پیام سپاهان

آخرين مطالب

«ایلهان»؛ وقتی یک پناهنده مسلمان کلیشه‌های آمریکا را می‌شکند اقتصادی

«ایلهان»؛ وقتی یک پناهنده مسلمان کلیشه‌های آمریکا را می‌شکند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - تسنیم / کتاب «ایلهان»، تازه‌ترین اثر نشر معارف با نگاهی به زندگی ایلهان عمر، نماینده مسلمان کنگره آمریکا با ترجمه سپیده اشرفی منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
این کتاب که به قلم ربکا پیلی نوشته شده، داستان تلخی‌ها و شیرینی‌های زندگی زن مسلمان و رنگین‌پوستی است که توانست کلیشه‌های ذهنی جامعه آمریکا را تغییر دهد. زندگی ایلهان عمر به عنوان یکی از اولین زنانی که به کنگره آمریکا راه یافت و توانست با وجود همه محدودیت‌هایی که برای رنگین‌پوستان و مهاجران در این کشور برقرار است، مسیر رشد را طی کند؛ قابل تأمل و خواندنی است.
ایلهان عمر تنها هشت سال داشت که جنگ در سومالی آغاز شد. او کوچکترین فرزند از هفت فرزند بود و مادرش زمانی که ایلهان هنوز دختر کوچکی بود، فوت کرد. او توسط پدر و پدربزرگش بزرگ می‌شد که افراد مسلح به محل زندگی‌شان حمله کردند؛ به همین دلیل خانواده او تصمیم گرفتند از موگادیشو فرار کنند. آنها سر از یک اردوگاه پناهندگان در کنیا درآوردند؛ جایی که ایلهان می‌گوید معنای عمیق گرسنگی و مرگ را درک کرد. چهار سال بعد، پس از یک فرایند بررسی دقیق، خانواده‌اش توانستند پناهندگی دریافت کنند و وارد آرلینگتون، ویرجینیا شوند.

پیام سپاهان

ایلهان در 12 سالگی در حالی وارد آمریکا شد که از نظر مالی در وضعیت بدی به سر می‌برد و تنها قادر بود به زبان سومالیایی صحبت کند. او با وجود آنکه سال‌های تحصیل را از دست داده بود، تصمیم گرفت آستین‌ها را بالا بزند و در جست‌وجوی زندگی برآید. اما مسیری که او پیمود، مسیر ساده‌ای نبود؛ آن هم برای زنی مسلمان و رنگین‌پوست در جامعه آمریکا با قاعده و قوانین خاص خود. 
کتاب هرچند درباره یک نماینده کنگره است، اما اصلاً بیانیه سیاسی نیست. قلم نویسنده و پرداختن به موضوعات و تجربیات شخصی، «ایلهان» را به کتابی خواندنی تبدیل کرده است. «ایلهان» تنها داستان یک زن نیست، بلکه نمادی است از زنان مسلمانی که در جامعه غرب با چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند. خواندن این کتاب به مخاطبان کمک می‌کند تا دیدگاه عمیق‌تری نسبت به چالش‌های پیش روی مسلمانان در غرب پیدا کنند و از تجربیات ایلهان عمر الهام بگیرند. این اثر نه تنها یک داستان شخصی است، بلکه یک بیانیه قوی درباره حقوق بشر و عدالت اجتماعی نیز محسوب می‌شود .
از جمله ویژگی‌های داستان «ایلهان» تعصب او به وطن و اعتقادات خود است. در جای جای روایت‌های او از زندگی می‌توان رد پای این پایبندی به سنت‌ها و باورها و وطن‌پرستی را دید و جست‌وجو کرد: 
گیج شده بودم، نمی‌خواستم از نماینده‌ها بپرسم؛ چون ممکن بود رأی نیاورم. از زمانی که حجاب در سال 2005 بخشی از وجودم شده بود، برایم نمادی از ارزش‌هایی بود که می‌خواستم با آن زندگی کنم و به مرور برایم معنادار شد.
در جامعه‌ای بودم که بعد از حملات القاعده، بسیاری تصمیم به برداشتن حجاب و تراشیدن ریش‌هایشان کرده بودند. اینکه به شکل علنی نشان دهم که مسلمان هستم، به منزله یک تهدید بود. در آن زمان برایم مهم بود که حجاب بر سر داشته باشم چون در این صورت دیگران می‌دیدند که یک زن عادی با همین حجاب مدرسه رفته و موفق شده است. می‌خواستم به طور نامحسوس این روایت را تغییر دهم و سفیر آدم‌هایی مثل خودم شوم. سال‌ها به همه می‌گفتم که ما هم مثل شما هستیم. سالم زندگی کردن، بهترین نوع مقاومت است.
کتاب «ایلهان» در شمارگان هزار نسخه و در 184 صفحه به قیمت 150 هزار تومان از سوی نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/962732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یحیی گل محمدی به یک دلیل نمی‌تواند سرمربی سپاهان شود

آتش سوزی بر روی پل ابریشم

استاندار اصفهان: معلمان معماران تمدن‌ساز ایران آینده‌اند

مدارس این شهرها فردا (چهارشنبه 17 اردیبهشت) تعطیل شد

مدارس این شهرها فردا (چهارشنبه 17 اردیبهشت) تعطیل شد/ اسامی تکمیل می‌شود

تجلیل فرمانده هوانیروز اصفهان از معلمان

مدارس این شهرها فردا تعطیل شد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

فوری: تریلر دوم GTA 6 منتشر شد

سرویس گیمینگ اپل به‌زودی میزبان 5 بازی جدید می‌شود

دور باطل انتخاب وزیر اقتصاد

اثر شلیک ساده‌سازان به مذاکرات

احتمال تکرار خاطره تلخ؛ بازگشت نفت 50 دلاری؟

افتتاح آبکش آهنین

خط مذاکره باز است

گروه‌های حساس با توجه به وقوع گردوخاک از منزل خارج نشوند

مدارس کاشان و آران و بیدگل فردا غیرحضوری شد

مدیرعامل آبفای اصفهان: تابستان را با مدیریت مصرف آب بی‌دغدغه کنیم

ذخیره سد زاینده رود، 21 میلیون متر مکعب کمتر از سال گذشته است

عرضه «فهرست دست‌نویس‌های فارسی کتابخانه بلدیه» در نمایشگاه کتاب

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

هشدار گوگل دیپ‌مایند: مردم برای هوش مصنوعی انسان‌گونه آماده نیستند

انقلاب خورشیدی؟

کنایه‌های عراقچی به ترامپ

قالیباف قربانی انتقام تندروها می شود؟

چشم‏‌های سـوخته کارگران بندر

تغییر خط مقدم از غزه به صنعا

آب‌ها را بدون آگاهی اقلیمی جابه‌جا کردیم

کشف 40 فقره کلاهبرداری با رسیدهای جعلی در اصفهان

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

گرمای زودهنگام شبکه برق اصفهان را تحت فشار شدید قرار داده است

سرمایه‌گذاری30 هزار میلیارد تومانی بخش‌خصوصی برای پروژه گردشگری اصفهان

سپاهان بدون شش بازیکن اصلی مقابل هوادار

گلستان بهشت سرمایه‌داران؛ جوانان درگیر بیکاری و نبود امنیت شغلی هستند

اجرای دومین طرح سالم‌سازی دریا در چاف لنگرود آغاز شد

«سیاه‌چاله» منتشر شد

عزم ما برای رفع محرومیت‌های ارتباطی جزم است

امیدآفرینی و ایجاد نشاط به پیشرفت کشور کمک خواهد کرد

بازدید معاون امور تولیدی و بازرس قضایی و بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور از فولاد مبارکه

بیشترین بارش باران در فریدونشهر ثبت شد

هنر می‌تواند ارزش‌ها را در جامعه به بهترین نحو منتقل کند

هنر ارزش‌ها را در جامعه منتقل می‌کند

15 خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند

برگزیدگان جایزه «پولیتزر» معرفی شدند

آغاز ثبت‌نام بن‌کارت‌های دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی

وارن بافت: تیم کوک برای برکشایر سودآورتر از خودم بوده است

شیائومی و گوشی تمام‌صفحه؛ ایده‌ای که هنوز نمرده است

گوگل وارد عرصه سینما و تلویزیون می شود

موتورهای الکتریکی 150 میلیاردی در اصفهان کشف شد

تعرفه بسته های اینترنت تله کیش افزایش نیافته است