پیام سپاهان

آخرين مطالب

خبر وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران؛ حقوق این افراد تغییر می‌کند اقتصادی

خبر وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران؛ حقوق این افراد تغییر می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - در حالی کارگران معدن معمولا جزو کم برخوردار ترین اقشار جامعه هستند که وزیر کار می گوید، قرار است پیشنهاد افزایش حقوق کارگران معادن در شورای عالی کار بحث و بررسی شود.

بر اساس قانون کار، مصوبات مزدی شورای عالی کار برای همه لازم‌الاجرا است. این در حالی است که در حال حاضر تخلفات گسترده و تقریباً‌ عرفی در جامعه وجود دارد که کارفرمایان واحدهای متوسط و کوچک و واحدهای صنفی از الزامات مندرج در بخشنامه مزد امتناع می‌کنند.
در کنار این موضوع که بسیاری از فعالان بازار کار اعتقاد دارند تنها 30 درصد از حقوق بگیران از مزایای مزدی بهره مند می شوند، خبر حقوق کارگران معدن بعد از حادثه معدن طبس بیشتر در رسانه بازتاب داشت.
در واقع اگر نگاهی عدالت محور و اسلامی به بحث حقوق کارگران معدن داشته باشیم به اعتقاد کارشناسان بازار کار کارگران معادن باید در محصول شریک باشند نه اینکه صرفا به عنوان ابزار تولید در اختیار مالکان (سهامداران) معدن قرار بگیرند.
بررسی ها نشان می دهد خالص دریافتی یک کارگر در عمق 700 متری، در سال گذشته فقط 8میلیون و 500 هزار تومان بوده و حق سختی کار معدن نیز حدود 600 هزار تومان است.
شاید ریشه این حقوق های کم، به همان تفکری برگردد که یکی از راه های مقابله با تورم را سرکوب دستمزد عنوان می کنند و هر سال های و هویشان در زمان تعیین دستمزدها بلند می شود که افزایش حقوق ها منجر به تورم می شود. برخی از فیش های حقوقی کارگران معدن حکایت از این دارد که روزانه تنها 20هزار تومان سختی کار دریافت می کنند.
فتح الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره حقوق کارگران معدن می گوید: این کارگران با ساعت کار طولانی حقوق 12میلیون تومانی دارند. وقتی شرایط بازار کار مهیا نباشد و فشار معیشت خانواده روی دوش کارگر باشد ناچار است به چنین کاری تن بدهد. در خبرها شنیدیم که یکی از کارگران دارای رتبه برتر رشته حقوق بوده است اینکه چرا به کار در معدن روی آورده قطعا به دلیل تامین هزینه های معیشت خانواده بوده است ولی این مساله نباید مورد سوء استفاده واقع شود و تجهیزات ایمنی خریداری نشود و اصول ایمنی رعایت نشود. چرا معدن به این بزرگی باید فاقد حسگر تشخیص گاز متان باشد که هزینه زیادی هم ندارد؟
بیات درعین حال ارائه آموزش‌های لازم به کارگران در چنین مواردی را مورد تاکید قرارداد و گفت:اگر در چنین شرایطی آموزش‌های ویژه به کارگران داده می‌شد قطعا معدن اینقدر تلفات نداشت. برخی کارفرماها همواره از کارگر کار بیشتر می‌خواهند و ارزش و کرامت نیروی کار چندان اهمیت ندارد و روز تعطیل و غیرتعطیل نمی‌شناسد. بیشتر کارگران معدن به دلیل نبود امنیت شغلی و بستن قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه و سه ماهه با آنها، ناچارند به خواست پیمانکار تن بدهند. متاسفانه پیمانکار به جای آنکه برای ایمنی هزینه کند و برای معدن حسگر تهیه کند، کاهلی کرده و این امر باعث شد بیش از 50خانواده داغدار شوند.
احمد میدری، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره افزایش حقوق کارگران معدن می گوید:شرایط معدن به گونه ای است که ریه های فرد به شدت دچار آسیب می شود و باید به گونه ای اقدام شود که معدنچیان بیمار نشوند و دستمزد و حقوق آنها به دلیل سختی کار افزایش یابد.
وی با اشاره به وجود 10 معدن در طبس با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارگران این معادن با هم متفاوت است، افزود: دستمزد برخی کارگران 14 میلیون و برخی دیگر 28 میلیون تومان است.
میدری یادآور شد: معدن نماد سختی کار است اما حقوق کارگران آن کافی نیست و نباید حقوق کارگرانی که در معادن به صورت حجمی مشغول کار هستند و با بی ثباتی شغلی مواجه هستند، کمتر از نیروهای رسمی باشد و عادلانه این است که دریافتی این کارگران متناسب یا حتی بیشتر از نیروهای رسمی باشد؛ پیشنهاد افزایش حقوق کارگران معادن را خواهیم داد و این موضوع باید در شورای عالی کار بررسی و تعیین شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/892081/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امواج ناپایدار همرفتی اصفهان را درمی‌نوردد

غروب نئوکان‏‌ها در واشنگتن

هوای اصفهان در وضعیت قابل قبول؛ شاخص کاشان قرمز شد

نخستین قطار مثلث گردشگری کشور به اصفهان رسید

مناسبت روز/ جمعه، 2 خردادماه

چرا ترامپ دیگر حامی نتانیاهو نیست؟

اتفاق عجیب؛ گوشی فیرفون 4 مستقیما از اندروید 13 به اندروید 15 مهاجرت می‌کند

به دیدارم بیا هر شب

پشت پرده «وزیر خارجه واقعی ترامپ»

رونمایی از کتاب «روستای تاریخی باغو» با تأکید بر ضرورت صیانت از میراث بومی کیش

امام جمعه اهل سنت کیش: فرهنگ بومی باغو گنجینه‌ای زنده از هویت ایرانی است

گلکسی A73 آپدیت One UI 7 را دریافت کرد و حالا برای بازنشستگی آماده می‌شود

رسانه آمریکایی: ترامپ بالاخره فهمید نتانیاهو متحد واشنگتن نیست

تعداد دامنه‌های فارسی افزایش یافت

صندلی داغ کاخ سفید؛ قربانی بعدی کدام رهبر جهانی است؟

طرح «کلاس شهر» با هدف افزایش مشارکت والدین و دانش‌آموزان در مسائل شهری برگزار می‌شود

آئین پایانی شهرواره کلاس شهر با تجلیل از معلمان و دانش‌آموزان برتر ابتدایی در اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خیامی»

تحریم، دامن کیت‌های ‌آزمایشگاهی را گرفت

پایان قانون واردات ممنوع؟

اختلاف سکه‌ای؛ مخالفت دولت با طرح کاهش سقف مهریه

ناترازی ها نباید سیاسی شود

نبرد شرق و غرب در آسمان؛ نگاهی به درگیری‌‏های هوایی هند و پاکستان

برداشت فولاد مبارکه از حوضه آبریز زاینده رود به صفر می‌رسد

رفع موانع سرمایه‌گذاران در کیش محور نشست مدیرعامل منطقه آزاد با معاون حقوقی رئیس‌جمهور

آن همه عهد فراموشت شد...

مخاطرات و خاطرات سعدآباد

در بند توهم

سقوط آزاد بورس

خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل

چه خبر از بندرعباس؟

دوم خرداد 76؛ روز امید و رویا

با پیگیری‌های مستمر، حل پرونده‌های قدیمی وارد مسیر اقدام شده است

مدیر کل بنیاد مازندران در آئین طلایه داران کنگره شهدا با حضور وزیر کشور تجلیل شد

روی دیوار چین

پرواز غول چینی در آسمان

کارت چینی اعراب برای چانه‌زنی با ترامپ

رویارویی سایه‌ها در کاخ سفید

جاه‏‌طلبی ترامپ با گنبد طلایی

350 هزار نفر در انتظار آب

ماجرای «گنبد طلایی» 175 میلیارد دلاری ترامپ

هشدار فوری سازمان ملل درباره غزه: 14 هزار کودک در آستانه مرگ

پرتقاضاترین هیئت ورزشی اصفهان، رئیس‌دار شد

دیدار دختر شهید رئیسی با خانواده شهید زاهدی

اپل همچنان حکم‌ران بازار هدفون‌های بی‌سیم است

کاشان، الگوی موفق در هم‌افزایی نسلی و اولویت‌محوری در مدرسه‌سازی است

سرمقاله سازندگی/ 4 ملاحظه در باب غنی‌سازی

ماه عسل ماسک در دولت ترامپ به سر رسیده است؟

دمای اصفهان تا 4 درجه کاهش می‌یابد