پیام سپاهان

آخرين مطالب

افشای جنجالی؛ جاسوسی فیسبوک از کاربران گوشی‌های گلکسی! علمی

افشای جنجالی؛ جاسوسی فیسبوک از کاربران گوشی‌های گلکسی!
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - سخت افزار / یک تیم بین‌المللی از پژوهشگران کشف کرده‌اند که فیسبوک از سپتامبر گذشته به‌طور مخفیانه فعالیت وب‌گردی کاربران اندروید، ازجمله کاربران گوشی‌های گلکسی را زیر نظر گرفته است. جاسوسی فیسبوک تنها زمانی متوقف شد که پژوهشگران یافته‌های خود را به‌طور عمومی اعلام کردند.
موضوع نگران‌کننده این است که روش مخفیانه توانسته اقدامات حفاظتی معمول کاربران، مانند مرور در حالت ناشناس (Incognito Mode) یا پاک‌کردن کوکی‌ها را دور بزند. همچنین، این روش راه را برای برنامه‌های مخرب باز گذاشته بود تا به طور مشابه فعالیت‌های وب‌گردی کاربران را رصد کنند.
متا پس از افشای جاسوسی فیسبوک، سیستم را متوقف کرد
تا زمانی که کاربران در برنامه‌های فیسبوک یا اینستاگرام بودند، تمام تاریخچه مرور وب می‌توانست به حساب کاربری آن‌ها مرتبط شود. این امر به شرکت متا، شرکت مادر فیسبوک، اجازه می‌داد تبلیغات هدفمندتری نمایش دهد.
بازار
این کار از طریق استفاده ماهرانه از Meta Pixel، یک ابزار ردیابی خارجی که روی بیش از 5.8 میلیون وب‌سایت نصب شده است، انجام می‌شد. این پیکسل روی وب‌سایت‌ها نصب می‌شود تا تبلیغات هدفمند را از طریق برنامه‌های متا ارائه دهد. برای مثال، اگر کاربری در یک وب‌سایت برند به دنبال خرید کفش باشد، ممکن است تبلیغات مرتبط را در برنامه‌های فیسبوک یا اینستاگرام مشاهده کند.
متا سیستمی طراحی کرده بود که به برنامه‌های اندروید خود اجازه می‌داد تا داده‌ها، کوکی‌ها و دستورات مرورگرها را از طریق پیکسل‌های جاسازی شده در وب‌سایت‌ها جمع‌آوری کند. این سیستم از ویژگی‌ جدیدی که به برنامه‌های اندروید اجازه می‌دهد سروری برای تبادل فایل راه‌اندازی کنند، سوءاستفاده می‌کرد. اسکریپت‌ها روی مرورگر کاربران بارگذاری شده و به طور مخفیانه از طریق سوکت‌های localhost با برنامه‌های متا در دستگاه ارتباط برقرار می‌کردند.
این روش به متا اجازه می‌داد جلسات وب‌گردی و کوکی‌های وب را به هویت کاربران متصل کند، زیرا کاربران به برنامه‌های آن وارد می‌شدند. به این ترتیب، ناشناس‌بودن کاربران هنگام بازدید از سایت‌های دارای پیکسل متا از بین می‌رفت. گونش آکار، یکی از پژوهشگران این تیم، تأکید کرد که متا هرگز این موضوع را نه به کاربران و نه به صاحبان وب‌سایت‌هایی که از این برنامه ردیابی استفاده می‌کنند، اعلام نکرده است.
واکنش گوگل به این نقض سیاست
گوگل به‌طور قابل‌درکی ناراضی است و می‌گوید: این نقض آشکار سیاست امنیت و حریم خصوصی ما است. گوگل همچنین اعلام کرده که آپدیتی برای مرورگر کروم در راه است تا جلوی این روش را بگیرد. توسعه‌دهندگان برنامه‌ها برای داشتن برنامه‌های خود در فروشگاه پلی استور ملزم به رعایت سیاست‌های گوگل هستند. متا نیز باید از این قوانین پیروی کند و گفته که در حال مذاکره با گوگل برای رفع «سوءتفاهم در اعمال سیاست گوگل» است.
پژوهشگران دریافته‌اند که متا تقریباً تمام کدهایی را که برای این جاسوسی استفاده می‌شد، حذف کرده است؛ اما تنها پس از آنکه یافته‌های آن‌ها عمومی شد. این موضوع نشان‌دهنده این است که برخی شرکت‌ها ترجیح می‌دهند ابتدا تخلف کرده و سپس عذرخواهی کنند. همچنین، یادآوری آشکاری است که شرکت‌هایی که درآمدشان از تبلیغات آنلاین است، از هیچ روشی برای ردیابی کاربران دریغ نمی‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/969543/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تریلر جدید بازی Hela همکاری بامزه موش‌ها را نشان می‌دهد

نقابداران علیه سلطان

چرا بازار اوباش رونق می‌گیرد؟

سگ‌گردانی در دنیا محدود، در ایران نامحدود!

ظریف و ماسک؛ حامیان مغلوب

وکیل مشهور: قتل الهه یک هشدار است

دیپلمات پیشین تحلیل کرد: چرا تنش ایران و اروپا بالا گرفت؟

اسلکه بندرعباس؛ خاطره‌هایی به رنگ آتش

احسان پهلوان به ذوب‌آهن پیوست

اپلیکیشن «دی‌دار» خدمات جدیدی را ارائه می‌دهد/ کاربران اپلیکیشن دی‌دار به بیش از 720 هزار نفر افزایش یافت

11 ابهام ایران درباره کنسرسیوم

سراب تاب‌آوری روسیه برابر تحریم و جنگ

بازی فریب نتانیاهو

چهار میثاق؛ چگونه از «خواب زدگی جمعی» بیدار شویم؟

تلاش آژانس برای فضاسازی علیه ایران

تریلر ریمستر System Shock 2 به معرفی حالت چندنفره اختصاص دارد

تلاطم ماسک در دریای طوفانی ترامپ

سفره علوی در اصفهان گسترده می‌شود؛ توزیع 2 هزار دیزی در عید غدیر

مرادی‌کرمانی در بیمارستان بستری شد

سرمقاله اطلاعات/ افشای رسوایی بزرگ اسرائیل در غزه

هدف «گروسی» از افشای عمق تاسیسات هسته‌ای ایران

زنگ خطرهای قتل «الهه»

علت توزیع قطره‌چکانی شیرخشک در اصفهان مشخص شد!

تاشدنی‌های نسل جدید سامسونگ احتمالا دیرتر از انتظار رونمایی می‌شوند

فرار به جلو متهم گران‌سازی و متهم‌کردن نمایندگان مجلس

سرمقاله صبح نو/ سایه‌ای که از دیوار عبور کرد

نویسنده یهودی آمریکایی: جنگ غزه شیره جان جامعه اسرائیل را کشیده است

جنجال کورتکس

اصفهان با 6 هزار شهید فرهنگی و دانش آموز از پیشتازان عرصه جهاد و ایثار است

انتقال خاطرات شهدا به نسل جدید، رسالتی بزرگ برای آموزش‌وپرورش است

نشست با ایثارگران دستگاه ها در رفع مشکلات اثر گذار است

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

بازی اکشن ماجراجویی و واقعیت مجازی Reach معرفی شد

طراح رایانه «اپل» درگذشت

سرمقاله فرهیختگان/ خطر زامبی‌سازی از فقرا

سرمقاله وطن امروز/ استقلال، قلب تپنده یک ملت است

تشدید ناپایداری‌های جوی و پیش‌بینی سیلاب در اصفهان

نهادینه کردن منظومه فکری شهدا راهکاری مؤثر در مقابله با آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی است

سرمقاله جوان/ صنعت هسته‌ای سنگر استقلال و تجلی عقلانیت انقلابی‌

کنگره ملی شهدا فرصتی برای زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار در سیستان و بلوچستان

شاخه جوانان تشکل‌های ایثارگری مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند

تریلر Constance به نمایش گیم‌پلی بازی اختصاص دارد

سرمقاله شرق/ سرمایه‌داری ملی؛ اقتصاد مقاومتی و مرغ‌ لاین

سرمقاله آرمان ملی/ پاسخ اطلاعاتی ایران به اقدام موساد

تبیین راهکارهای عملیاتی نقش آفرینی نخبگان و خادمان ارکان هیات های مذهبی

پویش «اصفهان منهای 20» راهکاری برای برون‌رفت از چالش کم‌آبی است

رونمایی از پویش مردمی " اصفهان منهای 20 "

انتشار جلد سوم و چهارم «دانشنامه محیط زیست»

یک منبع داخلی به حضور تریلر The Elder Scrolls VI در رویداد ایکس باکس اشاره کرد

افشای جنجالی؛ جاسوسی فیسبوک از کاربران گوشی‌های گلکسی!