پیام سپاهان

آخرين مطالب

CastBox به جمع فیلتر شدنگان پیوست علمی

CastBox به جمع فیلتر شدنگان پیوست
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دیجیاتو / کست‌باکس فیلتر شد. این جمله‌ای است که برخی کاربران در شبکه اجتماعی آن را منتشر می‌کنند و به نظر می‌رسد که از شب گذشته دسترسی به این سرویس روی برخی ISPها با اختلال همراه است. برخی از کاربران کلا به سرویس دسترسی ندارند و مشاهدات نیز نشان می‌دهد که بدون استفاده از فیلترشکن، سرعت این سرویس بسیار کند است. این پلتفرم از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌هایی است که میزبانی پادکست‌های فارسی را هم دارد و فیلتر آن منجر به نگرانی شنوندگان پادکست در ایران شده است.
این اپیلیکیشن در سال2016 توسط رنی وانگ در پکن بنیان‌گذاری شد و حالا تعداد قابل توجهی کاربر در سراسر جهان دارد. دسترسی به موسیقی و بیشتر از آن پادکست با استفاده از پلتفرم کست‌باکس به سادگی برای کاربران فراهم می‌شود.
اما این سادگی به نظر می‌رسد در ایران خیلی دوام نیاورده و کست‌باکس هم وارد ردیف برنامه‌ها و سرویس‌های فیلتر شده است که کاربران همچنان از آن استفاده خواهند کرد. البته تا لحظه نوشتن این خبر فیلترینگ صد در صدی روی این سرویس صورت نگرفته اما در برخی ISPها امکان دسترسی به کست باکس وجود ندارد و در برخی دیگر نیز سرعت سرویس بدون استفاده از فیلترشکن بسیار کم است. به نظر می‌رسد اختلال در کست باکس در سرویس‌های اینترنت ثابت بیشتر به چشم می‌خورد و دسترسی به آن روی اینترنت سیار مشکلی ندارد.
تیغ تیز فیلترینگ بر کست‌باکس
لیست اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی که تیغ فیلترینگ در ایران امکان دسترسی به آنها را سخت کرده هر روز در حال افزایش است و به نظر نمی‌رسد هیچ نهادی هم قصد توضیح دادن درباره آن را داشته باشد.
اما کست باکس دقیقا چیست و چرا باید مسدود یا فیلتر شود. این پلتفرم اساسا برای توزیع پادکست کاربرد دارد. تعداد قابل توجهی از پادکست‌های داخلی هم طبیعتا از روی همین پلتفرم منتشر می‌شوند.
حالا سوال اینجاست که محتوای منتشر شده روی این پلتفرم از نظر نهادی که اقدام به فیلتر آن کرده مورد انتقاد است، یا حالا بعد از چند سال که این پلتفرم در ایران مورد استفاده بوده ناگهان نگران کننده و نیازمند فیلتر شده است.
جالب است بدانید که در سال 2019 حدود یک میلیون پادکست به‌واسطه این نرم‌افزار در سراسر جهان در دسترس بوده‌اند که شامل حدود پنجاه میلیون قسمت پادکست می‌شوند. علاوه بر این، کست‌باکس دارای پلتفرم عضویت پولی نیز هست.
این پلتفرم از تمامی پادکست‌های موجود در نرم‌افزار رونوشت تهیه می‌کند تا کاربران بتوانند با جستجو برای عبارت‌های خاص یا موضوع‌های درون پادکست، راحت‌تر تصمیم بگیرند که قصد دارند چه چیزی را دریافت کنند.
عادت کاربران ایرانی به فیلتر
برخی از کاربران کست‌باکس بر این باورند که فیلتر این اپلیکیشن تفاوت چندانی ندارد، آن هم در شرایطی که بیشتر اپ‌هایی که روزمره از آنها استفاده می‌شود فیلتر شده‌اند. اما همچنان این ایده هم وجود دارد که هرچند کاربران برای دسترسی به تعداد قابل توجهی از اپلیکیشن‌ها از فیلتر شکن استفاده می‌کنند، اما همین موضوع منجر شده تا امکان بهره‌وری از تمامی امکانات آن را نداشته باشند.
تلگرام، توییتر، اسپاتیفای، یوتیوب و تعداد قابل توجهی از پلتفرم‌های تخصصی دیگر فیلتر هستند و همین موضوع ارتباط بین‌المللی در فضای مجازی را برای کاربران داخل ایران منوط به استفاده مدام از فیلترشکن و در نتیجه دسترسی ناقص کرده است.
البته از آنجایی که در روزهای گذشته وزیر ارتباطات از همکاری با چین برای گسترش امکانات فناوری اطلاعات خبر داده بود و از طرفی امضا قرارداد توافق شانگهای شکل گرفته است؛ دیگر توقع نمی‌رفت یک اپلیکیشن با اصالت چینی فیلتر شود و پیش بینی می‌شود این اختلال به زودی برطرف شود.
به هر روی تا این لحظه نهادهای مسئول و مرتبط هیچ واکنشی درباره این فیلترینگ کست‌باکس نشان نداده‌اند و باید منتظر واکنش‌های بعدی باشیم.
آیا این سرویس برای شما فعال است و بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شود؟ حتما این موضوع را در کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/351823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

ادامه وزش بادهای جنوب شرقی در آب‌های هرمزگان

برنامه های هیات های مذهبی کیش در دهه اول محرم؛ موج دلدادگی و معنویت در قلب خلیج فارس

تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

سپاهان با نویدکیا در چهارمین روز محرم استارت زد

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

آرزو داشت روان‌پزشک شود

آرایش نظامی بودجه ترامپ

تولد نوزادان 4 قلو در اصفهان

ممنوعیت به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای صنعتی آران و بیدگل

احتمال وقوع توفان گردوخاک از روز چهارشنبه در استان

شهردار اصفهان سفیر افتخاری اورژانس شد

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

راه اندازی زمین اسکیت شمال شهر اصفهان

بررسی طرح‌های قابل سرمایه گذاری در شرق اصفهان

امضای 29 تفاهمنامه برای احداث 171 کلاس درس

برگزاری مراسم بزرگداشت سردار سلامی در گلپایگان

بهره‌برداری از دو 2 استخر جدید فرآوری شورابه در خوروبیابانک

ویژگی‌های ساعت جدید وان‌پلاس لو رفت؛ رقیب گلکسی واچ

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

خودروی پژو با راننده 13 ساله در نائین توقیف شد

دستگیری 40 خرده‌ فروش موادمخدر در نجف‌‌آباد

دست روی ماشه، آماده پاسخ به شرارت

مراسم بزرگداشت سرداران شهید و دانشمندان هسته‌ای در میمه

زاینده‌رود فردا بازگشایی می‌شود

وداع با دو شهید اقتدار وطن در شرق اصفهان

اهدای فرش ذهنی بافت به شهیدان روستا

راه اندازی «نذر پاکیزگی» در اصفهان

ممنوعیت سکونت اتباع در 14 شهرستان استان اصفهان

معلم شهید یونسی، افتخار بزرگی برای نظام آموزش و پرورش است

اتصال هشت هزار فروشگاه استان به طرح ملی کالابرگ

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امورایثارگران با خانواده شهید کیومرث کوثری مقدم

اشتغال برای 70 زندانی در یک واحد تولیدی

اهتزار پرچم ایران در کنار بیرق حضرت سیدالشهدا (ع) در فریدن

چگونه کلان راهبرد جدید اسرائیل، خاورمیانه را به آتش کشید