تلاش بی وقفه فولاد مبارکه برای قطع وابستگی و خودکفایی
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - باید بپذیریم که در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم. در حالی که پایان دادن به وابستگی و رسیدن به خودکفایی را در دستور کار قرار داده و با جدیت دنبال می کنیم، تحریم ها همچون وزنه ای سنگین به پای اقتصاد بسته شده تا مانع رسیدن به خودکفایی شود.
اگرچه بسیاری از نیازهای کشور را در داخل تولید می کنیم، اما همچنان برای خرید دیگر نیازها، با خارج از کشور وابسته هستیم، وابستگی شدیدی که در شرایط تحریم، بسیار آزار دهنده شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
برای خرید مواد اولیه، ماشین آلات، فناوری و بسیاری گزینه های دیگر، باید پول بدهیم و جهانیان ریال نمی خواهند، بلکه باید ارز بدهیم. دنیا زبان دلار، یورو، پوند، ین، یوان و دیگر ارزها را می شناسد و برای تهیه آنها باید ارزهای بین المللی بدهیم. اما در زمینه ارز نیز محدودیت های چشمگیری داریم. در حالی که برای عبور از تحریم ها، نفت و دیگر تولیدات مان را به قیمتی پایین تر از قیمت جهانی می فروشیم، با محدودیت انتقال ارز دست به گریبان هستیم و دلارهای متعلق به ایران در بانکهای جهانی بلوکه شده و نمی توانیم آنها را به کشور وارد کنیم یا کالاهای مورد نیازمان را با آنها خریداری کنیم.
در حالی این محدودیت ارزی کار را بسیار سخت کرده که چاره ای به غیر از تهیه کالاها و مواد اولیه مورد نیاز نداریم. اما اتفاق مبارکی را شاهد هستیم و بسیاری از صنایع با رویکرد قطع وابستگی با قدرت پیش می روند.
اگر “هرکه بامش بیش، برفش بیشتر” را ملاک قرار دهیم و بدنبال مصداق باشیم، به فولاد مبارکه می رسیم. بزرگترین شرکت فولادی کشور که در عرصه های گوناگون فعالیت و نیازهای بسیاری از بخشهای اقتصادی را تولید و تامین می کند تا با تولیدات خود، خودکفایی را در دیگر بخشها رقم بزند.
اما فولاد مبارکه بنای توقف ندارد و مدیر خرید تجهیزات و قطعات یدکی فولاد مبارکه در تشریح رویکرد شرکت اعلام کرده سیاست اصلی فولاد مبارکه بر تأمین نیازهای تجهیزات خطوط تولید از طریق سازندگان و تأمینکنندگان داخلی، بهویژه شرکتهای دانشبنیان، متمرکز است.
همچنین بخوانید فولاد مبارکه در اتاق شیشه ای آمارهایی که مدیر خرید تجهیزات و قطعات یدکی فولاد مبارکه اعلام می کند، نه تنها باعث شادی می شود بلکه نسبت به آینده نیز امید را رقم می زند به نوعی که مهدی سهرابی در تشریح عملکرد سال گذشته اعلام کرده، فولاد مبارکه توانست 80 درصد از حدود 16 هزار ردیف قطعه و تجهیز موردنیاز خود را از طریق شرکتهای داخلی تأمین کند، عددی که شوکه کننده است.
مدیر خرید تجهیزات و قطعات یدکی فولاد مبارکه به تشریح سیاستگذاری سال نو پرداخت و گفت: با محوریت واحد بومیسازی برای سال 1404 برنامهریزیشده که حدود یک هزار ردیف دیگر از این قطعات، بهویژه آنهایی که برای اولین بار توسط شرکتهای دانشبنیان ساختهشده، تأمین شود.
در حالی شرکتهای دانش بنیان همواره انتقاد دارند که صنایع داخلی حاضر به خرید تولیدات آنها نیستند و ریسک بکارگیری تولیدات شرکتهای دانش بنیان را نمی پذیرند، سهرابی اعلام کرده فولاد مبارکه قصد دارد شرکتهای همکار و شریک تجاری خود را در حوزه صنعت برندسازی کند. وی با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه بنا دارد محصولات برندسازیشده این شرکتها را به کشورهای دیگر صادر کند گفت: هدف نهایی این سیاستها افزایش ارزآوری است.
واقعیت این است که شرکتهای دانش بنیان توان تولید در حجم انبوه را ندارند، امکان سرمایه گذاری بالا ندارند، حامی ندارند و از بسیاری چالشها به ویژه در عرصه اقتصادی رنج می برند، اما فولاد مبارکه با استفاده از توان بالایی که در تمامی زمینه ها دارد، می تواند روند فعالیت دانش بنیان ها را تسهیل کند.
اما ماجرا بدین جا ختم نمی شود و فولاد مبارکه نه تنها برای خود، بلکه برای اقتصاد کشور برنامه دارد، زیرا مدیر خرید تجهیزات و قطعات یدکی فولاد مبارکه خبر داده فولاد مبارکه در سال 1404 به گونهای برنامهریزی کرده که از طریق تجهیزات و قطعاتی که برای اولین بار ساخته میشود، از خروج ارز به میزان 16 میلیون یورو جلوگیری شود.
-
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۶:۳۸
-
۸ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/965525/