میزبانی عمارت چهلستون اصفهان از موتوسواران لهستانی
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - ایرنا / عمارت چهلستون اصفهان امروز و در آستانه هشتاد و سومین سالگرد میزبانی اصفهانیها از پناهندگان لهستانی جنگ جهانی دوم، همچون موزهای زنده از صلح، آغوشش را بر روی موتورسواران و سفیران صلح لهستان گشود.
امروز و در هوای لطیف و صبحگاه اردیبهشتی اصفهان، دربهای عمارت چهلستون به روی موتورسوران و سفیران صلح لهستانی گشوده و این بنای تاریخی به ایستگاه مهر و صحنهای از دیپلماسی فرهنگی و خاطره جمعی از انسان دوستی بدل شد، انگار نسل امروز لهستان آمده بودند تا مهر دیروز اصفهانیها را پاسخ دهند.
موتورسوار لهستانی که با 30 دستگاه موتورسیکلت و 2 خودروی ون پس از سفری طولانی از اروپا به ایران آمدهاند، وارد اصفهان شدند شهری که در حافظه تاریخی ملت لهستان، بهویژه نسل جنگزده، جایگاهی خاص دارد.
سفر این موتورسواران، فقط یک سفر توریستی نیست و یک حرکت فرهنگی و انسانی برای یادآوری پیوندهای عمیق تاریخی میان ایران و لهستان است، این حرکت میتواند در تقویت دیپلماسی فرهنگی و صلحپژوهی منطقهای نقشآفرین باشد چرا که یادآور پیوندهای انسانی است که از دل جنگ زاده شد و اکنون در دل صلح ریشه گرفته است.
این گروه که از کشورهای چک، اسلواکی، مجارستان، صربستان، بلغارستان و ترکیه عبور و از استانهای آذربایجان غربی، شرقی، گیلان، قزوین و تهران دیدن کردهاند، اکنون به اصفهان، مأمن بیش از 2 هزار600 کودک لهستانی در سال های جنگ جهانی دوم رسیدهاند.
امروز چهلستون با درختان ستبر و تنومند و حوض زلال و نیلگونش، دوباره شاهد صحنهای از صلح و دوستی شد. جایی که موتورسواران با لباسهای مخصوص سفر و پرچم لهستان بر دوش زیر سایه درختان به دیدن میزبان خود آمدند و کنار مسوولان گردشگری و مردم اصفهان ایستادند تا پیام صلح و دوستی را زنده نگاه دارند و گواه مهری باشند که هشتاد سال پیش در دل اصفهان ریشه زد، مهری که امروز باز هم زیر آفتاب اردیبهشتی عمارت تاریخی چهلستون، شکوفا شد.
همه به احترام هم ایستادهاند و استاندار با چهرهای صمیمی و از میان زیباییهای چهلستون به میهمانان لهستانی خیر مقدم گفت.
او پشت تریبون روبروی موتورسواران و سفیران صلح لهستان قرار گرفت و با یادآوری میزبانی سال 1320 ایران از بیش از 120 هزار آواره لهستانی بهویژه پنج هزار کودک که بسیاری از آنها در اصفهان ساکن شدند، گفت: خاطرات پنج هزار کودک لهستانی که سالها پیش در دل بحران جنگ جهانی دوم به ایران پناه آوردند، هنوز در حافظه تاریخی اصفهان زنده و امروز با دیدن شما، آن خاطرات دوباره جان گرفته است.
مهدی جمالی نژاد با اشاره به خاطرات آن سالها در کتابهایی چون «از ورشو تا تهران» افزود: این اثر روایتگر روزهای سخت پناهندگی و نشان دهنده محبت مردم ایران و اصفهان است، اکنون این خاطرات زنده مانده و بازگوکننده عمق انساندوستی ایرانیان است.
وی تاکید کرد: این گذشته مشترک میتواند پلی برای آیندهای همراهتر میان ملتها باشد.
جمالی نژاد خطاب به موتورسوران لهستانی، اصفهان را «مهد تمدن، صلح و دوستی» خواند و گفت: این شهر در سه دوره تاریخی پایتخت ایران و همواره با آغوشی باز، میزبان هموطنان و بیگانگان بوده است.
وی با اشاره به پیوندهای فرهنگی و تاریخی ایران و لهستان از این سفر بهعنوان «نماد دیپلماسی فرهنگی» یاد کرد و افزود: همدلی و رفاقت میان ملتهاست که بذر صلح را در دل تاریخ میکارد.
جمالینژاد با اشاره به وضعیت دردناک و نابرابر جنگهای امروز در دیگر نقاط جهان از جمله رنج کودکان بیخانمان غزه، افزود: حضور شما در اینجا، پیام عدالتخواهی و صلحطلبی است، پیامی که ایران همواره بر آن پافشاری کرده و خواهد کرد.
گردشگران لهستانی پس از عبور از کشورهای چک، اسلواکی، مجارستان، صربستان، بلغارستان و ترکیه با عبور از استانهای مختلف ایران، امروز در اصفهان، این خانه دوم خود، ایستادند و حضور آنها در چهلستون، بهانهای شد برای زنده کردن خاطرهای که هنوز هم در ذهن و دل اصفهانیها روشن است.
در خلال سال های جنگ جهانی دوم و در پی هجوم ارتش سرخ به بخشی از خاک لهستان، هزاران شهروند لهستانی با از دست دادن خانه و کاشانه خود به اردوگاه های کار اجباری شوروی سابق تبعید و پس از چندی به شماری از کشورها از جمله ایران پناه آورده و در اصفهان و تعدادی دیگر از شهرهای ایران سکنی گزیدند.
بازار ![]()
-
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰:۱۱
-
۱۴ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/963051/