پیام سپاهان

آخرين مطالب

سریال "احضار" و همه ی حاشیه هایش از آغاز تا پایان فرهنگی

سریال "احضار" و همه ی حاشیه هایش از آغاز تا پایان
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - «احضار»؛ سریالی که پس از سال ها با داستانی جدید بار دیگر گونه پرمخاطب ماورایی را نشانه رفته بود و البته پیام جدیدی نسبت به آنچه در سال های گذشته در سریال های این ژانر شاهد بودیم را به مخاطبش ارائه نمی داد
«احضار» پرونده سریال‌های ماورایی را تا کِی می‌بندد؟
پرداختن به عالم ماورا همواره برای بیننده های تلویزیونی جذابیت ویژه ای داشته است. علیرضا افخمی که با ساخت سریال های «او یک فرشته بود» و «پنج کیلومتر تا بهشت» و همچنین نگارش «روز حسرت» و «اغما»، سردمدار ساخت این سریال‌ها در صداوسیماست، بعد از سال‌ها غیبت، رمضان 1400 با سریال ماورایی تازه ای به تلویزیون بازگشت. «احضار» البته با نام اولیه «دعوت نحس» جلوی دوربین رفت، اما طبق گفته سازندگانش به خاطر پخش در ماه رمضان از سوی مسوولان ملزم به تغییر نام شد.
چشم جهان بین در لوگوی سریال احضار
سریال تازه افخمی که برای رمضان تدارک دیده می شد، از همان ابتدای کار و حتی پیش از پخش، با چالش مواجه شد. انتشار تیزر و درج لوگوی سریال با واکنش‌های منفی همراه بود. برخی به وجود چشم جهان‌بین در لوگو گله کردند و آن را تبلیغ فراماسونری دانستند.
بیشتر بدانید : سریال "احضار" +14 شد! آیا احضار ترسناک است؟ + تصاویر
علیرضا افخمی نیز در گفت‌وگویی تأکید کرد که وجود چشم جهان‌بین در لوگوی سریال به تبعات ناخوشایند و ویرانگری اشاره دارد که برای شرکت‌کنندگان در هر محفل و مجلس مخفی و سری از جمله مجالس احضار به بار خواهد آمد؛ البته سازندگان سریال در قالب دیالوگ‌های اندرزگونه پدر یکی از شخصیت‌های اصلی قصه با بازی علی دهکردی، اعلام کردند که به فتوای اکثر علما، برپایی یا شرکت در مجالس احضار روح مذموم و حرام اعلام شده است و تبعات دارد.
موضوع ترسناک یا عاشقانه و ملودرام
از دیگر نکات مطرح شده درباره این سریال، ناتوانی در خلق موقعیت‌های ترسناک یا همان طرح موضوعات ماورایی در این سریال بود؛ ویژگی ای که از همان ابتدا و با پخش تیزرو تیتراژ، بسیاری را به تماشای نسخه ای ایرانی از یک مجموعه نمایشی ترسناک ترغیب کرد اما در ادامه با تولید و پخش مجموعه ای عاشقانه و ملودرام مواجه شدند که تفاوت چندانی با دیگر سریال های معمول تلویزیون نداشت و موضوعاتی چون خیانت، پول پرستی و ... را به تصویر می کشید.
بیشتر بدانید : احضار روح یا شوهر پیدا کردن؟ محوریت داستان سریال احضار چیست؟! + عکس
در همین زمینه محمدتقی فهیم ـ منتقد ـ اینگونه عنوان کرده بود که «تنها موسیقی آریا عظیمی نژاد بود که حس دلهره آور بودن سریال را منتقل می‌کرد. » او همچنین در اواخر پخش سریال تاکید کرده بود، «متاسفانه همچنان «احضار»، یک کار عاشقانه است. تا اینجا که ما دیدیم، وجه قالبش بیشتر رُمانتیک است. برای همین هم می‌گویم محافظه کارانه است، زیرا وقتی عنوان اثر و تیتراژ را می‌بینیم، انتظار داریم که با اثر ترسناک تری مواجه باشیم، اما کار عاشقانه است و فقط در فرع به بحث احضار روح پرداخته است.»
معرفت و دین یا خشم و دلهره
این در حالی است که تهیه‌کننده «احضار» در پاسخ به این واکنش ها مطرح کرده بود که اساساً سکانس‌ها با هدف ترساندن مخاطب طراحی نشده است و تمهید این بوده که مخاطب به سمت قصه هدایت شود؛ قصه‌ای که مبنایش معرفت و دین است و نه وحشت و دلهره. 
بیشتر بدانید : اگر می خواستیم "احضار" را ترسناک بسازیم، بزرگترها هم قالب تهی می کردند!
تهیه کننده در عین حال عنوان کرده بود که به اقتضای سکانس‌هایی که مربوط به صحنه های حضور روح بود، از یک هشدار «مثبت 14» هم استفاده کرده اند، اما این هشدار به این معنا نبود که می‌خواستند بگویند این سکانس لزوماً ترسناک است.
محافظه کاری در طرح موضوعات ماورایی؛ مساله ی دیگری که در این مدت برای «احضار» مطرح شد. برخی انتظار داشتند که تجربه سریال های نسبتا موفق در این گونه نمایشی، تلویزیون را به سمت مجموعه ای پخته تر سوق داده باشد که البته در جهت برداشتن برخی خط قرمزها هم حرکت کند. اما «احضار» نه تنها نتوانست خط قرمزهای سریال های ماورایی را جا به جا کند که حتی یک گام هم به عقب برداشته بود.
فهیم در این زمینه با اعتقاد به اینکه «احضار» نسبت به دیگر کارهای علیرضا افخمی (کارگردان سریال) نقطه مثبتی تلقی نمی‌شود، تصریح کرده بود که ««احضار» کار محافظه کارانه‌ای است؛ یعنی از موضع محافظه کارانه و دست و پا شکسته به موضوع خودش نزدیک شده است؛ اساسا این کار ژانری نیست. «او یک فرشته بود» در گونه ماورایی با مولفه‌های سینمای ترس، نوشته و ساخته شد اما در «احضار» این اتفاق نیفتاده و محوریت داستان با گونه ماورایی نیست.»
علی خودسیانی ـ نویسنده و کارگردان ـ هم درباره احضار گفته بود: «کسانی که در صدر نشسته اند، مثل مدیران، تاثیرگذارند. آن زمان که ساخت چنین سریال هایی آغاز شد، خیلی ها نسبت به ساخت چنین سریال هایی (گونه ماورا) اعتراض می کردند. همین حالا هم سازندگان «احضار» دست و پا شکسته جلو آمده اند و دغدغه توجیه کردن دارند؛ اینکه برای مثال توضیح بدهن د احضار روح شرعا درست است یا نه. احساسم این است که عوامل و مدیران رسانه با ترس و لرز جلو آمده اند تا مبادا کسی اعتراض کند. به همین دلیل مدام باید توجیه کنند؛ بنابراین در کار هم به جای اینکه نمایش ببینیم آدم ها را می بینیم که فقط رفتارهایشان را توجیه می کنند.»
تاخیر در پخش دو قسمت آخر سریال احضار 
با همه این ها، سازندگان سریال «احضار» در دو قسمت پایانی که یک هفته دیرتر هم به آنتن رسید، تلاش کردند که با برگشتن به موضع اولیه خود و پررنگ تر کردن گونه ماورایی در ژانر ترسناک، به نوعی کارنامه قابل قبولی برای این سریال باقی بگذارند. هرچند این بازگشت به اصطلاح به اوج هم چندان دستاورد جدیدی را عاید مخاطب نمی کرد؛ چراکه بیننده با توسل به تجربه سریال های گذشته تلویزیون، از همان اواسط داستان حدس زده بود که آنچه به عنوان روح کامرانی از او یاد می شود، در حقیقت شیطانی است که گاه به شکل فرشته (در سریال او یک فرشته بود)، گاه در ظاهر الیاس (در مجموعه اغما) و حالا در قالب روح کامرانی در سریال «احضار» تمثیل یافته است.
بیشتر بدانید : چرا احضار نیمه تمام ماند؟ روح کامرانی مشکل ساز شد؟
اما از آخرین حاشیه های «احضار»، به آنتن نرساندن قسمت های پایانی کار بود که علت آن به شرایط کرونا در کشور و درگیری جمعی از عوامل سریال با این ویروس، نسبت داده شد. بنابراین علیرضا افخمی مقابل دوربین حاضر شد و در توضیحاتی اعلام کرد که چندین تن از عوامل پشت دوربین و سه تن از بازیگران اصلی مجموعه ـ آرش مجیدی، آدرینا صادقی و سعیده عرب ـ به این ویروس مبتلا شدند که قابل جبران نبود.
هرچند که در ارتباط با ابتلای بازیگران «احضار» به کرونا، شبهه هایی هم مطرح شد و اینکه اگر بازیگری به کرونا مبتلا شده، چگونه در ویژه برنامه عید فطر حاضر می شود که البته سازندگان برای این پرسش هم پاسخی داشتند: «بازیگران از مدتها پیش به این ویروس مبتلا بودند». ضمن اینکه طرح این ادعا از سوی برخی، مبنی بر تغییر داستان در قسمت های پایانی هم با این پاسخ همراه بود که خط داستانی «احضار» در قسمت های پایانی بر اساس همان سیناپس اولیه پیش رفته و اساسا تغییری در کار نبوده است.
اما فارغ از حاشیه ها و نگاه های انتقادی به ساخت سریالی مانند «احضار» که پیش از این دامن گیر برخی دیگر از پروژه های ماورایی تلویزیون شده و البته انتقادهای بعضا به جایی هم بوده است، استقبال مخاطب از پروژه ای مانند «احضار»، یک پیام مهم و حیاتی برای تلویزیون، مدیران این رسانه و هنرمندان آن دارد؛ اینکه مخاطب امروزی دیگر از موضوعات تکراری و معمول سریال ها در این سال ها خسته شده است و از رسانه ملی طرح موضوعاتی جدید را طلب می کند؛ موضوعاتی که لازمه اجرایی شدن درست آن ها، پرهیز از محافظه کاری و به کارگیری جسارت بیشتر است.
نگاهی که به تایید محمدرضا ورزی، کارگردان هم رسیده است؛ او می گوید: «باید سریال هایی مانند «احضار» که ساختار و فضایی متفاوت و خاص را تجربه می کنند، با همه نقاط ضعف و ایرادها تشویق کرد تا با رفع معایب احتمالی، کارگردان های بعدی فرصت و شهامت پرداختن به این قبیل ژانرها، از جمله گونه ماورایی در تلویزیون را پیدا کنند.»
بیشتر بدانید : درخواست عجیب مردم از بازیگر "احضار" + عکس
بیشتر بدانید : احضار، از خندیدن به صحنه های +14 تا بازیگران نوظهور + عکس
بیشتر بدانید : دروغ گویی بزرگ در صدا و سیما! تغییر چهره زهره سریال احضار + تصاویر
بیشتر بدانید : تازه ترین اخبار از سریال احضار / ادامه فیلمبرداری در کامرانیه
منبع: isna.ir

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/277684/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصفهان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال 2025 شد

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اختتامیه نوزدهمین جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی در اصفهان برگزار می‌شود

نوغان‌داری ارزآور و صادراتی است

عکس نوشته: پله پله تا ملاقات خدا در تنها مسجد 5 طبقه جهان

نیروگاه خورشیدی 8 مگاواتی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان کلنگ‌زنی شد

یک نگرانی برای ورزش اصفهان؛ پالایش نفت در لیگ برتر می‌ماند؟

مادسازان Starfield از این بازی خسته شده‌اند

گوشی ارزان جدید هواوی Hi Enjoy 80 با طراحی پرچمدار معرفی شد

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

تکمیل، بهسازی و مرمت پشت بام موزه مردم شناسی جوشقان قالی

آزادی 47 زندانی مالی و جرایم غیرعمد استان در دهه کرامت

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

برگزاری بوت‌کمپ تخصصی خوانش نستعلیق برای طراحان تایپ

توزیع بیش از 2600 جعبه تخم نوغان در شهرستان بابل

سهمیه‌بندی واردات موبایل در 1404؛ فرصت یا تهدید برای بازار تلفن همراه؟

تریلر جدید جی‌تی‌ای 6 در روز اول رکوردی تاریخی ثبت کرد

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

کاپیتان استقلال به بازی با سپاهان نمی‌رسد؟

تاکید بر اثبات کارایی و کارآمدی دین در اداره جامعه

دورهمی بزرگ طراحان تایپ در باغ هنر

نگاه هزینه‌ای به برنامه‌های فرهنگی ناصواب است

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

فعال‌سازی 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران

تصویر خبرساز از پاپ جدید؛ لئون چهاردهم اپل واچ به دستش می‌بندد

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

سند سواحل برای کیش؛ تثبیت رسمی مالکیت 60 متر حریم ساحلی به نام سازمان منطقه آزاد پس از نیم قرن

حل چالش‌های صنعت گیاهان دارویی اصفهان به شورای گفتگو می‌رود

پروژه پایانه صادرات محصولات کشاورزی در اصفهان در دستور کار است

تکلیف جانمایی دهکده لجستیک اصفهان مشخص شود

کاپیتان استقلال به بازی با سپاهان هم نمی‌رسد

گشتی در نمایشگاه کتاب تهران

رونمایی از 2 کتاب در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب

ساندکلاد از موسیقی‌های شما برای تعلیم هوش مصنوعی استفاده نمی‌کند

گوشی پیکسل 9a در کمال ناباوری یکی از اپ‌های مهم گوگل را ندارد

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

صفحه اول روزنامه‌های اصفهان یکشنبه 21 اردیبهشت ماه

بازگشت موج کرونا به اصفهان؛ موارد ابتلا رو به افزایش است

حادثه برق گرفتگی در ارغوانیه اصفهان یک فوتی و یک مورد سوختگی داشت

استیو ویتکاف:نطنز، فردو و اصفهان سه تأسیسات اصلی باید برچیده شوند