پیام سپاهان

آخرين مطالب

بارش‌های اخیر تاثیری بر آبخوان اصفهان-برخوار نداشت اجتماعی

بارش‌های اخیر تاثیری بر آبخوان اصفهان-برخوار نداشت
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان- بهرام نادی درباره اینکه شهری همچون اصفهان با درگیری فرونشست زمین، در صورت وقوع بارش‌های سیل آسا با چه مخاطراتی مواجه می‌شود، اظهار کرد: این شرایط در سیل اخیر یزد تجربه شد. اکنون شاهد یک‌سری ترک‌های ناشی از فرونشست زمین در مناطق مختلف شهر از جمله دولت آباد و ورزشگاه نقش جهان هستیم.

وی توضیح داد: می‌توان از طریق آزمایشات ژئوفیزیک عمق و عرض ترک‌ها را تخمین زد. این حفره‌ها همانند یک گنبد ساخته شده با خشت خام در زمان خشکی پایدار است و زمانیکه جریان شدید آب، وارد ترک‌ها و قنات‌های موجود و متروک گردد، احتمال ناپایداری وجود دارد.

عضو کارگروه تخصصی فرونشست استان اصفهان ادامه داد: وقتی که آب وارد این حفره‌ها می‌شود خود این ترک‌ها دچار ریزش می‌شود که مخاطراتی را به همراه خواهد داشت.

وی درباره اینکه وقوع سیل و بارش‌های سیل‌آسا آبخوان را تغذیه نمی‌کند، تاکید کرد: تغذیه آبخوان پیچیده است؛ به‌عنوان مثال سقف کاهگلی با ضخامت حدود 10 سانتیمتر در پشت بام‌های کاه گلی  توان نگهداری آب و برف را در فصل زمستان و بارش دارد، چراکه ضریب نفوذپذیری خاک رس فوق‌العاده کم است، با توجه به اینکه سطح ایستابی آب زیرزمینی در برخی از مناطق 100 متر و پایین‌تر است، امکان نفوذ بارندگی و سیلاب تا عمق صد متر نفوذ و تراز سفره‌های زیرزمینی بسیار ناچیز است.

نادی گفت: در اصفهان به برکت وجود رودخانه زاینده‌رود و 309 کیلومتر نهر و مادی که البته مسیر بسیاری از آنها توسط بزرگراه‌ها و خیابان‌ها مسدود شده است و وجود لایه‌های درشت دانه در زیر زاینده رود و نهرها امکان تغذیه آبخوان سطحی در اعماق تقریبی 10 تا 30 متری در زیر شهر اصفهان وجود دارد، بنابراین در لایه‌های رسی سیلاب سبب افزایش رطوبت می‌شود، اما امکان تغذیه منابع آب زیرزمینی به سادگی وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال ایسنا که سیل‌های اطراف اصفهان همچون شرق اصفهان موجب تغذیه سفره‌های زیرزمینی شده است؟ تاکید کرد: اینگونه نیست، حرکت آب در خاک رس بسیار کند و ناچیز است، با توجه به نفوذپذیری کم خاک رس، زمان مورد نیاز نفوذ آب در خاک رس به ضخامت یک متر ممکن است یک میلیون ثانیه باشد. بنابراین نفوذ آب سطحی به سفره های آب زیرزمینی به سادگی میسر نیست.

عضو کارگروه تخصصی فرونشست استان اصفهان گفت: جهت نفوذ آب سطحی در آبخوان باید اقدامات ویژه آبخوان داری انجام شود تا بتوان شرایط آبخوان را بهبود بخشید و از خرابی و مشکلات ناشی از سیلاب کاست، بنابرابن نیاز به برنامه ریزی جامع برای احیای مادی ها و آبخوان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه عملاً حجم آب بارش‌ها متناسب با برداشت‌ها نیست، اظهار کرد: سالانه 311 میلیون مکعب از منابع آب زیرزمینی آبخوان اصفهان- برخوار برداشت می‌شود، اما میزان بارش و نفوذ آب سطحی به آبخوان قابل ملاحظه نیست. حجم بارش طی روزهای گذشته در مردادماه ناشی از ورود جبهه بارشی اقیانوس هند نیز تاثیری بر آبخوان اصفهان- برخوار نداشته است.

نادی تاکید کرد: شاید بارش‌های سیل آسا شرایط را بهتر کند و موجب رطوبت شود، اما اینکه ما به سمت بهبود وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی برویم و برداشت آب را زیاد کنیم، اینگونه نیست.

وی تاکید کرد: با توجه به تفاوت فاحش حجم بارندگی در استان اصفهان، لازم است مطالعه و تحقیقات دقیقی در این خصوص انجام شود. به طور مثال حجم آلاینده دی اکسید کربن ناشی از تولید 7.5 میلیون تن فولاد در صنایع فولاد مبارکه ناشی از مصرف 4.6 میلیاردکیلووات ساعت برق (معادل مصرف 1.15 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در فرآیند تولید برق) و 2.9 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی برابر 8.1 میلیون تن دی اکسیدکربن در سال است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/370481/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزرگداشت سردار سرلشکر شهید امیر علی حاجی زاده در اصفهان

پیشرفت 20 درصدی عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در نطنز

«روایت عشق و هنر» نمایشگاهی برای رونق اقتصاد و فرهنگ

نگاهی گذرا به شرارت‌های آمریکا علیه مردم ایران

ایران موشکی چگونه ظهور کرد؟

ارائه حمایت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برای هنرمندان صنایع دستی

تشکیل کارگروه طرح نظام مسائل صنایع دستی در اصفهان

نمایش عزت و انسجام ملت ایران در برابر استکبار جهانی

ملت ایران درسی تاریخی به صهیونیست‌ها داد

مقاومت رمز موفقیت در برابر صهیونیست هاست

چشم‌ انتظاری برای یاسمین در سی‌ امین یادواره شهدای دودانگه ساری

نگاهی گذرا به شرارت‌های آمریکا برعلیه مردم ایران

مهروموم دو واحد مشاور املاک در آران بیدگل

دفاع مقدس 12 روزه درسی برای امروز و فردا

"روایت عشق و هنر"نمایشگاهی برای رونق اقتصاد و فرهنگ استان

افتتاح بیست و یکمین پایگاه اورژانس مرکز بهزیستی داران

نقش مردم ومسوولان در مقابله با دشمنان

چهارباغ، چهار رکعت ارادت و عشق است

انقعاد تفاهم نامه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شهرداری شاهین شهر

برگزاری رویداد "اصفهان، روایت عشق و هنر"

گرامیداشت سردار شهید حاجی زاده در اصفهان، امروز

تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در استان

آغاز ثبت نام زائران اربعین دراصفهان از امروز

رقابت بیش از 21هزار داوطلب علوم تجربی در اصفهان

پویش نذر پرچم ایران در گلستان شهدا

وضعیت قابل قبول هوای اصفهان

انعقاد قرارداد 600 میلیون یورویی تأمین تجهیزات مترو اصفهان

پیکر پاک پدر شهید خادمی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران در کیاسر ساری تشییع شد

گرما در اصفهان اوج می گیرد

رونمایی از قابلیت پرداخت کرایه اتوبوس با QR کد در (اصفهان من)

نشست رئیس اپراتور تلفن همراه کیش و مدیر مخابرات استان هرمزگان

مسدود شدن چاه آب غیر مجاز در بُرخوار

مدرسهٔ تراز، الگوی اجرایی سند تحول بنیادین است

بررسی وضعیت ورزش اصفهان در حوزه‌های مختلف

ارائه خدمات تامین اجتماعی به 76 درصد از جمعیت اردستان

اصفهانی ها گرمازدگی در تابستان داغ را جدی بگیرند

تاکید استاندار بر حمایت از سرمایه گذاران دراجرای طرح‌ها

بیش از 220 درخواست در میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران اردبیل بررسی شد

جلسه شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با حضور مسئولان ستاد مرکز برگزار شد

دیدار رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و مسئولان بنیاد شهید با خانواده «شهیدان ساداتی و هاشمی تبار»

اصفهانی ها گرمازدگی در تابستان داغ امسال را جدی بگیرند

فوت راننده پراید در برخورد با تیر چراغ برق

خطر ابتلا به گرمازدگی با گرم شدن هوا

توزیع 3 میلیون و 46 هزار کیسه آرد در استان

بازدید مدیر کل بنیاد مازندران از گلزار شهدای روستای پنجک مرزن آباد چالوس

نقش مردم ومسئولان در مقابله با دشمنان

آسمانی شدن بسیجی دولت آبادی پس از تحمل جراحات جنگ

207 کلاس درس شاهین شهر ومیمه در مسیر هوشمندسازی

تداوم وزش بادهای جنوب شرقی و ناپایداری‌های محلی در هرمزگان

برگزاری بزرگترین ماراتون علمی کشور در اصفهان