پیام سپاهان

آخرين مطالب

تداوم مذاکرات «وین» نوسانات طلا و ارز را کنترل کرد اقتصادی

تداوم مذاکرات «وین» نوسانات طلا و ارز را کنترل کرد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - در هفته‌ای که گذشت بازار طلا و ارز، گرچه با التهاباتی مواجه بود ولی این نوسانات آن‌قدر چشمگیر نبود که بتوان از جهش یا کاهش چشمگیر قیمت‌ها صحبت کرد، برخی از تحلیل‌گران معتقدند بازار داخلی قبل از هر چیز در انتظار نتایج مذاکرات وین و احیای برجام است. به همین دلیل تحولات در این بخش اثرات شگرفی بر بازار خواهد گذاشت.

در بازار جهانی و طی یک هفته گذشته، نرخ هر اونس طلا، رشد 28 دلاری داشت. اونس طلا در این مدت میان 1789 دلار تا 1823 دلار در نوسان بود. بالاترین قیمت طلا در این بازه زمانی سه‌شنبه، 21 دی‌ماه به حاصل شد که هر اونس در پایان معاملات به 1821 دلار رسید. قیمتی که یک روز بعد اندکی تعدیل شد و به 1817 دلار کاهش یافت اما مجدد در آخرین کاری بازار ارز (امروز) نرخ 1823 دلار را برای خود ثبت کرد. قیمت جهانی اونس هم در روز 16 دی ماه، پنج شنبه گذشته، ثبت شد که بر اساس آن هر اونس 1789 دلار خرید و فروش شد.
روند فزاینده قیمت جهانی طلا
به این ترتیب در هفته گذشته و در بازارهای جهانی قیمت طلا روندی فزاینده داشت. گرچه در روز چهارشنبه اندکی از افزایش قیمت روزهای گذشته کاسته شد.

پیام سپاهان


بازار داخلی طلا همچنان متاثر از مذاکرات
بازار طلا و ارز در داخل ایران بیش از هر زمان دیگر متاثر از مذاکرات است. این امر خود را در تمام دوره‌های مختلف مذاکراتی، به‌ویژه در دولت جدید نشان داده است؛ هرگاه خبرهای وین حاکی از نزدیکی طرفین است، ریال تقویت می‌شود و در مقابل هر گاه تنش‌ها یا ابراز نگرانی‌ها بیشتر می‌شود قیمت‌ها به سرعت افزایش می‌یابند. به همین دلیل در پایان یکی از دوره‌ها، قیمت دلار به بیش از 30 هزار تومان هم رسید.
در طی این هفته نیز با توجه به تداوم مذاکرات، در ابتدا قیمت‌ها روندی کاهنده به خود گرفتند ولی پس از اینکه خبرهای زیادی از مذاکرات نرسید، قیمت‌ها، به‌ویژه در مورد سکه تمام بهار آزادی طرح جدید که 100 هزار تومان گران‌تر شد، اثرگذار بودند.
فعالان بازار طلا، در گفتگوهای مختلف رسانه‌ای، بعضا به رکود بازار اشاره می‌کردند. آنها دلیل این رکود را به انتظارات مثبت مشتریان نسبت به مذاکرات مرتبط می‌دانند، چرا که در صورت تفاهم بیشتر میان طرفین، قیمت‌ها می توانند کاهش چشمگیری داشته باشند. بنابراین تقاضای فعلی به آینده موکول شده و همین بازار را بدون مشتری گذاشته است.
نوسان 400 هزار تومانی سکه
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، در روزهای گذشته حدود 400 هزار تومان نوسان داشت؛ بالاترین نرخی که در این مدت تجربه کرد 12 میلیون و 578 هزار تومان بود که در روز شنبه، 18 دی‌ماه تجربه شد. جالب اینکه ارزان‌ترین قیمت این روزها هم، یک روز بعد یعنی یکشنبه 19 دی با نرخ 12 میلیون و 123 هزار تومان ثبت شد. روز چهارشنبه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ 12 میلیون و 272 هزار تومان در بازار دست به دست شد.

پیام سپاهان


قیمت گرم طلای 18 عیار در هفته‌ای که
گذشت، 53 هزار تومان نوسان داشت. نکته حائز اهمیت این است که در روزهای میانی هفته گذشته نرخ هر گرم طلای 18 عیار افزایشی نسبی پیدا کرد. این به آن معناست که فاصله میان قیمت سکه و گرم طلا کمتر شد که از نظر برخی از کارشناسان این به معنای تخلیه نسبی حباب قیمتی بوده است.
طلای 18 عیار در روز سه شنبه، 21 دی‌ماه به گران‌ترین قیمت خود در هفته گذشته رسید به نحوی که هر گرم آن، یک میلیون و 225 هزار و 400 تومان خرید و فروش شد. ارزان‌ترین قیمت پایانی روز هر گرم طلا هم یکشنبه، 19 دی با نرخ یک میلیون و 173 هزار تومان به ثبت رسید.

پیام سپاهان


ثبات نسبی بازار ارز در هفته ای که گذشت
بازار ارز در هفته‌ کاری که گذشت ثبات نسبی خود را حفظ کرد. این امر به نحوی بود که در تمام این روزها، قیمت دلار صرافی ملی از کانال 26 هزار تومانی و قیمت یورو از کانال 31 هزار تومانی خارج نشدند. البته این در طول نوساناتی بود که قیمت‌های دیگری را هم رقم می‌زد ولی نرخ پایان روز هیچ‌کدام از این دو ارز اصلی، از کانال آغاز هفته خود خارج نشد.
نرخ دلار با اینکه نوسانی اندک و کمتر از 300 تومانی را داشت ولی در طول هفته قیمت آن به سمت تعدیل شدن رفت و هر روز اندکی از قیمت آن کاسته شد؛ به این اعتبار نرخ دلار روز شنبه را با قیمت 26 هزار و 889 تومانی به پایان رساند و در پایان روز چهارشنبه نرخ آن به 26 هزار و 600 تومان کاهش یافت. نرخ دلار در آخرین ساعات پنج شنبه (امروز) هم همین حوالی بود.
به‌نظر می‌رسد که با افزایش احتمال رسیدن به توافق ایران و کشورهای عضو برجام، بازار ارز می‌تواند روزهای بهتری را هم در پیش داشته باشد. این امر تا اندازه‌ای از میزان مبادلات در بازار ارز هم کاسته است چرا که انتظار عمومی رسیدن به نتایجی است که از سطح تحریم‌ها کاسته شود.

پیام سپاهان


در طرف دیگر بازار هم یورو ثبات نسبی خود را در روزهای کاری گذشته حفظ کرده است. البته روند قیمتی یورو در بازار ارز تهران یکدست نبود و مانند دلار روند کاهشی ثابتی نداشت. با این همه روند کلی حرکت به گونه‌ای بود که در روز چهارشنبه هر یورو حدود 400 تومان ارزان‌تر از ابتدای هفته خرید و فروش شد و نهایتا امروز نرخ یورو صرافی ملی به اندازه 6 تومان وارد کانال 29 هزار تومان شد تا از تمایل سیاست بازارساز ارز برای تزریق اثر روانی کاهنده نرخ ارز پرده بردارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/348152/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظرفیت فرهنگیان و اولیاء در خدمت ارتقای آموزش شهرضا قرار گرفته است

با دو طرح تحولی آموزشگاهی و معلمی به استقبال مهر می‌رویم

روابط‌عمومی کارآمد، سپر مقابله با شایعات و بازوی راهبردی آموزش‌وپرورش است

فناوری‌های گزینش نیازمند به‌روزرسانی جدی است

خدمات ویژه کمیته امداد به 368 بیمار سخت درمان

هوای استان اصفهان 2 تا 4 درجه گرم‌تر می‌شود

شورای گفت‌وگوی ملی باید به استان‌ها برود

اصفهان، روایت عشق و هنرخاستگاه توسعه گردشگری معنوی و مذهبی در اصفهان

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

متولدان 1386 بدون مجوز و با گذرنامه مجاز به سفر اربعین

اصفهان از مناطق بحرانی بیابانی زایی در کشور

برنامه‌ریزی هدفمند آموزش‌وپرورش ناحیه 3 اصفهان برای ارتقای عدالت آموزشی

«مدرسه، مسجد، منزل» راهبرد مبارکه برای پیوند مؤثر خانه و مدرسه است

اعزام 84 مددجوی زیارت‌اولی از اصفهان به کربلای معلی

آغاز عملیات آماده‌سازی سایت 67 هکتاری مسکن ملی در گلپایگان

پرداخت 174 میلیارد تومان به کار آفرینان در منطقه کاشان

بررسی79مصوبه معوقه شهرستان‌ها درنشست معاون استانداربا برخی فرمانداران

احیای کریدورفناوری اصفهان پس از20سال/تحقق رویای ملی با تعیین دبیرویژه منطقه

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

احداث پارک‌های تخصصی ساختمانی در کشور؛ نیاز به ساماندهی مراکزتحقیقاتی است

نگاهی گذرا به سابقه شرارت‌های آمریکا علیه مردم ایران

پر کردن 11 هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در استان اصفهان

جریمه بیش از 20 هزار میلیار د ریالی اصناف متخلف در استان

کوسه های جزیره کیش؛ زیبا و بی خطر

کشف 17 هزار لیتر نفت کوره خارج از شبکه توزیع در نجف‌آباد

وصول 1870 میلیارد ریال مالیات از محل کتمان درآمد‌ها در اصفهان

بهره‌برداری از 8 پروژه عمرانی و تجهیز 150 کلاس هوشمند در نجف‌آباد

با گفتمان‌سازی سند تحول، آموزش‌وپرورش ناحیه 2 اصفهان در مسیر تربیت تمام‌ساحتی گام برمی‌دارد

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی/ رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در جزیره

انعقاد قرار داد سازندگی 58 هزار واحد مسکن ملی در استان

بهره برداری از پارکینگ کامیون داران خوانسار

طرح «میدان پویا» محور فعالیت‌های تابستانی دانش‌آموزان برای ارتقای سلامت و نشاط اجتماعی است

اصفهان میزبان اردوی تیم ملی ووشو

برگزاری مراسم بزرگداشت روز حماسه و ایثار شهرستان گلپایگان

ممنوعیت ثبت اظهارنامه مالیاتی از طریق دستگاه ها

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

بهره برداری از سالن چندمنظوره رزمی در خورزوق

معرفی کادر مدیریتی و فنی فوتبال ذوب آهن

تکمیل 2 پروژه آموزشی ناحیه 1 با مشارکت مردمی برای بهره‌برداری در مهرماه

برنامه‌ریزی آموزش‌وپرورش ناحیه چهار برای ارتقای کیفیت زیست مدرسه‌ای

آموزش و پرورش کاشان به دنبال توسعه مدارس انرژی‌پایه است

لزوم تشکیل شورای سیاست‌گذاری علم وفناوری برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان نیازمند نقشه راه عملیاتی است

نان آزاد مشمول قیمت گذاری دولتی نیست، اما نظارت می‌کنیم

امنیت، محور اصلی توسعه پایدار در استان

تشکیل قرارگاه شهید سلامی برای رصد و کنترل بازار در لنجان

آغاز ثبت نام پیاده روی اربعین دراصفهان

تمرکز جدی آموزش‌وپرورش ناحیه 5 اصفهان بر حل بحران فضای آموزشی

🎙️صحبت‌های استاندار در برنامه سلام اصفهان