بزرگنمايي:
پیام سپاهان - در چهارمین قسمت از ویژهبرنامه «غیرعلنی» میهمان علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان بودیم؛ بررسی دستاوردهای شورای ششم، اقدامات شاخص این دوره، وضعیت بودجه و پروژههای شهرداری از محورهای این گفتوگو است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، وقتی با جوانترین عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تماس گرفتم و موضوع گفتوگوهای غیرعلنی را مطرح کردم، استقبال کرد و سینمای شهر رویاها را برای مصاحبه پیشنهاد داد.
وقتی وارد سینما شدیم، انگار برای تماشای فیلم رفته بودیم؛ هوای سرد سینما با صدای آرام او درهم میآمیخت؛ صدایی که هم از فرونشست زمین میگفت، هم از کتابهای شهید آوینی و گاه از دختر سهسالهاش که حتماً ترجیح میداد پدرش را بیشتر در خانه ببیند تا پشت میز شورا. علی صالحی جوان دهه هفتادی و عضو شورای شهر اصفهان است، او از ابتدای 1400 تاکنون به عنوان سخنگوی شورای شهر ارتباط خوبی با اهالی رسانه دارد و همین گفتوگوی غیرعلنی ما را با او که خودش هم از گذشته دستی بر آتش رسانه دارد سخت میکند.
در چهارمین قسمت از گفتوگوهای غیرعلنی میزبان علی صالحی، سخنگو و عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان بودیم تا از فراز و فرود چهار سال عضویت در شورای شهر از او سوال کنیم.

ایمنا: آخرین باری که به سینما رفتید کی بود و چه فیلمی دیدید؟
صالحی: اسفند سال گذشته فیلم «موسی کلیمالله» را همراه خانواده تماشا کردم.
ایمنا: چند سال دارید و صاحب چند فرزند هستید؟
صالحی: 35 سال دارم؛ یک پسرم ششونیمساله و یک دختر سهونیمساله دارم.
ایمنا: کجا متولد شدید؟
صالحی: در شهر اصفهان متولد شدم و در حال حاضر ساکن خیابان هشتبهشتغربی هستیم.
ایمنا: چقدر از وسایل حملونقل عمومی استفاده میکنید؟
صالحی: پیش از اینکه وارد شورای اسلامی شهر شوم، از وسایل حملونقل عمومی زیاد استفاده میکردم و در حال حاضر نیز اگر شرایط مهیا باشد، در مسیرهایی از حملونقل عمومی استفاده میکنم؛ البته نسبت به قبل بهدلیل تعدد جلسات مقداری کمتر شده است، اما هنوز هم از حملونقل عمومی استفاده میکنم.
در کنار موضوع استفاده از حملونقل عمومی، توجه به مدلهای درست حملونقل نیز اهمیت دارد، بهطور مثال باید تلاش کرد برای انجام خریدها و کارهای شخصی مسافت طولانی را در شهر طی نکنیم و کمتر از خودروی شخصی استفاده کنیم؛ من نیز تلاش میکنم نیازهای شخصی را در محدوده محل سکونت خود برطرف کنم که اصطلاح «شهرهای 15 دقیقهای» نیز بههمین موضوع اشاره میکند، یعنی تا جایی که امکان دارد از خودروی شخصی استفاده نکنیم و پیادهروی را جایگزین کنیم.
ایمنا: آخرین باری که سوار اتوبوس شدید، کی بود؟
صالحی: پیش از نوروز سوار خط بیآرتی خیابان بزرگمهر شدم و پس از آن از متروی تهران استفاده کردم، البته کسی من را نشناخت.
ایمنا: وضعیت حملونقل عمومی چگونه بود؟ آیا دیر نرسیدید؟
صالحی: باید بنابر اقتضای وسیله حملونقل عمومی که از آن استفاده میکنیم، برنامهریزی کنیم؛ در مسیرهای اصلی اصفهان شرایط روبهرشد و مطلوب است، فضای هوشمندسازی در حال گسترش است و تعداد اتوبوسهای شهر در آستانه دوبرابرشدن است، البته هنوز این شرایط در شأن اصفهان نیست.
در مسیرهای کلان و اصلی بهویژه برای سفرهای با مسافت بالا، اتوبوسهای تندرو و خط یک قطار شهری شرایط به نسبت خوب است.
ایمنا: خودروی شخصی علی صالحی چیست؟ آیا قصد برقیکردن آن را دارید؟
صالحی: برلیانس تولید شرکت پارس خودرو مدل سال 97 دارم و اگر در توانم باشد، بهطور حتم برای برقی کردن آن اقدام میکنم، در حال حاضر بهدلیل گسترش ایستگاههای شارژ شرایط خوبی برای استفاده از خودروهای برقی وجود دارد، اما با توجه به وضعیت بازار خودرو، تأمین این نوع خودروها راحت نیست، البته حمایتهایی برای تاکسیرانان درنظر گرفته شده است.
ایمنا: چقدر اهل مطالعه هستید؟ آخرین کتابی که خواندید چه بود؟
صالحی: سعی میکنم مطالعه داشته باشم، چراکه شورا حوزه تصمیمگیری و سیاستگذاری است؛ بهصورت روزانه و هفتگی در ابعاد مختلف مرتبط با رشته تحصیلی خودم مطالعه دارم.
آخرین کتابی که خواندم پنج مقاله از شهید مطهری بود که مجموع مقالاتی است که شهید مطهری در روزنامههای آن زمان چاپ کرد، همچنین سرمقالهای بهمناسبت روز هنر انقلاب اسلامی از شهید آوینی خواندم و بهتازگی شروع به خواندن کتاب شبهای روشن داستایوفسکی کردهام.
ایمنا: چه شد وارد شورای اسلامی شهر اصفهان شدید؟
صالحی: مدتی در روابط عمومی شهرداری اصفهان فعالیت میکردم و حدود پنج سال آنجا بودم، با فضای مدیریت شهری آشنا شدم و پس از آن در راستای تحصیلاتم که مرتبط با مدیریت دولتی و بخش عمومی بود، با سیاستگذاری عمومی، خطمشیگذاری و موضوعات مربوط به آن بیشتر آشنا شدم.
اواخر سال 97 بهدلیل شرایط حاکم بر کشور و موضوعات مختلفی که مطرح بود، همچنین رسیدگیهای ویژه به حوزههای اقتصادی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و فضای تحریمها که یکی از نکاتی که مورد توجه مقام معظم رهبری بود، موضوع حضور جوانان در عرصههای مختلف مطرح بود و این مطالبه در اجتماع نیز بهوجود آمده بود و مردم انتظار داشتند گزینهای از بین جوانان وجود داشته باشد تا بتوانند او را انتخاب کنند.
من نیز بهدلیل کنشگری سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود به این موضوع که تنها افراد باتجربه باید وارد صحنه مدیریت شوند، نقد داشتم و همواره این سوال را میپرسیدم که آیا این افراد میتوانند نیاز تمام گروههای جامعه را پاسخ دهند؟ معتقد بودم باید ترکیبی از افراد باتجربه و جوان کنار یکدیگر قرار گیرند.
نیروهای باتجربه و جوانانی که بهلحاظ تحصیلات و تخصص بتوانند نیازهای جامعه را برطرف کنند، باید با یکدیگر همکاری کنند، تجربه و جسارت در کنار هم میتواند تصمیمسازیهای خوبی را رقم بزند، برای اینکه سبد انتخاب مردم، یک سبد جامع باشد وارد صحنه رقابت شدم و تنها رأی آوردن و ورود به شورا را موفقیت نمیدانستم، فکر میکردم تکلیف من معرفی خود و حضورم در این عرصه است و انتخاب با مردم و نخبگان سیاسی است.
تا پیش از اسفند 99 بههیچ عنوان به شورا فکر نمیکردم، به برنامهریزی کلان عادت دارم، اما هیچ گاه به موضوع بعدی فکر نمیکنم؛ همان چیزی که مقام معظم رهبری آن را تقبیح کردند و فرمودند مسئولان نباید به فکر سکو به سکو بالا رفتن باشند. جایی که احساس تکلیف میکردیم با تمام وجود وارد میشدیم، سپس فکر میکردیم برای ادامه چه باید کرد و چه گزینههایی پیش رو داریم.
خودم را ابتدا به مجموعه نخبگان سیاسی عرضه کردم، اعتماد به جوانها در مجمع نیروهای انقلاب شکل گرفت، نخبگان به جوانان اعتماد کردند و توفیق خادمی مردم اصفهان نصیب ما شد، این کار را تکلیف میدانستم و هرجا احساس میکردم تکلیف از دوش برداشته شده است، کار تمام میکردم و در هر صورت احساس رضایت داشتم.
ایمنا: سخنگوی شورای اسلامی شهر شدن پیشنهاد خودتان بود یا به شما پیشنهاد شد؟
صالحی: مدل شورا این است که شورایی اداره میشود، کسی به دیگری تکلیف نمیکند و تنها برای اداره بهتر امور، بر اساس توانمندی افراد، تقسیم وظایف انجام میشود، اما در اصل همه عضو شورا هستند و باید به تمام موضوعات بپردازند. ارزیابیها و همفکریهایی صورت گرفت، سخنگوی شورای اسلامی شهر بودن هم نظر خودم بود و هم به من پیشنهاد شد و بهدلیل سبقه و اشراف بر بعضی موضوعات، وظیفه خطیر زبان 12 عضو دیگر بودن برای بیان مصوبات را برعهده من گذاشته شد، و اعضا بیشترین اعتماد را به جوانترین عضو شورا داشتند.
در سال چهارم خدمت که بنا به شرایطی که پیش آمد تا سال پنجم نیز ادامه یافت، توفیق داشتم و دارم در کنار عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی با وظیفه سخنگوی شورا بودن نیزخدمتگزار مردم اصفهان باشم.
ایمنا: سخنگوی شورای اسلامی شهر بودن چه حسی دارد؟
صالحی: با مردم صحبت کردن اتفاق خوبی است، بهشرطی که دقت، ظرافت و صداقت وجود داشته باشد، در عین حال کار سختی است، چرا که ملاحظات و شرایط را باید رعایت کنیم، همیشه تصمیمات بر وفق مراد نیست و از همه مهمتر اینکه در جمع شورایی هستیم و موضوعی را باید اعلام کنم که ممکن است خودم مخالف آن باشم. مصوبات را باید به مردمی گزارش دهیم که ولینعمت ما، باهوش و نکتهسنج هستند، با اینکه از بیرون بهنظر میرسد که دوربین و زمینه صحبت برای گفتوگو فراهم است، اما دشواریها و تبعات آن به مراتب پیچیدگی بالایی دارد.
آنچه از بیرون بهنظر میرسد، در داخل وجود ندارد، بهویژه اینکه در فضای نبرد شناختی هستیم؛ یکی از تأکیدات دشمن از بین بردن انسجام و وحدت ملی و هدف قرار دادن کارآمدی نظام در ابعاد مختلف و بهره گرفتن از اظهار نظر مسئولان توسط رسانههای معاند است، این دقتها و مراقبتها پیچیدگی کار را بیشتر میکند، اما با وجود تمام این مسائل چهار سال خوبی را پشت سر گذاشتیم و بهندرت اظهار نظری داشتیم که موجب بههمریختگی افکار عمومی شود، یکی از اولویتهای اصلی من بهعنوان سخنگو، مدنظر داشتن این چالشهاست.
ایمنا: به عملکرد خودتان چه نمرهای میدهید؟
صالحی: به خودم نمره نمیدهم، اما اینکه افتخار داشتم در این دوره شورای اسلامی شهر بیشترین رأی را از همکارانم در شورا بگیرم، به معنای نمره بالای اعضا به من است، به گواه آمار، بازنشر 10 برابری اخبار شورا و بر اساس ارزیابی موتورهای جستوجو، بازدید بیش از سه برابری اخبار، موید این مطلب است که توانستهام اعتماد همکارانم را پاسخگو باشم، جایگاه شهر اصفهان و همکارانم در شورا بالاتر از این میزان است و باید بیشتر تلاش شود.
ایمنا: چقدر برای رسانهها وقت میگذارید؟
صالحی: فکر میکنم در این دوره به کسی نه نگفتم، شاید زیادهروی هم کرده باشم، اما بهخاطر احترامی که برای همکارانم در این عرصه قائل بودم، تلاش کردم بتوانم از فرصتها برای گفتوگو با مردم استفاده کنم، بخشی از وظیفه اصلی که برای خودم در شورا تعریف کرده بودم، ارتباط با مردم و روایت خدمتگزاری مدیریت شهری بود که باید به مردم منتقل میشد، سعی کردم چارچوبهای گذشته را تاحدودی تغییر دهم و در چارچوب جدید خدمتگزار مردم باشم.
از طرفی انتظار این بود که با توجه به سابقهام در رسانه، ارتباط بهتری با اصحاب رسانه داشته باشم که در دوره ششم شورای اسلامی شهر بیشترین تعداد نشستهای خبری را بهصورت جمعی یا پس از صحن علنی داشتیم.
ایمنا: اگر در حال حاضر شورای اسلامی شهر مشغول نبودید، دوست داشتید کجا باشید؟
صالحی: در حال حاضر دو عرصه مهم داریم، یکی حوزه نشاط و تفریح که اهمیت زیادی دارد، در شورا نیز تلاش کردم از جانب سازمان فرهنگی و شرکت توسعه سیاحتی سپاهان این دغدغه را دنبال کنم، علاوه بر این با توجه به تخصص دانشگاهیام، به حوزه اقتصادی وارد میشدم، زیرا فکر میکنم ابعاد مختلفی در حوزه انرژی، پول و ارز، بانکداری و ناترازی وجود دارد، شاید هم به فضای نرمافزاری میپرداختم.
ایمنا: آیا انتظارات دوستان و بستگانتان از وقتی به شورای اسلامی شهر آمدید، بیشتر نشده است؟
صالحی: این یک موضوع دوطرفه است، اگر در ایام انتخابات یا در گلوگاهها برای افرادی توقع و انتظار ایجاد کردیم، پس از انتخابات نیز این توقعات به سمت ما میآید، سعی کردم مختصرترین ستاد انتخاباتی را داشته باشم که توقعی برای دوست و آشنا شکل نگیرد، همه لطف داشتند، پشتیبانی و اعتماد کردند، اما سعی کردم برای کسی انتظار ایجاد نکنم، همچنین از کسی انتظار نداشتم فراتر از محدوده قانونی کاری انجام دهد، اما به هر حال درخواستهایی وجود داشته است که تلاش کردم طبق مصوبه شفافیت این دوره که بهعنوان یکی از طرحهای خوب به تصویب رسید، خودم اولین اجراکننده و نسبت به قانون حساس باشم.
اگر کاری در چارچوب قانونی و مصوبات بود و از عهده من برمیآمد، همچون کار سایر مردم آن را دنبال میکردم و اگر خارج از چارچوب قانونی بود، عذرخواهی یا راهنمایی میکردم؛ یکی از موضوعاتی که خود ما همواره به آن نقد داریم، ویژهخواریها است که تأثیر مستقیم در سرمایه اجتماعی مردم دارد، اگر شخصی توان و استعدادی در چارچوب قوانین و ضوابط داشته باشد، حق نداریم بهدلیل اینکه ارتباطی با ما دارد، او را محروم کنیم، باید راهنماییاش کنیم تا از مدخل مناسب وارد شود.
ایمنا: برخی میگویند شما آقازاده هستید و به آقازاده بودن خود افتخار میکنید.
صالحی: آنچه در فضای کشور ما بهعنوان مفهوم آقازادگی تعریف شده است، با اصل واژه متفاوت است، آقازاده بودن یعنی شخصی که فرزند یک پدر برومند و موفق است، از این جهت بهدلیل اینکه فرزند یک پدر تحصیلکرده، روستازاده، جانباز 70 درصد و آبرومند هستم که لقمه حلال سر سفره خانواده آورده است، افتخار میکنم، اما آقازادهبودن من به این معنا که پدرم از روابط پیچیده برخوردار باشد یا مقامات عالی کشوری داشته باشد و از اصحاب زر و زور و ثروت باشد یا ما متصل به این نوع پدر باشیم، نیست، حتی برخی همکارانم پس از چند سال متوجه رابطه پدر و پسری ما شدند.
ایمنا: آیا از اینکه مدت فعالیت شورای ششم تمدید شد، خوشحال شدید؟ نظرتان در اینباره چیست؟
صالحی: این موضوع دو وجه دارد، از این بابت که فرصت تکمیل اتفاقات و خدمتگزاری فراهم شود و بتوانیم امور را جمعبندی و در شرایط بهتری شورا را به دور بعد منتقل کنیم، خوب است، اما از این نظر که در مقابل تمام اتفاقات خوب و بد شهر مسئولیم و آنچه امروز انجام میدهیم، عقوبت اخروی دارد، قدری جای نگرانی دارد، چراکه بار مسئولیت ما سنگینتر میشود.
ایمنا: فروردین سال جاری 20 پیشنهاد درباره اینکه شهرداریها مقصد اصلی سرمایهگذاری مردم باشد را مطرح کردید، واکنش مدیران شهری به این پیشنهادها چه بود؟
صالحی: از همکارانمان در مجموعه شهرداری انتظار داریم که درباره بعضی مسائل از جمله شعار سال حساسیت بیشتری داشته باشند، طی این چهار سال تلاش کردیم بهمحض اینکه شعار سال اعلام میشود، دغدغه مقام معظم رهبری اولویت ما باشد تا در نخستین فرصت بهعنوان مجموعه سیاستگذار شهر به این سمت حرکت کنیم تا به آنچه وظیفه ما در رابطه با شعار سال است، عمل کنیم.
مجموعه شهرداری نیز باید نسبت به چنین مواردی حساسیت بیشتری داشته باشد، البته سال گذشته تلاشهایی انجام شد، اما آنطور که شایسته بود، به شعار سال و واگذاری امور به مردم و افزایش نقش آنها در تولید پرداخته نشد.
سال جاری نیز تلاشهایی شده است، اما در پاسخ تنها چند پیام و استیکر تشکر برخی دوستان در شهرداری را دریافت کردیم و هنوز عملکردی که باید در راستای تحقق شعار سال داشته باشیم، نداریم.
در کمیسیون اقتصادی شورا بههمراه همکارانم تصمیم گرفتیم که اتفاقی خوب و نظاممند را رقم بزنیم، بهطور حتم همکاران ما در شهرداری نیز مقدمات آن را فراهم میکنند و امیدواریم شاهد تلاشهای آنها باشیم.
ایمنا: مهمترین دغدغه شما درباره اصفهان چیست؟
صالحی: مهمترین دغدغه ما در شورای ششم توجه به مسائل اصلی شهر است؛ گاهی از نبود اولویتبندی و نداشتن تمرکز و گاهی از تکبُعدی شدن و تمرکز بیش از حد رنج میبریم؛ از مهمترین دغدغههایی که با آن دستوپنجه نرم میکنم، موضوع آب، محیط زیست، فرونشست، هویت شهری و ملی، انسجام مردم، حملونقل عمومی و مسائل اصلی شهر است که اصفهان بهشدت به آنها نیاز دارد.
در حوزههایی همچون زایندهرود، محیط زیست، فرونشست و موضوعاتی که مربوط به تفریح، نشاط و سرزندگی شهر است، تلاش میکنیم نسبت به دغدغه شهروندان بیتفاوت نباشیم و آنها را به نقطههای ملموس برسانیم تا برای شهروندان آشکار باشد.
ایمنا: به نظر شما زایندهرود دوباره زندهرود میشود؟
صالحی: با اتفاقاتی که در دولت شهید رئیسی و در ادامه در دولت چهاردهم افتاد، ما نیز به احیای زایندهرود امیدواریم؛ بهعنوان یک شهروند مطالبهگر و عضوی از شورای اسلامی شهر فکر میکنم شرایط زایندهرود نسبت به دو سال گذشته بهطور کامل متفاوت شده است،.
با تصمیماتی که برای ابعاد مختلف آن گرفته شده از جمله مدیریت برداشتها، برخورد با برداشتهای غیرمجاز، تغییر الگوی کشت، مدیریت مصرف، انتقال و مدیریت آب قدمهای خوبی برداشته شده است، اما هنوز تا رسیدن به ایدهآلهای حکمرانی ملی آب فاصله داریم.
اگر بخواهیم مسئله زایندهرود عمقی و ریشهای حل شود، باید الگوهای حکمرانی آب را مد نظر داشته باشیم، اکنون در بخشهای مختلف نوعی همآوایی و همدلی میان گروههای مختلف مردم در اصفهان شکل گرفته است و در میدان نیز پروژههایی اجرا شده و اقداماتی برای مدیریت برداشت آب صورت گرفته است که نسبت به سالهای قبل کمنظیر بوده و ما را امیدوار کرده است که بهزودی شاهد رفع بخشی از بحران آب شرب شهر، بحران جدی فرونشست، مخاطره تالاب گاوخونی و جریان زایندهرود باشیم.
ایمنا: بهنظر شما مهمترین دستاورد شورای ششم چه بوده است؟ در حوزه فرهنگ چه کار شاخصی در این دوره انجام شد؟
صالحی: اینکه مجموعه فعالیتهای بیستهزارنفره را در گفتوگوی کوتاهی بیان کنم، کار دشواری است، اما در حوزههای ساختاری رویه خوبی داشتهایم، وقتگذاری، مردمیبودن، میدانیبودن و اهل نظارت بودن اعضای شورا، مجموعه خوبی را از شورای ششم پدید آورد که شاید کمسابقه باشد؛ این موضوع بهلحاظ رویهای و منشی موجب شد تا خروجی خوبی داشته باشیم.
در حوزه حملونقل، نوسازی ناوگان و رینگ چهارم ترافیکی، خط دو مترو و تجهیز ناوگان قطار شهری اتفاقات خوبی رقم خورد که از آن جمله ورود تاکسیهای برقی و بهزودی ورود اتوبوسهای برقی به شهر برای نخستینبار بوده است و بهنوعی تغییر شاخصها و نسلها اتفاق افتاد.
ضمن اینکه اقدامات گذشته را ارتقا دادیم، ظرفیتهای موجود را با هوشمندسازی و تغییر چند شاخص از جمله ورود اتوبوسها و خودروهای برقی، همچنین هوشمندسازی مسیرهای حملونقل را افزایش دادیم که اتفاقات خوبی برپایه رفع یکی از نیازهای اصلی شهر و بهبود محیط زیست رقم خورد.
در حوزه عمران شهری که بخشی از آن با فضای حملونقل و بخشی از آن با فضای فرهنگیاجتماعی تلاقی دارد، پردیسهای بزرگ چهارگانه را در نقاط مختلف شهر داریم که حدود 30 تا 40 هکتار به فضای سبز و تفرجگاهی شهر اضافه میکند، بهویژه بوستانی که در منطقه 5 احداث میشود.
همزمان 7 تقاطع غیرهمسطح در رینگ چهارم ترافیکی در قالب پروژههای حملونقلی توسط معاونت عمران شهرداری احداث میشود و در این راستا نزدیک به 20 کیلومتر مسیر رینگ ترافیکی و اتوبان در رینگ چهارم به شهر اضافه کردیم، همچنین در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، زیرساختها، رویدادها و فرایندها شاهد اتفاقات خوبی بودیم.
بخشی از کار ما مربوط به نوع پروژهها است و بخش دیگر بستگی به شرایط رسانهای و افکار عمومی که با آن روبهرو هستیم، دارد که قدری متفاوت است و ما باید با آنها متفاوت برخورد کنیم؛ اکنون در شرایطی هستیم که حجم دادهها و رفتوآمدها بسیار بالاست و به تلاش زیادی نیاز دارد تا موضوعات تبیین شود، درواقع بخشی از کار به مسئولان و بخش دیگر به فضای اطلاعرسانی و تعدد شبکههای اجتماعی و اینکه تا چه حد یک موضوع میتواند دغدغه مردم باشد، برمیگردد.
یکی دیگر از بخشها مربوط به فضای سیاسیاجتماعی است؛ هر گروه از مدیران رقبا و منتقدانی دارند که از دریچه نگاه خود به مسائل میپردازند، اگر پروژههایی همچون بزرگترین پردیس سینمایی کودک و نوجوان که در شهر رویاها افتتاح شد، در اختیار مردم قرار گیرد، رضایتمندی ایجاد میشود.
بهطور مثال برای پروژه پردیس سینمایی شهر رویاها با زیرساختهایی که وجود دارد و ارزش ملک، بیش از 200 میلیارد تومان هزینه شده که 50 تا 70 میلیارد تومان آن مربوط به هزینه عمرانی و تجهیز است، مهمتر از آن شناخت اولویت و تعریف پردیس سینمایی است که در سبد مصرف خانوار قرار میگیرد.
در واقع مهمترین بخش هر پروژه، شناخت آن است، اینکه نیازهای مردم را شناسایی و بر اساس آن پروژه تعریف شود؛ پروژههای خوبی همچون سالن چندسویه تئاتر در اصفهان واقع در پل شهرستان، بازسازی موزه هنرهای معاصر، گذر صنایع دستی که پس از سالها مردم و گروههای مختلف با آن ارتباط میگیرند و پردیسهایی که در شهر خدمات فرهنگی، اجتماعی و تفریحی به مردم ارائه میدهند، به توسعه زیرساختهای تفریحی و فعال کردن آنها کمک خواهد کرد.
علاوه بر 25 مجموعه جدیدی که به شهر رویاها، ناژوان و صفه اضافه شده است، در شهر اصفهان حدود 15 بازیکده در مقیاس محلی داریم و نزدیک به 50 مجموعه ورزشی روباز خواهیم داشت، در عین حال کارکرد مجموعههای تفریحی ما بهلحاظ مخاطب نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است که این کارآمدی، بهروزرسانی و بهینهسازی را نشان میدهد.
در حوزه خدمات شهری نخستین رینگ پساب کشور با بیش از 100 کیلومتر در اصفهان افتتاح میشود، همچنین چهار تصفیهخانه در چهار نقطه شهر اصفهان فعالیت میکند و تعبیر اشتباهی که درباره مصرف آب فضای سبز اصفهان وجود دارد را از بین میبرد؛ در حال حاضر با یکسوم آب مورد نیاز فضای سبز اصفهانی که یک پنجم مقداری که در گذشته بوده است، 30 تا 40 درصد آب از پساب بهداشتی و تصفیهشده استفاده میشود.
در حوزه محلات کمتربرخوردار حدود سه هزار میلیارد تومان پروژه در بیش از 90 محله اجرا کردیم، همیشه صحبت از این بود که چرا مالیات و ارزشافزوده پرداخت میکنیم، اما در مناطق 5 و 6 اتوبان ساخته میشود؛ در این دوره عکس این گفته عمل شد و در 90 محله کمتربرخوردار اقدامات خوبی انجام گرفت.
اقداماتی همچون تدوین برنامه 1410، برنامه جامع شهر، دریافت میزبانیهای بینالمللی، اضافهشدن خواهرخواندهها و مراودات بینالمللی نشان میدهد که اقدامات جامعی داشتیم، همچنین مواردی از جمله طرح شفافیت، الکترونیکسازی و هوشمندسازی شهر، رویههای جدید و متقنی را برای توسعه سلامت اداری و مبارزه با فساد ایجاد کرد.
تلاش کردیم درآمدهای شهر شفاف و سالم باشد تا برکت آن به شهر برسد و بتوانیم با سلامت بیشتر به مردم خدمت برسانیم.
ایمنا: اگه به نخستین روز کاری خود در شورا برگردید، چه توصیهای به خودتان دارید؟
صالحی: سعی میکنم در بازههای کوتاه مدت خودم را ارزیابی کنم، همچنین تلاش میکنم از تجربه همکارانم و اعضای سابق شوراها استفاده کنم، اکنون موردی وجود ندارد که بگویم اگر برمیگشتم این کار را انجام میدادم، چراکه تلاش کردم همیشه بازنگری داشته باشم، اما شاید مهمترین موضوعی که برای یک عضو شورای اسلامی شهر اهمیت داشته باشد، شناخت و اولویتبندی مسائل باشد.
اگر عضوی از شورا دغدغه مسائل شهری را نداشته باشد و تنها به مسائل شخصی خود بپردازد، هنگامی که در چارچوب امور قرار میگیرد، انرژی شهر را تلف میکند، دغدغه ما باید دغدغه مردم باشد و آن را تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.
برای مدیریت شهری بیش از 300 وظیفه تعریف شده است و اگر مراجعهکنندهای درگیر بوروکراسی و عضوی از شورا درگیر روزمرگی شود، دچار مشکل خواهیم شد، اما عملکرد اعضا منطبق با نیاز شهر باشد و برنامه مدون داشته باشیم، بهترین اتفاقات رقم خواهد خورد.
ایمنا: آیا برای دوره هفتم شورا نامزد میشوید؟
صالحی: مأموریت ما تا پایان خرداد 1405 است، در حال حاضر هدفگذاری من این است که تا پایان این زمان بهترین عملکرد را داشته باشم، هنگامی که فرایند انتخابات آغاز شود، متناسب با شرایط در این رابطه تصمیم میگیرم.
ایمنا: حرف دل علی صالحی پس از چهار سال خدمت به مردم اصفهان چیست؟
صالحی: موضوعی از ابتدای دوره دغدغه من بوده و در حال حاضر نیز جزو موضوعاتی است که محور تمام کارهای من در شورای اسلامی شهر است، انسجام و همدلی مردم است؛ یکی از موضوعاتی که فضای جنگ و نبرد شناختی ایجاد میکند، شکاف بین گروههای مختلف مردم و اختلال محاسباتی بین جمعبندیهای مسئولان است که نتیجه آن تقابل گروههای مختلف، شکاف اجتماعی و فاصله گرفتن از مردم است.
این موضوع مهمترین دغدغهای است که بیش از گذشته دارم، اگر قرار باشد کشور و شهر آباد و موفق داشته باشیم، باید همدلی، انسجام و وحدت را بر مبنای مؤلفههای هویتی و باورها تقویت کنیم، یکدیگر را بپذیریم، باهم گفتوگو و تفاوتها را قبول کنیم، به ارزشها در چارچوب مقررات قانونی و شرع مقدس احترام بگذاریم و تلاش کنیم در چارچوب قانون با حفظ تفاوتها و اختلافها، هویت اصیل، انسجام و همدلی را بهعنوان شهر و شهروندان اصفهان و مردم ایران حفظ کنیم که هیچ موفقیتی با همدلی و انسجام دور از دسترس نیست.
ایمنا: دوست دارید روز شورا رو به چه کسی تبریک بگویید؟
صالحی: این روز را به آقایان چمران و حاجرسولیها بهخاطر سابقه آنها یا آقای آرسته که از موثران شکلگیری نظام شورایی بوده است و دغدغه زیادی دارد، تبریک میگویم. هرچند وی در حال حاضر عضو شورا نیست، اما بهخاطر تلاشها و نگاهی که داشته است، همیشه یکی از موثران شکلگیری شوراها در اصفهان بوده است.
ایمنا: چند نفر را نام میبرم اولین چیزی که به ذهنتان میرسد را بفرمائید.
سید امیر سامع: جهادی و متخصص
ابوالفضل قربانی: حملونقل
احمدرضا مصور: همکلاسی دکترا
محمدرضا فلاح: خوراسگان
محمد نورصالحی: رئیس خیلی مهربان
مجید نادرالاصلی: شخصیت بزرگ
مصطفی نباتینژاد: ایده و پژوهش
احمد شریعتی: پرانرژی
فرزانه کلاهدوزان: دلسوز و دغدغهمند
رسول میرباقری: همهفنحریف
حجتالاسلام منوچهر مهرویپور: با تعامل بالا
عباس حاجرسولیها: با تجربه خستگیناپذیر
کد خبر 866857