پیام سپاهان

آخرين مطالب

دکتر قدمعلی‌سرامی:

آموزگاری اولین درس مکتب حافظ است منطقه آزاد کیش

آموزگاری اولین درس مکتب حافظ است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - نویسنده، شاعر و پژوهشگر ایرانی در حوزهٔ زبان فارسی و عضو هیئت امنای بنیاد فردوسی بعد از آموزگاری، آمیزگاری با معنای سازگاری را دومین درس‌ مکتب حافظ عنوان کرد و آمازگاری به مفهوم هدفمند بودن را سومین درس دانست.

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، قدمعلی سَرّامی، در نشست "شاعر بی خانقاه" که بیستم مهرماه برگزار شد با بیان این مطلب که حافظ گوهری تک است اما میلیون‌ها آدم با وی هم‌صدا شده‌اند، تک‌هجای عشق را دایره‌المعارفی‌ نامتناهی دانست و اظهار داشت: ما نیز چون حافظ سخنی خوش‌تر از عشق نخواهیم یافت.
وی ادامه داد: حافظ شاعر بزرگی است که با دست باز با مخاطبش روبه‌رو می‌شود و مردی‌ است که اعتقاد دارد باید در جهان درخت دوستی نشاند، و دشمنی را در حد نهالی می‌داند که قابل ریشه‌کن شدن می‌باشد.
سرامی، با اشاره به تدریس بیش از هزار ساعت حافظ در دانشگاه‌های کشور گفت: حافظ مهم‌ترین عنصر برای زندگانی و بزرگ‌ترین آموزگار را زمان می‌داند.
وی افزود: طبیعت کار خود را بلد هست و هرگز خزان را مستمر نمی‌کند چنانچه زمستان را کوتاه‌تر از فصل‌های دیگر تقدیم کرده است.
این پژوهشگر ایرانی در حوزهٔ زبان فارسی با تاکید بر مفهوم تلورانس با بیان این مطلب که هرآنچه داریم و نداریم نسبی است، ادامه داد: وقتی همه به درد نقصان‌مندی گرفتاریم چرا با یکدیگر کنار نیاییم؟
وی با اشاره به شعر موسی و شبان مولوی، تاکید کرد: همه‌ی جهان برای وصل‌کردن خلق شده است و این فقط مختص پیامبران نیست.
سرامی با تاکید بر نگارش دو هزار صفحه درخصوص شاهنامه و ایراد هزار ساعت سخنرانی در این حوزه تصریح کرد: در هیچ کجای شاهنامه سروش ایزدی بیش از یک‌بار برای هیچ موجودی نیامده مگر در قصه‌ی کشتن ضحاک، که دو بار از کشتن چون اویی که میلیون‌ها جوان ایرانی را کشته بود، منع می‌کند.
وی بعد از آموزگاری، آمیزگاری با معنای سازگاری را از دیگر درس‌های مکتب حافظ عنوان کرد و آمازگاری به مفهوم هدفمند بودن را سومین درس دانست.
سرامی ضمن بیان شعری از ملک‌الشعرای بهار مبنی بر "پافشاری و استقامت میخ سِزَد ار عبرت بشر گردد هر چه کوبند بیش بر سر او پافشاریش بیشتر گردد" گفت: بر هرآنچه که تامل کنی، سرمستی خواهید یافت و قطعا دست خالی نخواهید ماند.
استاد و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی نیز حافظ را اوج شعر فارسی دانست و اظهار کرد: از رودکی تا خواجه‌کرمانی هرآنچه باید در شعر حافظ یافت می‌شود.
بهرام پروین گنابادی با اشاره به بازدید ویکتور امانوئل سوم پادشاه آلبانی از نمایشگاهی نقاشی و انتقاد وی از اوضاع روستای نقاشی‌شده گفت: در واکاوی آثار هنری نباید به انطباق با واقعیت اندیشید، و بر همین اساس کولریچ، اصل تعلیقِ ناباوری (suspension of disbelief) را پی نهاد. 
وی تصریح کرد: چه آن‌گاه که به تماشای تابلویی می‌ایستیم و چه آن‌زمان که رمان می‌خوانیم، باید در عین این‌که همواره به ذهن بسپاریم که جهانِ مخلوق هنرمند، جهانی ذهنی و غیرواقعی و بالمال «دروغین» است، در عین حال هرگز نباید آن را بافته‌ای یکسره باورنکردنی بیانگاریم.
بهرام پروین ذهن و زبان را یکی و متناسب با یکدیگر عنوان و تصریح کرد: حافظ اوج زبان فارسی است و هرچه بکاوید در آن می‌یابید.
پروین گنابادی تعریف شعر را از نگاه قدما و بر مبنای تجربه، الهامی از جهان دیگر دانست و گفت: مبنای شعر از جهان ماورایی است و شاعر با کلام خویش آن را می‌پروراند و شاعرانی چون نظامی گنجوی، انوری و اخوان ثالث از پیروان این نظر هستند و شعر را حاصل شعور نبوی می‌دانند.
وی با بیان این مطلب که بیش از شش تذکره، حافظ را لسان‌الغیب می‌دانند گفت: فال زدن به حافظ همان تعلیق ناباوری است با این رویکرد که حافط، امید را تلقین می‌کند.
پروین رمز فال گرفتن را، زمان مناسب آن دانست و تصریح کرد: زمانی که از گذشته بریده و به آینده هیچ نگاهی نداشته باشید و کاملا در "اکنون" به سر ببرید، "وقت" فال و درک "حال" می‌باشد.
وی با بیان این مطلب که حافظ جهت القای هر موردی بر خواب تاکید داشته است، افزود: اگر به لحاظ فلسفی، اخلاق شاخص ایرانیان را بکاوید، کم‌آزاری و بی‌آزاری است و حافظ این ارزش را از خواب خود نقل و برای عموم باورپذیر می‌کند.
سعید رضادوست که اجرای این نشست را به عهده داشت در ابتدای برنامه، شعر را محمل انتقال اندیشه دانست و گفت: حافظ یک دردشناس و طبیب جامعه‌ی ایران است و کسی است که هم درد را و هم درمان را نشان داده است. 
وی رغبت به تفال به دیوان حافظ را به دلیل هم‌درد بودن مردم با وی عنوان کرد.
اجرای موسیقی سنتی، پخش کلیپی از محمدرضا شجریان، غزل‌خوانی توسط مریم اکبرپور یکی از شاعران جزیره و تفال به حافظ از دیگر بخش‌های این برنامه بودند.
نشست "شاعر بی خانقاه" به مناسبت روز بزرگداشت حضرت حافظ با مشارکت "خانه اندیشمندان علوم انسانی"، و با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و معاونان و مدیران سازمان‌ و استقبال خود مردم ادب‌دوست در سالن رازی مرکز همایش‌های بین‌المللی خلیج فارس برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/325318/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظرفیت فرهنگیان و اولیاء در خدمت ارتقای آموزش شهرضا قرار گرفته است

با دو طرح تحولی آموزشگاهی و معلمی به استقبال مهر می‌رویم

روابط‌عمومی کارآمد، سپر مقابله با شایعات و بازوی راهبردی آموزش‌وپرورش است

فناوری‌های گزینش نیازمند به‌روزرسانی جدی است

خدمات ویژه کمیته امداد به 368 بیمار سخت درمان

هوای استان اصفهان 2 تا 4 درجه گرم‌تر می‌شود

شورای گفت‌وگوی ملی باید به استان‌ها برود

اصفهان، روایت عشق و هنرخاستگاه توسعه گردشگری معنوی و مذهبی در اصفهان

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

متولدان 1386 بدون مجوز و با گذرنامه مجاز به سفر اربعین

اصفهان از مناطق بحرانی بیابانی زایی در کشور

برنامه‌ریزی هدفمند آموزش‌وپرورش ناحیه 3 اصفهان برای ارتقای عدالت آموزشی

«مدرسه، مسجد، منزل» راهبرد مبارکه برای پیوند مؤثر خانه و مدرسه است

اعزام 84 مددجوی زیارت‌اولی از اصفهان به کربلای معلی

آغاز عملیات آماده‌سازی سایت 67 هکتاری مسکن ملی در گلپایگان

پرداخت 174 میلیارد تومان به کار آفرینان در منطقه کاشان

بررسی79مصوبه معوقه شهرستان‌ها درنشست معاون استانداربا برخی فرمانداران

احیای کریدورفناوری اصفهان پس از20سال/تحقق رویای ملی با تعیین دبیرویژه منطقه

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

احداث پارک‌های تخصصی ساختمانی در کشور؛ نیاز به ساماندهی مراکزتحقیقاتی است

نگاهی گذرا به سابقه شرارت‌های آمریکا علیه مردم ایران

پر کردن 11 هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در استان اصفهان

جریمه بیش از 20 هزار میلیار د ریالی اصناف متخلف در استان

کوسه های جزیره کیش؛ زیبا و بی خطر

کشف 17 هزار لیتر نفت کوره خارج از شبکه توزیع در نجف‌آباد

وصول 1870 میلیارد ریال مالیات از محل کتمان درآمد‌ها در اصفهان

بهره‌برداری از 8 پروژه عمرانی و تجهیز 150 کلاس هوشمند در نجف‌آباد

با گفتمان‌سازی سند تحول، آموزش‌وپرورش ناحیه 2 اصفهان در مسیر تربیت تمام‌ساحتی گام برمی‌دارد

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی/ رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در جزیره

انعقاد قرار داد سازندگی 58 هزار واحد مسکن ملی در استان

بهره برداری از پارکینگ کامیون داران خوانسار

طرح «میدان پویا» محور فعالیت‌های تابستانی دانش‌آموزان برای ارتقای سلامت و نشاط اجتماعی است

اصفهان میزبان اردوی تیم ملی ووشو

برگزاری مراسم بزرگداشت روز حماسه و ایثار شهرستان گلپایگان

ممنوعیت ثبت اظهارنامه مالیاتی از طریق دستگاه ها

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

بهره برداری از سالن چندمنظوره رزمی در خورزوق

معرفی کادر مدیریتی و فنی فوتبال ذوب آهن

تکمیل 2 پروژه آموزشی ناحیه 1 با مشارکت مردمی برای بهره‌برداری در مهرماه

برنامه‌ریزی آموزش‌وپرورش ناحیه چهار برای ارتقای کیفیت زیست مدرسه‌ای

آموزش و پرورش کاشان به دنبال توسعه مدارس انرژی‌پایه است

لزوم تشکیل شورای سیاست‌گذاری علم وفناوری برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان نیازمند نقشه راه عملیاتی است

نان آزاد مشمول قیمت گذاری دولتی نیست، اما نظارت می‌کنیم

امنیت، محور اصلی توسعه پایدار در استان

تشکیل قرارگاه شهید سلامی برای رصد و کنترل بازار در لنجان

آغاز ثبت نام پیاده روی اربعین دراصفهان

تمرکز جدی آموزش‌وپرورش ناحیه 5 اصفهان بر حل بحران فضای آموزشی

🎙️صحبت‌های استاندار در برنامه سلام اصفهان