پیام سپاهان

آخرين مطالب

پاستور و سناریوی استیضاح سیاسی

پاستور و سناریوی استیضاح
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پروژه وفاق که از جمله ابتکارات رئیس‌جمهوری محسوب می‌شود توانست یک رای اعتماد حداکثری را برای کابینه به‌همراه داشته باشد ولی احتمالا خود مسعود پزشکیان هم می‌دانست که شاید این وفاق دوام چندانی نداشته باشد.
 هرچه به‌ جلوتر آمدیم گویی آنچه وفاق نام دارد قرار است کم‌رنگ‌تر و کم‌رنگ‌تر شود. در ادامه یک مجلس اصولگرا و یک دولت تقریبا اصلاح‌طلبی خواهیم داشت که هر باری مجلس یک‌دست خواست می‌تواند وزیری را عزل کند و نامش را هم اهرم نظارتی بگذارد. باتوجه به ذات مجلس این دیالوگ کاملا درست است اما آیا همین مجلس نباید پاسخنگو باشد که بعد از عزل وزیر چه بر سر وزارتخانه و چالش‌های پیرامونش می‌آید؟ تجربه استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد و امور دارایی نشان داد که مجلس یک‌دست اصولگرا بیش از اینکه بخواهد سروسامانی به‌وضعیت اقتصاد دهد به‌دنبال تسویه‌حساب‌های سیاسی است. حالا طرفداران دولت در بهارستان برخی طیف‌ها را به سیاسی‌کاری متهم می‌کنند و معتقدند طرح استیضاح فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی هم سناریویی مانند همتی دارد و نه‌تنها بهبودی به‌دنبال ندارد بلکه احتمالا باعث پس‌رفت هم خواهد شد. البته به این مورد هم اشاره کنیم که پزشکیان روز استیضاح همتی از نماینده‌ها خواست تا استیضاح‌ها را متوقف کنند ولی گویا آنها تصمیم خود را گرفته‌اند. در ادامه این گزارش با یکی از تحلیل‌گران سیاسی مصاحبه‌ کرده‌ایم. کنعانی‌مقدم معتقد است که احتمالا استیضاح‌های دیگری هم در جریان خواهد بود.
استیضاح‌های دیگر در راه است؟
حسین کنعانی‌مقدم، تحلیلگر سیاست‌داخلی در واکنش به روند روابط مجلس- دولت و استیضاح‌هایی که یکی بعد از دیگری از راه می‌رسد، به ‌خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید: «به‌نظر می‌رسد استیضاح فرزانه صادق، وزیر راه‌وشهرسازی بیشتر عکس‌العملی به حادثه بندر رجایی است و این استیضاح و تذکر باید بتواند مشکلات موجود را برطرف کند نه‌ اینکه مشکلات را افزایش دهد. بهتر بود که ابتدا وزیر را به مجلس دعوت و سوال را مطرح و پس از آن در مورد استیضاح تصمیم‌گیری می‌کردند. در مورد وزارت راه و شهرسازی چالش‌های بسیار زیادی وجود دارد و در همین مجلس هم درخواست داده شد که راه و شهرسازی را تفکیک کنند چون وظایف عریض و طویلی دارد و مدیریتش کار آسانی نخواهد بود. به‌نظر پیش از اینکه بخواهیم استیضاح وزیر را بررسی کنیم باید به‌ چالش‌های پرتعداد وزارتخانه راه و شهرسازی باز گردیم چون هرکسی با این وضعیت به‌عنوان وزیر انتخاب شود با همین چالش‌ها دست‌ به‌گریبان خواهد بود چون ساختار نیاز به تغییر دارد. به‌‍‌نظرم اگر با همین شرایط بخواهند صادق را استیضاح کنند رای خواهد آورد». او در همین مورد و با اشاره به برنامه‌های مجلس برای استیضاح وزیرهای دیگر اضافه می‌کند:‌ «باتوجه به اظهارات نماینده‌ها باید بگویم که چند وزیر دیگر هم در صف استیضاح هستند ولی تجربه نشان داده که با استیضاح کردن مشکلی حل نخواهد شد. دولت و مجلس نشان داده‌اند که در کلیات با هم اشتراکات زیادی دارند ولی در جزییات و موارد اجرایی اختلاف‌هایی مشاهده می‌شود. چون نماینده‌ها با مردم هم در ارتباط هستند و باید از ابزارهای نظارتی خود استفاده کنند. این در حالی است که دولت چهاردهم وعده بهبود وضعیت را داده بود ولی نه‌تنها بهبودی مشاهده نمی‌کنیم بلکه شرایط سخت‌تر هم شده است».
ادامه تسویه حساب سیاسی؟
حمیدرضا گودرزی، عضو کمیسیون عمران مجلس و نماینده الیگودرز، گفت: «کاملا مشخص است گروه متقاضی استیضاح وزیر راه و شهرسازی به‌دنبال تسویه حساب‌های سیاسی خود با خانم صادق هستند، و گرنه در شرایطی که هنوز کمتر از 10 ماه از آغاز به کار دولت نگذشته دومین استیضاح خود را مطرح نمی‌کردند. طراحان استیضاح می‌گویند که یکی از دلایل این اقدام حادثه بندر رجایی شهر است آخر چطور می‌شود که هنوز چند روز از حادثه نگذشته و ابعاد آن کاملا مشخص نیست طرح استیضاح یک وزیر را مطرح می‌کنید. تجربه نشان داده و همانطور که در موضوع استیضاح وزیر اقتصاد شاهد بودیم، استفاده زودهنگام از ابزار استیضاح مشکلات را نه تنها حل نمی‌کند بلکه به بی‌ثبانی مدیریتی کشور دامن می‌زند».
استیضاح همتی اشتباه بود؟
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی 11 دی 1403 در نطق میان دستور خود درباره استیضاح عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته بود: «همه و مخصوصا نیروهای انقلابی باید به این امر توجه داشته باشند که مردم فقط و فقط دنبال کنترل قیمت ارز هستند و تا زمانی‌که جلسات نظارتی در سطوح مختلف مجلس و پیگیری‌ها در جلسات هماهنگی بین قوا به بن‌بست نرسد، اقداماتی مانند استیضاح در اوج بحران قیمت ارز، خطاست. چنین تصمیمی هر چند ممکن است برای مجلس آورده سیاسی بیاورد اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد لطمه به اقتصاد و زندگی مردم است چرا که بازار ارز را برای چندماه بی‌متولی می‌کند و مسئولان اجرایی توجیه کافی برای رهاکردن قیمت ارز پیدا خواهند کرد.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/962417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری نشست بررسی قانون ته لنجی در دیلم

الدن رینگ بیش از 30 میلیون نسخه فروش داشته است

تصاویرتان را با هوش‌مصنوعی جدید شیائومی به صورت رایگان کارتونی کنید

سقوط آزاد قیمت گوشی در بازار ایران؛ فرصت طلایی برای خریداران

ناشی‌ها

مذاکره در سایه هیاهو

آینده احزاب اپوزیسیون کُرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق

هدف‌گذاری تولید 1650 تن پیله تر ابریشم در بهار 1404

اصفهان فاتح رقابت های ووشو قهرمانی دختران کشور شد

باید عطش، نه! آتش ما را سقا فرو بنشاند از امروز

بگذار آنچه از دست رفتنی‌ست از دست برود...

سرعت انتشار One UI 8 سریع‌تر از One UI 7 خواهد بود

پیشرفته‌ترین هوش مصنوعی گوگل توانست یکی از بازی‌های قدیمی پوکمون را به پایان برساند

همکاری غول‌های گوشی سازی چینی برای مقابله با ترامپ

حل مشکلات ساختاری وابسته به جناح‌ها نیست

تجلیل و تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از دختران شهدای سوادکوه

انتخابی تیم ملی در اصفهان؛ جام تختی با حضور مدعیان و غایبان بزرگ

جلسه اضطراری آب در بهارستان؛ تأکید بر عدم قطع برق چاه‌های آب

سخنان ارزشمند امیرحسین ماحوزی

دو خط کتاب/ زندگی با عشق چه زیباست

گام بزرگ ال‌جی در فناوری اولد؛ تولید انبوه پنل‌های آبی فسفرسانس آغاز شد

اولین کامپیوتر ساخته شده از مغز انسان وارد بازار شد؛ فقط 35 هزار دلار!

اپل احتمالاً مدل جدید مک‌بوک پرو را تا پایان سال معرفی می‌کند

رده‌بندی Mafia: The Old Country به وجود خرید درون‌ برنامه‌ای اشاره دارد

شش گزینه جانشینی همتی

لاریجانی در تاریکی

مذاکرات هسته‌ای؛ این بار مخالف‌‏خوانی دموکرات‌‏ها؟

ارزیابی یک کارشناس از «تعویق موقت مذاکرات»

سومین نشست شورای طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

حکمرانی غلط آب، تمدن اصفهان را تا مرز نابودی برده است

قاچاق نافرجام مار «پیتون» در نایین

توسعه شبکه توزیع آدوراطب با افتتاح مرکز جدید در اصفهان

بخشی از کتاب/ تغییر جهان با نیروی عشق

زندگی روی دورِ شانس

چرا کاربران اندروید باید به آپدیت‌های امنیتی ماهانه اهمیت بیشتری بدهند؟

پشت پرده ارسال پیامک‌های حجاب

سرباز وفادار ترامپ در سیاست خارجی

ائتلاف غافلگیرکننده ایران در راه است

عزای ماندگار بندر

حق غنی‌سازی

پاستور و سناریوی استیضاح

آغاز ساخت 40 واحد مسکونی خدمتی فراجا در کیش

شکوه حضور رضوی در کیش

کیش میزبان چهارمین کنگره بین‌المللی وانا با محوریت سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

تأکید بر درآمدهای پایدار، اصلاح ساختارها و نقش محوری شرکت عمران ، آب و خدمات در آینده کیش

مسافران به کشورهای آلوده علائم مالاریا را جدی بگیرند/بیماریابی فعال در کانون‌های تجمع اتباع خارجی

سهام‌داران عدالت بخوانند؛ هشدار مهم درباره ترفند جدید کلاهبرداران

رگبار، طوفان و رعد و برق اصفهان را فرا گرفت

روایت غم و غصه مردم ایران در «هارداسان»؛ 25 قاب از لحظه سقوط تا تشییع

بر توسعه همکاری و امضا تفاهم نامه همکاری تاکید شد