 4887 زائر خانه خدا به اصفهان با حمل و نقل زمینی

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

مدیرمسئول کیهان: مذاکره با آمریکا خیانت اگر نباشد، حماقت است!

سرمقاله اعتماد/ منتظر چه تصمیمی باشیم؟

4887 حاجی با اتوبوس به اصفهان بازگشتند

تولید و عرضه دستگاه اره نواری فولادی در گلپایگان

برنامه Microsoft Authenticator به‌زودی با رمز عبور خداحافظی می‌کند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ حباب‌های سیاسی

سرمقاله هم میهن/ برای خالی نبودن عریضه

اطلاعیه سپاه آران و بیدگل درباره شنیده شدن صدای انفجار

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 10 تیرماه

آبرسانی سیار به 2500 خانوار عشایری سمیرم

نسخه آزمایشی One UI 8 Watch سامسونگ بالاخره از راه رسید

سرمقاله خراسان/ کلاس درسی برای سیاست ورزان

سکونت اتباع در 14 شهرستان استان اصفهان ممنوع شد

صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دهم تیرماه 1404)

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

ادامه وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های هرمزگان

برنامه های هیات های مذهبی کیش در دهه اول محرم؛ موج دلدادگی و معنویت در قلب خلیج فارس

تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند