پیام سپاهان
مبارزه با «سِن گندم» در 12 هزار هکتار از اراضی اصفهان انجام می‌شود
پنجشنبه 30 فروردين 1403 - 12:09:46
پیام سپاهان - ایرنا / مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: مبارزه با آفت «سِن گندم» در 12 هزار هکتار از اراضی استان اصفهان در دستور کار قرار گرفته است.
منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: مبارزه با سِن گندم در اراضی و مزارع استان با روش سم پاشی در شهرستان‌های گلپایگان، نطنز، آران و بیدگل، کاشان و دیگر مناطق اصفهان در دستور کار قرار گرفته و تا پایان اردیبهشت جاری 85 هزار هکتار در استان اصفهان سم پاشی می‌شود.
وی افزود: سن غلات مهمترین آفت گندم و جو در ایران و جهان است و خسارت این حشره به‌صورت کمی (کاهش میزان محصول گندم و جو ) و کیفی (کاهش کیفیت گندم برای آرد و نان) پدیدار می‌شود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: همچنین دیدبانی مشترک مبارزه با «ملخ مراکشی» با کمک بخش حفظ نباتات جهاد کشاورزی در استان اصفهان به خصوص در منطقه سادات‌آباد سمیرم و لردگان آغاز و آفت ملخ آن پایش و بررسی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته مبارزه و سم‌پاشی با ملخ مراکشی در چهار هزار هکتار از مزارع استان انجام گرفت، افزود: امسال نیز پایش و ردیابی در 10 هزار هکتار مزارع سمیرم، لنجان و تیران در برنامه قرار گرفته و از اردیبهشت جاری آغاز می‌شود.
شیشه فروش ادامه داد: ملخ مراکشی در شمال آفریقا، جنوب و شرق اروپا و غرب آسیا یافت می‌شود و اغلب به صورت تکی زندگی می‌کند اما در برخی سال‌ها تعداد آن ها افزایش می‌یابد و به صورت گروهی به اراضی طبیعی و کشاورزی حمله کرده و باعث تخریب مزارع می‌شوند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به بارندگی‌های اخیر در شهرستان کاشان و نیز هوای طوفانی و ابری، همراه با افزایش دما و رطوبت که زمینه ایجاد قارچ و آفت «زنگ زرد گندم» در مزارع کاشان را فراهم می کند، یادآور شد: در این راستا پایش مزاع و سم پاشی 45 هکتار از مزارع کاشان و نیز 150 هکتار از مزارع در استان مورد ردیابی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: همچنین مبارزه با آفت نام برده و نیز گندمک در آران و بیدگل و نطنز در دستور کار قرار گرفته است.
شیشه‌فروش بیان داشت: مبارزه با کِرم ذرت و برگ پاییزی نیز ردیابی شده و این موضوع در 16 هزار هکتار از مزارع ذرت و 200 هزار هکتار از مزارع غلات پایش می‌شود.
 استان اصفهان 10.7 میلیون هکتار دارد که بیش از 90 درصد آن معادل حدود 9.8 میلیون هکتار را عرصه‌ منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود 403 هزار هکتار را جنگل (معادل 4 درصد)، 6 میلیون هکتار را مرتع (معادل 64 درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (معادل 32 درصد) دربرگرفته است.
استان اصفهان از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در 2 ناحیه رویشی زاگرسی و ایرانی تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.

http://www.sepahannews.ir/Fa/News/842367/مبارزه-با-«سِن-گندم»-در-12-هزار-هکتار-از-اراضی-اصفهان-انجام-می‌شود
بستن   چاپ