پیام سپاهان

آخرين مطالب

یک ناهنجاری مغزی مهم پساکرونا با «ام‌.آر.آی» خاص مشخص شد علمی

یک ناهنجاری مغزی مهم پساکرونا با «ام‌.آر.آی» خاص مشخص شد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان- این مطلب در یک مطالعه تحقیقاتی جدید مشخص شده است که نتیجه آن هفته آینده در نشست سالیانه «انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی» ارایه خواهد شد.

بنا بر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (آمریکا)، حدود یک پنجم از بزرگسالان پس از ابتلا به کووید-19 دچار تاثیرات بلندمدت می‌شوند. دشواری در تفکر یا تمرکز، مشکلات خواب، سردرد و سرگیجه، تغییر در بویایی و چشایی، احساس سوزن سوزن شدن و افسردگی یا هیجان همگی نشانه‌های عصبی مرتبط با کووید طولانی هستند. با این حال مطالعات تحقیقاتی مشخص کرده‌اند که کووید-19 ممکن است با تغییراتی در قلب، ریه یا سایر اندام های بدن حتی در بیمارهای بدون علامت همراه باشد.

در حالی که افراد بیشتری به کووید-19 مبتلا می‌شوند و بهبود می‌یابند، تحقیقاتی با تمرکز بر تبعات ماندگار این بیماری در حال انجام است. این تبعات با عنوان «شرایط پساکووید» یا نام‌های مشابه نامیده می‌شوند. در یکی از این تحقیقات، محققان از تصویربرداری "اس دبلیو آی" یا (تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی susceptibility-weighted imaging) برای آنالیز تاثیرات کووید-19 روی مغز استفاده کردند.

این تصویربرداری مشخص می‌کند که چه مقداری از هر ماده خاص مانند خون، آهن و کلسیم در یک میدان مغناطیسی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این توانایی به شناسایی و نظارت بر شرایط عصبی مانند خونریزی‌های کوچک مغزی (microbleeds)، تومورهای مغزی و سکته کمک می‌کند.

 

یک ناهنجاری مغزی مهم پساکرونا با ام‌.آر.آی خاص مشخص شد

 

«ساپنا اس. میشرا» از دست اندر کاران این تحقیق می‌گوید: مطالعه ما جنبه خاص تاثیرات عصب شناختی ناشی از کووید-19 را مورد تاکید قرار داده است. محققان در این زمینه داده‌های مربوط به تصویربرداری پذیرفتاری مغناطیسی (SWI) مربوط به 46 بیمار بهبود یافته از کرونا را آنالیز کردند. این تصویربرداری ظرف مدت 6 ماه بعد از بهبودی (از کرونا) انجام شد. در میان بیماران کووید طولانی، متداول‌ترین نشانه‌های گزارش شده عبارت از خستگی، مشکلات خواب، فقدان تمرکز و توجه و مشکلات حافظه‌ای بود.

به گفته میشرا، این نوع تصویربرداری خاص وجود مقادیر غیر طبیعی ترکیبات پارامغناطیسی (paramagnetic) را مشخص می‌کند . نتایج این تصویربرداری‌ها نشان داد بیمارانی که از کووید-19 بهبود یافته‌اند در بخش قدامی مغز (frontal lobe) میزان آسیب پذیری بالاتری داشتند. این منطقه از مغز با خستگی، فراموشی، هیجان، افسردگی، سردرد و مشکلات شناختی مرتبط است.

این محققان همچنین تفاوت زیادی در بخش‌های دیگری از مغز این افراد با افراد سالم پیدا کردند؛ بخش هایی که با عملکردهای مهم بدنی مرتبط هستند.

میشرا خاطرنشان کرد: این مطالعه به دشواری‌های طولانی مدتی اشاره دارد که ممکن است از ویروس کرونا حتی ماه‌ها پس از بهبودی از این بیماری ناشی شوند. یافته‌های کنونی مربوط به یک مدت کوتاه هستند، اما مطالعات آینده در مدت‌های زمانی طولانی‌تر روشن خواهد کرد که آیا تغییرات دایمی در مغز وجود دارد یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/382372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

برگزیدگان دومین شب شعر سراسری «زمزم رضوی» تجلیل شدند

محصولات فولاد مبارکه مطابق استاندارد‌های جهانی و پاسخگوی نیاز‌های صنعت نفت و گاز کشور است

کاهش 50 درصدی حجم آب سدهای بوکان و مهاباد

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

جانمایی دهکده لجستیک اصفهان تعیین تکلیف شود/ توسعه شرق اصفهان با کشت گیاهان دارویی

اصفهان سرآمد شهرهای آسیایی است

آغاز لابی وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت در بهارستان

گازگرفتگی و مسمومیت تنفسی 13 نفر در سالن یک آرایشگاه در اصفهان

فرونشست زمین در اصفهان، تهدید بقای آثار تاریخی

فرهنگ‌سازی و ادبیات کلید مدیریت مصرف بهینه آب در اصفهان است

احیای زاینده‌رود نیازمند مدیریت یکپارچه و حمایت وزارت نیرو است

غیبت 4 بازیکن استقلال در دیدار با سپاهان

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

منو راست‌کلیک ویندوز 11 حالا گزینه جدیدی دارد و کاربران از آن متنفرند

ترند خطرناک تیک‌تاک خبرساز شد؛ به‌آتش‌کشیدن لپ‌تاپ‌های مدرسه با روشی عجیب

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

گازگرفتگی 13 زن در سالن آرایشی اصفهان

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

پایان موفق مرحله رقابتی فوتسال طرح مهارت‌آموزی در دوره دوم ابتدایی با نام یادوارۀ شهدای خدمت / اردستان بر سکوی نخست ایستاد

زندگی 6 روزه برای زاینده‌ رود | آب امشب به سی و سه پل می رسد

گازگرفتگی 13 نفر در آرایشگاه زنانه در میرزا طاهر اصفهان

آوازه انتخاب اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی باید در سطح جهان طنین‌انداز شود

کارتابل اجرایی سامانه «137» و «اصفهان من» به یکدیگر متصل می‌شود

حادثه برق گرفتگی در اصفهان یک کشته بر جا گذاشت

دومین قرارداد تولید بار اول در حوزه پایش فیزیکی منعقد شد

خیره کننده ترین کیف های مجلسی زنانه و دخترانه؛ با اینا یه تیکه از ماه تو دستاته

عملیات اعزام زائران سرزمین وحی از فرودگاه اصفهان آغاز شد

نشست تورگردانان کشورهای آسیایی سال 2025 در اصفهان برگزار شود

انتقال ترافیک اتوبان فرودگاه اصفهان به کندروها با آغاز عملیات عمرانی زیرگذر حصه

شیائومی 16 با تراشه بسیار قدرتمند و باتری پرظرفیت عرضه می‌شود

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

گوشی بعدی وان‌پلاس و اوپو دوربین تله‌فوتو 200 مگاپیکسلی خواهد داشت

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده