پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ 6 کلاس اخلاق رئیسی سیاسی

سرمقاله فرهیختگان/ 6 کلاس اخلاق رئیسی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - فرهیختگان / «6 کلاس اخلاق رئیسی» عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم کبری آسوپار است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
کلیدواژه‌های متعددی را می‌توان نوشت که حول آن بتوان درباره حجم بی‌اخلاقی سیاسی به کار رفته علیه سید‌ابراهیم رئیسی صحبت کرد؛ از 6 کلاسه بودن و 38 سال زندان و اعدام که هر دو از عقل شیطانی دارودسته رجوی جرقه‌اش‌ زده شد و به متن جدل‌های انتخاباتی ایران آمد تا ناهار خوردی؟ و تعارف شکلات و یک امام رضا(ع) را بگذارید برای مردم بماند و دغدغه‌مندی کذایی برخی‌ها پیرامون مالیات آستان قدس. حالا حجم بالا از تمسخرِ حرف زدن او و بد جلوه دادن کار‌های خوبش و مطالب تخریبی علیه او و... بماند. 
اما حول همین کلیدواژه‌ها که روی چرکینی از سیاست را مقابل چشم همه بی‌پرده نمایش می‌دهد، می‌توان درباره اخلاق‌مداری هم صحبت کرد، آن روی سکه تصویر روشنی از سیاست دینی است که اخلاق را حتی مقابل بی‌اخلاقی‌ها هم رعایت می‌کند. 
اولین باری که آیت‌الله رئیسی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شد، برخی بیشتر به انتخابات حساس شدند. او قاضی‌القضات بود و تا می‌شد، آمار و پرونده و اطلاعات درباره این و آن دستش بود و دشمنان دانا و دوستان نادانی بودند که علاقه داشتند رئیسی پشت میز مناظره‌های انتخاباتی حرف‌های نگو بگوید و هیجان انتخابات را بالا ببرد. او اما در کرسی سیاست با تجربه‌تر از آن بود که از مسیر خودداری عاقلانه بیرون بزند. هم از این رو بود که نتوانست به انتخابات هیجان کاذب بدهد و پرچم بگم‌بگم بلند کند. این خودداری عاقلانه اما برای همه قابل فهم نبود. 
تخریب رقبا که هیچ، اما حداقل از خودش که می‌توانست دفاع کند؟ می‌توانست؛ کسی که دادستان و قاضی بوده، مگر می‌شود راه دفاع را بلد نباشد، اما دأب او رفتار دیگری بود. 
بازار
خیلی از حامیان او وقتی پاسخی به توهین‌ها نمی‌داد، از دست او عصبانی می‌شدند؛ گویی بازیکن محبوب‌شان پاس گل صد در صدی را ر‌ها کرده تا به اوت برود! رئیسی اما می‌خواست نشان دهد که انتخابات و دنیای سیاست، استادیوم فوتبال نیست که هوادار در هر حالی برای تیم محبوبش هورا بکشد. این درس اول او به حامیانش بود که همه رقم انتظاری از من نداشته باشید و منتظر هورا کشیدن برای هر کار من نباشید. 
رئیسی می‌خواست نشان دهد بدون جنگ و جدل و دعوا هم می‌شود پای میز مناظره انتخاباتی نشست و برای اثبات این نظر، با سکوت خودش شروع کرد؛ سکوت مقابل بی‌اخلاقی‌ها و تخریب‌ها، صبوری کرد تا اهل سیاست یاد بگیرند، گرچه به قیمت سکوت او هم برخی یاد نگرفتند! این درس دوم او بود که مردودی‌های زیادی داشت. برخی اهل سیاست به‌جای آنکه از این مشی رئیسی، اخلاق سیاست‌ورزی بیاموزند، سوءاستفاده سیاسی آموختند و بیشتر تاختند، چون می‌دانستند او سکوت می‌کند. مردودی‌ها فقط هم از مخالفان او نبودند، بسیاری هم از رئیسی زیاد می‌گفتند و می‌گویند، اما تعجب آن بود آنان که از او می‌گفتند، خود مثل او نبودند! برخی حتی پس از شهادت آیت‌الله رئیسی، پرچم هواخواهی امتداد دولت او را بلند کردند، اما در زمانی که او در قید حیات بود، چندان هواخواه دولت او نبودند. 
مردم‌داری، نداشتن تفرعن در برخورد با مردم، ولایتمداری، دوری از حواشی و آرام نگه داشتن فضای روانی جامعه، پر کاری و به معنای واقعی اهل خدمت به مردم بودن، کلاس‌های درس دیگر رئیسی بود. 6 کلاسه بودن رئیسی شاید فقط با این مصداق درست باشد. بماند که برخی پس از مرگ هم یقه تخریب او را ر‌ها نکردند و اکنون می‌گویند چرا برای رئیسی سالگرد می‌گیرید و...
آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی مثل همه انسان‌ها دیر یا زود دار دنیا را ترک می‌کرد، «اگر دهر بخواهد با کسی وفا کند و او را از مرگ معاف دارد، حسین که از من و تو شایسته‌تر است»، اما هر مرگ و رفتنی باید ذهن دیگران را - موافق و مخالف سیاسی فرقی ندارد - به دنیای آخرت نزدیک‌تر کند. آیا مخالفان او پس از شهادتش توانستند تخریب‌ها - و نه انتقادها که انتقاد حق همه است - علیه او را جبران کنند؟ آیا موافقان او پس از شهادتش توانستند خود را به دنیای اخلاقی او نزدیک‌تر کنند؟ کمی فکر کنیم شاید مصداق‌های دیگری هم برای آن «دلم سوخت» معروفی که رهبری در مورد شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی گفتند، بیابیم. 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965960/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان عجیب نخست وزیر قطر درباره اهدای هواپیما به ترامپ (زیرنویس فارسی)

روایت ترامپ از شوخی پوتین: روس‌ها ملانیا را بیشتر از تو دوست دارند

پدر فلسطینی: کودکان ما از گرسنگی در حال مردن هستند (زیرنویس فارسی)

انتشار 200 میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی برای فولاد مبارکه

آثار تاریخی اصفهان در حال تخریب، نمایندگان اصفهان به فکر قانون حجاب

اعضای جدید هیئت مدیره سپاهان معرفی شدند

شبیخون سپاهان به پرسپولیس برای تلافی؛ دو پرسپولیسی در راه اصفهان

پشت پرده طلاق تاکتیکی ترامپ از تل‌آویو

ابزارآلاتغول پیکر / اپراتورها با ماشین‌آلات سنگین در دامنه کوه مسیر ایجاد میکنند

رونمایی از ترکیب جدید هیات‌مدیره سپاهان!

بیانیه باشگاه سپاهان؛ یوسف زاده ابقا شد / اعضا جدید هیئت مدیره معرفی شدند

اعضای جدید هیئت مدیره باشگاه سپاهان معرفی شدند

هیئت مدیره جدید سپاهان اعلام شد

اعضای هیئت مدیره سپاهان مشخص شدند؛ یوسف زاده مدیرعامل ماند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رونمایی کاشی زیرلعابی 800 ساله مسجد کله قهرود در موزه باغ فین کاشان | عکس

تغییرات مهم در سپاهان: 3 نفر آمدند

بندرعباس؛ انفجار پنهان ‌

مرگ‌‏های گران؛ تاثیر افزایش تعرفه‌‏های پزشکی بر بیماران

برقراری جو پایدار و آرام در سطح کشور

آغاز عرضه 200 میلیون یورویی اوراق صکوک مرابحه ارزی فولاد مبارکه در دو مرحله

عرضه اوراق برای پروژه‌ای بسیار خوب و سودآور در فولاد مبارکه/ اوراق صکوک مرابحه ارزی فولاد مبارکه چهارساله و با سود 6 درصد است

عرضه اوراق برای پروژه‌ای بسیار خوب و سودآور در فولاد مبارکه/ اوراق صکوک مرابحه ارزی فولاد مبارکه چهار ساله و با سود 6 درصد است

مشارکت فولاد مبارکه با 19 هزار روستایی برای ساخت سردخانه 1200 تنی

اعضای هیئت مدیره سپاهان مشخص شدند؛ یوسف زاده مدیرعامل ماند

«اکسپو» و شعر در یک نشست

«ارابه‌های گیدئون»؛ طرح نظامی اسرائیل برای اشغال کامل غزه

پزشکیان آمده برخی پرونده‌ها را ببندد

بد و خوب گـازوئیل سه نرخی

پرونده ایران؛ ترامپ برنامه اروپا را خراب کرد

کلاهبرداری با رسید جعلی؛ اعتراف متهم به سرقت 8 میلیارد ریالی

اعضای جدید هیئت‌مدیره سپاهان معرفی شدند

دیدار مردمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد عامل کسب موفقیت است

انتشار 200 میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی برای فولاد مبارکه/ مدیرعامل بانک ملت: با تمام توان در خدمت افزایش تولید و اشتغال خواهیم بود

تدوین برنامه راهبردی 1410 فراتر از یک دوره مدیریت شهری است

تاریخ رونمایی پرچمدار جدید ناتینگ اعلام شد

روایت وزیر اقتصاد رئیسی از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم

دیپلمات پیشین: نباید میز مذاکره را به هم زد

انتقاد «سازندگی» از تبلیغ سایت همسریابی در صداوسیما

تکرار طرح راندن فلسطینی‌ها از نوار غزه؛ مقصد کجاست؟

یک تحلیلگر: مواضع متناقض واشنگتن بخشی از استراتژی دیپلماتیک امریکاست

میراث رئیسی

سقوط از ارتفاع جان کارگری را در شهرضا گرفت

تنفس 4 روز هوای قابل قبول شهر اصفهان در هفته سوم اردیبهشت

سپاهان در تکاپوی جذب جانشین نیازمند؛ سیدحسین حسینی به اصفهان می‌رود؟

تامین آب مورد نیاز شهرستان دهلران از سدهای دویرج و میمه

سامانه 137 وضعیت رضایت مردم از شهرداری را مشخص می‌کند

نحوه رزرو هتل پارسیان کوثر اصفهان از ایران هتل آنلاین

ملی‌گرایی افراطی، هند را از درون می‌بلعد!

کیش به خانم وزیر